Енергията на всяка седмица е уникална поради комбинацията от 10 планети и знаци, която никога не се повтаря. Заедно с цикъла на Луната, седмичният хороскоп определя с какво да оползотворите най-добре времето си. Вижте качеството на периода и как да го използвате според темата, която планети, знаци и цикли задават.

ПОРЪЧАЙ СВОЯ ГОДИШЕН И СОЛАРЕН ХОРОСКОП

След мощното Новолуние в Скорпион (с опозиция Марс-Уран), при предстоящото на 27 ноември Пълнолуние се насочваме към Близнаци. Отново имаме Марс в съвпад със Слънцето, но то вече е в Стрелец и в квадрат със Сатурн.

Колко силни са нещата, в които вярвате? Ще продължите ли да се придържате към тях или вече се колебаете? Най-вероятно ще подложите на съмнение това, което сте направили досега и ще се запитате как искате да изглежда новия ви път. Това ще кулминира следващия понеделник.

През тази седмица Слънцето и Марс преминават в Стрелец – ще направите първите си стъпки в нова област. Това ви изпълва с надежда и светлина (елементът е огън). Но има все пак нещо, което замъглява положителната нагласа с усещане за загуба, упадък или тъга. (Сатурн в Риби е в напрегнат аспект към Пълнолунието). Трябва да направите избор и това трябва да е зряло и мъдро решение. Венера и Меркурий продължават да вървят в хармония във Везни, намирайки красив израз за всичко. Хората се опитват да се насърчават взаимно.

Връзки / Любов: Натискът за промяна продължава да нараства. Колкото повече приемате и се съобразявате с това, толкова по-лесно ще преминете през този период. Венера и Меркурий поддържат приятелския тон и хармоничното общуване, всеки може да се възползва от това.

Всички, които все още се придържат към остарялото и ограниченията, ще се почувстват безсилни (Сатурн в Риби). А онези, които вече са на път към нова форма или етап на партньорство, ще изпитат положителен порив.

Знак на Слънцето: сезонен цикъл и най-обща енергия на периода

Слънцето ще преминава в Скорпион до 21 ноември. Водещият принцип на Скорпион е „Аз желая“. Скорпионът е знакът на дълбочината, интимността и крайностите на чувствата. Повърхностността просто не върши работа – ние искаме да стигнем до дъното на нещата, посредствеността не ни удовлетворява. Всичко, което е скрито, табу, тайно или премълчано, ни интересува. Докато във Везни сме се стремили към равенство и справедливост. Скорпионът инстинктивно знае, че животът не е справедлив и трябва да се бориш.

Енергията на Скорпиона е провокативна, макар по ненатрапчив начин, страстна, волева и интензивна. Това може да бъде изключително лечебна и трансформираща енергия. Можем да спечелим чрез обстойна стратегия и познаване на стойността на нещата, като запазим някои тайни в правилния момент. Особено успешни сме в щателното проучване, разследването и анализирането. Добре е да положим усилия за пренасочване и повторно използване на ресурсите ни, рециклиране и преработване на наличностите.

Въпреки, че можем да положим доста контролирани усилия, проявяваме и известна склонност към крайности. Привлечени сме от предизвикателства и кризи и се чувстваме принудени да направим корекции, да пренасочваме силите си. Ревност, отмъстителност и манипулативност са някои от най-негативните прояви на Скорпиона.

Когато Слънцето е в Скорпион: 23 октомври – 21 ноември

Слънцето ще преминава в огнения подвижен знак Стрелец от 22 ноември до 21 декември. При този цикъл нашият фокус се измества от нуждата от лична интимна връзка с любим човек и дълбоко опознаване на себе си към желанието да достигнем до целия свят и да се свържем с нещо по-значимо от нас. През този период на всяка година ни се дава възможност да предприемем стъпки, за да осмислим своето  разбиране за света около нас. По-смели и способни сме да разширим хоризонтите си и да възприемем нови начини на мислене.

Под Стрелец можем да проявим повече увереност и оптимизъм, като се фокусираме върху „голямата картина“, докато загърбим детайлите и дребнотемието на посредственото съществуване. Дори да сме склонни да прекаляваме с амбициите и очакванията си, сега е време да подхраним своите нашата вяра, надежда за добруване и разбиране на хората и света.

Когато Слънцето е в Стрелец: 22 ноември – 21 декември

Седмичен Цикъл на Луната за 20 – 26 ноември 2023

През тази седмица Луната ще бъде Растяща, в своята втора четвърт след Новолунието  от 13-ти ноември. Луната ще премине през знаците Водолей, Риби, Овен и Телец. Вижте в Лунния календар за ноември 2023 точните часове на фазите на Луната и съответните периоди на Луна без курс:

Лунен календар 2023 Ноември Новолуние Близнаци, Пълнолуние Стрелец

Луна във Водолей до 16:30 ч на 20 ноември

Влечението към всичко ново и необичайно и инстинктивната нужда от усъвършенстване характеризират тази фаза. Сега реакциите са повече интелектуални, отколкото емоционални, а взаимодействията са по-неутрални, отколкото лични.

Това е време за социални събирания, работа за групови идеали и цели за бъдещето, за мозъчна атака с цел нови идеи и прогресивни промени. Отворени сме към необичайни методи за правене на нещата и гледаме в перспектива. Може по-трудно да се придържаме към график и да го жертваме в полза на личната си свобода.

Луната във Водолей благоприятства следните дейности: необичайни или радикални начинания, социални занимания, групови проекти, стартиране или подкрепа на каузи, опитване на нещо напълно ново, присъединяване към нова приятелска група.

Луна в Риби до 19:21 ч на 22 ноември

Докато Луната е в мечтателните и впечатлителни Риби, често не искаме да се изправим пред реалността. Сега сме по-вглъбени и замислени, чувствителни, интуитивни или състрадателни. Особено добре работят въображението и интуицията ни. Границите и стените отпадат или се заличават. Това е време, когато детайлите се пренебрегват и чувствата не подлежат на описание.

Луната в Риби благоприятства следните дейности: рабпота с въображението, мистични или духовни занимания, вътрешно развитие, занимания с музика, дизайн и визуални изкуства, оттегляне в уединение, дейности, свързани с вода.

Луна в Овен до 22:30 ч на 24 ноември

Под това влияние сме мотивирани от силното желание да започнем всичко отначало. Инстинктът ни подсказва да търсим нещо ново и ни дава смелостта да го направим. Нашите пионерски импулси са силни и се чувстваме пълни с енергия, спонтанни и ентусиазирани.

Но може да сме нетактични или прекалено импулсивни и като цяло не ни достига издръжливост. Излишната енергия сега се оползотворява най-добре чрез физическа активност.

Луната в Овен благоприятства следните дейности: бързи действия, които дават незабавни резултати; проекти, които се фокусират върху личността. Време за себеутвърждаване, приемане на свежи предизвикателства, започване на краткосрочни проекти.

Луна в Телец до 02:41 ч на 27 ноември

Мотивирани сме от желание за постигане на спокойствие, сигурност, мир и комфорт. Луната е най-чувствена и постоянна в знака Телец. Нашите базисни импулси са активирани и ни се иска да се отпуснем, да се противопоставим на всяка промяна и да „спрем, за да помиришем розите“. Животът малко забавя темпото си и се чувстваме по-спокойни. Може също така да сме склонни към прояви на инат и материализъм.

Луната в Телец благоприятства дейности, които дават солидни и материални резултати, занимания с финансови въпроси и такива, включващи лично имущество, например кандидатстване за заем. Подходящо време за започване на потенциално дългосрочна връзка, за занимания с музика и декориране на дома.

 

Седмичен хороскоп 20 - 26 Ноември 2023

Планетите в знаци: общите тенденции за седмицата

Знакът на планетите определят по какъв начин те ще проявяват енергията си и какви теми ще задават за социалния дневен ред. Докато знакът на Слънцето се сменя всяка година по едно и също време, останалите планети имат различен цикъл.

Знак на Меркурий: работа на ума, общуване, преговори, обучение

Меркурий ще преминава през Стрелец от 10 ноември до 1-ви декември 2023. През този период нашето мислене се измества от необходимостта да проникнем в дълбините на една ситуация към желанието да научим за широк кръг от теми. Но за съжаление, това разширяване става за сметка на загуба на прецизност в детайлите. Подробностите сега не са толкова интересни за нас, тъй като предпочитаме да си представяме голямата картина.

Търсим идеала, мисленето ни е по-оптимистично и вярата ни в доброто се увеличава. Сега сме по-подготвени да повярваме и на свой ред да убеждаваме другите. Темата за границата между честното и нечестното ни засяга повече от обичайното. По-склонни сме да задаваме въпроси и да търсим отговори, насочени към бъдещето. По-философски сме настроени и ни е приятно да занимаваме съзнанието си с глобални концепции и общовалидни идеи.

От друга страна, можем да бъдем непоследователни и небрежни в конкретиката. И както сме откровени и открити, може да се държим нетактично и грубовато. Но като цяло Стрелецът е щедър в общуването и допринася с чувство за хумор и приятелско отношение.

Меркурий в Стрелец от 10 ноември: от дълбочина към широта

Знак на Венера: любовни въпроси, собственост и финанси

Венера преминава във Везни от 08 ноември до 03 декември 2022г. Венера във Везни символизира енергията, която се стреми към мир, баланс и любов – чрез връзки, чрез обичта на друг човек или чрез красотата, изразена в изкуството. Тя също символизира ценностите ни и ни изправя пред въпросите: Как се отнасям към себе си? Какво приемам и отхвърлям? Кой съм аз в очите на хората?

Венера във Везни от 08 ноември: Субективна справедливост

Знак на Марс: физическа енергия, воля, характер на конфликтите

Марс ще преминава през Скорпион от 12 октомври до 24 ноември 2023. Тук Марс е фокусиран върху това да получи всичко, което поиска. Сега ние сме по-упорити, целеустремени и силни. Желанието да преживеем емоционалните си дълбини, да проникнем под повърхностното в живота е мощно. Привлича ни това, което другите са склонни да крият или потискат, и търсим да изживеем и разберем тези неща.

Сега няма да избягваме важните проблеми. В някакъв смисъл ни привличат кризите, тъй като ги виждаме като трансформираща и емоционално вълнуващи. Предпочитаме да изпитваме екстремни емоции, отколкото нищо, тъй като посредствеността или „средният път“ се смятат за незадоволителни.

Марс в Скорпион 12 октомври – 24 ноември: Дълбока промяна

Марс ще преминава през Стрелец от 24 ноември 2023 г. до 04 януари 2024 г. Нашите действия ще бъдат мотивирани от нашите цели и идеали. Рутината ни притеснява, бързо ставаме неспокойни, ако се чувстваме ограничени. По-лесно се впускаме в приключения и завоевания – това е позицията на страстта към пътешествията. Започваме проекти или приемаме предизвикателства с хъс за успех, въпреки че може да сме склонни да ги изоставим след преминаване на началния ентусиазъм. Това може да се дължи на факта, че сме си поставили непостижими цели или да не сме преценили възможностите си, да сме се втурнали, а да размислим за това по-късно.

В действията си вътрешно се съпротивляваме на ограниченията, строгите инструкции и планирането напред. Под това влияние сме по-спонтанни, директни и страстни относно нашите разбирания и вяра. Това е опортюнистична, подвижна и оптимистична енергия. Проявяваме ярък морал и сме защитници на истината. Дори сме готови да се разкриваме емоционално. Когато ни се даде възможност да намерим собствения си път, ще разширяваме границите си и можем да преместим планини. Това е вдъхновяващ, далновиден период, когато следваме сърцата си и положителните си виждания за бъдещето.

Марс в Стрелец oт 24 ноември: Огнена енергия за възход

 

Дългосрочни социални влияния

Знак на Юпитер: главните ни цели, възгледите, далечните пътувания

Юпитер дългосрочно преминава през знака Телец. Един вид докосване на Мидас е сигнализирано от новия цикъл, който сега изгрява в живота ви. Просперитетът и сигурността заемат централно място в мислите ви; нежният, но отдаден консерватизъм ви носи всякакви добри неща. Погрижете се за материалните неща, а духовните ще се погрижат за себе си: това е вашата ориентация сега.

Юпитер в Телец 2023 – 2024 – Търпение за стабилен успех

Знак на Сатурн: структури, организация и ограничения

Сатурн дългосрочно ще преминава през знака Риби. Постигането на мир с миналото, приемане на ограничения и несправедливост и справянето с кармичните дългове – това са някои от проблемите, с които ще се сблъскваме при тази фаза на Сатурн. Липсата на прошка и неуспехът да се справим с тези предизвикателства верижно ще причини още провали и ще постави нови препятствия по пътя. Научете се да гледате отвъд тясно личното и егоистичното, за да не се усложнят още ситуациите.

Транзитът на Сатурн в Риби 2023 – 2026 г. и 12-те зодии

Кармични уроци и задачи по Лунните възли

На 17 юли 2023 Северният лунен възел навлиза в Овен и съответно, Южният – във Везни. – Възлите ще останат в тази двойка знаци до 11 януари 2025 г.  При този цикъл трябва да се стремим към постигането първо на лична автономия и вътрешен мир, вместо да се фокусираме върху баланс във взаимоотношенията на всяка цена. След като преоткрием себе си и личното си място под звездите като пълноценни хора, ще можем да подобрим и отношенията си. Темата на тази двойка значи е търсене на лично щастие и удовлетворение, без да сме зависими от другите.

Северен Лунен Възел в Овен от 17 юли 2023 до 11 януари 2025

Знак на Уран – промени и обрати

Уран преминава през знака Телец дългосрочно. Практичността и изобретателността се комбинират добре с практичните намерение. Мощен стимул за иновации при упорита работа, реформи във финансовата сфера. Възприемането на новаторски концепции и превръщането им в реални задачи е най-силната ни стратегия. Засядането в миналото и назадничавото трябва да се избягва на всяка цена. Отлично време за всички, които се отличават с финансова грамотност, изобретателност и усет за светски дела.

Знак на Нептун – духовност, изкуство и психика

Нептун дългосрочно се намира в знака Риби. На висше ниво, духовните занимания заемат водещо място при този цикъл, а нисшите прояви се свързват с психични проблеми. Изящните изкуства и всякакъв вид визуализации и фантазии придобиват по-голямо значение в живота ни. Да се научим да приемаме съдбата си, да разбираме защо носим дадена карма и разбирането, че сме подвластни на висшите духовни сили, по-големи от всички простосмъртни, може да се разглежда като най-доброто освобождение и постигане на вътрешно спокойствие.

Значение на Нептун в знака Риби 2011 – 2026

Знак на Плутон – дълбоки кризи и трансформации

Плутон в своето ретроградно движение се връща в Козирог на 11-ти юни 2023, където ще остане  до началото на 2024-та.  Най-лошото е зад гърба ни. Но да направим равносметка какво се случи и прогноза за последния етап.

Транзитен Плутон в Козирог – Краят на една по-мрачна ера

Oще прогнозни хороскопи

Астрологична прогноза за 2023 Ноември: Изобилие от промени

Подходящи дни за различни дейности според фазата и знака на Луната

Фази на Луната през 2023 – Kак да ги използваме?

 

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните