Енергията на всяка седмица е уникална поради комбинацията от 10 планети и знаци, която никога не се повтаря. Заедно с цикъла на Луната, седмичният хороскоп определя с какво да оползотворите най-добре времето си. Вижте качеството на периода и как да го използвате според темата, която планети, знаци и цикли задават.

ПОРЪЧАЙ СВОЯ ГОДИШЕН И СОЛАРЕН ХОРОСКОП

Тази седмица започва с Новолунието в Скорпион, което има силни аспекти с Марс (съвпад), Уран (опозиция) и Нептун (тригон, хармоничен). Това показва силен натиск за действие и промяна. Не бива да се изненадвате, ако още в понеделник попаднете в ситуация, при която се изискват бързи и смели действия – и това е вероятно да продължи през целия нов лунен цикъл или поне до Пълнолунието.

В подреждането на планетите имаме благоприятна връзка между Венера и Меркурий, което дава положителен ефект: виждате голямата картина (Меркурий е в Стрелец), имате чувство за справедливост (Венера във Везни) и намирате подходящите думи, за а да изразите своята позиция.

Може би някои хора ще трябва да търсят мотивация и ще бъде добре да подкрепяте тяхната разумна и смела стъпка. А за други това ще е ненужно, защото те ще виждат и чувстват, че смелите действия за промяна на посоката са най-подходящата стратегия сега.

В четвъртък Луната преминава в Козирог, след което в събота съвпада с Плутон и прави хармоничен аспект със Слънцето, Марс и Нептун. Това носи осъзнаване за сериозността на ситуацията и благоприятно укрепва решимостта ви. Повишава се отговорността и съобразяването с обществените интереси и колективното мнение, когато се прокарват промените.

Връзки и любов: Новолунието показва (възможност за) променено отношение един към друг. Сега хората са по-открити и честни и затова очакват повече в личните си връзки. Отношенията придобиват дълбочина и подчертано приятелски и добронамерен щрих. Това ще заздрави връзката ви, ако имате човек до себе си, на когото можете да разчитате изцяло. Може обаче да доведе и до неочакван разрив и раздяла под влиянието на Уран, ако ситуацията е станала непоносима и безсмислена.

Знак на Слънцето: сезонен цикъл и най-обща енергия на периода

Слънцето ще преминава в Скорпион от 23 октомври до 22 ноември. Водещият принцип на Скорпион е „Аз желая“. Скорпионът е знакът на дълбочината, интимността и крайностите на чувствата. Повърхностността просто не върши работа – ние искаме да стигнем до дъното на нещата, посредствеността не ни удовлетворява. Всичко, което е скрито, табу, тайно или премълчано, ни интересува. Докато във Везни сме се стремили към равенство и справедливост. Скорпионът инстинктивно знае, че животът не е справедлив и трябва да се бориш.

Енергията на Скорпиона е провокативна, макар по ненатрапчив начин, страстна, волева и интензивна. Това може да бъде изключително лечебна и трансформираща енергия. Можем да спечелим чрез обстойна стратегия и познаване на стойността на нещата, като запазим някои тайни в правилния момент. Особено успешни сме в щателното проучване, разследването и анализирането. Добре е да положим усилия за пренасочване и повторно използване на ресурсите ни, рециклиране и преработване на наличностите.

Въпреки, че можем да положим доста контролирани усилия, проявяваме и известна склонност към крайности. Привлечени сме от предизвикателства и кризи и се чувстваме принудени да направим корекции, да пренасочваме силите си. Ревност, отмъстителност и манипулативност са някои от най-негативните прояви на Скорпиона.

Когато Слънцето е в Скорпион: 23 октомври – 21 ноември

Седмичен Цикъл на Луната за 12 – 18 ноември 2023

През тази седмица Луната ще бъде Растяща, в своята първа четвърт след Новолунието  в понеделник, 13-ти ноември. Луната ще премине през знаците Скорпион, Стрелец, Козирог и Водолей. Вижте в Лунния календар за ноември точните часове на фазите на Луната и съответните периоди на Луна без курс:

Новолуние на 13 ноември 2023 в мистичния Скорпион

Луна в Скорпион до 04:24 ч на 14 ноември

След спокойствието на Везните, интензитетът е всичко, което ни интересува при Луна в Скорпион. Независимо дали става въпрос за емоционална или физическа страст, вътрешно или изразено публично въодушевление, скръб или силно желание – всички емоции се преживяват на дълбоко и крайно лично ниво.

Мотивирани сме от желанието си да стигнем до дъното на нещата и инстинктивно четем между редовете (дори когато няма категорични причини за задълбочаване). Сега повърхностностните и леки неща няма да ни вършат работа. Луната в Скорпион ни подтиква да разкрием собствената си вътрешна сила.

Отлично време да се отървем от старите страхове и да поработим с ограничаващите ни навици. Това може да бъде изключително интимно и страстно време. Но избягвайте манипулативните тактики, мрачните мисли и склонността към подозрителност.

Луната в Скорпион благоприятства следните дейности: справяне с данъчни въпроси и финансови задължения, секс и интимни въпроси, психологически анализи, задълбочени изследвания, самоанализ, освобождаване от стари вещи и зависимости.

Луна в Стрелец до 09:43 ч на 16 ноември

Луната в Стрелец стимулира целенасочената работа и оптимистичната ни нагласа. При този цикъл сме мотивирани от необходимостта да търсим истината и сме готови да преследваме всяка убедителна философия и мащабна визия за света.

Точно сега не се интересуваме от подробности – вместо това се фокусираме върху голямата картина. Задоволяваме дълбоките си емоционални нужди с нови преживявания и впускане в приключения. Спонтанността е водещият принцип, не искаме да планираме предварително и предпочитаме да се носим според вятъра. Но може също да сме склонни към прекаляване с всичко и да преувеличаваме фактите. .

Луната в Стрелец благоприятства следните дейности: всякакви авантюри и приключения, които включват откриване на нови хоризонти, пътуване; повишен интерес към висше образование, стартиране на издателски проекти, реклама, физическа активност.

Луна в Козирог до 13:29 ч на 18 ноември

Осъзнаваме необходимостта от структура и точно планиране напред. Инстинктивно усещаме ограниченията на време и пространство. Мотивирани сме от желание за обществен успех. Постижението и изявата са най-важни за нас.

Проявяваме находчивост и упоритост и не искаме да губим време, енергия или ресурси. Това може да бъде много трезво влияние – дори депресиращо. Но може да бъде и продуктивно време, ако се осмелим да погледнем реалността в очите.

Луната в Козирог благоприятства следните дейности: дългосрочни проекти, които дават бавни, но стабилни резултати, практически начинания, кариерно развитие, изготвяне на бизнес план, дългосрочни и стабилни инвестиции.

Луна във Водолей до 16:30 ч на 20 ноември

Влечението към всичко ново и необичайно и инстинктивната нужда от усъвършенстване характеризират тази фаза. Сега реакциите са повече интелектуални, отколкото емоционални, а взаимодействията са по-неутрални, отколкото лични.

Това е време за социални събирания, работа за групови идеали и цели за бъдещето, за мозъчна атака с цел нови идеи и прогресивни промени. Отворени сме към необичайни методи за правене на нещата и гледаме в перспектива. Може по-трудно да се придържаме към график и да го жертваме в полза на личната си свобода.

Луната във Водолей благоприятства следните дейности: необичайни или радикални начинания, социални занимания, групови проекти, стартиране или подкрепа на каузи, опитване на нещо напълно ново, присъединяване към нова приятелска група.

Седмичен хороскоп 12 - 18 Ноември 2023

 

Планетите в знаци: общите тенденции за седмицата

Знакът на планетите определят по какъв начин те ще проявяват енергията си и какви теми ще задават за социалния дневен ред. Докато знакът на Слънцето се сменя всяка година по едно и също време, останалите планети имат различен цикъл.

Знак на Меркурий: работа на ума, общуване, преговори, обучение

Меркурий ще преминава през Стрелец от 10 ноември до 1-ви декември 2023. През този период нашето мислене се измества от необходимостта да проникнем в дълбините на една ситуация към желанието да научим за широк кръг от теми. Но за съжаление, това разширяване става за сметка на загуба на прецизност в детайлите. Подробностите сега не са толкова интересни за нас, тъй като предпочитаме да си представяме голямата картина.

Търсим идеала, мисленето ни е по-оптимистично и вярата ни в доброто се увеличава. Сега сме по-подготвени да повярваме и на свой ред да убеждаваме другите. Темата за границата между честното и нечестното ни засяга повече от обичайното. По-склонни сме да задаваме въпроси и да търсим отговори, насочени към бъдещето. По-философски сме настроени и ни е приятно да занимаваме съзнанието си с глобални концепции и общовалидни идеи.

От друга страна, можем да бъдем непоследователни и небрежни в конкретиката. И както сме откровени и открити, може да се държим нетактично и грубовато. Но като цяло Стрелецът е щедър в общуването и допринася с чувство за хумор и приятелско отношение.

Меркурий в Стрелец от 10 ноември: от дълбочина към широта

Знак на Венера: любовни въпроси, собственост и финанси

Венера преминава във Везни от 08 ноември до 03 декември 2022г. Венера във Везни символизира енергията, която се стреми към мир, баланс и любов – чрез връзки, чрез обичта на друг човек или чрез красотата, изразена в изкуството. Тя също символизира ценностите ни и ни изправя пред въпросите: Как се отнасям към себе си? Какво приемам и отхвърлям? Кой съм аз в очите на хората?

Венера във Везни от 08 ноември: Субективна справедливост

Знак на Марс: физическа енергия, воля, характер на конфликтите

Марс ще преминава през Скорпион от 12 октомври до 24 ноември 2023. Тук Марс е фокусиран върху това да получи всичко, което поиска. Сега ние сме по-упорити, целеустремени и силни. Желанието да преживеем емоционалните си дълбини, да проникнем под повърхностното в живота е мощно. Привлича ни това, което другите са склонни да крият или потискат, и търсим да изживеем и разберем тези неща.

Сега няма да избягваме важните проблеми. В някакъв смисъл ни привличат кризите, тъй като ги виждаме като трансформираща и емоционално вълнуващи. Предпочитаме да изпитваме екстремни емоции, отколкото нищо, тъй като посредствеността или „средният път“ се смятат за незадоволителни.

Марс в Скорпион 12 октомври – 24 ноември: Дълбока промяна

Дългосрочни социални влияния

Знак на Юпитер: главните ни цели, възгледите, далечните пътувания

Юпитер дългосрочно преминава през знака Телец. Един вид докосване на Мидас е сигнализирано от новия цикъл, който сега изгрява в живота ви. Просперитетът и сигурността заемат централно място в мислите ви; нежният, но отдаден консерватизъм ви носи всякакви добри неща. Погрижете се за материалните неща, а духовните ще се погрижат за себе си: това е вашата ориентация сега.

Юпитер в Телец 2023 – 2024 – Търпение за стабилен успех

Знак на Сатурн: структури, организация и ограничения

Сатурн дългосрочно ще преминава през знака Риби. Постигането на мир с миналото, приемане на ограничения и несправедливост и справянето с кармичните дългове – това са някои от проблемите, с които ще се сблъскваме при тази фаза на Сатурн. Липсата на прошка и неуспехът да се справим с тези предизвикателства верижно ще причини още провали и ще постави нови препятствия по пътя. Научете се да гледате отвъд тясно личното и егоистичното, за да не се усложнят още ситуациите.

Транзитът на Сатурн в Риби (2023 – 2026 г.) и 12-те зодии

Кармични уроци и задачи по Лунните възли

На 17 юли 2023 Северният лунен възел навлиза в Овен и съответно, Южният – във Везни. – Възлите ще останат в тази двойка знаци до 11 януари 2025 г.  При този цикъл трябва да се стремим към постигането първо на лична автономия и вътрешен мир, вместо да се фокусираме върху баланс във взаимоотношенията на всяка цена. След като преоткрием себе си и личното си място под звездите като пълноценни хора, ще можем да подобрим и отношенията си. Темата на тази двойка значи е търсене на лично щастие и удовлетворение, без да сме зависими от другите.

Северен Лунен Възел в Овен от 17 юли 2023 до 11 януари 2025

Знак на Уран – промени и обрати

Уран преминава през знака Телец дългосрочно. Практичността и изобретателността се комбинират добре с практичните намерение. Мощен стимул за иновации при упорита работа, реформи във финансовата сфера. Възприемането на новаторски концепции и превръщането им в реални задачи е най-силната ни стратегия. Засядането в миналото и назадничавото трябва да се избягва на всяка цена. Отлично време за всички, които се отличават с финансова грамотност, изобретателност и усет за светски дела.

Знак на Нептун – духовност, изкуство и психика

Нептун дългосрочно се намира в знака Риби. На висше ниво, духовните занимания заемат водещо място при този цикъл, а нисшите прояви се свързват с психични проблеми. Изящните изкуства и всякакъв вид визуализации и фантазии придобиват по-голямо значение в живота ни. Да се научим да приемаме съдбата си, да разбираме защо носим дадена карма и разбирането, че сме подвластни на висшите духовни сили, по-големи от всички простосмъртни, може да се разглежда като най-доброто освобождение и постигане на вътрешно спокойствие.

Знак на Плутон – дълбоки кризи и трансформации

Плутон в своето ретроградно движение се връща в Козирог на 11-ти юни 2023, където ще остане  до началото на 2024-та.  Най-лошото е зад гърба ни. Но да направим равносметка какво се случи и прогноза за последния етап.

Транзитен Плутон в Козирог – Краят на една по-мрачна ера

Oще прогнозни хороскопи

Астрологична прогноза за 2023 Ноември: Изобилие от промени

Подходящи дни за различни дейности според фазата и знака на Луната

Фази на Луната през 2023 – Kак да ги използваме?

 

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните