Енергията на всяка седмица е уникална поради комбинацията от 10 планети и знаци, която никога не се повтаря. Заедно с цикъла на Луната, седмичният хороскоп определя с какво да оползотворите най-добре времето си. Вижте качеството на периода и как да го използвате според темата, която планети, знаци и цикли задават.

ПОРЪЧАЙ СВОЯ ГОДИШЕН И СОЛАРЕН ХОРОСКОП

Слънцето преминава в Скорпион (стихия Вода) в понеделник, а Меркурий във вторник, подчертавайки силно този знак. Във вторник и Луната преминава в Риби, коeто поставя голям акцент върху елемента Вода.

– Изпитваме мощни, дълбоки емоции, които могат да ни удавят
– Но някои хора ще се опитат да се отрекат от тези чувства и да ги потиснат.

В четвъртък сутринта Луната (емоция и подсъзнание) прави съвпад с Нептун и в аспект с Плутон. Това може да доведе до още повече свръх емоционална енергия. В същия ден Луната ще активира и огнената стихия – Луна Марс и Юпитер в Овен и ще ни направи прекалено самоуверени, някои ще се чувстват на върха на света.

В събота Луната преминава в Телец – имаме Пълнолуние с Лунно затъмнение (ще имаме подробен пост). Тогава Луната, Юпитер и Уран са заедно в Телец от едната страна в опозиция към Слънцето, Меркурий и Марс от другата.

При затъмнение в земния и материален знак Телец можем да очакваме емоциите да подкопаят осовите ни. Всички планети са в елементите Земя и Вода, което показва, че ще си имаме работа с майката природа.

Връзки / Любов: Венера преминава от аспект с Юпитер към аспект с Уран. В знака Дева тя е адаптивна, но също така и разсъдлива, трезва, така че можем да разчитаме на прагматичността и при огромните приливи на емоции тази седмица. Междувременно Марс в Скорпион е в пълна степен ангажиран с текущите събития. Пълнолунието ще ескалира емоциите, ако им позволите. Ако се опитате да ги потиснете, ще възникват усложнения от всякакъв вид.

Знак на Слънцето: сезонен цикъл и най-обща енергия на периода

Слънцето ще преминава през знака Везни до 22 октомври (неделя). Везните управляват отношенията ни с другите като огледало на самите нас. Да подадем ръка и малко да отстъпим, да направим компромис и да преговаряме – тези процеси са под управлението на Везни. Сега фокусът е върху баланса – намирането на вътрепна и външна хармония чрез връзките ни с другите и чрез изкуство. Везни е знакът на миротвореца.

Животът обаче не може внезапно да стане мирен и спокоен под Везни, дори да положим големи усилия. Вземането на решения става по-трудно заради постоянните колебания и желание всички да са доволни. Везните претеглят и двете крайни страни на всяка ситуация и понякога този процес изглежда безкраен! Под Везни сме прекалено загрижени да не разклатим лодката и да не засегнем нечии интереси.

Тактичност, умереност, толерантност и общителност са някои от ключовите позитиви за Везни. Тъмната страна се свързва със субективност, егоизъм, нерешителност, пасивна агресия и повърхностност.

Когато Слънцето е във Везни: 23 септември – 22 октомври

Слънцето ще преминава в Скорпион от 23 октомври до 22 ноември. Водещият принцип на Скорпион е „Аз желая“. Скорпионът е знакът на дълбочината, интимността и крайностите на чувствата. Повърхностността просто не върши работа – ние искаме да стигнем до дъното на нещата, посредствеността не ни удовлетворява. Всичко, което е скрито, табу, тайно или премълчано, ни интересува. Докато във Везни сме се стремили към равенство и справедливост. Скорпионът инстинктивно знае, че животът не е справедлив и трябва да се бориш.

Енергията на Скорпиона е провокативна, макар по ненатрапчив начин, страстна, волева и интензивна. Това може да бъде изключително лечебна и трансформираща енергия. Можем да спечелим чрез обстойна стратегия и познаване на стойността на нещата, като запазим някои тайни в правилния момент. Особено успешни сме в щателното проучване, разследването и анализирането. Добре е да положим усилия за пренасочване и повторно използване на ресурсите ни, рециклиране и преработване на наличностите.

Въпреки, че можем да положим доста контролирани усилия, проявяваме и известна склонност към крайности. Привлечени сме от предизвикателства и кризи и се чувстваме принудени да направим корекции, да пренасочваме силите си. Ревност, отмъстителност и манипулативност са някои от най-негативните прояви на Скорпиона.

Когато Слънцето е в Скорпион: 23 октомври – 21 ноември

Седмичен Цикъл на Луната за 22 – 28 октомври 2023

През тази седмица Луната ще бъде Растяща, в своята втора четвърт след Новолунието със слънчево затъмнение във Везни на 14-ти октомври в 20:56 ч. Луната ще премине през знаците Козирог, Водолей, Риби, Овен и Телец. Вижте в Лунния календар за месец октомври точните часове на фазите на Луната и съответните периоди на Луна без курс:

Лунен календар 2023 Октомври. Слънчево и лунно затъмнения

Луна в Козирог до 09:07ч на 22 октомври

Осъзнаваме необходимостта от структура и точно планиране напред. Инстинктивно усещаме ограниченията на време и пространство. Мотивирани сме от желание за обществен успех. Постижението и изявата са най-важни за нас.

Проявяваме находчивост и упоритост и не искаме да губим време, енергия или ресурси. Това може да бъде много трезво влияние – дори депресиращо. Но може да бъде и продуктивно време, ако се осмелим да погледнем реалността в очите.

Луната в Козирог благоприятства следните дейности: дългосрочни проекти, които дават бавни, но стабилни резултати, практически начинания, кариерно развитие, изготвяне на бизнес план, дългосрочни и стабилни инвестиции.

Луна във Водолей до 11:34ч на 24 октомври

Влечението към всичко ново и необичайно и инстинктивната нужда от усъвършенстване характеризират тази фаза. Сега реакциите са повече интелектуални, отколкото емоционални, а взаимодействията са по-неутрални, отколкото лични.

Това е време за социални събирания, работа за групови идеали и цели за бъдещето, за мозъчна атака с цел нови идеи и прогресивни промени. Отворени сме към необичайни методи за правене на нещата и гледаме в перспектива. Може по-трудно да се придържаме към график и да го жертваме в полза на личната си свобода.

Луната във Водолей благоприятства следните дейности: необичайни или радикални начинания, социални занимания, групови проекти, стартиране или подкрепа на каузи, опитване на нещо напълно ново, присъединяване към нова приятелска група.

Луна в Риби до 13:03ч на 26 октомври

Докато Луната е в мечтателните и впечатлителни Риби, често не искаме да се изправим пред реалността. Сега сме по-вглъбени и замислени, чувствителни, интуитивни или състрадателни. Особено добре работят въображението и интуицията ни. Границите и стените отпадат или се заличават. Това е време, когато детайлите се пренебрегват и чувствата не подлежат на описание.

Луната в Риби благоприятства следните дейности: рабпота с въображението, мистични или духовни занимания, вътрешно развитие, занимания с музика, дизайн и визуални изкуства, оттегляне в уединение, дейности, свързани с вода.

Луна в Овен до 14:45ч на 28 октомври

Под това влияние сме мотивирани от силното желание да започнем всичко отначало. Инстинктът ни подсказва да търсим нещо ново и ни дава смелостта да го направим. Нашите пионерски импулси са силни и се чувстваме пълни с енергия, спонтанни и ентусиазирани.

Но може да сме нетактични или прекалено импулсивни и като цяло не ни достига издръжливост. Излишната енергия сега се оползотворява най-добре чрез физическа активност.

Луната в Овен благоприятства следните дейности: бързи действия, които дават незабавни резултати; проекти, които се фокусират върху личността. Време за себеутвърждаване, приемане на свежи предизвикателства, започване на краткосрочни проекти.

Луна в Телец до 17:09ч на 30 октомври

Мотивирани сме от желание за постигане на спокойствие, сигурност, мир и комфорт. Луната е най-чувствена и постоянна в знака Телец. Нашите базисни импулси са активирани и ни се иска да се отпуснем, да се противопоставим на всяка промяна и да „спрем, за да помиришем розите“. Животът малко забавя темпото си и се чувстваме по-спокойни. Може също така да сме склонни към прояви на инат и материализъм.

Луната в Телец благоприятства дейности, които дават солидни и материални резултати, занимания с финансови въпроси и такива, включващи лично имущество, например кандидатстване за заем. Подходящо време за започване на потенциално дългосрочна връзка, за занимания с музика и декориране на дома.

Седмичен хороскоп 22 - 28 октомври 2023

 

Планетите в знаци: общите тенденции за седмицата

Знакът на планетите определят по какъв начин те ще проявяват енергията си и какви теми ще задават за социалния дневен ред. Докато знакът на Слънцето се сменя всяка година по едно и също време, останалите планети имат различен цикъл.

Знак на Меркурий: работа на ума, общуване, преговори, обучение

Меркурий ще остане във Везни до 22 октомври. През този период ние сме дипломатични и приятелски настроени, използваме по-рационален подход към взаимоотношенията си един към един. Добър момент е да подобрим уменията си за водене на преговори. Сега сме по-склонни да стигнем до справедливи заключения с разумен подход при разглеждане на гледните точки на другите.

Меркурий във Везни обаче може да бъде много колеблива енергия, докато се опитваме да видим и двете страни на всяка ситуация. И докато не налагаме мнението, за да не изглеждаме като „лошия”. Вземането на бързи решения може да бъде по-голямо предизвикателство от обикновено, тъй като сме избрали позиция между двете страни и твърде лесно се приспособяваме към мненията на другите, за да запазим мира.

Меркурий във Везни 05 – 22 октомври: Двете страни

Меркурий ще преминава през Скорпион от 23 октомври до 10 ноември. Когато Меркурий е в Скорпион, нашите мисли и комуникация са по-задълбочени и интензивни. Докато Меркурий във Везни ни подтикваше да намерим баланс и да стигнем до разумни решения, Меркурий в Скорпион инстинктивно знае, че светът просто не е справедлив и търси истината във всичко, което е скрито и тайно.

Склонни сме да изследваме в дълбочина, да наблюдаваме и да фокусираме мислите си. Търсенето на мотивации – колкото по-дълбоко са заровени, толкова по-добре – задоволява интелектуалните ни потребности сега. Мислим задълбочено и забравяме за повърхностните маниери на общуване в полза на смислените разговори.

Меркурий в Скорпион до 10 ноември: Задълбочен интерес

Знак на Венера: любовни въпроси, собственост и финанси

Венера ще преминава през Дева от 9 октомври до 8 ноември 2023. Това е време, когато изразяваме любовта си чрез практични средства и жестове. Любовта трябва да има смисъл и дори полза. Дева е земна зодия, което означава чувствена, практична и рационална. Всичко, което купуваме, и начините, по които се забавляваме по време на този цикъл, се определят от това дали имат смисъл или практическа цел. Тъмната страна на тази позиция е прекалената критичност към нашите партньори и връзки; проявяваме се като придирчиви, нервни или притеснени.

Венера в Дева 09 октомври – 08 ноември: В служба на Любовта

Знак на Марс: физическа енергия, воля, характер на конфликтите

Марс ще преминава през Скорпион от 12 октомври до 24 ноември 2023. Тук Марс е фокусиран върху това да получи всичко, което поиска. Сега ние сме по-упорити, целеустремени и силни. Желанието да преживеем емоционалните си дълбини, да проникнем под повърхностното в живота е мощно. Привлича ни това, което другите са склонни да крият или потискат, и търсим да изживеем и разберем тези неща.

Сега няма да избягваме важните проблеми. В някакъв смисъл ни привличат кризите, тъй като ги виждаме като трансформираща и емоционално вълнуващи. Предпочитаме да изпитваме екстремни емоции, отколкото нищо, тъй като посредствеността или „средният път“ се смятат за незадоволителни.

Марс в Скорпион 12 октомври – 24 ноември: Дълбока промяна

Дългосрочни социални влияния

Знак на Юпитер: главните ни цели, възгледите, далечните пътувания

Юпитер дългосрочно преминава през знака Телец. Един вид докосване на Мидас е сигнализирано от новия цикъл, който сега изгрява в живота ви. Просперитетът и сигурността заемат централно място в мислите ви; нежният, но отдаден консерватизъм ви носи всякакви добри неща. Погрижете се за материалните неща, а духовните ще се погрижат за себе си: това е вашата ориентация сега.

Юпитер в Телец 2023 – 2024 – Търпение за стабилен успех

Знак на Сатурн: структури, организация и ограничения

Сатурн дългосрочно ще преминава през знака Риби. Постигането на мир с миналото, приемане на ограничения и несправедливост и справянето с кармичните дългове – това са някои от проблемите, с които ще се сблъскваме при тази фаза на Сатурн. Липсата на прошка и неуспехът да се справим с тези предизвикателства верижно ще причини още провали и ще постави нови препятствия по пътя. Научете се да гледате отвъд тясно личното и егоистичното, за да не се усложнят още ситуациите.

Транзитът на Сатурн в Риби (2023 – 2026 г.) и 12-те зодии

Кармични уроци и задачи по Лунните възли

На 17 юли 2023 Северният лунен възел навлиза в Овен и съответно, Южният – във Везни. – Възлите ще останат в тази двойка знаци до 11 януари 2025 г.  При този цикъл трябва да се стремим към постигането първо на лична автономия и вътрешен мир, вместо да се фокусираме върху баланс във взаимоотношенията на всяка цена. След като преоткрием себе си и личното си място под звездите като пълноценни хора, ще можем да подобрим и отношенията си. Темата на тази двойка значи е търсене на лично щастие и удовлетворение, без да сме зависими от другите.

Северен Лунен Възел в Овен от 17 юли 2023 до 11 януари 2025

Знак на Уран – промени и обрати

Уран преминава през знака Телец дългосрочно. Практичността и изобретателността се комбинират добре с практичните намерение. Мощен стимул за иновации при упорита работа, реформи във финансовата сфера. Възприемането на новаторски концепции и превръщането им в реални задачи е най-силната ни стратегия. Засядането в миналото и назадничавото трябва да се избягва на всяка цена. Отлично време за всички, които се отличават с финансова грамотност, изобретателност и усет за светски дела.

Знак на Нептун – духовност, изкуство и психика

Нептун дългосрочно се намира в знака Риби. На висше ниво, духовните занимания заемат водещо място при този цикъл, а нисшите прояви се свързват с психични проблеми. Изящните изкуства и всякакъв вид визуализации и фантазии придобиват по-голямо значение в живота ни. Да се научим да приемаме съдбата си, да разбираме защо носим дадена карма и разбирането, че сме подвластни на висшите духовни сили, по-големи от всички простосмъртни, може да се разглежда като най-доброто освобождение и постигане на вътрешно спокойствие.

Знак на Плутон – дълбоки кризи и трансформации

Плутон в своето ретроградно движение се връща в Козирог на 11-ти юни 2023, където ще остане  до началото на 2024-та.  Най-лошото е зад гърба ни. Но да направим равносметка какво се случи и прогноза за последния етап.

Транзитен Плутон в Козирог – Краят на една по-мрачна ера

Oще прогнозни хороскопи

Астрологична прогноза 2023 Октомври: Интензивен и деен

Подходящи дни за различни дейности според фазата и знака на Луната

Фази на Луната през 2023 – Kак да ги използваме?

 

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните