Енергията на всяка седмица е уникална поради комбинацията от 10 планети и знаци, която никога не се повтаря. Заедно с цикъла на Луната, седмичният хороскоп определя с какво да оползотворите най-добре времето си. Вижте качеството на периода и как да го използвате според темата, която планети, знаци и цикли задават.

ПОРЪЧАЙ СВОЯ ГОДИШЕН И СОЛАРЕН ХОРОСКОП

Тази седмица поставя предизвикателството пред нас колко позитивно можем да мислим и какви положителни мисли си позволяваме да храним? Планетите в началото на периода са в женските елементи (вода и земя), което ще ни кара да гледаме на света тревожно и пасивно. А Слънцето, Марс и Меркурий в Скорпион могат да станат и крайни, да подтикнат към мрачен песимизъм и бунтове.

В сряда обаче Венера преминава от Дева (Земя) във Везни (Въздух), търсейки лекота и баланс. В четвъртък Луната също достига знака Везни и подкрепя това усилие. Към него момент спешно ще се нуждаем от разведряване и противотежест на тежката и тъмна земна/ водна енергия. Във Везни можем да я намерим в общуването и културните постижения и да се заредим с повече светлина, радост, любов и мир. Елегантното общуване с околните ще ни помага за преодоляване на дълбоките разриви в отношенията ни с тях,

Меркурий също се включва с подкрепа в петък, когато достигне в огнения Стрелец. Това може да се окаже повратната точка в процесите, защото Марс и Слънцето стоят срещу Уран и показват възможност за радикална промяна на посоката, ако предишният подход е бил безполезен или разрушителен.

Любов и Връзки: С преминаването на Венера от Дева във Везни, способността ни да правим компромиси се подобрява и вече не приемаме всичко толкова сериозно. Сега по-леко можем да приемем нещо, което обикновено отричаме, да направим компромис, за да се постигнете хармония.

При тази силна Венера да си във връзка/ партньорство е по-важно от това винаги да си прав и да постигаш своето. Планетите в Скорпион са радикални, но също така могат да ни помогнат да задълбочим близките си отношения. Ако не ги загубим заради прекален драматизъм и клатене на лодката, накрая всички ще изпитват облекчение.

Знак на Слънцето: сезонен цикъл и най-обща енергия на периода

Слънцето ще преминава в Скорпион от 23 октомври до 22 ноември. Водещият принцип на Скорпион е „Аз желая“. Скорпионът е знакът на дълбочината, интимността и крайностите на чувствата. Повърхностността просто не върши работа – ние искаме да стигнем до дъното на нещата, посредствеността не ни удовлетворява. Всичко, което е скрито, табу, тайно или премълчано, ни интересува. Докато във Везни сме се стремили към равенство и справедливост. Скорпионът инстинктивно знае, че животът не е справедлив и трябва да се бориш.

Енергията на Скорпиона е провокативна, макар по ненатрапчив начин, страстна, волева и интензивна. Това може да бъде изключително лечебна и трансформираща енергия. Можем да спечелим чрез обстойна стратегия и познаване на стойността на нещата, като запазим някои тайни в правилния момент. Особено успешни сме в щателното проучване, разследването и анализирането. Добре е да положим усилия за пренасочване и повторно използване на ресурсите ни, рециклиране и преработване на наличностите.

Въпреки, че можем да положим доста контролирани усилия, проявяваме и известна склонност към крайности. Привлечени сме от предизвикателства и кризи и се чувстваме принудени да направим корекции, да пренасочваме силите си. Ревност, отмъстителност и манипулативност са някои от най-негативните прояви на Скорпиона.

Когато Слънцето е в Скорпион: 23 октомври – 21 ноември

Седмичен Цикъл на Луната за 05 – 11 ноември 2023

През тази седмица Луната ще бъде Намаляваща, в своята последна четвърт след Пълнолунието  с лунно затъмнение в Телец на 28-ми октомври. Луната ще премине през знаците Лъв, Дева, Везни и Скорпион. Вижте в Лунния календар за ноември точните часове на фазите на Луната и съответните периоди на Луна без курс:

Луна в Лъв до 21:40 ч на 06 ноември

Луната в Лъв сякаш разговаря с нашето „вътрешно дете“ – това е топла, щедра, любяща от все сърце позиция, когато е хубаво да се погрижим за себе си. Гордостта ни предпазва от дребнавост, но също така може да ни попречи да се отворим и да разкрием как се чувстваме наистина.

Сега сякаш сме на сцена, емоциите ни са по-видими и огнени и сме склонни да създаваме драма в живота си. Лесно се чувстваме заплашени и обидени от всяка проява на безразличие. Това е време, когато търсим внимание и искаме да изпъкнем със специалните си лични качества. Силен период за романтика и всякаква творческа дейност.

Луната в Лъв благоприятства творческите дейности, заниманията с деца, щедрите начинания, работа, в която се очаква лично признание и поемане на някакъв риск.

Луна в Дева до 10:09 ч на 09 ноември

Сега инстинктивно гравитираме към практически дейности с аналитична нагласа. Но в желанието си да оправим нещата, лесно може да се окаже, че преосмисляме и променяме плановете си. Емоционалното удовлетворение идва от решаването на дребни проблеми, от създаването на ред и помощта за другите.

Здравни теми и въпроси могат да излязат на фокус, добър момент да помислите за профилактика. Сега по-лесно забелязваме малките части, които съставляват цялото и вместо да позволяваме на досадните детайли да ни притесняват, може да работим върху изглаждането им, така че по-уверено да вървим напред.

Луната в Дева благоприятства следните дейности: аналитични и счетоводни занимания, услуги или служба на някого и рутинни задължения; всички дейности, които биха имали полза от влизане в най-големи детайли.

Луна във Везни на 20:40 ч на 11 ноември

Създаването на ред е на фокус, но не чрез подреждане или организиране в детайл, както беше при Луна в Дева, а най-вече чрез приятно общуване и взаимодействие с другите и търсене на естетика в околната среда. Склонни сме да решаваме проблемите си чрез дипломация и сме способни да оставим настрана собствените си емоции, за да постигнем мира, за който жадуваме.

Сега тенденцията е да се избягват директните сблъсъци. Решенията не идват лесно. Разбирането за позициите и на двете страни в дадена ситуация е основната причина за колебание. Най-голямата опасност е страхът от загуба на одобрението на другите.

Луната във Везни благоприятства следните дейности: всички въпроси на взаимоотношенията и партньорствата, дейности, включващи работа в екип и сътрудничество, занимания, свързани със самоанализ и постигане на вътрешен баланс, всички активности, свързани със създаване на красота.

Луна в Скорпион до 04:24 ч на 14 ноември

След спокойствието на Везните, интензитетът е всичко, което ни интересува при Луна в Скорпион. Независимо дали става въпрос за емоционална или физическа страст, вътрешно или изразено публично въодушевление, скръб или силно желание – всички емоции се преживяват на дълбоко и крайно лично ниво.

Мотивирани сме от желанието си да стигнем до дъното на нещата и инстинктивно четем между редовете (дори когато няма категорични причини за задълбочаване). Сега повърхностностните и леки неща няма да ни вършат работа. Луната в Скорпион ни подтиква да разкрием собствената си вътрешна сила.

Отлично време да се отървем от старите страхове и да поработим с ограничаващите ни навици. Това може да бъде изключително интимно и страстно време. Но избягвайте манипулативните тактики, мрачните мисли и склонността към подозрителност.

Луната в Скорпион благоприятства следните дейности: справяне с данъчни въпроси и финансови задължения, секс и интимни въпроси, психологически анализи, задълбочени изследвания, самоанализ, освобождаване от стари вещи и зависимости.

 

Седмичен хороскоп 05 - 11 ноември 2023

 

Планетите в знаци: общите тенденции за седмицата

Знакът на планетите определят по какъв начин те ще проявяват енергията си и какви теми ще задават за социалния дневен ред. Докато знакът на Слънцето се сменя всяка година по едно и също време, останалите планети имат различен цикъл.

Знак на Меркурий: работа на ума, общуване, преговори, обучение

Меркурий ще преминава през Скорпион от 23 октомври до 9 ноември. Когато Меркурий е в Скорпион, нашите мисли и комуникация са по-задълбочени и интензивни. Докато Меркурий във Везни ни подтикваше да намерим баланс и да стигнем до разумни решения, Меркурий в Скорпион инстинктивно знае, че светът просто не е справедлив и търси истината във всичко, което е скрито и тайно.

Склонни сме да изследваме в дълбочина, да наблюдаваме и да фокусираме мислите си. Търсенето на мотивации – колкото по-дълбоко са заровени, толкова по-добре – задоволява интелектуалните ни потребности сега. Мислим задълбочено и забравяме за повърхностните маниери на общуване в полза на смислените разговори.

Меркурий в Скорпион до 10 ноември: Задълбочен интерес

Меркурий ще преминава през Стрелец от 10 ноември до 1-ви декември 2023. През този период нашето мислене се измества от необходимостта да проникнем в дълбините на една ситуация към желанието да научим за широк кръг от теми. Но за съжаление, това разширяване става за сметка на загуба на прецизност в детайлите. Подробностите сега не са толкова интересни за нас, тъй като предпочитаме да си представяме голямата картина.

Търсим идеала, мисленето ни е по-оптимистично и вярата ни в доброто се увеличава. Сега сме по-подготвени да повярваме и на свой ред да убеждаваме другите. Темата за границата между честното и нечестното ни засяга повече от обичайното. По-склонни сме да задаваме въпроси и да търсим отговори, насочени към бъдещето. По-философски сме настроени и ни е приятно да занимаваме съзнанието си с глобални концепции и общовалидни идеи.

От друга страна, можем да бъдем непоследователни и небрежни в конкретиката. И както сме откровени и открити, може да се държим нетактично и грубовато. Но като цяло Стрелецът е щедър в общуването и допринася с чувство за хумор и приятелско отношение.

Меркурий в Стрелец от 10 ноември: от дълбочина към широта

Знак на Венера: любовни въпроси, собственост и финанси

Венера ще преминава през Дева от 9 октомври до 8 ноември 2023. Това е време, когато изразяваме любовта си чрез практични средства и жестове. Любовта трябва да има смисъл и дори полза. Дева е земна зодия, което означава чувствена, практична и рационална. Всичко, което купуваме, и начините, по които се забавляваме по време на този цикъл, се определят от това дали имат смисъл или практическа цел. Тъмната страна на тази позиция е прекалената критичност към нашите партньори и връзки; проявяваме се като придирчиви, нервни или притеснени.

Венера в Дева 09 октомври – 08 ноември: В служба на Любовта

Венера преминава във Везни от 08 ноември до 03 декември 2022г. Венера във Везни символизира енергията, която се стреми към мир, баланс и любов – чрез връзки, чрез обичта на друг човек или чрез красотата, изразена в изкуството. Тя също символизира ценностите ни и ни изправя пред въпросите: Как се отнасям към себе си? Какво приемам и отхвърлям? Кой съм аз в очите на хората?

Венера във Везни от 08 ноември: Субективна справедливост

Знак на Марс: физическа енергия, воля, характер на конфликтите

Марс ще преминава през Скорпион от 12 октомври до 24 ноември 2023. Тук Марс е фокусиран върху това да получи всичко, което поиска. Сега ние сме по-упорити, целеустремени и силни. Желанието да преживеем емоционалните си дълбини, да проникнем под повърхностното в живота е мощно. Привлича ни това, което другите са склонни да крият или потискат, и търсим да изживеем и разберем тези неща.

Сега няма да избягваме важните проблеми. В някакъв смисъл ни привличат кризите, тъй като ги виждаме като трансформираща и емоционално вълнуващи. Предпочитаме да изпитваме екстремни емоции, отколкото нищо, тъй като посредствеността или „средният път“ се смятат за незадоволителни.

Марс в Скорпион 12 октомври – 24 ноември: Дълбока промяна

Дългосрочни социални влияния

Знак на Юпитер: главните ни цели, възгледите, далечните пътувания

Юпитер дългосрочно преминава през знака Телец. Един вид докосване на Мидас е сигнализирано от новия цикъл, който сега изгрява в живота ви. Просперитетът и сигурността заемат централно място в мислите ви; нежният, но отдаден консерватизъм ви носи всякакви добри неща. Погрижете се за материалните неща, а духовните ще се погрижат за себе си: това е вашата ориентация сега.

Юпитер в Телец 2023 – 2024 – Търпение за стабилен успех

Знак на Сатурн: структури, организация и ограничения

Сатурн дългосрочно ще преминава през знака Риби. Постигането на мир с миналото, приемане на ограничения и несправедливост и справянето с кармичните дългове – това са някои от проблемите, с които ще се сблъскваме при тази фаза на Сатурн. Липсата на прошка и неуспехът да се справим с тези предизвикателства верижно ще причини още провали и ще постави нови препятствия по пътя. Научете се да гледате отвъд тясно личното и егоистичното, за да не се усложнят още ситуациите.

Транзитът на Сатурн в Риби (2023 – 2026 г.) и 12-те зодии

Кармични уроци и задачи по Лунните възли

На 17 юли 2023 Северният лунен възел навлиза в Овен и съответно, Южният – във Везни. – Възлите ще останат в тази двойка знаци до 11 януари 2025 г.  При този цикъл трябва да се стремим към постигането първо на лична автономия и вътрешен мир, вместо да се фокусираме върху баланс във взаимоотношенията на всяка цена. След като преоткрием себе си и личното си място под звездите като пълноценни хора, ще можем да подобрим и отношенията си. Темата на тази двойка значи е търсене на лично щастие и удовлетворение, без да сме зависими от другите.

Северен Лунен Възел в Овен от 17 юли 2023 до 11 януари 2025

Знак на Уран – промени и обрати

Уран преминава през знака Телец дългосрочно. Практичността и изобретателността се комбинират добре с практичните намерение. Мощен стимул за иновации при упорита работа, реформи във финансовата сфера. Възприемането на новаторски концепции и превръщането им в реални задачи е най-силната ни стратегия. Засядането в миналото и назадничавото трябва да се избягва на всяка цена. Отлично време за всички, които се отличават с финансова грамотност, изобретателност и усет за светски дела.

Знак на Нептун – духовност, изкуство и психика

Нептун дългосрочно се намира в знака Риби. На висше ниво, духовните занимания заемат водещо място при този цикъл, а нисшите прояви се свързват с психични проблеми. Изящните изкуства и всякакъв вид визуализации и фантазии придобиват по-голямо значение в живота ни. Да се научим да приемаме съдбата си, да разбираме защо носим дадена карма и разбирането, че сме подвластни на висшите духовни сили, по-големи от всички простосмъртни, може да се разглежда като най-доброто освобождение и постигане на вътрешно спокойствие.

Знак на Плутон – дълбоки кризи и трансформации

Плутон в своето ретроградно движение се връща в Козирог на 11-ти юни 2023, където ще остане  до началото на 2024-та.  Най-лошото е зад гърба ни. Но да направим равносметка какво се случи и прогноза за последния етап.

Транзитен Плутон в Козирог – Краят на една по-мрачна ера

Oще прогнозни хороскопи

Астрологична прогноза за 2023 Ноември: Изобилие от промени

Подходящи дни за различни дейности според фазата и знака на Луната

Фази на Луната през 2023 – Kак да ги използваме?

 

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните