Енергията на всяка седмица е уникална поради комбинацията от 10 планети и знаци, която никога не се повтаря. Заедно с цикъла на Луната, седмичният хороскоп определя с какво да оползотворите най-добре времето си. Вижте качеството на периода и как да го използвате според темата, която планети, знаци и цикли задават.

ПОРЪЧАЙ СВОЯ ГОДИШЕН И СОЛАРЕН ХОРОСКОП

Планетите в знак: общи тенденции

Знакът на планетите определят по какъв начин те ще проявяват енергията си и какви теми ще задават за социалния дневен ред. Докато знакът на Слънцето се сменя всяка година по едно и също време, останалите планети имат различен цикъл.

Знак на Слънцето – обща енергия и картина

Цикълът бележи по-интензивен фокус върху умствената и комуникативната дейност. Това е време на повече ангажираност с другите хора, идеално за събиране и оповестяване на информация. Сега прекарваме повече време в движение от всякога. Също, акцент върху четене, писане, учене и всички форми на обмен на знание и данни. Всичко това служи като най-бърз път за самопознание и личностно развитие.

Когато Слънцето е в Близнаци: 21 май – 21 юни

Знак на Меркурий – интелект, преговори, контакти

„Ако не е счупено, не го поправяй“ – това е ключът към начина, по който трябва да мислим в този момент. Практичните идеи и изпробваните методи на работа имат най-голям смисъл, а правилното им използване е необходим приоритет. Материалните неща са на първо място в ума в много отношения, с акцент върху реалността, а не идеалите.

Меркурий в Телец до 11 юни 2023: Устойчиви решения

Знак на Венера – любовни въпроси и финанси

Майчинско отношение, съчувствие, копнеж да се пуснат корени и привързаност към всичко, което е издържало изпитанието на времето – това са някои от отличителните белези на сферите, под управление на Венера. Най-вече това са романтичния и социален опит, както и артистичните прояви и предпочитания.

Венера в Рак до 5 юни: Любовта като грижа и споделеност

Венера преминава в Лъв на 6-ти юни

Проявата на романтичност се превръщат в самоцел и демонстрация при този цикъл. Това е време, когато любовта, креативността и себеизразяването са насочени към задоволяване на дълбокия копнеж да бъдем оценени и да ни се възхищават. Тук няма драматичност, а проявите са ярки, самоуверени, със стил. Отношенията, които започнат през периода, ще бъдат сърдечни и топли

Венера в Лъв до 8 октомври 2023: Време за игра и творчество

Знак на Марс – физическа енергия, воля, конфликти

Тръпката от преследването, физическата проява на сила, опиянението от рева на тълпата – това са стимулите, които активират действията ни сега. Да бъдем признати, да вдъхваме респект и уважение – за това най-много жадуваме.

Време е за творчество, с драматичност и страст, като когато привличането на прожекторите и публичните успехи ни доставят най-силна тръпка. Всичко ли ще може да се спечели? Не – но второто място не е достатъчно добро!

Марс в Лъв до 10 юли: Страст, самоувереност и мащаб

Знак на Юпитер – дългосрочни цели, обучения и пътувания

Един вид докосване на Мидас е сигнализирано от новия цикъл, който сега изгрява в живота ви. Просперитетът и сигурността заемат централно място в мислите ви; нежният, но отдаден консерватизъм ви носи всякакви добри неща. Погрижете се за материалните неща, а духовните ще се погрижат за себе си: това е вашата ориентация сега.

Юпитер в Телец 2023 – 2024 – Търпение за стабилен успех

Знак на Сатурн – структури, организация и ограничения

Постигането на мир с миналото, приемане на ограничения и несправедливост и справянето с кармичните дългове – това са някои от проблемите, с които ще се сблъскваме при тази фаза на Сатурн. Липсата на прошка и неуспехът да се справим с тези предизвикателства верижно ще причини още провали и ще постави нови препятствия по пътя. Научете се да гледате отвъд тясно личното и егоистичното, за да не се усложнят още ситуациите.

Транзитът на Сатурн в Риби (2023 – 2026 г.) и 12-те зодии

Знак на Уран – промени и обрати

Практичността и изобретателността се комбинират добре с практичните намерение. Мощен стимул за иновации при упорита работа, реформи във финансовата сфера. Възприемането на новаторски концепции и превръщането им в реални задачи е най-силната ни стратегия. Засядането в миналото и назадничавото трябва да се избягва на всяка цена. Отлично време за всички, които се отличават с финансова грамотност, изобретателност и усет за светски дела.

Знак на Нептун – духовност и психика

На висше ниво, духовните занимания заемат водещо място при този цикъл, а нисшите прояви се свързват с психични проблеми. Изящните изкуства и всякакъв вид визуализации и фантазии придобиват по-голямо значение в живота ни. Да се научим да приемаме съдбата си, да разбираме защо носим дадена карма и разбирането, че сме подвластни на висшите духовни сили, по-големи от всички простосмъртни, може да се разглежда като най-доброто освобождение и постигане на вътрешно спокойствие.

Знак на Плутон – дълбоки кризи и трансформации

Време е за най-дълбока реформа и революция на всички нива, за окончателно отхвърляне на миналото и фокусиране върху бъдещето. Традицията става неприложима, а общоприетата мъдрост се приема като догма или откровена глупост. Ерата на Плутон във Водолей е ера на радикални промени във всички социални и интелектуални посоки.

Семената са посяти. Но трайната кардинална промяна се отлага за няколко месеца поради краткото връщане на Плутон в Козирог до началото на 2024-та.

Цикълът на Луната

Започваме с Намаляваща Луна след Пълнолунието на 5-ти юни, А Последната четвърт е от 10-ти юни, 2023, събота, когато Луната в Риби в прави квадратура със Слънцето в Близнаци.

Фазата на последната четвърт на Луната в тези знаци се свързва с криза на съзнанието. След като сме преминали през пълната светлина на Пълнолунието, стигаме до момент, когато трябва да направим преоценка – кое работи за нас – и кое не. Това е част от подготовката за новолунието следващата седмица, когато отново се ражда нещо ново.

Тази фаза не е най-доброто време за започване на голям проект, тъй като намаляващата светлина на Луната символизира спад в съзнателността.Сега трябва да довършим в детайли всичко, което е замислено при последното Новолуние. Нужно е да обмислим последните си постижения и да анализираме какво означават те за нас.

Лунен календар Юни 2023: Пълнолуние Стрелец, Новолуние Близнаци

Луната в знаците

Луна в Козирог – от понеделник, 10:32ч

Осъзнаваме необходимостта от структура и точно планиране напред. Инстинктивно усещаме ограниченията на време и пространство. Мотивирани сме от желание за обществен успех. Постижението и изявата са най-важни за нас.

Проявяваме находчивост и упоритост и не искаме да губим време, енергия или ресурси. Това може да бъде много трезво влияние – дори депресиращо. Но може да бъде и продуктивно време, ако се осмелим да погледнем реалността в очите.

Луната в Козирог благоприятства следните дейности: дългосрочни проекти, които дават бавни, но стабилни резултати, практически начинания, кариерно развитие, изготвяне на бизнес план, дългосрочни и стабилни инвестиции.

Луна във Водолей – от сряда, 11:43ч

Влечението към всичко ново и необичайно и инстинктивната нужда от усъвършенстване характеризират тази фаза. Сега реакциите са повече интелектуални, отколкото емоционални, а взаимодействията са по-неутрални, отколкото лични.

Това е време за социални събирания, работа за групови идеали и цели за бъдещето, за мозъчна атака с цел нови идеи и прогресивни промени. Отворени сме към необичайни методи за правене на нещата и гледаме в перспектива. Може по-трудно да се придържаме към график и да го жертваме в полза на личната си свобода.

Луната във Водолей благоприятства следните дейности: необичайни или радикални начинания, социални занимания, групови проекти, стартиране или подкрепа на каузи, опитване на нещо напълно ново, присъединяване към нова приятелска група.

Луна в Риби – от петък, 13:15ч

Докато Луната е в мечтателните и впечатлителни Риби, често не искаме да се изправим пред реалността. Сега сме по-вглъбени и замислени, чувствителни, интуитивни или състрадателни. Особено добре работят въображението и интуицията ни. Границите и стените отпадат или се заличават. Това е време, когато детайлите се пренебрегват и чувствата не подлежат на описание.

Луната в Риби благоприятства следните дейности: рабпота с въображението, мистични или духовни занимания, вътрешно развитие, занимания с музика, дизайн и визуални изкуства, оттегляне в уединение, дейности, свързани с вода.

Прочетете още:

Подходящи дни според фазата и знака на Луната

Фази на Луната през 2023 – Kак да ги използваме?

Астро прогноза за юни 2023 – Между оживление и статичност

Месечен хороскоп за юни 2023г. за всички знаци

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните