Енергията на всяка седмица е уникална поради комбинацията от 10 планети и знаци, която никога не се повтаря. Заедно с цикъла на Луната, седмичният хороскоп определя с какво да оползотворите най-добре времето си. Вижте качеството на периода и как да го използвате според темата, която планети, знаци и цикли задават.

ПОРЪЧАЙ СВОЯ ГОДИШЕН И СОЛАРЕН ХОРОСКОП

Лунното затъмнение миналата събота оставя последствия и продължава да вълнува мнозина. Тази седмица започва с Луна в Телец след съвпад с Уран – обрати, изненади, шокови ситуации. И когато Луната навлезе в Рак в сряда, емоциите ескалират, реагираме несъзнателно на всичко.

Аспектът между Слънцето и Юпитер показва ясно осъзнаване на ситуацията. Слънцето, Меркурий и Марс са в Скорпион, срещу Юпитер –  интересуваме се от предисторията, проучваме и изследваме подробно, за да постигнем  по-дълбоко разбиране.

Във вторник хармоничният аспект между Венера и Уран става точен, отваряйки възможност за необичайни решения в отношения и преценки. След това Венера застава в опозиция на Нептун и съвпада с Плутон. Това разширява възможностите за събития в емоционалния ни живот почти безкрайно. Но възникват въпроси относно нашия избор и ценности. Какво считаме за безопасно? На кого можем да се доверим? Над какво можем да надграждаме?

Юпитер и Уран в Телец се опитват да дадат отговори. Юпитер се фокусира върху материалните ценности (тялото, нещата, които можем да докоснем), а Уран се занимава с нематериалните (знание, идеи, умствена сила). Оказваме се в магазин за порцелан, но се държим несръчно или твърде прибързано.

Връзки и Любов: Венера достига точен аспект с Уран, така че отношенията могат да претърпят сътресения. Групирането в Скорпион също предизвиква катаклизми. Може да се говори за инсценирани драми. Ревността и желанието да притежаваме другия могат да бъдат ярък фактор.

Знак на Слънцето: сезонен цикъл и най-обща енергия на периода

Слънцето ще преминава в Скорпион от 23 октомври до 22 ноември. Водещият принцип на Скорпион е „Аз желая“. Скорпионът е знакът на дълбочината, интимността и крайностите на чувствата. Повърхностността просто не върши работа – ние искаме да стигнем до дъното на нещата, посредствеността не ни удовлетворява. Всичко, което е скрито, табу, тайно или премълчано, ни интересува. Докато във Везни сме се стремили към равенство и справедливост. Скорпионът инстинктивно знае, че животът не е справедлив и трябва да се бориш.

Енергията на Скорпиона е провокативна, макар по ненатрапчив начин, страстна, волева и интензивна. Това може да бъде изключително лечебна и трансформираща енергия. Можем да спечелим чрез обстойна стратегия и познаване на стойността на нещата, като запазим някои тайни в правилния момент. Особено успешни сме в щателното проучване, разследването и анализирането. Добре е да положим усилия за пренасочване и повторно използване на ресурсите ни, рециклиране и преработване на наличностите.

Въпреки, че можем да положим доста контролирани усилия, проявяваме и известна склонност към крайности. Привлечени сме от предизвикателства и кризи и се чувстваме принудени да направим корекции, да пренасочваме силите си. Ревност, отмъстителност и манипулативност са някои от най-негативните прояви на Скорпиона.

Когато Слънцето е в Скорпион: 23 октомври – 21 ноември

Седмичен Цикъл на Луната за 29 октомври – 04 ноември 2023

През тази седмица Луната ще бъде Намаляваща, в своята трета четвърт след Пълнолунието  с лунно затъмнение в Телец на 28-ми октомври. Луната ще премине през знаците Телец, Близнаци, Рак и Лъв. Вижте в Лунния календар за месеците октомври и ноември точните часове на фазите на Луната и съответните периоди на Луна без курс:

Луна в Телец до 17:09ч на 30 октомври

Мотивирани сме от желание за постигане на спокойствие, сигурност, мир и комфорт. Луната е най-чувствена и постоянна в знака Телец. Нашите базисни импулси са активирани и ни се иска да се отпуснем, да се противопоставим на всяка промяна и да „спрем, за да помиришем розите“. Животът малко забавя темпото си и се чувстваме по-спокойни. Може също така да сме склонни към прояви на инат и материализъм.

Луната в Телец благоприятства дейности, които дават солидни и материални резултати, занимания с финансови въпроси и такива, включващи лично имущество, например кандидатстване за заем. Подходящо време за започване на потенциално дългосрочна връзка, за занимания с музика и декориране на дома.

Луна в Близнаци до 23:31ч на 01 ноември

Нашият основен инстинкт е да общуваме, повече да мислим и да събираме и разпространяваме информация. Мотивирани сме от желание за разнообразие и ново знание, а инстинктивното ни любопитство е отключено. Периодът се отличава с безгрижно настроение, вятърничавост и подвижност, но може да бъде и нервен, неспокоен, с непостоянни състояние.

Луната в Близнаци благоприятства следните дейности: умствен труд, комуникативност и общуване, комбиниране на повече от една дейност наведнъж. Време за повече четене, учене, писане на писма и имейли, изпълнение на поръчки, обучение, създаване на контакти и кратки пътувания.

Луна в Рак до 09:22ч на 04 ноември

Безпокойството на Луната в Близнаци сега отстъпва място на инстинктивната нужда от мир и тишина. Чувството за принадлежност и желанието за постигане на безопасност е това, което ни мотивира. Луната е силна тук и тази нейна позиция има дори лечебен потенциал. Макар и по-прикрити сега, нашите чувства са дълбоки и искрени, което прави тези един-два дни идеален момент да се докоснем до всичко, което емоционално ни трогва и мотивира.

Луната в Рак благоприятства следните дейности: Домашна работа, работа с емоциите ни, активности, които носят осъзнаване на личните ни физически нужди, създаване на удобство и сигурност, лежерна почивка, семейни събирания.

Луна в Лъв до 21:40ч на 06 ноември

Луната в Лъв сякаш разговаря с нашето „вътрешно дете“ – това е топла, щедра, любяща от все сърце позиция, когато е хубаво да се погрижим за себе си. Гордостта ни предпазва от дребнавост, но също така може да ни попречи да се отворим и да разкрием как се чувстваме наистина.

Сега сякаш сме на сцена, емоциите ни са по-видими и огнени и сме склонни да създаваме драма в живота си. Лесно се чувстваме заплашени и обидени от всяка проява на безразличие. Това е време, когато търсим внимание и искаме да изпъкнем със специалните си лични качества. Силен период за романтика и всякаква творческа дейност.

Луната в Лъв благоприятства творческите дейности, заниманията с деца, щедрите начинания, работа, в която се очаква лично признание и поемане на някакъв риск.

Седмичен хороскоп 29 октомври - 04 ноември 2023

 

Планетите в знаци: общите тенденции за седмицата

Знакът на планетите определят по какъв начин те ще проявяват енергията си и какви теми ще задават за социалния дневен ред. Докато знакът на Слънцето се сменя всяка година по едно и също време, останалите планети имат различен цикъл.

Знак на Меркурий: работа на ума, общуване, преговори, обучение

Меркурий ще преминава през Скорпион от 23 октомври до 10 ноември. Когато Меркурий е в Скорпион, нашите мисли и комуникация са по-задълбочени и интензивни. Докато Меркурий във Везни ни подтикваше да намерим баланс и да стигнем до разумни решения, Меркурий в Скорпион инстинктивно знае, че светът просто не е справедлив и търси истината във всичко, което е скрито и тайно.

Склонни сме да изследваме в дълбочина, да наблюдаваме и да фокусираме мислите си. Търсенето на мотивации – колкото по-дълбоко са заровени, толкова по-добре – задоволява интелектуалните ни потребности сега. Мислим задълбочено и забравяме за повърхностните маниери на общуване в полза на смислените разговори.

Меркурий в Скорпион до 10 ноември: Задълбочен интерес

Знак на Венера: любовни въпроси, собственост и финанси

Венера ще преминава през Дева от 9 октомври до 8 ноември 2023. Това е време, когато изразяваме любовта си чрез практични средства и жестове. Любовта трябва да има смисъл и дори полза. Дева е земна зодия, което означава чувствена, практична и рационална. Всичко, което купуваме, и начините, по които се забавляваме по време на този цикъл, се определят от това дали имат смисъл или практическа цел. Тъмната страна на тази позиция е прекалената критичност към нашите партньори и връзки; проявяваме се като придирчиви, нервни или притеснени.

Венера в Дева 09 октомври – 08 ноември: В служба на Любовта

Знак на Марс: физическа енергия, воля, характер на конфликтите

Марс ще преминава през Скорпион от 12 октомври до 24 ноември 2023. Тук Марс е фокусиран върху това да получи всичко, което поиска. Сега ние сме по-упорити, целеустремени и силни. Желанието да преживеем емоционалните си дълбини, да проникнем под повърхностното в живота е мощно. Привлича ни това, което другите са склонни да крият или потискат, и търсим да изживеем и разберем тези неща.

Сега няма да избягваме важните проблеми. В някакъв смисъл ни привличат кризите, тъй като ги виждаме като трансформираща и емоционално вълнуващи. Предпочитаме да изпитваме екстремни емоции, отколкото нищо, тъй като посредствеността или „средният път“ се смятат за незадоволителни.

Марс в Скорпион 12 октомври – 24 ноември: Дълбока промяна

Дългосрочни социални влияния

Знак на Юпитер: главните ни цели, възгледите, далечните пътувания

Юпитер дългосрочно преминава през знака Телец. Един вид докосване на Мидас е сигнализирано от новия цикъл, който сега изгрява в живота ви. Просперитетът и сигурността заемат централно място в мислите ви; нежният, но отдаден консерватизъм ви носи всякакви добри неща. Погрижете се за материалните неща, а духовните ще се погрижат за себе си: това е вашата ориентация сега.

Юпитер в Телец 2023 – 2024 – Търпение за стабилен успех

Знак на Сатурн: структури, организация и ограничения

Сатурн дългосрочно ще преминава през знака Риби. Постигането на мир с миналото, приемане на ограничения и несправедливост и справянето с кармичните дългове – това са някои от проблемите, с които ще се сблъскваме при тази фаза на Сатурн. Липсата на прошка и неуспехът да се справим с тези предизвикателства верижно ще причини още провали и ще постави нови препятствия по пътя. Научете се да гледате отвъд тясно личното и егоистичното, за да не се усложнят още ситуациите.

Транзитът на Сатурн в Риби (2023 – 2026 г.) и 12-те зодии

Кармични уроци и задачи по Лунните възли

На 17 юли 2023 Северният лунен възел навлиза в Овен и съответно, Южният – във Везни. – Възлите ще останат в тази двойка знаци до 11 януари 2025 г.  При този цикъл трябва да се стремим към постигането първо на лична автономия и вътрешен мир, вместо да се фокусираме върху баланс във взаимоотношенията на всяка цена. След като преоткрием себе си и личното си място под звездите като пълноценни хора, ще можем да подобрим и отношенията си. Темата на тази двойка значи е търсене на лично щастие и удовлетворение, без да сме зависими от другите.

Северен Лунен Възел в Овен от 17 юли 2023 до 11 януари 2025

Знак на Уран – промени и обрати

Уран преминава през знака Телец дългосрочно. Практичността и изобретателността се комбинират добре с практичните намерение. Мощен стимул за иновации при упорита работа, реформи във финансовата сфера. Възприемането на новаторски концепции и превръщането им в реални задачи е най-силната ни стратегия. Засядането в миналото и назадничавото трябва да се избягва на всяка цена. Отлично време за всички, които се отличават с финансова грамотност, изобретателност и усет за светски дела.

Знак на Нептун – духовност, изкуство и психика

Нептун дългосрочно се намира в знака Риби. На висше ниво, духовните занимания заемат водещо място при този цикъл, а нисшите прояви се свързват с психични проблеми. Изящните изкуства и всякакъв вид визуализации и фантазии придобиват по-голямо значение в живота ни. Да се научим да приемаме съдбата си, да разбираме защо носим дадена карма и разбирането, че сме подвластни на висшите духовни сили, по-големи от всички простосмъртни, може да се разглежда като най-доброто освобождение и постигане на вътрешно спокойствие.

Знак на Плутон – дълбоки кризи и трансформации

Плутон в своето ретроградно движение се връща в Козирог на 11-ти юни 2023, където ще остане  до началото на 2024-та.  Най-лошото е зад гърба ни. Но да направим равносметка какво се случи и прогноза за последния етап.

Транзитен Плутон в Козирог – Краят на една по-мрачна ера

Oще прогнозни хороскопи

Астрологична прогноза 2023 Октомври: Интензивен и деен

Астрологична прогноза за 2023 Ноември: Изобилие от промени

Подходящи дни за различни дейности според фазата и знака на Луната

Фази на Луната през 2023 – Kак да ги използваме?

 

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните