Енергията на всяка седмица е уникална поради комбинацията от 10 планети и знаци, която никога не се повтаря. Заедно с цикъла на Луната, седмичният хороскоп определя с какво да оползотворите най-добре времето си. Вижте качеството на периода и как да го използвате според темата, която планети, знаци и цикли задават.

ПОРЪЧАЙ СВОЯ ГОДИШЕН И СОЛАРЕН ХОРОСКОП

Напрежението между Слънцето (с Меркурий) и Плутон става все по-силно с напредването на седмицата, достигайки кулминация в неделя, когато Луната ще достигне Плутон.

Приятелското ни отношение във връзките (по Везни) се сблъсква с тежки условия, за които никой не е непременно отговорен. Това е по-скоро социален или политически въпрос, който усложнява взаимоотношенията. Междувременно Венера в Дева влиза в хармонична връзка с Юпитер в Телец, което насърчава междуличностните контакти. Някой ни мисли доброто.

Венера и Юпитер също поддържат всичко материално (земен елемент) и могат да донесат финансов успех. Заедно със Слънце-Меркурий-Плутон може да става дума за много пари, като напрегнатите аспекти показват трудности или усилия в придобиването им.

Марс в Скорпион е благоприятен за всичко, което изисква упорит труд и постоянство. но може да се наложи да поемете извънредна тежест.

Слънцето и Меркурий едновременно се доближават до напрегнат аспект с Луната и Плутон, което показва, че може да се борите с обществени норми и предразсъдъци и за нямате подкрепа в обкръжението си.

Връзки и Любов: Марс и Венера все още са в аспект и са в знаци, благоприятстващи надеждността, предвидимостта и искреността в личните отношения. В съчетание с аспекта на Юпитер в края на седмицата възниква общ стремеж към придържане към истината и идеални условия за връзките.

Знак на Слънцето: сезонен цикъл и най-обща енергия на периода

През цялата седмица (и до 22-ри октомври) Слънцето ще преминава през знака Везни. Везните управляват отношенията ни с другите като огледало на самите нас. Да подадем ръка и малко да отстъпим, да направим компромис и да преговаряме – тези процеси са под управлението на Везни. Сега фокусът е върху баланса – намирането на вътрепна и външна хармония чрез връзките ни с другите и чрез изкуство. Везни е знакът на миротвореца.

Животът обаче не може внезапно да стане мирен и спокоен под Везни, дори да положим големи усилия. Вземането на решения става по-трудно заради постоянните колебания и желание всички да са доволни. Везните претеглят и двете крайни страни на всяка ситуация и понякога този процес изглежда безкраен! Под Везни сме прекалено загрижени да не разклатим лодката и да не засегнем нечии интереси.

Тактичност, умереност, толерантност и общителност са някои от ключовите позитиви за Везни. Тъмната страна се свързва със субективност, егоизъм, нерешителност, пасивна агресия и повърхностност.

Когато Слънцето е във Везни: 23 септември – 22 октомври

Седмичен Цикъл на Луната за 15 – 21 октомври 2023

През тази седмица Луната ще бъде Растяща, в своята първа четвърт след Новолунието със слънчево затъмнение във Везни на 14-ти октомври в 20:56 ч. Луната ще премине през знаците Везни, Скорпион, Стрелец и Козирог. Вижте в Лунния календар за месец октомври точните часове на фазите на Луната и съответните периоди на Луна без курс:

Лунен календар Октомври 2023 Новолуние Везни, Пълнолуние Телец

Луна във Везни до 14:05ч на 15 октомври

Създаването на ред е на фокус, но не чрез подреждане или организиране в детайл, както беше при Луна в Дева, а най-вече чрез приятно общуване и взаимодействие с другите и търсене на естетика в околната среда. Склонни сме да решаваме проблемите си чрез дипломация и сме способни да оставим настрана собствените си емоции, за да постигнем мира, за който жадуваме.

Сега тенденцията е да се избягват директните сблъсъци. Решенията не идват лесно. Разбирането за позициите и на двете страни в дадена ситуация е основната причина за колебание. Най-голямата опасност е страхът от загуба на одобрението на другите.

Луната във Везни благоприятства следните дейности: всички въпроси на взаимоотношенията и партньорствата, дейности, включващи работа в екип и сътрудничество, занимания, свързани със самоанализ и постигане на вътрешен баланс, всички активности, свързани със създаване на красота.

Луна в Скорпион до 22:38ч на 17 октомври

След спокойствието на Везните, интензитетът е всичко, което ни интересува при Луна в Скорпион. Независимо дали става въпрос за емоционална или физическа страст, вътрешно или изразено публично въодушевление, скръб или силно желание – всички емоции се преживяват на дълбоко и крайно лично ниво.

Мотивирани сме от желанието си да стигнем до дъното на нещата и инстинктивно четем между редовете (дори когато няма категорични причини за задълбочаване). Сега повърхностностните и леки неща няма да ни вършат работа. Луната в Скорпион ни подтиква да разкрием собствената си вътрешна сила.

Отлично време да се отървем от старите страхове и да поработим с ограничаващите ни навици. Това може да бъде изключително интимно и страстно време. Но избягвайте манипулативните тактики, мрачните мисли и склонността към подозрителност.

Луната в Скорпион благоприятства следните дейности: справяне с данъчни въпроси и финансови задължения, секс и интимни въпроси, психологически анализи, задълбочени изследвания, самоанализ, освобождаване от стари вещи и зависимости.

Луна в Стрелец до 04:56ч на 20 октомври

Луната в Стрелец стимулира целенасочената работа и оптимистичната ни нагласа. При този цикъл сме мотивирани от необходимостта да търсим истината и сме готови да преследваме всяка убедителна философия и мащабна визия за света.

Точно сега не се интересуваме от подробности – вместо това се фокусираме върху голямата картина. Задоволяваме дълбоките си емоционални нужди с нови преживявания и впускане в приключения. Спонтанността е водещият принцип, не искаме да планираме предварително и предпочитаме да се носим според вятъра. Но може също да сме склонни към прекаляване с всичко и да преувеличаваме фактите. .

Луната в Стрелец благоприятства следните дейности: всякакви авантюри и приключения, които включват откриване на нови хоризонти, пътуване; повишен интерес към висше образование, стартиране на издателски проекти, реклама, физическа активност.

Луна в Козирог до 09:07ч на 22 октомври

Осъзнаваме необходимостта от структура и точно планиране напред. Инстинктивно усещаме ограниченията на време и пространство. Мотивирани сме от желание за обществен успех. Постижението и изявата са най-важни за нас.

Проявяваме находчивост и упоритост и не искаме да губим време, енергия или ресурси. Това може да бъде много трезво влияние – дори депресиращо. Но може да бъде и продуктивно време, ако се осмелим да погледнем реалността в очите.

Луната в Козирог благоприятства следните дейности: дългосрочни проекти, които дават бавни, но стабилни резултати, практически начинания, кариерно развитие, изготвяне на бизнес план, дългосрочни и стабилни инвестиции.

 

Седмичен хороскоп 15 - 21 октомври 2023

 

Планетите в знаци: общите тенденции за седмицата

Знакът на планетите определят по какъв начин те ще проявяват енергията си и какви теми ще задават за социалния дневен ред. Докато знакът на Слънцето се сменя всяка година по едно и също време, останалите планети имат различен цикъл.

Знак на Меркурий: работа на ума, общуване, преговори, обучение

Меркурий ще преминава през Везни до 22 октомври. През този период ние сме дипломатични и приятелски настроени, използваме по-рационален подход към взаимоотношенията си един към един. Добър момент е да подобрим уменията си за водене на преговори. Сега сме по-склонни да стигнем до справедливи заключения с разумен подход при разглеждане на гледните точки на другите.

Меркурий във Везни обаче може да бъде много колеблива енергия, докато се опитваме да видим и двете страни на всяка ситуация. И докато не налагаме мнението, за да не изглеждаме като „лошия”. Вземането на бързи решения може да бъде по-голямо предизвикателство от обикновено, тъй като сме избрали позиция между двете страни и твърде лесно се приспособяваме към мненията на другите, за да запазим мира.

 

Меркурий във Везни 05 – 22 октомври: Двете страни

Знак на Венера: любовни въпроси, собственост и финанси

Венера ще преминава през Дева от 9 октомври до 8 ноември 2023. Това е време, когато изразяваме любовта си чрез практични средства и жестове. Любовта трябва да има смисъл и дори полза. Дева е земна зодия, което означава чувствена, практична и рационална. Всичко, което купуваме, и начините, по които се забавляваме по време на този цикъл, се определят от това дали имат смисъл или практическа цел. Тъмната страна на тази позиция е прекалената критичност към нашите партньори и връзки; проявяваме се като придирчиви, нервни или притеснени.

Венера в Дева 09 октомври – 08 ноември: В служба на Любовта

Знак на Марс: физическа енергия, воля, характер на конфликтите

Марс ще преминава през Скорпион от 12 октомври до 24 ноември 2023. Тук Марс е фокусиран върху това да получи всичко, което поиска. Сега ние сме по-упорити, целеустремени и силни. Желанието да преживеем емоционалните си дълбини, да проникнем под повърхностното в живота е мощно. Привлича ни това, което другите са склонни да крият или потискат, и търсим да изживеем и разберем тези неща.

Сега няма да избягваме важните проблеми. В някакъв смисъл ни привличат кризите, тъй като ги виждаме като трансформираща и емоционално вълнуващи. Предпочитаме да изпитваме екстремни емоции, отколкото нищо, тъй като посредствеността или „средният път“ се смятат за незадоволителни.

Марс в Скорпион 12 октомври – 24 ноември: Дълбока промяна

Дългосрочни социални влияния

Знак на Юпитер: главните ни цели, възгледите, далечните пътувания

Юпитер дългосрочно преминава през знака Телец. Един вид докосване на Мидас е сигнализирано от новия цикъл, който сега изгрява в живота ви. Просперитетът и сигурността заемат централно място в мислите ви; нежният, но отдаден консерватизъм ви носи всякакви добри неща. Погрижете се за материалните неща, а духовните ще се погрижат за себе си: това е вашата ориентация сега.

Юпитер в Телец 2023 – 2024 – Търпение за стабилен успех

Знак на Сатурн: структури, организация и ограничения

Сатурн дългосрочно ще преминава през знака Риби. Постигането на мир с миналото, приемане на ограничения и несправедливост и справянето с кармичните дългове – това са някои от проблемите, с които ще се сблъскваме при тази фаза на Сатурн. Липсата на прошка и неуспехът да се справим с тези предизвикателства верижно ще причини още провали и ще постави нови препятствия по пътя. Научете се да гледате отвъд тясно личното и егоистичното, за да не се усложнят още ситуациите.

Транзитът на Сатурн в Риби (2023 – 2026 г.) и 12-те зодии

Кармични уроци и задачи по Лунните възли

На 17 юли 2023 Северният лунен възел навлиза в Овен и съответно, Южният – във Везни. – Възлите ще останат в тази двойка знаци до 11 януари 2025 г.  При този цикъл трябва да се стремим към постигането първо на лична автономия и вътрешен мир, вместо да се фокусираме върху баланс във взаимоотношенията на всяка цена. След като преоткрием себе си и личното си място под звездите като пълноценни хора, ще можем да подобрим и отношенията си. Темата на тази двойка значи е търсене на лично щастие и удовлетворение, без да сме зависими от другите.

Северен Лунен Възел в Овен от 17 юли 2023 до 11 януари 2025

Знак на Уран – промени и обрати

Уран преминава през знака Телец дългосрочно. Практичността и изобретателността се комбинират добре с практичните намерение. Мощен стимул за иновации при упорита работа, реформи във финансовата сфера. Възприемането на новаторски концепции и превръщането им в реални задачи е най-силната ни стратегия. Засядането в миналото и назадничавото трябва да се избягва на всяка цена. Отлично време за всички, които се отличават с финансова грамотност, изобретателност и усет за светски дела.

Знак на Нептун – духовност, изкуство и психика

Нептун дългосрочно се намира в знака Риби. На висше ниво, духовните занимания заемат водещо място при този цикъл, а нисшите прояви се свързват с психични проблеми. Изящните изкуства и всякакъв вид визуализации и фантазии придобиват по-голямо значение в живота ни. Да се научим да приемаме съдбата си, да разбираме защо носим дадена карма и разбирането, че сме подвластни на висшите духовни сили, по-големи от всички простосмъртни, може да се разглежда като най-доброто освобождение и постигане на вътрешно спокойствие.

Знак на Плутон – дълбоки кризи и трансформации

Плутон в своето ретроградно движение се връща в Козирог на 11-ти юни 2023, където ще остане  до началото на 2024-та.  Най-лошото е зад гърба ни. Но да направим равносметка какво се случи и прогноза за последния етап.

Транзитен Плутон в Козирог – Краят на една по-мрачна ера

Oще прогнозни хороскопи

Астрологична прогноза 2023 Октомври: Интензивен и деен

Подходящи дни за различни дейности според фазата и знака на Луната

Фази на Луната през 2023 – Kак да ги използваме?

 

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните