Енергията на всяка седмица е уникална поради комбинацията от 10 планети и знаци, която никога не се повтаря. Заедно с цикъла на Луната, седмичният хороскоп определя с какво да оползотворите най-добре времето си. Вижте качеството на периода и как да го използвате според темата, която планети, знаци и цикли задават. Вижте и седмичния хороскоп в аванс.

ПОРЪЧАЙ СВОЯ ГОДИШЕН И СОЛАРЕН ХОРОСКОП

Всекидневие / работа: През изминалата седмица говорихме за два критични аспекта, които остават и през тази. Първо, квадратурата Марс-Плутон, която създава войнственост, бурзни конфликти и желание за конфронтация, но трябва някак да се справим. Марс-Плутон става точен във вторник. Второ, Слънцето (в съвпад с Венера и Меркурий) е в напрежение със Сатурн – показва наранено достойнство, обида заради неоценени качества; невъзможност да се блесне. Луната е в знака Лъв и допълнително активира гордостта и себелюбието. Трудно е да се примирим с това. Меркурий е в напрежение със Сатурн в сряда и носи блокажи, забавяния, трудно договаряне.

Как можем да смекчим тези дисонанси? Луната оказва временна подкрепа в сряда, когато се премества в практичната Дева и хармонизира войнствените сили на Марс. По-късно в петък хармонизира с Уран и Плутон. Луната в Дева може да действа като гръмоотвод, защото насърчава разума и адаптивността. През уикенда Луната във Везни също е в полезен ход, защото сплотява хората и търси баланс между крайни нагласи.

Връзка / Любов: Наранената гордост и невъзможността да изразиш сърдечните си чувства са основният проблем и в лични ви отношения. Някой се е заинатил или затворил и сега ще действа хладно и сурово. Голямата тема за свободните отношения остава на заден план. Свободата изисква доверие и има цена, включително трябват компромиси. Липсата на доверие, невъзможността да дадеш свобода на другия или свръх усилията да го правиш може да отключи конфликт. Но ориентираната към връзките Луна във Везни през уикенда показва, че другият човек ви е нужен или ви липсва, въпреки че сте страдали заради него.

Знак на Слънцето: сезонен цикъл и най-обща енергия на периода

Слънце в Близнаци до 20 юни, 09:20ч. Когато Слънцето е във въздушния подвижен знак Близнаци, се мотивираме от своето желание за знания и интереса ни към многообразието на живота. Под това влияние ставаме по-общителни, но и хаотични, по-рационални, но и по-малко чувствителни, по-любознателни, но и повече заровени в дреболии и незначителни факти.

Когато Слънцето е в Близнаци: 20 май – 20 юни

 

Седмичен Хороскоп според Луната за 10 – 16 юни 2024

През седмицата Луната ще бъде растяща и ще се намира в своята първа и втора фаза след Новолунието в Близнаци на 06 юни 2024. Луната ще пресече знаците Лъв, Дева и Везни. Следете Лунния календар за месеца за точните часове на фазите на Луната и съответните периоди на Луна без курс.

Как да използваме енергията на деня според знака на Луната

Луна в Лъв – творчески и артистични дейности. Самостоятелни изяви, в които се желае лично признание. Игри, забавление, работа с деца. Бизнес, в който има поемане на риск и/или проява на щедрост.

Луна в Дева – интелектуални и последователни занимания. Усърден труд, предоставяне на услуги, служба и прибиране на плодовете. Подобряване на навиците и рутината, грижа за здравето. Анализ, подреждане и дейности, в които има ползв стремежа към подробности.

Луна във Везни – всички теми, свързани с партньорски отношения и близко сътрудничество. Работа в малък екип и бизнеси, които включват арбитраж, отсъждане и правилна оценка. Дейности с предмети на изкуството и красотата.

Влияние на Луната днес – фаза, знак, Луна без курс

 

Планетите в знаци: общите тенденции за седмицата

Знакът на планетите определят по какъв начин те ще проявяват енергията си и какви теми ще задават за социалния дневен ред. Докато знакът на Слънцето се сменя всяка година по едно и също време, останалите планети имат различен цикъл.

седмичен хороскоп 10 - 16 юни 2024

Меркурий ще преминава през Близнаци от 03 юни 10:34 ч. до 17 юни 12:07 ч. Това е силен период за всички дейности под управлението на Меркурий: комуникации, търговия, учене, пътувания. Важното е да не се губи погледа над цялата картина заради дребните детайли и подробностите, да не забравяме за главната цел и посока заради малките стъпки.

Меркурий в Близнаци от 03 юни: Рационалност и бързина

 

Знак на Венера: любовни въпроси, собственост и финанси

Венера в Близнаци до 17 юни, 09:20 ч. При този транзит сме мисловно по-ангажирани и търсим удовлетворение на желанието си за разнообразие е задоволено. Интелектуалният контакт придобива романтичен нюанс. Заинтересувани сме от повече запознанства, отворени за общуване с желаните хора. Любовта е повече игра, в която влизаме и излизаме с олекнало сърце, а възможността да се дистанцираме от емоциите си е истинско облекчение.

Венера в Близнаци от 24 май: Разнообразието на любовта

 

Знак на Марс: физическа енергия, воля, характер на конфликтите

Марс ще преминава през Телец от 09 юни 07:35 ч. до 20 юли 23:43 ч. Това е периодът на майсторите – благоприятства усилената работа, която се върши бавно, но стабилно, с професионализъм и майсторлък. Физическата енергия трябва да се разходва умерено, с постоянство.

Марс в Телец от 09 юни: Бавно и сигурно печеля всяка битка

 

Дългосрочни социални влияния

Знак на Юпитер: главните ни цели, възгледите, далечните пътувания

Юпитер ще преминава дългосрочно през Близнаци от 25 май 2024 г. до 10 юни 2025 г. При този едногодишен цикъл придаваме повече значение на разумните решения и ценим интелектуалния подход. Отварят се множество възможности за обучение и успех чрез вербални и писмени занятия, търговия и посредничество. Сега сме по-склонни да вярваме, че точната информация, интензивната комуникация и образоването са основните инструменти за решаване на всички социални и лични проблеми.

Юпитер в Близнаци 2024 – 2025 – Не губете вярата си

 

Знак на Сатурн: структури, организация и ограничения

Сатурн дългосрочно преминава през знака Риби. Постигането на мир с миналото, приемане на ограничения и несправедливост и справянето с кармичните дългове – това са някои от проблемите, с които ще се сблъскваме при тази фаза на Сатурн. Липсата на прошка и неуспехът да се справим с тези предизвикателства верижно ще причини още провали и ще постави нови препятствия по пътя. Научете се да гледате отвъд тясно личното и егоистичното, за да не се усложнят още ситуациите.

Транзитът на Сатурн в Риби 2023 – 2026 г. и 12-те зодии

Кармични уроци и задачи по Лунните възли

Северen лунен възел в Овен, Южен лунен възел във Везни (17 юли 2023 – 11 януари 2025). При този цикъл трябва да се стремим към постигането първо на лична автономия и вътрешен мир, вместо да се фокусираме върху баланс във взаимоотношенията на всяка цена. След като преоткрием себе си и личното си място под звездите като пълноценни хора, ще можем да подобрим и отношенията си. Темата на тази двойка значи е търсене на лично щастие и удовлетворение, без да сме зависими от другите.

Северен Лунен Възел в Овен от 17 юли 2023 до 11 януари 2025

Знак на Уран – промени и обрати

Уран преминава дългосрочно през знака Телец. Практичността и изобретателността се комбинират добре с практичните намерение. Мощен стимул за иновации при упорита работа, реформи във финансовата сфера. Възприемането на новаторски концепции и превръщането им в реални задачи е най-силната ни стратегия. Засядането в миналото и назадничавото трябва да се избягва на всяка цена. Отлично време за всички, които се отличават с финансова грамотност, изобретателност и усет за светски дела.

Знак на Нептун – духовност, изкуство и психика

Нептун дългосрочно се намира в знака Риби. На висше ниво, духовните занимания заемат водещо място при този цикъл, а нисшите прояви се свързват с психични проблеми. Изящните изкуства и всякакъв вид визуализации и фантазии придобиват по-голямо значение в живота ни. Да се научим да приемаме съдбата си, да разбираме защо носим дадена карма и разбирането, че сме подвластни на висшите духовни сили, по-големи от всички простосмъртни, може да се разглежда като най-доброто освобождение и постигане на вътрешно спокойствие.

Значение на Нептун в знака Риби 2011 – 2026

Знак на Плутон – дълбоки кризи и трансформации

Второ (предпоследно) влизане на Плутон във Водолей 20 януари – 01 септември 2024 – Преходът на Плутон от Козирог към Водолей означава да се откажем от модели и разбирания, които вече не са ни нужни, не ни помагат да постигнем щастие, свобода и спокойствие. Окончателното, трето влизане, предстои на 19 ноември 2024 г. и ще продължи до 8 март 2043 г.

Плутон във Водолей до 2044г. – Лични и социални влияния

Още прогнозни хороскопи

Хороскоп за 2024: подгответе се за трудности, грабнете шанса

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните