Енергията на всяка седмица е уникална поради комбинацията от 10 планети и знаци, която никога не се повтаря. Заедно с цикъла на Луната, седмичният хороскоп определя с какво да оползотворите най-добре времето си. Вижте качеството на периода и как да го използвате според темата, която планети, знаци и цикли задават.

ПОРЪЧАЙ СВОЯ ГОДИШЕН И СОЛАРЕН ХОРОСКОП

В понеделник Луната навлиза в знака Стрелец и в сряда вечерта следва Новолуние. Преди това все още трябва да издържим на напрегнатия аспект със Сатурн, който ограничава ентусиазма. По време на Новолунието в Стрелец в сряда Меркурий е в благоприятна връзка с Юпитер. Юпитер управлява това Новолуние, неподвижен е и става ретрограден малко след това. Това означава, че темите на аспекта Меркурий-Юпитер ще останат активни по-дълго от обикновено – учене и усвояване на уроците; корекция на житейски гледни точки и начините на общуване, пътувания наблизо и надалеч. Юпитер в Телец подчертава значението на природните ресурси, които Земята ни дава.

Меркурий в Козирог обаче става ретрограден до края на годината. Без да драматизираме излишно, има сфери, в които е време да се направят стъпки назад, за да се подобрят ситуациите. Например, пътувайте до познати дестинации без експерименти. Ще публикуваме отделна статия по темата.

Връзки / Любов: Венера и Меркурий са почти в синхрон в началото на седмицата и имат благоприятна връзка с Юпитер. Това може да донесе удовлетворение и благодарност. И ако Венера и Юпитер искат да надхвърлят здравословните нива в желанието си за физически удоволствия, разумният земен Меркурий ще се погрижи да не се прекалява с нищо. Може би това се дължи и на това, че Юпитер е ретрограден. Във всеки случай здравият разум изглежда ще надделява над бурните емоции.

Знак на Слънцето: сезонен цикъл и най-обща енергия на периода

Слънцето ще преминава в огнения подвижен знак Стрелец от 22 ноември до 21 декември. При този цикъл нашият фокус се измества от нуждата от лична интимна връзка с любим човек и дълбоко опознаване на себе си към желанието да достигнем до целия свят и да се свържем с нещо по-значимо от нас. През този период на всяка година ни се дава възможност да предприемем стъпки, за да осмислим своето  разбиране за света около нас. По-смели и способни сме да разширим хоризонтите си и да възприемем нови начини на мислене.

Под Стрелец можем да проявим повече увереност и оптимизъм, като се фокусираме върху „голямата картина“, докато загърбим детайлите и дребнотемието на посредственото съществуване. Дори да сме склонни да прекаляваме с амбициите и очакванията си, сега е време да подхраним своите нашата вяра, надежда за добруване и разбиране на хората и света.

Когато Слънцето е в Стрелец: 22 ноември – 21 декември

Седмичен Цикъл на Луната за 11 – 17 Декември 2023

В средата на тази седмица имаме Новолуние в Стрелец, а Луната преди него ще бъде Намаляваща, а след това Растяща. Луната ще премине през знаците Скорпион, Стрелец, Козирог, Водолей и Риби. Вижте в Лунния календар за декември 2023 точните часове на фазите на Луната и съответните периоди на Луна без курс:

Лунен календар 2023 Декември Новолуние Стрелец, Пълнолуние Рак

Луна в Скорпион до 13:12 ч на 11 декември

След спокойствието на Везните, интензитетът е всичко, което ни интересува при Луна в Скорпион. Независимо дали става въпрос за емоционална или физическа страст, вътрешно или изразено публично въодушевление, скръб или силно желание – всички емоции се преживяват на дълбоко и крайно лично ниво.

Мотивирани сме от желанието си да стигнем до дъното на нещата и инстинктивно четем между редовете (дори когато няма категорични причини за задълбочаване). Сега повърхностностните и леки неща няма да ни вършат работа. Луната в Скорпион ни подтиква да разкрием собствената си вътрешна сила.

Отлично време да се отървем от старите страхове и да поработим с ограничаващите ни навици. Това може да бъде изключително интимно и страстно време. Но избягвайте манипулативните тактики, мрачните мисли и склонността към подозрителност.

Луната в Скорпион благоприятства следните дейности: справяне с данъчни въпроси и финансови задължения, секс и интимни въпроси, психологически анализи, задълбочени изследвания, самоанализ, освобождаване от стари вещи и зависимости.

Луна в Стрелец до 17:33 ч на 13 декември

Луната в Стрелец стимулира целенасочената работа и оптимистичната ни нагласа. При този цикъл сме мотивирани от необходимостта да търсим истината и сме готови да преследваме всяка убедителна философия и мащабна визия за света.

Точно сега не се интересуваме от подробности – вместо това се фокусираме върху голямата картина. Задоволяваме дълбоките си емоционални нужди с нови преживявания и впускане в приключения. Спонтанността е водещият принцип, не искаме да планираме предварително и предпочитаме да се носим според вятъра. Но може също да сме склонни към прекаляване с всичко и да преувеличаваме фактите. .

Луната в Стрелец благоприятства следните дейности: всякакви авантюри и приключения, които включват откриване на нови хоризонти, пътуване; повишен интерес към висше образование, стартиране на издателски проекти, реклама, физическа активност.

Луна в Козирог до 19:57 ч на 15 декември 

Осъзнаваме необходимостта от структура и точно планиране напред. Инстинктивно усещаме ограниченията на време и пространство. Мотивирани сме от желание за обществен успех. Постижението и изявата са най-важни за нас.

Проявяваме находчивост и упоритост и не искаме да губим време, енергия или ресурси. Това може да бъде много трезво влияние – дори депресиращо. Но може да бъде и продуктивно време, ако се осмелим да погледнем реалността в очите.

Луната в Козирог благоприятства следните дейности: дългосрочни проекти, които дават бавни, но стабилни резултати, практически начинания, кариерно развитие, изготвяне на бизнес план, дългосрочни и стабилни инвестиции.

Луна във Водолей до 21:59 ч на 17 декември

Влечението към всичко ново и необичайно и инстинктивната нужда от усъвършенстване характеризират тази фаза. Сега реакциите са повече интелектуални, отколкото емоционални, а взаимодействията са по-неутрални, отколкото лични.

Това е време за социални събирания, работа за групови идеали и цели за бъдещето, за мозъчна атака с цел нови идеи и прогресивни промени. Отворени сме към необичайни методи за правене на нещата и гледаме в перспектива. Може по-трудно да се придържаме към график и да го жертваме в полза на личната си свобода.

Луната във Водолей благоприятства следните дейности: необичайни или радикални начинания, социални занимания, групови проекти, стартиране или подкрепа на каузи, опитване на нещо напълно ново, присъединяване към нова приятелска група.

Луна в Риби до 00:48 ч на 20 декември

Докато Луната е в мечтателните и впечатлителни Риби, често не искаме да се изправим пред реалността. Сега сме по-вглъбени и замислени, чувствителни, интуитивни или състрадателни. Особено добре работят въображението и интуицията ни. Границите и стените отпадат или се заличават. Това е време, когато детайлите се пренебрегват и чувствата не подлежат на описание.

Луната в Риби благоприятства следните дейности: работа с въображението, мистични или духовни занимания, вътрешно развитие, занимания с музика, дизайн и визуални изкуства, оттегляне в уединение, дейности, свързани с вода.

седмичен хороскоп 11 - 17 декември 2023

Планетите в знаци: общите тенденции за седмицата

Знакът на планетите определят по какъв начин те ще проявяват енергията си и какви теми ще задават за социалния дневен ред. Докато знакът на Слънцето се сменя всяка година по едно и също време, останалите планети имат различен цикъл.

Знак на Меркурий: работа на ума, общуване, преговори, обучение

Меркурий ще се движи в Козирог от 01-ви до 22-ри декември 2023 г. и след ретроградната си фаза в Стрелец, от 13 януари до 5 февруари 2024 г. През този период нашето мислене е методично и подходът ни е трезв и практичен, по-лесно се концентрираме върху задачите. Разговорите стават по-реалистични и фокусирани върху прагматичните решения. Мисловните модели и стилове на общуване стават по-логични, подредени и организирани.

Сега сме по-способни да отделим това, което е подходящо и съществено. Реализмът навлиза в картината, оставяме празните приказки и прецизността става важна. Едновременно с това инстинктите за оцеляване се подобряват и се интересуваме какво ще ни бъде от полза в дългосрочен план. Комуникацията може да бъде донякъде предпазлива и оскъдна, но се вълнуваме как да стигнем до същността на нещата с оптимално усилие.

Меркурий в Козирог от 1 декември: Конструктивна мисъл

Ретрограден Меркурий

На 13-ти декември, сряда, Меркурий ще се обърне в ретроградно движение до края на годината. Подходящо време за дейности, които подобряват, усъвършенстват, довършват започнатото, за планиране, а не за начало на нови проекти и отношения.

Ретрограден Меркурий в Козирог и Стрелец 2023 – 2024

Знак на Венера: любовни въпроси, собственост и финанси

Венера ще преминава през Скорпион от 04-ти до 28-ми декември 2023. Дълбоко страстните отношения са във фокуса ни сега. Повърхностните флиртове и контакти не ни задоволяват, тъй като копнеем за физически и емоционален контакт със специалния човек – сливане, което нарушава табутата, дори може да бъде екстремно и интензивно и винаги остава незабравимо. Това е силно емоционална и драматична позиция за Венера и показва страстна енергия във връзките. Нашите близки взаимоотношения стават изключително важни за нас и може дори да ни се струва, че напълно ни поглъщат.

Венера в Скорпион от 04 декември: Страст и краен интензитет

 

Знак на Марс: физическа енергия, воля, характер на конфликтите

Марс ще преминава през Стрелец от 24 ноември 2023 г. до 04 януари 2024 г. Нашите действия ще бъдат мотивирани от нашите цели и идеали. Рутината ни притеснява, бързо ставаме неспокойни, ако се чувстваме ограничени. По-лесно се впускаме в приключения и завоевания – това е позицията на страстта към пътешествията. Започваме проекти или приемаме предизвикателства с хъс за успех, въпреки че може да сме склонни да ги изоставим след преминаване на началния ентусиазъм. Това може да се дължи на факта, че сме си поставили непостижими цели или да не сме преценили възможностите си, да сме се втурнали, а да размислим за това по-късно.

В действията си вътрешно се съпротивляваме на ограниченията, строгите инструкции и планирането напред. Под това влияние сме по-спонтанни, директни и страстни относно нашите разбирания и вяра. Това е опортюнистична, подвижна и оптимистична енергия. Проявяваме ярък морал и сме защитници на истината. Дори сме готови да се разкриваме емоционално. Когато ни се даде възможност да намерим собствения си път, ще разширяваме границите си и можем да преместим планини. Това е вдъхновяващ, далновиден период, когато следваме сърцата си и положителните си виждания за бъдещето.

Марс в Стрелец oт 24 ноември: Огнена енергия за възход

 

Дългосрочни социални влияния

Знак на Юпитер: главните ни цели, възгледите, далечните пътувания

Юпитер дългосрочно преминава през знака Телец. Един вид докосване на Мидас е сигнализирано от новия цикъл, който сега изгрява в живота ви. Просперитетът и сигурността заемат централно място в мислите ви; нежният, но отдаден консерватизъм ви носи всякакви добри неща. Погрижете се за материалните неща, а духовните ще се погрижат за себе си: това е вашата ориентация сега.

Юпитер в Телец 2023 – 2024 – Търпение за стабилен успех

Знак на Сатурн: структури, организация и ограничения

Сатурн дългосрочно ще преминава през знака Риби. Постигането на мир с миналото, приемане на ограничения и несправедливост и справянето с кармичните дългове – това са някои от проблемите, с които ще се сблъскваме при тази фаза на Сатурн. Липсата на прошка и неуспехът да се справим с тези предизвикателства верижно ще причини още провали и ще постави нови препятствия по пътя. Научете се да гледате отвъд тясно личното и егоистичното, за да не се усложнят още ситуациите.

Транзитът на Сатурн в Риби 2023 – 2026 г. и 12-те зодии

Кармични уроци и задачи по Лунните възли

На 17 юли 2023 Северният лунен възел навлиза в Овен и съответно, Южният – във Везни. – Възлите ще останат в тази двойка знаци до 11 януари 2025 г.  При този цикъл трябва да се стремим към постигането първо на лична автономия и вътрешен мир, вместо да се фокусираме върху баланс във взаимоотношенията на всяка цена. След като преоткрием себе си и личното си място под звездите като пълноценни хора, ще можем да подобрим и отношенията си. Темата на тази двойка значи е търсене на лично щастие и удовлетворение, без да сме зависими от другите.

Северен Лунен Възел в Овен от 17 юли 2023 до 11 януари 2025

Знак на Уран – промени и обрати

Уран преминава през знака Телец дългосрочно. Практичността и изобретателността се комбинират добре с практичните намерение. Мощен стимул за иновации при упорита работа, реформи във финансовата сфера. Възприемането на новаторски концепции и превръщането им в реални задачи е най-силната ни стратегия. Засядането в миналото и назадничавото трябва да се избягва на всяка цена. Отлично време за всички, които се отличават с финансова грамотност, изобретателност и усет за светски дела.

Знак на Нептун – духовност, изкуство и психика

Нептун дългосрочно се намира в знака Риби. На висше ниво, духовните занимания заемат водещо място при този цикъл, а нисшите прояви се свързват с психични проблеми. Изящните изкуства и всякакъв вид визуализации и фантазии придобиват по-голямо значение в живота ни. Да се научим да приемаме съдбата си, да разбираме защо носим дадена карма и разбирането, че сме подвластни на висшите духовни сили, по-големи от всички простосмъртни, може да се разглежда като най-доброто освобождение и постигане на вътрешно спокойствие.

Значение на Нептун в знака Риби 2011 – 2026

Знак на Плутон – дълбоки кризи и трансформации

Плутон в своето ретроградно движение се връща в Козирог на 11-ти юни 2023, където ще остане  до началото на 2024-та.  Най-лошото е зад гърба ни. Но да направим равносметка какво се случи и прогноза за последния етап.

Транзитен Плутон в Козирог – Краят на една по-мрачна ера

Още прогнозни хороскопи

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните