Енергията на всяка седмица е уникална поради комбинацията от 10 планети и знаци, която никога не се повтаря. Заедно с цикъла на Луната, седмичният хороскоп определя с какво да оползотворите най-добре времето си. Вижте качеството на периода и как да го използвате според темата, която планети, знаци и цикли задават.

ПОРЪЧАЙ СВОЯ ГОДИШЕН И СОЛАРЕН ХОРОСКОП

Тази седмица започва с Пълнолуние в Близнаци в 11:17 ч в понеделник, Марс е в съвпад със Слънцето и в квадратура (конфликт) със Сатурн. Това показва криза по отношение на действие или решение. След пълнолунието вече сме преодолели нейният пик и постепенно ще почувстваме облекчение.

Меркурий е в напрегнат аспект с Нептун, което показва, че вече нямаме желание да убеждаваме никого – казахме каквото имаше да кажем и направихме каквото трябваше да бъде направено. Осигурили сме възможно най-голяма откритост и сега всичко трябва да потръгне плавно.

Слънцето и Марс ще продължат да движат работата ни напред, защото това е тяхната природа, а знакът Стрелец засилва стремежа за успех и разширява хоризонта. Амбицията ни може да изглежда войнствена, но това е по-скоро поза. Ще ни харесва да демонстрираме сила, както и далновидност, мъдрост или щедрост. Сега по-добре усещаме как да привлечем вниманието на общността си и как да „продадем“ своите концепции.

След като Меркурий премине в Козирог в петък, можем да оставим фактите и цифрите да говорят, което ще доведе до отрезвяване и реална преценка.

Връзки и Любов: Пълнолунието в Близнаци представлява кулминация на някакви трудности и фокусира решенията им чрез срещи и общуване. Използвайте мили и съпричастни думи, за да се справите с факта, че сте преминали през труден процес. Под акцентираното влияние на Стрелец сме по-склонни да насочваме погледа си към далечното бъдеще, което красиво си представяме.

Венера е в опозиция с Плутон, което драматизира връзките ни и поляризира предпочитанията.  След сряда чувствата стават по-сериозни и се препоръчва да не се говори много, а да се мисли какво конкретно може да се направи.

Знак на Слънцето: сезонен цикъл и най-обща енергия на периода

Слънцето ще преминава в огнения подвижен знак Стрелец от 22 ноември до 21 декември. При този цикъл нашият фокус се измества от нуждата от лична интимна връзка с любим човек и дълбоко опознаване на себе си към желанието да достигнем до целия свят и да се свържем с нещо по-значимо от нас. През този период на всяка година ни се дава възможност да предприемем стъпки, за да осмислим своето  разбиране за света около нас. По-смели и способни сме да разширим хоризонтите си и да възприемем нови начини на мислене.

Под Стрелец можем да проявим повече увереност и оптимизъм, като се фокусираме върху „голямата картина“, докато загърбим детайлите и дребнотемието на посредственото съществуване. Дори да сме склонни да прекаляваме с амбициите и очакванията си, сега е време да подхраним своите нашата вяра, надежда за добруване и разбиране на хората и света.

Когато Слънцето е в Стрелец: 22 ноември – 21 декември

Седмичен Цикъл на Луната за 27 ноември – 03 декември 2023

През тази седмица Луната ще бъде Намаляваща, в своята трета четвърт след Пълнолунието в понеделник, 27-ми. Луната ще премине през знаците Телец, Близнаци, Рак и Лъв. Вижте в Лунния календар за ноември 2023 точните часове на фазите на Луната и съответните периоди на Луна без курс:

Лунен календар 2023 Декември Новолуние Стрелец, Пълнолуние Рак

Луна в Телец до 02:41 ч на 27 ноември

Мотивирани сме от желание за постигане на спокойствие, сигурност, мир и комфорт. Луната е най-чувствена и постоянна в знака Телец. Нашите базисни импулси са активирани и ни се иска да се отпуснем, да се противопоставим на всяка промяна и да „спрем, за да помиришем розите“. Животът малко забавя темпото си и се чувстваме по-спокойни. Може също така да сме склонни към прояви на инат и материализъм.

Луната в Телец благоприятства дейности, които дават солидни и материални резултати, занимания с финансови въпроси и такива, включващи лично имущество, например кандидатстване за заем. Подходящо време за започване на потенциално дългосрочна връзка, за занимания с музика и декориране на дома.

Луна в Близнаци до 08:55 ч на 29 ноември

Нашият основен инстинкт е да общуваме, повече да мислим и да събираме и разпространяваме информация. Мотивирани сме от желание за разнообразие и ново знание, а инстинктивното ни любопитство е отключено. Периодът се отличава с безгрижно настроение, вятърничавост и подвижност, но може да бъде и нервен, неспокоен, с непостоянни състояние.

Луната в Близнаци благоприятства следните дейности: умствен труд, комуникативност и общуване, комбиниране на повече от една дейност наведнъж. Време за повече четене, учене, писане на писма и имейли, изпълнение на поръчки, обучение, създаване на контакти и кратки пътувания.

Луна в Рак до 18:02 ч на 01 декември

Безпокойството на Луната в Близнаци сега отстъпва място на инстинктивната нужда от мир и тишина. Чувството за принадлежност и желанието за постигане на безопасност е това, което ни мотивира. Луната е силна тук и тази нейна позиция има дори лечебен потенциал. Макар и по-прикрити сега, нашите чувства са дълбоки и искрени, което прави тези един-два дни идеален момент да се докоснем до всичко, което емоционално ни трогва и мотивира.

Луната в Рак благоприятства следните дейности: Домашна работа, работа с емоциите ни, активности, които носят осъзнаване на личните ни физически нужди, създаване на удобство и сигурност, лежерна почивка, семейни събирания.

Луна в Лъв до 05:51 ч на 04 декември

Луната в Лъв сякаш разговаря с нашето „вътрешно дете“ – това е топла, щедра, любяща от все сърце позиция, когато е хубаво да се погрижим за себе си. Гордостта ни предпазва от дребнавост, но също така може да ни попречи да се отворим и да разкрием как се чувстваме наистина.

Сега сякаш сме на сцена, емоциите ни са по-видими и огнени и сме склонни да създаваме драма в живота си. Лесно се чувстваме заплашени и обидени от всяка проява на безразличие. Това е време, когато търсим внимание и искаме да изпъкнем със специалните си лични качества. Силен период за романтика и всякаква творческа дейност.

Луната в Лъв благоприятства творческите дейности, заниманията с деца, щедрите начинания, работа, в която се очаква лично признание и поемане на някакъв риск.

седмичен хороскоп 27 ноември 03 декември 2023

Планетите в знаци: общите тенденции за седмицата

Знакът на планетите определят по какъв начин те ще проявяват енергията си и какви теми ще задават за социалния дневен ред. Докато знакът на Слънцето се сменя всяка година по едно и също време, останалите планети имат различен цикъл.

Знак на Меркурий: работа на ума, общуване, преговори, обучение

Меркурий ще преминава през Стрелец от 10 ноември до 30-ти ноември 2023. През този период нашето мислене се измества от необходимостта да проникнем в дълбините на една ситуация към желанието да научим за широк кръг от теми. Но за съжаление, това разширяване става за сметка на загуба на прецизност в детайлите. Подробностите сега не са толкова интересни за нас, тъй като предпочитаме да си представяме голямата картина.

Търсим идеала, мисленето ни е по-оптимистично и вярата ни в доброто се увеличава. Сега сме по-подготвени да повярваме и на свой ред да убеждаваме другите. Темата за границата между честното и нечестното ни засяга повече от обичайното. По-склонни сме да задаваме въпроси и да търсим отговори, насочени към бъдещето. По-философски сме настроени и ни е приятно да занимаваме съзнанието си с глобални концепции и общовалидни идеи.

От друга страна, можем да бъдем непоследователни и небрежни в конкретиката. И както сме откровени и открити, може да се държим нетактично и грубовато. Но като цяло Стрелецът е щедър в общуването и допринася с чувство за хумор и приятелско отношение.

Меркурий в Стрелец от 10 ноември: от дълбочина към широта

Меркурий ще се движи в Козирог от 01-ви до 22-ри декември 2023 г. и след ретроградната си фаза в Стрелец, от 13 януари до 5 февруари 2024 г. През този период нашето мислене е методично и подходът ни е трезв и практичен, по-лесно се концентрираме върху задачите. Разговорите стават по-реалистични и фокусирани върху прагматичните решения. Мисловните модели и стилове на общуване стават по-логични, подредени и организирани.

Сега сме по-способни да отделим това, което е подходящо и съществено. Реализмът навлиза в картината, оставяме празните приказки и прецизността става важна. Едновременно с това инстинктите за оцеляване се подобряват и се интересуваме какво ще ни бъде от полза в дългосрочен план. Комуникацията може да бъде донякъде предпазлива и оскъдна, но се вълнуваме как да стигнем до същността на нещата с оптимално усилие.

Меркурий в Козирог от 1 декември: Конструктивна мисъл

Знак на Венера: любовни въпроси, собственост и финанси

Венера преминава във Везни от 08 ноември до 03 декември 2022г. Венера във Везни символизира енергията, която се стреми към мир, баланс и любов – чрез връзки, чрез обичта на друг човек или чрез красотата, изразена в изкуството. Тя също символизира ценностите ни и ни изправя пред въпросите: Как се отнасям към себе си? Какво приемам и отхвърлям? Кой съм аз в очите на хората?

Венера във Везни от 08 ноември: Субективна справедливост

Знак на Марс: физическа енергия, воля, характер на конфликтите

Марс ще преминава през Стрелец от 24 ноември 2023 г. до 04 януари 2024 г. Нашите действия ще бъдат мотивирани от нашите цели и идеали. Рутината ни притеснява, бързо ставаме неспокойни, ако се чувстваме ограничени. По-лесно се впускаме в приключения и завоевания – това е позицията на страстта към пътешествията. Започваме проекти или приемаме предизвикателства с хъс за успех, въпреки че може да сме склонни да ги изоставим след преминаване на началния ентусиазъм. Това може да се дължи на факта, че сме си поставили непостижими цели или да не сме преценили възможностите си, да сме се втурнали, а да размислим за това по-късно.

В действията си вътрешно се съпротивляваме на ограниченията, строгите инструкции и планирането напред. Под това влияние сме по-спонтанни, директни и страстни относно нашите разбирания и вяра. Това е опортюнистична, подвижна и оптимистична енергия. Проявяваме ярък морал и сме защитници на истината. Дори сме готови да се разкриваме емоционално. Когато ни се даде възможност да намерим собствения си път, ще разширяваме границите си и можем да преместим планини. Това е вдъхновяващ, далновиден период, когато следваме сърцата си и положителните си виждания за бъдещето.

Марс в Стрелец oт 24 ноември: Огнена енергия за възход

 

Дългосрочни социални влияния

Знак на Юпитер: главните ни цели, възгледите, далечните пътувания

Юпитер дългосрочно преминава през знака Телец. Един вид докосване на Мидас е сигнализирано от новия цикъл, който сега изгрява в живота ви. Просперитетът и сигурността заемат централно място в мислите ви; нежният, но отдаден консерватизъм ви носи всякакви добри неща. Погрижете се за материалните неща, а духовните ще се погрижат за себе си: това е вашата ориентация сега.

Юпитер в Телец 2023 – 2024 – Търпение за стабилен успех

Знак на Сатурн: структури, организация и ограничения

Сатурн дългосрочно ще преминава през знака Риби. Постигането на мир с миналото, приемане на ограничения и несправедливост и справянето с кармичните дългове – това са някои от проблемите, с които ще се сблъскваме при тази фаза на Сатурн. Липсата на прошка и неуспехът да се справим с тези предизвикателства верижно ще причини още провали и ще постави нови препятствия по пътя. Научете се да гледате отвъд тясно личното и егоистичното, за да не се усложнят още ситуациите.

Транзитът на Сатурн в Риби 2023 – 2026 г. и 12-те зодии

Кармични уроци и задачи по Лунните възли

На 17 юли 2023 Северният лунен възел навлиза в Овен и съответно, Южният – във Везни. – Възлите ще останат в тази двойка знаци до 11 януари 2025 г.  При този цикъл трябва да се стремим към постигането първо на лична автономия и вътрешен мир, вместо да се фокусираме върху баланс във взаимоотношенията на всяка цена. След като преоткрием себе си и личното си място под звездите като пълноценни хора, ще можем да подобрим и отношенията си. Темата на тази двойка значи е търсене на лично щастие и удовлетворение, без да сме зависими от другите.

Северен Лунен Възел в Овен от 17 юли 2023 до 11 януари 2025

Знак на Уран – промени и обрати

Уран преминава през знака Телец дългосрочно. Практичността и изобретателността се комбинират добре с практичните намерение. Мощен стимул за иновации при упорита работа, реформи във финансовата сфера. Възприемането на новаторски концепции и превръщането им в реални задачи е най-силната ни стратегия. Засядането в миналото и назадничавото трябва да се избягва на всяка цена. Отлично време за всички, които се отличават с финансова грамотност, изобретателност и усет за светски дела.

Знак на Нептун – духовност, изкуство и психика

Нептун дългосрочно се намира в знака Риби. На висше ниво, духовните занимания заемат водещо място при този цикъл, а нисшите прояви се свързват с психични проблеми. Изящните изкуства и всякакъв вид визуализации и фантазии придобиват по-голямо значение в живота ни. Да се научим да приемаме съдбата си, да разбираме защо носим дадена карма и разбирането, че сме подвластни на висшите духовни сили, по-големи от всички простосмъртни, може да се разглежда като най-доброто освобождение и постигане на вътрешно спокойствие.

Значение на Нептун в знака Риби 2011 – 2026

Знак на Плутон – дълбоки кризи и трансформации

Плутон в своето ретроградно движение се връща в Козирог на 11-ти юни 2023, където ще остане  до началото на 2024-та.  Най-лошото е зад гърба ни. Но да направим равносметка какво се случи и прогноза за последния етап.

Транзитен Плутон в Козирог – Краят на една по-мрачна ера

Още прогнозни хороскопи

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните