Енергията на всяка седмица е уникална поради комбинацията от 10 планети и знаци, която никога не се повтаря. Заедно с цикъла на Луната, седмичният хороскоп определя с какво да оползотворите най-добре времето си. Вижте качеството на периода и как да го използвате според темата, която планети, знаци и цикли задават.

ПОРЪЧАЙ СВОЯ ГОДИШЕН И СОЛАРЕН ХОРОСКОП

Планетите в знаци: общите тенденции за седмицата

Знакът на планетите определят по какъв начин те ще проявяват енергията си и какви теми ще задават за социалния дневен ред. Докато знакът на Слънцето се сменя всяка година по едно и също време, останалите планети имат различен цикъл.

Знак на Слънцето – обща енергия и картина за периода

Слънцето ще остане в Близнаци до 21-ви юни. Цикълът бележи по-интензивен фокус върху умствената и комуникативната дейност. Това е време на повече ангажираност с другите хора, идеално за събиране и оповестяване на информация. Сега прекарваме повече време в движение от всякога. Също, акцент върху четене, писане, учене и всички форми на обмен на знание и данни. Всичко това служи като най-бърз път за самопознание и личностно развитие.

Когато Слънцето е в Близнаци: 21 май – 21 юни

Слънцето ще премине в знака Рак на 22-ри юни. Всяка година по това време вниманието ни се насочва към нашето гнездо – семейството, дома, близките ни и всичко, което ни кара да се чувстваме „у дома си“. На фокус излизат въпросите, свързани с нашата безопасност и сигурност. По-склонни сме да заемаме защитна позция и да се затваряме в емоционалния си свят.

На фокус са поставени въпросите по отглеждането на децата, грижата за близките и дори проекти, сврързани с домашни любимци. Емоциите са дълбоки и по-лесно се настройваме към света на чувствата. При този цикъл сме в по-голяма хармония с фазите на Луната. По-лесно създаваме близки връзки и искаме да защитаваме най-любимите си хора.

Когато Слънцето е в Рак, обръщаме повече внимание и на “вътрешното си дете” – може да не искаме да поемем по-зряла позиция по даден въпрос или да се сблъскаме с повишени отговорности от външния свят. Трябва да внимаваме да не изпадаме в зависимост, когато можем да разчитаме повече за себе си. Като цяло това е стабилен период за осъзнаване на личните ни нужди от комфорт, безопасност и себепознание.

Когато Слънцето е в Рак: 22 юни – 22 юли

Знак на Меркурий: интелект, преговори, контакти

Цялата седмица Меркурий ще преминава през Близнаци, до 26 юни. Подходът към комуникацията е енциклопедичен, с желание да знаем по малко за всичко и за всички. Сега още по-важни стават говоренето, писането, следене на актуалната инфомрация на всичко, което се случва. Това е време на изучаване и учене, цикъл на интелектуално предизвикателство, повишено любопитство и възможност за социално и интелектуално израстване. Но всички тези дейности често остават и цел сами по себе си, отколкото средство за постигане на друга цел.

Меркурий в Близнаци до 26 юни 2023: Рационалност и бързина

 

Знак на Венера: любовни връзки и финанси въпроси

Венера ще преминава в Лъв сравнително по-дълго, до 8-ми октомври – поради период на рертоградност в рамките нз този знак. Проявата на романтичност се превръщат в самоцел и демонстрация при този цикъл. Това е време, когато любовта, креативността и себеизразяването са насочени към задоволяване на дълбокия копнеж да бъдем оценени и да ни се възхищават. Тук няма драматичност, а проявите са ярки, самоуверени, със стил. Отношенията, които започнат през периода, ще бъдат сърдечни и топли

Венера в Лъв до 8 октомври 2023: Време за игра и творчество

Знак на Марс: лична воля, физическа енергия, вид конфликти

Марс ще преминава през знака Лъв от между 20 май и 10 юли 2023 г. Тръпката от преследването, физическата проява на сила, опиянението от рева на тълпата – това са стимулите, които активират действията ни сега. Да бъдем признати, да вдъхваме респект и уважение – за това най-много жадуваме.

Време е за творчество, с драматичност и страст, като когато привличането на прожекторите и публичните успехи ни доставят най-силна тръпка. Всичко ли ще може да се спечели? Не – но второто място не е достатъчно добро!

Марс в Лъв до 10 юли: Страст, самоувереност и мащаб

Знак на Юпитер: дългосрочни цели, обучения и пътувания

Юпитер прекарва във всеки знак около една година. В момента Юпитер преминава през Телец. Това е един вид докосване на цар Мидас – щедър и благоразположен, особено в материален план. Просперитетът и сигурността заемат централно място в мислите ви; нежният, но отдаден консерватизъм ви носи всякакви добри неща. Погрижете се за материалните неща, а духовните ще се погрижат за себе си: това е вашата ориентация сега.

Юпитер в Телец 2023 – 2024 – Търпение за стабилен успех

Знак на Сатурн: структури, организация и ограничения

Сатурн прекарва около 2.5 – 3 години във всеки знак. В момента Сатурн се намира в Риби. Постигането на мир с миналото, приемане на ограничения и несправедливост и справянето с кармичните дългове – това са някои от проблемите, с които ще се сблъскваме при тази фаза на Сатурн. Липсата на прошка и неуспехът да се справим с тези предизвикателства верижно ще причини още провали и ще постави нови препятствия по пътя. Научете се да гледате отвъд тясно личното и егоистичното, за да не се усложнят още ситуациите.

Транзитът на Сатурн в Риби (2023 – 2026 г.) и 12-те зодии

Знак на Уран: хаактер на промените, обновлението и обратите

Уран е в Телец дългосрочно. Практичността и изобретателността се комбинират добре с практичните намерение. Мощен стимул за иновации при упорита работа, реформи във финансовата сфера. Възприемането на новаторски концепции и превръщането им в реални задачи е най-силната ни стратегия. Засядането в миналото и назадничавото трябва да се избягва на всяка цена. Отлично време за всички, които се отличават с финансова грамотност, изобретателност и усет за светски дела.

Знак на Нептун: духовност и психика

Нептун се намира в своя знак Риби от няколко години. На висше ниво, духовните занимания заемат водещо място при този цикъл, а нисшите прояви се свързват с психични проблеми. Изящните изкуства и всякакъв вид визуализации и фантазии придобиват по-голямо значение в живота ни. Да се научим да приемаме съдбата си, да разбираме защо носим дадена карма и разбирането, че сме подвластни на висшите духовни сили, по-големи от всички простосмъртни, може да се разглежда като най-доброто освобождение и постигане на вътрешно спокойствие.

Знак на Плутон: дълбоки кризи и трансформации

Плутон в своето ретроградно движение се връща в Козирог на 11-ти юни 2023, където ще остане  до началото на 2024-та. Очаквайте подробности.

 

Седмичен Цикъл на Луната

Седмицата започва с Новолуние в знака Близнаци на 18-ти юни 2023г. в 07:38ч.

Този  лунен цикъл, който започва със съвпада на Луна и Слънце в Близнаци, предоставя възможности за постигане на цели, свързани с положителната енергия на Близнаците. Това означава шанс да подобрим комуникационните си умения, да се учим да слушаме другите и да се наслаждаваме на разнообразието от гледни точки, вместо упорито да търсим само един „правилен” отговор.

Това е добър цикъл, за да направим преоценка на своите комуникационни и социални умения, като се запитаме доколко сме способни да възприемаме информация и можем ли да общуваме по приятелски, незаплашителен начин. С подкрепата на енергията на Близнаци можем да направим промени в живота си, свързани с подписване на договори, начало на обучения, дори преместване на дома.

Новолунието образува квадратура (конфликтен аспект) с Нептун, затова през предстоящата седмица са вероятни разочарования и заблуди, когато решаваме да поемем по нов път. Важно е да знаем, че съществува опасност от погрешни възприятия и лъжовни очаквания. Аспектът затруднява определянето на новата ни посока и цел, но горчивият спомен за минали опит е достатъчно реален, за да ни мотивира за промени.

Лунен календар Юни 2023: Пълнолуние Стрелец, Новолуние Близнаци

Луната в знаците

До края на седмицата Луната ще премине през знаците Близнаци, Рак, Лъв и Дева.

При Луна в Близнаци нашият основен инстинкт е да общуваме, повече да мислим и да събираме и разпространяваме информация. Мотивирани сме от желание за разнообразие и ново знание, а инстинктивното ни любопитство е отключено. Периодът се отличава с безгрижно настроение, вятърничавост и подвижност, но може да бъде и нервен, неспокоен, с непостоянни състояние.

Луната в Близнаци благоприятства следните дейности: умствен труд, комуникативност и общуване, комбиниране на повече от една дейност наведнъж. Време за повече четене, учене, писане на писма и имейли, изпълнение на поръчки, обучение, създаване на контакти и кратки пътувания.

Луна в Рак – Безпокойството на Луната в Близнаци сега отстъпва място на инстинктивната нужда от мир и тишина. Чувството за принадлежност и желанието за постигане на безопасност е това, което ни мотивира. Луната е силна тук и тази нейна позиция има дори лечебен потенциал. Макар и по-прикрити сега, нашите чувства са дълбоки и искрени, което прави тези един-два дни идеален момент да се докоснем до всичко, което емоционално ни трогва и мотивира.

Луната в Рак благоприятства следните дейности: Домашна работа, работа с емоциите ни, активности, които носят осъзнаване на личните ни физически нужди, създаване на удобство и сигурност, лежерна почивка, семейни събирания.

Луна в Лъв – Луната в Лъв сякаш разговаря с нашето „вътрешно дете“ – това е топла, щедра, любяща от все сърце позиция, когато е хубаво да се погрижим за себе си. Гордостта ни предпазва от дребнавост, но също така може да ни попречи да се отворим и да разкрием как се чувстваме наистина.

Сега сякаш сме на сцена, емоциите ни са по-видими и огнени и сме склонни да създаваме драма в живота си. Лесно се чувстваме заплашени и обидени от всяка проява на безразличие. Това е време, когато търсим внимание и искаме да изпъкнем със специалните си лични качества. Силен период за романтика и всякаква творческа дейност.

Луната в Лъв благоприятства творческите дейности, заниманията с деца, щедрите начинания, работа, в която се очаква лично признание и поемане на някакъв риск.

Луна в Дева – Сега инстинктивно гравитираме към практически дейности с аналитична нагласа. Но в желанието си да оправим нещата, лесно може да се окаже, че преосмисляме и променяме плановете си. Емоционалното удовлетворение идва от решаването на дребни проблеми, от създаването на ред и помощта за другите.

Здравни теми и въпроси могат да излязат на фокус, добър момент да помислите за профилактика. Сега по-лесно забелязваме малките части, които съставляват цялото и вместо да позволяваме на досадните детайли да ни притесняват, може да работим върху изглаждането им, така че по-уверено да вървим напред.

Луната в Дева благоприятства следните дейности: аналитични и счетоводни занимания, услуги или служба на някого и рутинни задължения; всички дейности, които биха имали полза от влизане в най-големи детайли.

Прочетете още:

Астро прогноза за юни 2023 – Между оживление и статичност

Месечен хороскоп за юни 2023г. за всички знаци

Подходящи дни според фазата и знака на Луната

Фази на Луната през 2023 – Kак да ги използваме?

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните