Енергията на всяка седмица е уникална поради комбинацията от 10 планети и знаци, която никога не се повтаря. Заедно с цикъла на Луната, седмичният хороскоп определя с какво да оползотворите най-добре времето си. Вижте качеството на периода и как да го използвате според темата, която планети, знаци и цикли задават. Вижте и седмичния хороскоп в аванс.

ПОРЪЧАЙ СВОЯ ГОДИШЕН И СОЛАРЕН ХОРОСКОП

Всекидневие / Работа: Тази седмица започва със земна и работлива Луна в Телец, която активира първо Марс и след това във вторник – Уран, като прави хармонична и щастлива фигура с емоционалната Венера в Рак и Сатурн в миролюбивите Риби. Заедно тези планети могат да постигнат нещо разумно и практично, което да е от полза за широката общественост. Дори може да се спечели някаква облага, но това не трябва да бъде основният акцент, защото Нептун в момента е статичен и благоприятен за творчески и духовни дейности.

Друго забележително съчетание е опозицията на Меркурий в огнения и достолепен Лъв срещу мощния Плутон в реформаторския знак Водолей. По същото време, в сряда, Луната активира Юпитер в диалогичните Близнаци. Спешно трябва да се съобщи или да се реши нещо важно, за да накарате хората да обърнат внимание. Трябва да е се действа бързо и незабавно. Касае нещо, което всички са чакали и са се надявали, защото обещава по-светло бъдеще.

През уикенда ще настъпи новолунието в Рак с подкрепящи аспекти от Сатурн (ред и правила) и Марс (активно действие, лидерство). Новолунието обещава нов старт с надделяване на разума и практичността относно интересите и ресурсите на широката публика. Остава въпросът дали обещаното през седмицата под Меркурий-Плутон-Юпитер ще се впише в очакванията и ще започне да се изпълнява до нейния край или говоренето и действията ще бъдат в противоречиви посоки?

Любов / Връзки: Венера в чувствителния Рак и Марс в сетивния Телец остават свързани хармонично, подкрепяни от Сатурн (традиция и сигурност). Влюбените души си пасват добре и правят дългосрочни планове заедно.

В края на седмицата обаче и Венера и Марс ще влязат в аспект с Уран, което показва желание за обновление и вероятни обрати. Новолунието в Рак поставя въпроса за промяна в домашни въпроси и семейни отношения. Възможност да постигнете нови уговорки с любимите и да се погрижите за комфорта и стабилността на връзката си по нов начин.

Най-добрият старт: Натален и Годишен хороскоп

Знак на Слънцето: сезонен цикъл и най-обща енергия на периода

Слънце в Рак до 22 юли 10:44 ч. Ставаме по-емоционални, склонни сме да се вглеждаме в себе си, повече да се изолираме и да обръщаме извънредно внимание на самозащитата си. Занимават ни темите, свързани с нашето семейство, дом и всичко, което ни кара да се чувстваме безопасно и сигурно.

Седмичен Хороскоп според Луната за 01 – 07 юли 2024

През седмицата Луната предстои Новолуние в Рак на 06.07.2024, 01:57 ч., Слънце в Рак. Преди това Луната ще бъде намаляваща в своята четвърта фаза. Луната ще пресече знаците Телец, Близнаци, Рак и Лъв. Следете Лунния календар за месеца за точните часове на фазите на Луната и съответните периоди на Луна без курс:

Лунен календар Юли 2024: Новолуние Рак, Пълнолуние Козирог

Как да използваме енергията на деня според знака на Луната

Луна в Телец – упорита работа, свързана със значими усилия и материални ресурси, която ще даде солидни резултати. Финансови дейности и такива, включващи личните ви ценности и вещи, кандидатстване за заем. Започване на потенциално дългосрочна връзка. Изкуство, музика, декорация на дома.

Луна в Близнаци – умствена работа и комуникативни дейности, започване на повече от една дейност наведнъж. Четене, учене, писма и имейли, договори и поръчки. Кратки пътувания.

Луна в Рак – семейни ангажименти, домашни дейности. Осъзнаване и задоволяване на емоционалните ви нужди. Домашна работа, грижи за близките.

Луна в Лъв – творчески и артистични дейности. Самостоятелни изяви, в които се желае лично признание. Игри, забавление, работа с деца. Бизнес, в който има поемане на риск и/или проява на щедрост.

Влияние на Луната днес – фаза, знак, Луна без курс

Всичко за следващите 12 месеца: Годишен хороскоп и Солар

Планетите в знаци: общите тенденции за седмицата

Знакът на планетите определят по какъв начин те ще проявяват енергията си и какви теми ще задават за социалния дневен ред. Докато знакът на Слънцето се сменя всяка година по едно и също време, останалите планети имат различен цикъл.

Седмичен хороскоп в аванс 01 - 07 юли 2024Меркурий в Рак до 02 юли 15:50 ч, През този период нашите мисли, думи, общуване и реакции са оцветени от по-силни емоции, което прави по-трудно да бъдем обективни и безпристрастни. Имаме по-малко интерес към фактите и истината и повече към твърдения и позиции, което засягат лично нас и близките ни хора.

Меркурий в Лъв между 02 юли, 15:50ч. и 26 юли, 01:42ч. Мисленето, речта и общуването стават по-сърдечни, благородни и великодушни. Но извънредните усилия да се отличим и да блеснем с интелекта си, заприличват на нарцисизъм, а желанието за персонална изява и подчертаването на личните заслуги – на егоцентризъм

Знак на Венера: любовни въпроси, собственост и финанси

Венера в Рак до 11 юли 19:19 ч. Тук Венера е по-силна, отколкото в Рак, но и създава повече тежест и скрита драма. Под това влияние изразяваме своите емоции чрез показване на преданост, внимание и загриженост. Защото Ракът е променлив знак, може да преживеем върхове и спадове в чувствата си, дължащи се на повишената ни впечатлителност и сензитивност.

Хороскоп Партньорска съвместимост / Синастрия

Знак на Марс: физическа енергия, воля, характер на конфликтите

Марс в Телец до 20 юли 23:43 ч. Това е периодът на майсторите – благоприятства усилената работа, която се върши бавно, но стабилно, с професионализъм и майсторлък. Физическата енергия трябва да се разходва умерено, с постоянство.

Дългосрочни социални влияния

Знак на Юпитер: главните ни цели, възгледите, далечните пътувания

Юпитер ще преминава дългосрочно през Близнаци от 25 май 2024 г. до 10 юни 2025 г. При този едногодишен цикъл придаваме повече значение на разумните решения и ценим интелектуалния подход. Отварят се множество възможности за обучение и успех чрез вербални и писмени занятия, търговия и посредничество. Сега сме по-склонни да вярваме, че точната информация, интензивната комуникация и образоването са основните инструменти за решаване на всички социални и лични проблеми.

Знак на Сатурн: структури, организация и ограничения

Сатурн дългосрочно преминава през знака Риби. Постигането на мир с миналото, приемане на ограничения и несправедливост и справянето с кармичните дългове – това са някои от проблемите, с които ще се сблъскваме при тази фаза на Сатурн. Липсата на прошка и неуспехът да се справим с тези предизвикателства верижно ще причини още провали и ще постави нови препятствия по пътя. Научете се да гледате отвъд тясно личното и егоистичното, за да не се усложнят още ситуациите.

Кармични уроци и задачи по Лунните възли

Северen лунен възел в Овен, Южен лунен възел във Везни (17 юли 2023 – 11 януари 2025). При този цикъл трябва да се стремим към постигането първо на лична автономия и вътрешен мир, вместо да се фокусираме върху баланс във взаимоотношенията на всяка цена. След като преоткрием себе си и личното си място под звездите като пълноценни хора, ще можем да подобрим и отношенията си. Темата на тази двойка значи е търсене на лично щастие и удовлетворение, без да сме зависими от другите.

Соларен хороскоп “Настоящата ми година” / Солар

Знак на Уран – промени и обрати

Уран преминава дългосрочно през знака Телец. Практичността и изобретателността се комбинират добре с практичните намерение. Мощен стимул за иновации при упорита работа, реформи във финансовата сфера. Възприемането на новаторски концепции и превръщането им в реални задачи е най-силната ни стратегия. Засядането в миналото и назадничавото трябва да се избягва на всяка цена. Отлично време за всички, които се отличават с финансова грамотност, изобретателност и усет за светски дела.

Знак на Нептун – духовност, изкуство и психика

Нептун дългосрочно се намира в знака Риби. На висше ниво, духовните занимания заемат водещо място при този цикъл, а нисшите прояви се свързват с психични проблеми. Изящните изкуства и всякакъв вид визуализации и фантазии придобиват по-голямо значение в живота ни. Да се научим да приемаме съдбата си, да разбираме защо носим дадена карма и разбирането, че сме подвластни на висшите духовни сили, по-големи от всички простосмъртни, може да се разглежда като най-доброто освобождение и постигане на вътрешно спокойствие.

Годишен Хороскоп “Накъде отивам?”

Знак на Плутон – дълбоки кризи и трансформации

Второ (предпоследно) влизане на Плутон във Водолей 20 януари – 01 септември 2024 – Преходът на Плутон от Козирог към Водолей означава да се откажем от модели и разбирания, които вече не са ни нужни, не ни помагат да постигнем щастие, свобода и спокойствие. Окончателното, трето влизане, предстои на 19 ноември 2024 г. и ще продължи до 8 март 2043 г.

Още прогнозни хороскопи

Хороскоп за 2024: подгответе се за трудности, грабнете шанса

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните