Енергията на всяка седмица е уникална поради комбинацията от 10 планети и знаци, която никога не се повтаря. Заедно с цикъла на Луната, седмичният хороскоп определя с какво да оползотворите най-добре времето си. Вижте качеството на периода и как да го използвате според темата, която планети, знаци и цикли задават.

ПОРЪЧАЙ СВОЯ ГОДИШЕН И СОЛАРЕН ХОРОСКОП

Планетите в знаци: общите тенденции за седмицата

Знакът на планетите определят по какъв начин те ще проявяват енергията си и какви теми ще задават за социалния дневен ред. Докато знакът на Слънцето се сменя всяка година по едно и също време, останалите планети имат различен цикъл.

Седмичен хороскоп 09 юли - 15 юли 2023 1

Знак на Слънцето – обща енергия и картина за периода

Слънцето ще остане в знака Рак до 22-ри юли. Всяка година по това време вниманието ни се насочва към нашето гнездо – семейството, дома, близките ни и всичко, което ни кара да се чувстваме „у дома си“. На фокус излизат въпросите, свързани с нашата безопасност и сигурност. По-склонни сме да заемаме защитна позция и да се затваряме в емоционалния си свят.

На фокус са поставени въпросите по отглеждането на децата, грижата за близките и дори проекти, сврързани с домашни любимци. Емоциите са дълбоки и по-лесно се настройваме към света на чувствата. При този цикъл сме в по-голяма хармония с фазите на Луната. По-лесно създаваме близки връзки и искаме да защитаваме най-любимите си хора.

Когато Слънцето е в Рак, обръщаме повече внимание и на “вътрешното си дете” – може да не искаме да поемем по-зряла позиция по даден въпрос или да се сблъскаме с повишени отговорности от външния свят. Трябва да внимаваме да не изпадаме в зависимост, когато можем да разчитаме повече за себе си. Като цяло това е стабилен период за осъзнаване на личните ни нужди от комфорт, безопасност и себепознание.

Когато Слънцето е в Рак: 22 юни – 22 юли

Знак на Меркурий: интелект, преговори, контакти

До 11 юли 2023 Меркурий ще преминава в Рак. По време на този цикъл, интуитивното ниво е начинът, по който мислим, говорим и възприемаме света. Не се интересуваме от повърхностното; вместо това искаме да стигнем право до корена на нещата. Универсалното и общото не ни вълнуват, а само за това как нещата влияят на нас и нашите близки. Интелектът и емоцията се смесват до степен на неразделност.

Меркурий в Рак до 11 юли: Емоционална комуникация

Меркурий ще премине в Лъв на 11 юли 2023 и ще остане там до 28 юли 2023. Отличителният белег на цикъла е придаването на яркост на мисленето, страст в ученето и стил в общуването. Интелектуалната креативност е подчертана. Но социалните връзки придобиват известен привкус на драма и показност. Печеленето на възхищението на другите за нещата, които казваме и идеите, които предлагаме, придобива по-голямо значение в живота ни.

Меркурий в Лъв до 28 юли 2023: Мащаб и блясък на мисълта

Знак на Венера: любовни връзки и финанси въпроси

Поради ретроградното си движение, Венера ще остане в Лъв от 6-ти юни до 8-ми октомври 2023г. Проявата на романтичност се превръщат в самоцел и демонстрация при този цикъл. Това е време, когато любовта, креативността и себеизразяването са насочени към задоволяване на дълбокия копнеж да бъдем оценени и да ни се възхищават. Тук няма драматичност, а проявите са ярки, самоуверени, със стил. Отношенията, които започнат през периода, ще бъдат сърдечни и топли

Венера в Лъв до 8 октомври 2023: Време за игра и творчество

Ретроградна Венера в Лъв. Очаквайте подробности.

Знак на Марс: лична воля, физическа енергия, вид конфликти

Марс ще остане в Лъв до 10-ти юли 2023г. Тръпката от преследването, физическата проява на сила, опиянението от рева на тълпата – това са стимулите, които активират действията ни сега. Да бъдем признати, да вдъхваме респект и уважение – за това най-много жадуваме.

Време е за творчество, с драматичност и страст, като когато привличането на прожекторите и публичните успехи ни доставят най-силна тръпка. Всичко ли ще може да се спечели? Не – но второто място не е достатъчно добро!

Марс в Лъв до 10 юли: Страст, самоувереност и мащаб

Марс преминава в Дева на 10-ти юли 2023 и ще остане там до 27-ми август 2023г. С настъпването на този цикъл в живота ни се появява страст към детайлите, необходимост да правим най-правилното и предварително претеглено нещо в точното време. Преобладава и рационалното желание да намерим място за всичко и всичко да е на своето място. Тази амбиция за абсолютен ред може да бъде трудна за постигане, ако се стигне до крайности и опотаме да подреждаме дори страстите си! Но удовлетворението от добре свършената работа е най-големият ни стимул и си заслужава да впрегнем волята си в добре пресемтнати дейности.

Марс в Дева до 27 август 2023: Практичност и перфекционизъм

Седмичен Цикъл на Луната за 09 юли – 15 юли 2023

През тази седмица Луната ще бъде Намаляваща, в своята Последна четвърт преди Новолунието в Рак на 17-ти юли. Ще премине през следните знаци: Овен, Телец, Близнаци и Рак. Вижте точните часове на смяната на знака и съответните периоди на Луна без курс:

Лунен календар Юли 2023 Пълнолуние Козирог, Новолуние Рак

Как да използвате Луната в знаците

Луна в Овен

Под това влияние сме мотивирани от силното желание да започнем всичко отначало. Инстинктът ни подсказва да търсим нещо ново и ни дава смелостта да го направим. Нашите пионерски импулси са силни и се чувстваме пълни с енергия, спонтанни и ентусиазирани.

Но може да сме нетактични или прекалено импулсивни и като цяло не ни достига издръжливост. Излишната енергия сега се оползотворява най-добре чрез физическа активност.

Луната в Овен благоприятства следните дейности: бързи действия, които дават незабавни резултати; проекти, които се фокусират върху личността. Време за себеутвърждаване, приемане на свежи предизвикателства, започване на краткосрочни проекти.

Луна в Телец

Мотивирани сме от желание за постигане на спокойствие, сигурност, мир и комфорт. Луната е най-чувствена и постоянна в знака Телец. Нашите базисни импулси са активирани и ни се иска да се отпуснем, да се противопоставим на всяка промяна и да „спрем, за да помиришем розите“. Животът малко забавя темпото си и се чувстваме по-спокойни. Може също така да сме склонни към прояви на инат и материализъм.

Луната в Телец благоприятства дейности, които дават солидни и материални резултати, занимания с финансови въпроси и такива, включващи лично имущество, например кандидатстване за заем. Подходящо време за започване на потенциално дългосрочна връзка, за занимания с музика и декориране на дома.

Луна в Близнаци

Нашият основен инстинкт е да общуваме, повече да мислим и да събираме и разпространяваме информация. Мотивирани сме от желание за разнообразие и ново знание, а инстинктивното ни любопитство е отключено. Периодът се отличава с безгрижно настроение, вятърничавост и подвижност, но може да бъде и нервен, неспокоен, с непостоянни състояние.

Луната в Близнаци благоприятства следните дейности: умствен труд, комуникативност и общуване, комбиниране на повече от една дейност наведнъж. Време за повече четене, учене, писане на писма и имейли, изпълнение на поръчки, обучение, създаване на контакти и кратки пътувания.

Луна в Рак

Безпокойството на Луната в Близнаци сега отстъпва място на инстинктивната нужда от мир и тишина. Чувството за принадлежност и желанието за постигане на безопасност е това, което ни мотивира. Луната е силна тук и тази нейна позиция има дори лечебен потенциал. Макар и по-прикрити сега, нашите чувства са дълбоки и искрени, което прави тези един-два дни идеален момент да се докоснем до всичко, което емоционално ни трогва и мотивира.

Луната в Рак благоприятства следните дейности: Домашна работа, работа с емоциите ни, активности, които носят осъзнаване на личните ни физически нужди, създаване на удобство и сигурност, лежерна почивка, семейни събирания.

 

Дългосрочни влияния в обществен план

Знак на Юпитер: дългосрочни цели, обучения и пътувания

Юпитер дългосрочно преминава през знака Телец. Един вид докосване на Мидас е сигнализирано от новия цикъл, който сега изгрява в живота ви. Просперитетът и сигурността заемат централно място в мислите ви; нежният, но отдаден консерватизъм ви носи всякакви добри неща. Погрижете се за материалните неща, а духовните ще се погрижат за себе си: това е вашата ориентация сега.

Юпитер в Телец 2023 – 2024 – Търпение за стабилен успех

Знак на Сатурн: структури, организация и ограничения

Сатурн прекарва около 2.5 – 3 години във всеки знак. В момента Сатурн се намира в Риби. Постигането на мир с миналото, приемане на ограничения и несправедливост и справянето с кармичните дългове – това са някои от проблемите, с които ще се сблъскваме при тази фаза на Сатурн. Липсата на прошка и неуспехът да се справим с тези предизвикателства верижно ще причини още провали и ще постави нови препятствия по пътя. Научете се да гледате отвъд тясно личното и егоистичното, за да не се усложнят още ситуациите.

Транзитът на Сатурн в Риби (2023 – 2026 г.) и 12-те зодии

Знак на Уран: хаактер на промените, обновлението и обратите

Уран е в Телец дългосрочно. Практичността и изобретателността се комбинират добре с практичните намерение. Мощен стимул за иновации при упорита работа, реформи във финансовата сфера. Възприемането на новаторски концепции и превръщането им в реални задачи е най-силната ни стратегия. Засядането в миналото и назадничавото трябва да се избягва на всяка цена. Отлично време за всички, които се отличават с финансова грамотност, изобретателност и усет за светски дела.

Знак на Нептун: духовност и психика

Нептун се намира в своя знак Риби от няколко години. На висше ниво, духовните занимания заемат водещо място при този цикъл, а нисшите прояви се свързват с психични проблеми. Изящните изкуства и всякакъв вид визуализации и фантазии придобиват по-голямо значение в живота ни. Да се научим да приемаме съдбата си, да разбираме защо носим дадена карма и разбирането, че сме подвластни на висшите духовни сили, по-големи от всички простосмъртни, може да се разглежда като най-доброто освобождение и постигане на вътрешно спокойствие.

Знак на Плутон: дълбоки кризи и трансформации

Плутон в своето ретроградно движение се връща в Козирог на 11-ти юни 2023, където ще остане  до началото на 2024-та. Очаквайте подробности.

 

Допълнителни прогнозни хороскопи

Астро прогноза за юли 2023 – Напрежение или продуктивност

Месечен хороскоп за юли 2023г. за всички знаци

Подходящи дни според фазата и знака на Луната

Фази на Луната през 2023 – Kак да ги използваме?

 

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните