Енергията на всяка седмица е уникална поради комбинацията от 10 планети и знаци, която никога не се повтаря. Заедно с цикъла на Луната, седмичният хороскоп определя с какво да оползотворите най-добре времето си. Вижте качеството на периода и как да го използвате според темата, която планети, знаци и цикли задават. Вижте и седмичния хороскоп в аванс.

ПОРЪЧАЙ СВОЯ ГОДИШЕН И СОЛАРЕН ХОРОСКОП

Ежедневие / Работа: Критичните проблеми от аспектите на Плутон и Сатурн разминават. През тази седмица неприятностите са свързани с Нептун. За разлика от Плутон и Сатурн, които създават принуда и натрапчивост (концентрирана енергия), Нептун действа по-меко.

Слънцето, Венера и Меркурий са в аспект на напрежение с Нептун и носят усещане за слабост, безпомощност, дезориентация или слаба воля. Положителната страна на Нептун е способността да се приемат ситуациите каквито са или с розови очила да се мечтае за по-красив свят, способността да се отдаваме с цялото си сърце на нещо или да сме погълнати от любимо хоби, музика, поезия или изкуство.

С Нептун се усилва интуицията и може да се почувствате по-свързани с всичко и всички край себе си. Нептун може да ви помогне да намерите спокойствие, ако можете да се задоволите с това, което е, без да се нуждаете и очаквате нещо. Отказът от приемане носи усещане за безсилие, а големите надежди – разочарования.

Събота е Пълнолунието в Козирог и лятното слънцестоене, също в напрежение с Нептун. Запитайте се: можете ли да се чувствате стабилни, зрели и сигурни в тази атмосфера? Нужна ли е илюзията за стабилност или е по-добре да се оставим на течението за малко, да отпуснем контрола?

Връзки / Любов: Нептун и тук показва възможни загуби и разочарования. Ако сте изгубили любов наскоро, Венера се движи близо до Слънцето и ви напомня колко важна е любовта към себе си, за да можем да обичам другите. Личните планети преминават от безгрижния знак Близнаци към по-емоционалния знак Рак, където могат по-дълбоко да вникнат в мечтателния свят на Нептун.

Любовта под влиянието на Нептун е божествена и не е ограничена към един човек, а включва безусловна емпатия към всяко човешко същество, към целия свят. Дали можете да се научите да обичате по такъв космически начин?

Знак на Слънцето: сезонен цикъл и най-обща енергия на периода

Слънце в Близнаци до 20 юни, 09:20ч. Когато Слънцето е във въздушния подвижен знак Близнаци, се мотивираме от своето желание за знания и интереса ни към многообразието на живота. Под това влияние ставаме по-общителни, но и хаотични, по-рационални, но и по-малко чувствителни, по-любознателни, но и повече заровени в дреболии и незначителни факти.

Когато Слънцето е в Близнаци: 20 май – 20 юни

Слънцето в Рак от 20 юни 23:51 ч. до 22 юли 10:44 ч. Под влиянието на Слънце в Рак ставаме по-емоционални, склонни сме да се вглеждаме в себе си, повече да се изолираме и да обръщаме извънредно внимание на самозащитата си. Занимават ни темите, свързани с нашето семейство, дом и всичко, което ни кара да се чувстваме безопасно и сигурно.

Когато Слънцето е в Рак: 20 юни – 22 юли

Седмичен Хороскоп според Луната за 17 – 23 юни 2024

През седмицата Луната ще бъде растяща в своята втора фаза преди Пълнолунието в Козирог на 22 юни 2024, 04:08 ч. и след това ще започне да намалява. Луната ще пресече знаците Везни, Скорпион, Стрелец и Козирог. Следете Лунния календар за месеца за точните часове на фазите на Луната и съответните периоди на Луна без курс.

Лунен календар Юни 2024: Новолуние Близнаци, Пълнолуние Козирог

Как да използваме енергията на деня според знака на Луната

Луна във Везни – всички теми, свързани с партньорски отношения и близко сътрудничество. Работа в малък екип и бизнеси, които включват арбитраж, отсъждане и правилна оценка. Дейности с предмети на изкуството и красотата.

Луна в Скорпион – дейности, свързани с чуждите средства и личните задължения, заеми и данъци. Сексуалност и интимност. Психоанализа и лечение на кризите, дълбоки и значими изследвания. Бременност. Избавяне от старите и отдавна безполезни неща.

Луна в Стрелец – дейности, в които има някаква авантюра и разширяване на граници, пътувания. Висше образование, менторство и преподаване, издателска дейност и реклама. Физическа активност и лидерство.

Луна в Козирог – дългосрочни дейности, които дават бавни, но стабилни резултати/ Практически начинания, свързани с кариерата, изготвяне на бизнес планове, работа с държавна администрация. Разработване на инвестиционни проекти, строителство и недвижими имоти.

Влияние на Луната днес – фаза, знак, Луна без курс

 

Планетите в знаци: общите тенденции за седмицата

Знакът на планетите определят по какъв начин те ще проявяват енергията си и какви теми ще задават за социалния дневен ред. Докато знакът на Слънцето се сменя всяка година по едно и също време, останалите планети имат различен цикъл.

Седмичен хороскоп 17 - 23 юни 2024

Меркурий ще преминава през Близнаци до 17 юни 12:07 ч. Това е силен период за всички дейности под управлението на Меркурий: комуникации, търговия, учене, пътувания. Важното е да не се губи погледа над цялата картина заради дребните детайли и подробностите, да не забравяме за главната цел и посока заради малките стъпки.

Меркурий в Близнаци от 03 юни: Рационалност и бързина

Меркурий в Рак от 17 юни 12:07 ч. до 02 юли 15:50 ч, През този период нашите мисли, думи, общуване и реакции са оцветени от по-силни емоции, което прави по-трудно да бъдем обективни и безпристрастни. Имаме по-малко интерес към фактите и истината и повече към твърдения и позиции, което засягат лично нас и близките ни хора.

Меркурий в Рак от 17 юни: Емоционална комуникация

 

Знак на Венера: любовни въпроси, собственост и финанси

Венера в Близнаци до 17 юни, 09:20 ч. При този транзит сме мисловно по-ангажирани и търсим удовлетворение на желанието си за разнообразие е задоволено. Интелектуалният контакт придобива романтичен нюанс. Заинтересувани сме от повече запознанства, отворени за общуване с желаните хора. Любовта е повече игра, в която влизаме и излизаме с олекнало сърце, а възможността да се дистанцираме от емоциите си е истинско облекчение.

Венера в Близнаци от 24 май: Разнообразието на любовта

Венера в Рак между 17 юни 09:07 ч и 11 юли 19:19 ч. Тук Венера е по-силна, отколкото в Рак, но и създава повече тежест и скрита драма. Под това влияние изразяваме своите емоции чрез показване на преданост, внимание и загриженост. Защото Ракът е променлив знак, може да преживеем върхове и спадове в чувствата си, дължащи се на повишената ни впечатлителност и сензитивност.

Венера в Рак от 17 юни: Любовта като грижа и споделеност

 

Знак на Марс: физическа енергия, воля, характер на конфликтите

Марс ще преминава през Телец от 09 юни 07:35 ч. до 20 юли 23:43 ч. Това е периодът на майсторите – благоприятства усилената работа, която се върши бавно, но стабилно, с професионализъм и майсторлък. Физическата енергия трябва да се разходва умерено, с постоянство.

Марс в Телец от 09 юни: Бавно и сигурно печеля всяка битка

 

Дългосрочни социални влияния

Знак на Юпитер: главните ни цели, възгледите, далечните пътувания

Юпитер ще преминава дългосрочно през Близнаци от 25 май 2024 г. до 10 юни 2025 г. При този едногодишен цикъл придаваме повече значение на разумните решения и ценим интелектуалния подход. Отварят се множество възможности за обучение и успех чрез вербални и писмени занятия, търговия и посредничество. Сега сме по-склонни да вярваме, че точната информация, интензивната комуникация и образоването са основните инструменти за решаване на всички социални и лични проблеми.

Юпитер в Близнаци 2024 – 2025 – Не губете вярата си

 

Знак на Сатурн: структури, организация и ограничения

Сатурн дългосрочно преминава през знака Риби. Постигането на мир с миналото, приемане на ограничения и несправедливост и справянето с кармичните дългове – това са някои от проблемите, с които ще се сблъскваме при тази фаза на Сатурн. Липсата на прошка и неуспехът да се справим с тези предизвикателства верижно ще причини още провали и ще постави нови препятствия по пътя. Научете се да гледате отвъд тясно личното и егоистичното, за да не се усложнят още ситуациите.

Транзитът на Сатурн в Риби 2023 – 2026 г. и 12-те зодии

Кармични уроци и задачи по Лунните възли

Северen лунен възел в Овен, Южен лунен възел във Везни (17 юли 2023 – 11 януари 2025). При този цикъл трябва да се стремим към постигането първо на лична автономия и вътрешен мир, вместо да се фокусираме върху баланс във взаимоотношенията на всяка цена. След като преоткрием себе си и личното си място под звездите като пълноценни хора, ще можем да подобрим и отношенията си. Темата на тази двойка значи е търсене на лично щастие и удовлетворение, без да сме зависими от другите.

Северен Лунен Възел в Овен от 17 юли 2023 до 11 януари 2025

Знак на Уран – промени и обрати

Уран преминава дългосрочно през знака Телец. Практичността и изобретателността се комбинират добре с практичните намерение. Мощен стимул за иновации при упорита работа, реформи във финансовата сфера. Възприемането на новаторски концепции и превръщането им в реални задачи е най-силната ни стратегия. Засядането в миналото и назадничавото трябва да се избягва на всяка цена. Отлично време за всички, които се отличават с финансова грамотност, изобретателност и усет за светски дела.

Знак на Нептун – духовност, изкуство и психика

Нептун дългосрочно се намира в знака Риби. На висше ниво, духовните занимания заемат водещо място при този цикъл, а нисшите прояви се свързват с психични проблеми. Изящните изкуства и всякакъв вид визуализации и фантазии придобиват по-голямо значение в живота ни. Да се научим да приемаме съдбата си, да разбираме защо носим дадена карма и разбирането, че сме подвластни на висшите духовни сили, по-големи от всички простосмъртни, може да се разглежда като най-доброто освобождение и постигане на вътрешно спокойствие.

Значение на Нептун в знака Риби 2011 – 2026

Знак на Плутон – дълбоки кризи и трансформации

Второ (предпоследно) влизане на Плутон във Водолей 20 януари – 01 септември 2024 – Преходът на Плутон от Козирог към Водолей означава да се откажем от модели и разбирания, които вече не са ни нужни, не ни помагат да постигнем щастие, свобода и спокойствие. Окончателното, трето влизане, предстои на 19 ноември 2024 г. и ще продължи до 8 март 2043 г.

Плутон във Водолей до 2044г. – Лични и социални влияния

Още прогнозни хороскопи

Хороскоп за 2024: подгответе се за трудности, грабнете шанса

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните