Енергията на всяка седмица е уникална поради комбинацията от 10 планети и знаци, която никога не се повтаря. Заедно с цикъла на Луната, седмичният хороскоп определя с какво да оползотворите най-добре времето си. Вижте качеството на периода и как да го използвате според темата, която планети, знаци и цикли задават. Вижте и седмичния хороскоп в аванс.

ПОРЪЧАЙ СВОЯ ГОДИШЕН И СОЛАРЕН ХОРОСКОП

Всекидневие / работа: Тази седмица започва с активирането на Плутон във Водолей от Луната. Съвпадът им символизира желанието да поемем обратно контрола над живота си след силното объркващото влияние на Нептун през миналата седмица.

Рационалният подход, който търси дълбока промяна чрез обновление и реформи, е подкрепен и от хармония с Юпитер в Близнаци -подсилва се работата на мисълта и се увеличават комуникациите.
В същото време Слънцето, Венера и Меркурий са в Рак и преливат от емоции.

Това е особено вярно, ако се чувстваме безпомощни или обидени пред ситуации, които не сме предизвикали сами. Никой не иска да се окаже играчка за “висшите” сили, особено ако тези сили приемат формата на хора с власт, които играят своите игри. В тази ситуация планетите в Рак предлагат решение за постигане на сигурност:

можете да се фокусирате върху грижата за своите собствени въпроси: близки хора, деца или домашни любимци, за дома или градината си.

Това ще ви върне усещането за контрол и донякъде ще се почувате щастливи, дори и да не можете да се справите със световния мир.

Марс в Телец също ще помогне с практичните задачи, защото това е земен знак. Хубаво е да знаете какво правите и за какво/ кого го правите. Луната ще подпомогне това в сряда, когато се премести в Риби. Подсигурете си увеличена физическа активност през уикенда, в противен случай Луната в Овен ще ви донесе нетърпение и безпокойство.

Връзки / Любов: Венера в Рак и Марс в Телец се свързват хармонично през уикенда. След период на някаква несигурност партньорите могат отново да се свържат или да решат да останат заедно, защото знаят, че могат да стигнат много по-далеч като двойка, отколкото сами.

Желанията ви относно развитието на личните отношения ще бъдат скромни, с малка вероятност Юпитер да ви изкуши към по-вълнуващи начинания и приятни авантюри, които да потърсите чрез пътуване.

Знак на Слънцето: сезонен цикъл и най-обща енергия на периода

Слънце в Рак от 20 юни 23:51 ч. до 22 юли 10:44 ч. Ставаме по-емоционални, склонни сме да се вглеждаме в себе си, повече да се изолираме и да обръщаме извънредно внимание на самозащитата си. Занимават ни темите, свързани с нашето семейство, дом и всичко, което ни кара да се чувстваме безопасно и сигурно.

Когато Слънцето е в Рак: 20 юни – 22 юли

Седмичен Хороскоп според Луната за 24 – 30 юни 2024

През седмицата Луната ще бъде намаляваща в своята трета и четвърта фаза след Пълнолунието в Козирог на 22 юни 2024, 04:08 ч. Луната ще се движи сравнително по-бързо – индикация за повишена динамика на събитията и бързи промени – и ще пресече знаците Козирог, Водолей, Риби, Овен и Телец. Следете Лунния календар за месеца за точните часове на фазите на Луната и съответните периоди на Луна без курс:

Лунен календар Юни 2024: Новолуние Близнаци, Пълнолуние Козирог

Как да използваме енергията на деня според знака на Луната

Луна в Козирог – дългосрочни дейности, които дават бавни, но стабилни резултати/ Практически начинания, свързани с кариерата, изготвяне на бизнес планове, работа с държавна администрация. Разработване на инвестиционни проекти, строителство и недвижими имоти.

Луна във Водолей – необичайни или иновативни начинания, опитване на нещо абсолютно ново. Групови проекти, свързани с кауза и колективни интереси, присъединяване към група.

Луна в Риби – начинания, свързани с фантазията, мистични или духовни занимания. Психическо и духовно развитие. Занимания с музика и дизайн. Дейности, при които се оттегляте от публичното пространство. Време за усамотяване и възстановяване, особено в условия като морски и балнео центрове.

Луна в Овен – бързи действия, които дават незабавни резултати. Начинания, които включват лично участие и изява, включително физическа сила. Самоутвърждаване, поемане на предизвикателства, преборване на конкуренция, започване на краткосрочни проекти.

Луна в Телец – упорита работа, свързана със значими усилия и материални ресурси, която ще даде солидни резултати. Финансови дейности и такива, включващи личните ви ценности и вещи, кандидатстване за заем. Започване на потенциално дългосрочна връзка. Изкуство, музика, декорация на дома.

Влияние на Луната днес – фаза, знак, Луна без курс

 

Планетите в знаци: общите тенденции за седмицата

Знакът на планетите определят по какъв начин те ще проявяват енергията си и какви теми ще задават за социалния дневен ред. Докато знакът на Слънцето се сменя всяка година по едно и също време, останалите планети имат различен цикъл.

Седмичен хороскоп в аванс 24 - 30 юни 2024
Седмичен хороскоп в аванс 24 – 30 юни 2024

Меркурий в Рак от 17 юни 12:07 ч. до 02 юли 15:50 ч, През този период нашите мисли, думи, общуване и реакции са оцветени от по-силни емоции, което прави по-трудно да бъдем обективни и безпристрастни. Имаме по-малко интерес към фактите и истината и повече към твърдения и позиции, което засягат лично нас и близките ни хора.

Меркурий в Рак от 17 юни: Емоционална комуникация

 

Знак на Венера: любовни въпроси, собственост и финанси

Венера в Рак между 17 юни 09:07 ч и 11 юли 19:19 ч. Тук Венера е по-силна, отколкото в Рак, но и създава повече тежест и скрита драма. Под това влияние изразяваме своите емоции чрез показване на преданост, внимание и загриженост. Защото Ракът е променлив знак, може да преживеем върхове и спадове в чувствата си, дължащи се на повишената ни впечатлителност и сензитивност.

Венера в Рак от 17 юни: Любовта като грижа и споделеност

 

Знак на Марс: физическа енергия, воля, характер на конфликтите

Марс ще преминава през Телец от 09 юни 07:35 ч. до 20 юли 23:43 ч. Това е периодът на майсторите – благоприятства усилената работа, която се върши бавно, но стабилно, с професионализъм и майсторлък. Физическата енергия трябва да се разходва умерено, с постоянство.

Марс в Телец от 09 юни: Бавно и сигурно печеля всяка битка

 

Дългосрочни социални влияния

Знак на Юпитер: главните ни цели, възгледите, далечните пътувания

Юпитер ще преминава дългосрочно през Близнаци от 25 май 2024 г. до 10 юни 2025 г. При този едногодишен цикъл придаваме повече значение на разумните решения и ценим интелектуалния подход. Отварят се множество възможности за обучение и успех чрез вербални и писмени занятия, търговия и посредничество. Сега сме по-склонни да вярваме, че точната информация, интензивната комуникация и образоването са основните инструменти за решаване на всички социални и лични проблеми.

Юпитер в Близнаци 2024 – 2025 – Не губете вярата си

 

Знак на Сатурн: структури, организация и ограничения

Сатурн дългосрочно преминава през знака Риби. Постигането на мир с миналото, приемане на ограничения и несправедливост и справянето с кармичните дългове – това са някои от проблемите, с които ще се сблъскваме при тази фаза на Сатурн. Липсата на прошка и неуспехът да се справим с тези предизвикателства верижно ще причини още провали и ще постави нови препятствия по пътя. Научете се да гледате отвъд тясно личното и егоистичното, за да не се усложнят още ситуациите.

Транзитът на Сатурн в Риби 2023 – 2026 г. и 12-те зодии

Кармични уроци и задачи по Лунните възли

Северen лунен възел в Овен, Южен лунен възел във Везни (17 юли 2023 – 11 януари 2025). При този цикъл трябва да се стремим към постигането първо на лична автономия и вътрешен мир, вместо да се фокусираме върху баланс във взаимоотношенията на всяка цена. След като преоткрием себе си и личното си място под звездите като пълноценни хора, ще можем да подобрим и отношенията си. Темата на тази двойка значи е търсене на лично щастие и удовлетворение, без да сме зависими от другите.

Северен Лунен Възел в Овен от 17 юли 2023 до 11 януари 2025

Знак на Уран – промени и обрати

Уран преминава дългосрочно през знака Телец. Практичността и изобретателността се комбинират добре с практичните намерение. Мощен стимул за иновации при упорита работа, реформи във финансовата сфера. Възприемането на новаторски концепции и превръщането им в реални задачи е най-силната ни стратегия. Засядането в миналото и назадничавото трябва да се избягва на всяка цена. Отлично време за всички, които се отличават с финансова грамотност, изобретателност и усет за светски дела.

Знак на Нептун – духовност, изкуство и психика

Нептун дългосрочно се намира в знака Риби. На висше ниво, духовните занимания заемат водещо място при този цикъл, а нисшите прояви се свързват с психични проблеми. Изящните изкуства и всякакъв вид визуализации и фантазии придобиват по-голямо значение в живота ни. Да се научим да приемаме съдбата си, да разбираме защо носим дадена карма и разбирането, че сме подвластни на висшите духовни сили, по-големи от всички простосмъртни, може да се разглежда като най-доброто освобождение и постигане на вътрешно спокойствие.

Значение на Нептун в знака Риби 2011 – 2026

Знак на Плутон – дълбоки кризи и трансформации

Второ (предпоследно) влизане на Плутон във Водолей 20 януари – 01 септември 2024 – Преходът на Плутон от Козирог към Водолей означава да се откажем от модели и разбирания, които вече не са ни нужни, не ни помагат да постигнем щастие, свобода и спокойствие. Окончателното, трето влизане, предстои на 19 ноември 2024 г. и ще продължи до 8 март 2043 г.

Плутон във Водолей до 2044г. – Лични и социални влияния

Още прогнозни хороскопи

Хороскоп за 2024: подгответе се за трудности, грабнете шанса

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните