Енергията на всяка седмица е уникална поради комбинацията от 10 планети и знаци, която никога не се повтаря. Заедно с цикъла на Луната, седмичният хороскоп определя с какво да оползотворите най-добре времето си. Вижте качеството на периода и как да го използвате според темата, която планети, знаци и цикли задават.

ПОРЪЧАЙ СВОЯ ГОДИШЕН И СОЛАРЕН ХОРОСКОП

Венера през тази седмица е в добра връзка (тригон) със Сатурн и влиза в Скорпион. Въпросите и неяснотите се превръщат в отговори и сигурност. Меркурий в Козирог и Юпитер в Телец плюс Луната в началото на Дева в средата на седмицата образуват голям тригон (хармонизираща и духовна фигура). Тази връзка също говори за намирането на успешни решения и стабилни отношения. Много неща стават все по-очевидни и по-логични. Меркурий обаче е на път да стане ретрограден, така че последната дума все още не е казана по много въпроси.

Отново имаме силен акцент върху женските елементи земя и вода, които означават доста пасивни, консервативни и предпазливи нагласи. И все пак Слънцето и Марс в Стрелец (подвижен огън) са далновидни и динамични. Когато земята и огънят работят заедно, можете да постигнете много конкретни неща. Слънцето и Марс задават темпото и идеите, а останалите планети са усърдни и надеждни реализатори. Венера попада в опозиция с Юпитер, която става точна в неделя. Юпитер обича да обещава голям късмет, докато Венера би се задоволила и с по-малко. Но когато работят заедно, можете с благодарност да се осмелите да очаквате повече от всичко, което е добро. Вървим към Новолуние в Стрелец, което ще посрещне с радост подобни чувства и мисли.

Връзка / Любов: С преминаването си в Скорпион Венера отново се свързва с Меркурий, което е благоприятно за комуникацията в отношенията. Триото Венера-Меркурий-Юпитер може да ви даде много спокойни часове през уикенда. Слънцето и Марс в Стрелец внасят жажда за приключения, а Венера и Юпитер се присъединяват. Това може да обогати живота на връзката ви. Преживявания сред природата са добре дошли. Може да бъде и еротичен и малко по-смел от обикновено.

 

Знак на Слънцето: сезонен цикъл и най-обща енергия на периода

Слънцето ще преминава в огнения подвижен знак Стрелец от 22 ноември до 21 декември. При този цикъл нашият фокус се измества от нуждата от лична интимна връзка с любим човек и дълбоко опознаване на себе си към желанието да достигнем до целия свят и да се свържем с нещо по-значимо от нас. През този период на всяка година ни се дава възможност да предприемем стъпки, за да осмислим своето  разбиране за света около нас. По-смели и способни сме да разширим хоризонтите си и да възприемем нови начини на мислене.

Под Стрелец можем да проявим повече увереност и оптимизъм, като се фокусираме върху „голямата картина“, докато загърбим детайлите и дребнотемието на посредственото съществуване. Дори да сме склонни да прекаляваме с амбициите и очакванията си, сега е време да подхраним своите нашата вяра, надежда за добруване и разбиране на хората и света.

Когато Слънцето е в Стрелец: 22 ноември – 21 декември

Седмичен Цикъл на Луната за 04 – 10 Декември 2023

През тази седмица Луната ще бъде Намаляваща, в своята последна четвърт. Луната ще премине през знаците Лъв, Дева, Везни и Скорпион. Вижте в Лунния календар за декември 2023 точните часове на фазите на Луната и съответните периоди на Луна без курс:

Лунен календар 2023 Декември Новолуние Стрелец, Пълнолуние Рак

Луна в Лъв до 05:51 ч на 04 декември

Луната в Лъв сякаш разговаря с нашето „вътрешно дете“ – това е топла, щедра, любяща от все сърце позиция, когато е хубаво да се погрижим за себе си. Гордостта ни предпазва от дребнавост, но също така може да ни попречи да се отворим и да разкрием как се чувстваме наистина.

Сега сякаш сме на сцена, емоциите ни са по-видими и огнени и сме склонни да създаваме драма в живота си. Лесно се чувстваме заплашени и обидени от всяка проява на безразличие. Това е време, когато търсим внимание и искаме да изпъкнем със специалните си лични качества. Силен период за романтика и всякаква творческа дейност.

Луната в Лъв благоприятства творческите дейности, заниманията с деца, щедрите начинания, работа, в която се очаква лично признание и поемане на някакъв риск.

Луна в Дева до 18:36 ч на 06 декември

Сега инстинктивно гравитираме към практически дейности с аналитична нагласа. Но в желанието си да оправим нещата, лесно може да се окаже, че преосмисляме и променяме плановете си. Емоционалното удовлетворение идва от решаването на дребни проблеми, от създаването на ред и помощта за другите.

Здравни теми и въпроси могат да излязат на фокус, добър момент да помислите за профилактика. Сега по-лесно забелязваме малките части, които съставляват цялото и вместо да позволяваме на досадните детайли да ни притесняват, може да работим върху изглаждането им, така че по-уверено да вървим напред.

Луната в Дева благоприятства следните дейности: аналитични и счетоводни занимания, услуги или служба на някого и рутинни задължения; всички дейности, които биха имали полза от влизане в най-големи детайли.

Луна във Везни до 05:36 ч на 09 декември

Създаването на ред е на фокус, но не чрез подреждане или организиране в детайл, както беше при Луна в Дева, а най-вече чрез приятно общуване и взаимодействие с другите и търсене на естетика в околната среда. Склонни сме да решаваме проблемите си чрез дипломация и сме способни да оставим настрана собствените си емоции, за да постигнем мира, за който жадуваме.

Сега тенденцията е да се избягват директните сблъсъци. Решенията не идват лесно. Разбирането за позициите и на двете страни в дадена ситуация е основната причина за колебание. Най-голямата опасност е страхът от загуба на одобрението на другите.

Луната във Везни благоприятства следните дейности: всички въпроси на взаимоотношенията и партньорствата, дейности, включващи работа в екип и сътрудничество, занимания, свързани със самоанализ и постигане на вътрешен баланс, всички активности, свързани със създаване на красота.

Луна в Скорпион до 13:12 ч на 11 декември

След спокойствието на Везните, интензитетът е всичко, което ни интересува при Луна в Скорпион. Независимо дали става въпрос за емоционална или физическа страст, вътрешно или изразено публично въодушевление, скръб или силно желание – всички емоции се преживяват на дълбоко и крайно лично ниво.

Мотивирани сме от желанието си да стигнем до дъното на нещата и инстинктивно четем между редовете (дори когато няма категорични причини за задълбочаване). Сега повърхностностните и леки неща няма да ни вършат работа. Луната в Скорпион ни подтиква да разкрием собствената си вътрешна сила.

Отлично време да се отървем от старите страхове и да поработим с ограничаващите ни навици. Това може да бъде изключително интимно и страстно време. Но избягвайте манипулативните тактики, мрачните мисли и склонността към подозрителност.

Луната в Скорпион благоприятства следните дейности: справяне с данъчни въпроси и финансови задължения, секс и интимни въпроси, психологически анализи, задълбочени изследвания, самоанализ, освобождаване от стари вещи и зависимости.

Седмичен хороскоп 04 - 10 Декември 2023

Планетите в знаци: общите тенденции за седмицата

Знакът на планетите определят по какъв начин те ще проявяват енергията си и какви теми ще задават за социалния дневен ред. Докато знакът на Слънцето се сменя всяка година по едно и също време, останалите планети имат различен цикъл.

Знак на Меркурий: работа на ума, общуване, преговори, обучение

Меркурий ще се движи в Козирог от 01-ви до 22-ри декември 2023 г. и след ретроградната си фаза в Стрелец, от 13 януари до 5 февруари 2024 г. През този период нашето мислене е методично и подходът ни е трезв и практичен, по-лесно се концентрираме върху задачите. Разговорите стават по-реалистични и фокусирани върху прагматичните решения. Мисловните модели и стилове на общуване стават по-логични, подредени и организирани.

Сега сме по-способни да отделим това, което е подходящо и съществено. Реализмът навлиза в картината, оставяме празните приказки и прецизността става важна. Едновременно с това инстинктите за оцеляване се подобряват и се интересуваме какво ще ни бъде от полза в дългосрочен план. Комуникацията може да бъде донякъде предпазлива и оскъдна, но се вълнуваме как да стигнем до същността на нещата с оптимално усилие.

Меркурий в Козирог от 1 декември: Конструктивна мисъл

Знак на Венера: любовни въпроси, собственост и финанси

Венера ще преминава през Скорпион от 04-ти до 28-ми декември 2023. Дълбоко страстните отношения са във фокуса ни сега. Повърхностните флиртове и контакти не ни задоволяват, тъй като копнеем за физически и емоционален контакт със специалния човек – сливане, което нарушава табутата, дори може да бъде екстремно и интензивно и винаги остава незабравимо. Това е силно емоционална и драматична позиция за Венера и показва страстна енергия във връзките. Нашите близки взаимоотношения стават изключително важни за нас и може дори да ни се струва, че напълно ни поглъщат.

Венера в Скорпион от 04 декември: Страст и краен интензитет

 

Знак на Марс: физическа енергия, воля, характер на конфликтите

Марс ще преминава през Стрелец от 24 ноември 2023 г. до 04 януари 2024 г. Нашите действия ще бъдат мотивирани от нашите цели и идеали. Рутината ни притеснява, бързо ставаме неспокойни, ако се чувстваме ограничени. По-лесно се впускаме в приключения и завоевания – това е позицията на страстта към пътешествията. Започваме проекти или приемаме предизвикателства с хъс за успех, въпреки че може да сме склонни да ги изоставим след преминаване на началния ентусиазъм. Това може да се дължи на факта, че сме си поставили непостижими цели или да не сме преценили възможностите си, да сме се втурнали, а да размислим за това по-късно.

В действията си вътрешно се съпротивляваме на ограниченията, строгите инструкции и планирането напред. Под това влияние сме по-спонтанни, директни и страстни относно нашите разбирания и вяра. Това е опортюнистична, подвижна и оптимистична енергия. Проявяваме ярък морал и сме защитници на истината. Дори сме готови да се разкриваме емоционално. Когато ни се даде възможност да намерим собствения си път, ще разширяваме границите си и можем да преместим планини. Това е вдъхновяващ, далновиден период, когато следваме сърцата си и положителните си виждания за бъдещето.

Марс в Стрелец oт 24 ноември: Огнена енергия за възход

 

Дългосрочни социални влияния

Знак на Юпитер: главните ни цели, възгледите, далечните пътувания

Юпитер дългосрочно преминава през знака Телец. Един вид докосване на Мидас е сигнализирано от новия цикъл, който сега изгрява в живота ви. Просперитетът и сигурността заемат централно място в мислите ви; нежният, но отдаден консерватизъм ви носи всякакви добри неща. Погрижете се за материалните неща, а духовните ще се погрижат за себе си: това е вашата ориентация сега.

Юпитер в Телец 2023 – 2024 – Търпение за стабилен успех

Знак на Сатурн: структури, организация и ограничения

Сатурн дългосрочно ще преминава през знака Риби. Постигането на мир с миналото, приемане на ограничения и несправедливост и справянето с кармичните дългове – това са някои от проблемите, с които ще се сблъскваме при тази фаза на Сатурн. Липсата на прошка и неуспехът да се справим с тези предизвикателства верижно ще причини още провали и ще постави нови препятствия по пътя. Научете се да гледате отвъд тясно личното и егоистичното, за да не се усложнят още ситуациите.

Транзитът на Сатурн в Риби 2023 – 2026 г. и 12-те зодии

Кармични уроци и задачи по Лунните възли

На 17 юли 2023 Северният лунен възел навлиза в Овен и съответно, Южният – във Везни. – Възлите ще останат в тази двойка знаци до 11 януари 2025 г.  При този цикъл трябва да се стремим към постигането първо на лична автономия и вътрешен мир, вместо да се фокусираме върху баланс във взаимоотношенията на всяка цена. След като преоткрием себе си и личното си място под звездите като пълноценни хора, ще можем да подобрим и отношенията си. Темата на тази двойка значи е търсене на лично щастие и удовлетворение, без да сме зависими от другите.

Северен Лунен Възел в Овен от 17 юли 2023 до 11 януари 2025

Знак на Уран – промени и обрати

Уран преминава през знака Телец дългосрочно. Практичността и изобретателността се комбинират добре с практичните намерение. Мощен стимул за иновации при упорита работа, реформи във финансовата сфера. Възприемането на новаторски концепции и превръщането им в реални задачи е най-силната ни стратегия. Засядането в миналото и назадничавото трябва да се избягва на всяка цена. Отлично време за всички, които се отличават с финансова грамотност, изобретателност и усет за светски дела.

Знак на Нептун – духовност, изкуство и психика

Нептун дългосрочно се намира в знака Риби. На висше ниво, духовните занимания заемат водещо място при този цикъл, а нисшите прояви се свързват с психични проблеми. Изящните изкуства и всякакъв вид визуализации и фантазии придобиват по-голямо значение в живота ни. Да се научим да приемаме съдбата си, да разбираме защо носим дадена карма и разбирането, че сме подвластни на висшите духовни сили, по-големи от всички простосмъртни, може да се разглежда като най-доброто освобождение и постигане на вътрешно спокойствие.

Значение на Нептун в знака Риби 2011 – 2026

Знак на Плутон – дълбоки кризи и трансформации

Плутон в своето ретроградно движение се връща в Козирог на 11-ти юни 2023, където ще остане  до началото на 2024-та.  Най-лошото е зад гърба ни. Но да направим равносметка какво се случи и прогноза за последния етап.

Транзитен Плутон в Козирог – Краят на една по-мрачна ера

Още прогнозни хороскопи

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните