Енергията на всяка седмица е уникална поради комбинацията от 10 планети и знаци, която никога не се повтаря. Заедно с цикъла на Луната, седмичният хороскоп определя с какво да оползотворите най-добре времето си. Вижте качеството на периода и как да го използвате според темата, която планети, знаци и цикли задават.

ПОРЪЧАЙ СВОЯ ГОДИШЕН И СОЛАРЕН ХОРОСКОП

Планетите в знаци: общите тенденции за седмицата

Знакът на планетите определят по какъв начин те ще проявяват енергията си и какви теми ще задават за социалния дневен ред. Докато знакът на Слънцето се сменя всяка година по едно и също време, останалите планети имат различен цикъл.

Знак на Слънцето – обща енергия и картина за периода

Слънцето е в Близнаци до 21 юни 2023 г. Цикълът бележи по-интензивен фокус върху умствената и комуникативната дейност. Това е време на повече ангажираност с другите хора, идеално за събиране и оповестяване на информация. Сега прекарваме повече време в движение от всякога. Също, акцент върху четене, писане, учене и всички форми на обмен на знание и данни. Всичко това служи като най-бърз път за самопознание и личностно развитие.

Когато Слънцето е в Близнаци: 21 май – 21 юни

Знак на Меркурий: интелект, преговори, контакти

През 2023-та Меркурий ще преминава през Близнаци от 11 юни до 26 юни. Подходът към комуникацията е енциклопедичен, с желание да знаем по малко за всичко и за всички. Сега още по-важни стават говоренето, писането, следене на актуалната инфомрация на всичко, което се случва. Това е време на изучаване и учене, цикъл на интелектуално предизвикателство, повишено любопитство и възможност за социално и интелектуално израстване. Но всички тези дейности често остават и цел сами по себе си, отколкото средство за постигане на друга цел.

Меркурий в Близнаци до 26 юни 2023: Рационалност и бързина

 

Знак на Венера: любовни връзки и финанси въпроси

Венера ще преминава в Лъв сравнително по-дълго, до 8-ми октомври – поради период на рертоградност в рамките нз този знак. Проявата на романтичност се превръщат в самоцел и демонстрация при този цикъл. Това е време, когато любовта, креативността и себеизразяването са насочени към задоволяване на дълбокия копнеж да бъдем оценени и да ни се възхищават. Тук няма драматичност, а проявите са ярки, самоуверени, със стил. Отношенията, които започнат през периода, ще бъдат сърдечни и топли

Венера в Лъв до 8 октомври 2023: Време за игра и творчество

Знак на Марс: лична воля, физическа енергия, вид конфликти

Марс ще преминава през знака Лъв от между 20 май и 10 юли 2023 г. Тръпката от преследването, физическата проява на сила, опиянението от рева на тълпата – това са стимулите, които активират действията ни сега. Да бъдем признати, да вдъхваме респект и уважение – за това най-много жадуваме.

Време е за творчество, с драматичност и страст, като когато привличането на прожекторите и публичните успехи ни доставят най-силна тръпка. Всичко ли ще може да се спечели? Не – но второто място не е достатъчно добро!

Марс в Лъв до 10 юли: Страст, самоувереност и мащаб

Знак на Юпитер: дългосрочни цели, обучения и пътувания

Юпитер прекарва във всеки знак около една година. В момента Юпитер преминава през Телец. Това е един вид докосване на цар Мидас – щедър и благоразположен, особено в материален план. Просперитетът и сигурността заемат централно място в мислите ви; нежният, но отдаден консерватизъм ви носи всякакви добри неща. Погрижете се за материалните неща, а духовните ще се погрижат за себе си: това е вашата ориентация сега.

Юпитер в Телец 2023 – 2024 – Търпение за стабилен успех

Знак на Сатурн: структури, организация и ограничения

Сатурн прекарва около 2.5 – 3 години във всеки знак. В момента Сатурн се намира в Риби. Постигането на мир с миналото, приемане на ограничения и несправедливост и справянето с кармичните дългове – това са някои от проблемите, с които ще се сблъскваме при тази фаза на Сатурн. Липсата на прошка и неуспехът да се справим с тези предизвикателства верижно ще причини още провали и ще постави нови препятствия по пътя. Научете се да гледате отвъд тясно личното и егоистичното, за да не се усложнят още ситуациите.

Транзитът на Сатурн в Риби (2023 – 2026 г.) и 12-те зодии

Знак на Уран: хаактер на промените, обновлението и обратите

Уран е в Телец дългосрочно. Практичността и изобретателността се комбинират добре с практичните намерение. Мощен стимул за иновации при упорита работа, реформи във финансовата сфера. Възприемането на новаторски концепции и превръщането им в реални задачи е най-силната ни стратегия. Засядането в миналото и назадничавото трябва да се избягва на всяка цена. Отлично време за всички, които се отличават с финансова грамотност, изобретателност и усет за светски дела.

Знак на Нептун: духовност и психика

Нептун се намира в своя знак Риби от години. На висше ниво, духовните занимания заемат водещо място при този цикъл, а нисшите прояви се свързват с психични проблеми. Изящните изкуства и всякакъв вид визуализации и фантазии придобиват по-голямо значение в живота ни. Да се научим да приемаме съдбата си, да разбираме защо носим дадена карма и разбирането, че сме подвластни на висшите духовни сили, по-големи от всички простосмъртни, може да се разглежда като най-доброто освобождение и постигане на вътрешно спокойствие.

Знак на Плутон: дълбоки кризи и трансформации

Плутон в своето ретроградно движение се връща в Козирог на 11-ти юни 2023, където ще остане  до началото на 2024-та. Очаквайте подробности.

 

Седмичен Цикъл на Луната

Седмицата ще премине през фазата на Намаляваща Луна след Пълнолунието на 5-ти юни, А Последната четвърт е от 10-ти юни, 2023, събота, когато Луната в Риби в прави квадратура със Слънцето в Близнаци.

Фазата на последната четвърт на Луната в тези знаци се свързва с криза на съзнанието. След като сме преминали през пълната светлина на Пълнолунието, стигаме до момент, когато трябва да направим преоценка – кое работи за нас – и кое не. Това е част от подготовката за новолунието следващата седмица, когато отново се ражда нещо ново.

Тази фаза не е най-доброто време за започване на голям проект, тъй като намаляващата светлина на Луната символизира спад в съзнателността.Сега трябва да довършим в детайли всичко, което е замислено при последното Новолуние. Нужно е да обмислим последните си постижения и да анализираме какво означават те за нас.

Лунен календар Юни 2023: Пълнолуние Стрелец, Новолуние Близнаци

Луната в знаците

През седмицата Луната ще премине през знаците Риби, Овен, Телец и Близнаци.

Докато Луната е в мечтателните и впечатлителни Риби, често не искаме да се изправим пред реалността. Сега сме по-вглъбени и замислени, чувствителни, интуитивни или състрадателни. Особено добре работят въображението и интуицията ни. Границите и стените отпадат или се заличават. Това е време, когато детайлите се пренебрегват и чувствата не подлежат на описание.

Луната в Риби благоприятства следните дейности: рабпота с въображението, мистични или духовни занимания, вътрешно развитие, занимания с музика, дизайн и визуални изкуства, оттегляне в уединение, дейности, свързани с вода.

Луна в Овен:Под това влияние сме мотивирани от силното желание да започнем всичко отначало. Инстинктът ни подсказва да търсим нещо ново и ни дава смелостта да го направим. Нашите пионерски импулси са силни и се чувстваме пълни с енергия, спонтанни и ентусиазирани.

Но може да сме нетактични или прекалено импулсивни и като цяло не ни достига издръжливост. Излишната енергия сега се оползотворява най-добре чрез физическа активност.

Луната в Овен благоприятства следните дейности: бързи действия, които дават незабавни резултати; проекти, които се фокусират върху личността. Време за себеутвърждаване, приемане на свежи предизвикателства, започване на краткосрочни проекти.

Луна в Телец: Мотивирани сме от желание за постигане на спокойствие, сигурност, мир и комфорт. Луната е най-чувствена и постоянна в знака Телец. Нашите базисни импулси са активирани и ни се иска да се отпуснем, да се противопоставим на всяка промяна и да „спрем, за да помиришем розите“. Животът малко забавя темпото си и се чувстваме по-спокойни. Може също така да сме склонни към прояви на инат и материализъм.

Луната в Телец благоприятства дейности, които дават солидни и материални резултати, занимания с финансови въпроси и такива, включващи лично имущество, например кандидатстване за заем. Подходящо време за започване на потенциално дългосрочна връзка, за занимания с музика и декориране на дома.

Прочетете още:

Подходящи дни според фазата и знака на Луната

Фази на Луната през 2023 – Kак да ги използваме?

Астро прогноза за юни 2023 – Между оживление и статичност

Месечен хороскоп за юни 2023г. за всички знаци

 

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните