Енергията на всяка седмица е уникална поради комбинацията от 10 планети и знаци, която никога не се повтаря. Заедно с цикъла на Луната, седмичният хороскоп определя с какво да оползотворите най-добре времето си. Вижте качеството на периода и как да го използвате според темата, която планети, знаци и цикли задават. Вижте и седмичния хороскоп в аванс.

ПОРЪЧАЙ СВОЯ ГОДИШЕН И СОЛАРЕН ХОРОСКОП

Ежедневие / Работа: През тази седмица имаме два критични аспекта: Марс в напрежение с Плутон и Новолунието на 6-ти в напрежение със Сатурн. В понеделник Луната подчертава конфликта Марс-Плутон като създава взривоопасна обстановка и възможности за явен конфликт. Подложени сме на мощен натиск за действие, а най-добрият изход е да впрегнем тази енергия във физическа работа и да избягаме конфликтите.

За щастие, също в понеделник Меркурий навлиза в Близнаци, където среща Юпитер. Това води до интензивно говорене и възможности чрез разумни подходи да се решават споровете.

След това Луната продължава през Телец, където активира Уран, за да ни припомни изненадващо послание от предходната седмица. В сряда Луната също стига до Близнаци и дава допълнителна храна за размисъл и възможности за договаряне преди Новолунието.

Самото Новолуние в Близнаци в четвъртък е в съвпад със Слънцето и Венера, но в опозиция със Сатурн. Докато от една страна всичко се представя в особено положителна светлина, от друга може да се изпита недостиг, забавяне или загуба, които не можем да пренебрегнем. Осмелете се да започнете наново това, за което копнеете, за да преодолеете дефицитите и страданието. Но очаквайте да има трудности и забавяния по пътя.

В неделя натискът за действие отново е огромен (Луната застава срещу Плутон и в напрежение с Марс) – сякаш за да ни напомни, че трябва да изразим волята си като гласуваме!

Връзки / Любов: Напрежението се отразява и в личния живот: Новолунието е в съвпад с Венера, любовта, но е в напрежение със Сатурн, трудностите и охлаждането. Меркурий, Юпитер, Плутон и Нептун показват мислене в дългосрочна перспектива.

Имате възможност да изберете да се сложи край на страданието в отношенията и да се постигне помирение. Можете да направите това заедно с партньора си чрез задълбочен разговор и/ или сдобряващ секс. Но може и сами да прекратите болката от любов към себе си.

При този лунен цикъл след Новолунието има много възможности в любовта. За някои хора именно изборът между тях е свързван с неприятни или трудни решения.

Знак на Слънцето: сезонен цикъл и най-обща енергия на периода

Слънце в Близнаци до 20 юни, 09:20ч. Когато Слънцето е във въздушния подвижен знак Близнаци, се мотивираме от своето желание за знания и интереса ни към многообразието на живота. Под това влияние ставаме по-общителни, но и хаотични, по-рационални, но и по-малко чувствителни, по-любознателни, но и повече заровени в дреболии и незначителни факти.

Когато Слънцето е в Близнаци: 20 май – 20 юни

 

Седмичен Хороскоп според Луната за 03 – 09 юни 2024

През тази седмица Луната ще приключи своята четвърта фаза и ще започне новия си цикъл с Новолунието на 06 юни в 15:38ч. Луната ще пресече знаците Овен, Телец, Близнаци, Рак и Лъв. Следете Лунния календар за месеца за точните часове на фазите на Луната и съответните периоди на Луна без курс.

Как да използваме енергията на деня според знака на Луната

Луна в Овен – бързи действия, които дават незабавни резултати. Начинания, които включват лично участие и изява, включително физическа сила. Самоутвърждаване, поемане на предизвикателства, преборване на конкуренция, започване на краткосрочни проекти.

Луна в Телец – упорита работа, свързана със значими усилия и материални ресурси, която ще даде солидни резултати. Финансови дейности и такива, включващи личните ви ценности и вещи, кандидатстване за заем. Започване на потенциално дългосрочна връзка. Изкуство, музика, декорация на дома.

Луна в Близнаци – умствена работа и комуникативни дейности, започване на повече от една дейност наведнъж. Четене, учене, писма и имейли, договори и поръчки. Кратки пътувания.

Луна в Рак – семейни ангажименти, домашни дейности. Осъзнаване и задоволяване на емоционалните ви нужди. Домашна работа, грижи за близките.

Луна в Лъв – творчески и артистични дейности. Самостоятелни изяви, в които се желае лично признание. Игри, забавление, работа с деца. Бизнес, в който има поемане на риск и/или проява на щедрост.

Влияние на Луната днес – фаза, знак, Луна без курс

 

Планетите в знаци: общите тенденции за седмицата

Знакът на планетите определят по какъв начин те ще проявяват енергията си и какви теми ще задават за социалния дневен ред. Докато знакът на Слънцето се сменя всяка година по едно и също време, останалите планети имат различен цикъл.

Седмичен хороскоп 02 - 09 юни 2024
Седмичен хороскоп 03 – 09 юни 2024

 

Меркурий е в Телец до 03 юни 10:34ч. Вниманието ни е фокусирано само върху едно нещо във всеки даден момент, което опростява живота ни. Но поради тези “капаци” на очите, сме застрашени от ограничено, прекалено консервативно или негъвкаво мислене и комуникация. Време е за здрава работа по изготвените стратегии. Удобните решения и прагматичните мисловни процеси са удачен избор по време на този цикъл, защото мисленето не може да бъде пришпорвано или притискано

Меркурий ще преминава през Близнаци от 03 юни 10:34 ч. до 17 юни 12:07 ч. Това е силен период за всички дейности под управлението на Меркурий: комуникации, търговия, учене, пътувания. Важното е да не се губи погледа над цялата картина заради дребните детайли и подробностите, да не забравяме за главната цел и посока заради малките стъпки.

Меркурий в Близнаци от 03 юни: Рационалност и бързина

 

Знак на Венера: любовни въпроси, собственост и финанси

Венера в Близнаци до 17 юни, 09:20 ч. При този транзит сме мисловно по-ангажирани и търсим удовлетворение на желанието си за разнообразие е задоволено. Интелектуалният контакт придобива романтичен нюанс. Заинтересувани сме от повече запознанства, отворени за общуване с желаните хора. Любовта е повече игра, в която влизаме и излизаме с олекнало сърце, а възможността да се дистанцираме от емоциите си е истинско облекчение.

Венера в Близнаци от 24 май: Разнообразието на любовта

 

Знак на Марс: физическа енергия, воля, характер на конфликтите

Марс в Овен до 09-ти юни 2024. Марс тук е в своя знак, затова неговите качества имат възможност да се проявят в най-голямата си сила и по най-типичния, мъжки начин. Положителните са свързани с кураж, лидерство, инициатива и силно желание за действие, а отрицателните – склонност към насилствени методи, конфликтност.

Марс в Овен от 30 април: Време за лидери и предизвикателства

Марс ще преминава през Телец от 09 юни 07:35 ч. до 20 юли 23:43 ч. Това е периодът на майсторите – благоприятства усилената работа, която се върши бавно, но стабилно, с професионализъм и майсторлък. Физическата енергия трябва да се разходва умерено, с постоянство.

 

Дългосрочни социални влияния

Знак на Юпитер: главните ни цели, възгледите, далечните пътувания

Юпитер ще преминава дългосрочно през Близнаци от 25 май 2024 г. до 10 юни 2025 г. При този едногодишен цикъл придаваме повече значение на разумните решения и ценим интелектуалния подход. Отварят се множество възможности за обучение и успех чрез вербални и писмени занятия, търговия и посредничество. Сега сме по-склонни да вярваме, че точната информация, интензивната комуникация и образоването са основните инструменти за решаване на всички социални и лични проблеми.

Юпитер в Близнаци 2024 – 2025 – Не губете вярата си

 

Знак на Сатурн: структури, организация и ограничения

Сатурн дългосрочно преминава през знака Риби. Постигането на мир с миналото, приемане на ограничения и несправедливост и справянето с кармичните дългове – това са някои от проблемите, с които ще се сблъскваме при тази фаза на Сатурн. Липсата на прошка и неуспехът да се справим с тези предизвикателства верижно ще причини още провали и ще постави нови препятствия по пътя. Научете се да гледате отвъд тясно личното и егоистичното, за да не се усложнят още ситуациите.

Транзитът на Сатурн в Риби 2023 – 2026 г. и 12-те зодии

Кармични уроци и задачи по Лунните възли

Северen лунен възел в Овен, Южен лунен възел във Везни (17 юли 2023 – 11 януари 2025). При този цикъл трябва да се стремим към постигането първо на лична автономия и вътрешен мир, вместо да се фокусираме върху баланс във взаимоотношенията на всяка цена. След като преоткрием себе си и личното си място под звездите като пълноценни хора, ще можем да подобрим и отношенията си. Темата на тази двойка значи е търсене на лично щастие и удовлетворение, без да сме зависими от другите.

Северен Лунен Възел в Овен от 17 юли 2023 до 11 януари 2025

Знак на Уран – промени и обрати

Уран преминава дългосрочно през знака Телец. Практичността и изобретателността се комбинират добре с практичните намерение. Мощен стимул за иновации при упорита работа, реформи във финансовата сфера. Възприемането на новаторски концепции и превръщането им в реални задачи е най-силната ни стратегия. Засядането в миналото и назадничавото трябва да се избягва на всяка цена. Отлично време за всички, които се отличават с финансова грамотност, изобретателност и усет за светски дела.

Знак на Нептун – духовност, изкуство и психика

Нептун дългосрочно се намира в знака Риби. На висше ниво, духовните занимания заемат водещо място при този цикъл, а нисшите прояви се свързват с психични проблеми. Изящните изкуства и всякакъв вид визуализации и фантазии придобиват по-голямо значение в живота ни. Да се научим да приемаме съдбата си, да разбираме защо носим дадена карма и разбирането, че сме подвластни на висшите духовни сили, по-големи от всички простосмъртни, може да се разглежда като най-доброто освобождение и постигане на вътрешно спокойствие.

Значение на Нептун в знака Риби 2011 – 2026

Знак на Плутон – дълбоки кризи и трансформации

Второ (предпоследно) влизане на Плутон във Водолей 20 януари – 01 септември 2024 – Преходът на Плутон от Козирог към Водолей означава да се откажем от модели и разбирания, които вече не са ни нужни, не ни помагат да постигнем щастие, свобода и спокойствие. Окончателното, трето влизане, предстои на 19 ноември 2024 г. и ще продължи до 8 март 2043 г.

Плутон във Водолей до 2044г. – Лични и социални влияния

Още прогнозни хороскопи

Хороскоп за 2024: подгответе се за трудности, грабнете шанса

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните