Енергията на всяка седмица е уникална поради комбинацията от 10 планети и знаци, която никога не се повтаря. Заедно с цикъла на Луната, седмичният хороскоп определя с какво да оползотворите най-добре времето си. Вижте качеството на периода и как да го използвате според темата, която планети, знаци и цикли задават.

ПОРЪЧАЙ СВОЯ ГОДИШЕН И СОЛАРЕН ХОРОСКОП

Всекидневие/Работа: Тази седмица започва с акцентирано чувство за отговорност и разумен подход (Луна в Козирог, в аспект към Меркурий и Уран). Организирайте желаните промени с чувство за пропорция и мярка. Във вторник Луната във Водолей активира мощния Плутон, с хармонични връзки с Юпитер, Венера и Слънцето. Въздушният елемент носи освобождаващо отношение към живота, като смелостта за предприемане на нестандартни действия също ще бъде насърчавана. Процесът започна миналата седмица с пълнолунието в Стрелец.

След това Луната преминава през знака Риби, където активира Сатурн и носи поемане на отговорност с обмисляне на последствията. Достигаме своеобразен пик на лоялност, емпатия  и себеотрицание в събота, преди Луната да се премине в огнения и самостоятелен Овен, който разчита само на себе си.

Марс също е в Овен и влиза в аспект с Меркурий и Уран. Постепенно се създава все по-голям порив за действие, но трябва ясно и открито да заявите своите желания преди да използвате физическата си енергия. Слънцето и Венера носят приятелско и сърдечно общуване. Юпитер в Близнаци напомня да вярвате че дори невъзможното е възможно и да се ориентирате според своите идеали.

Връзка/Любов: Слънцето и Венера са леки и недраматични, движат се близо до благодетеля Юпитер и в хармония с мощния Плутон. Личните ви отношения търсят осмисляне, а задълбочаването е възможно след размисъл и разговори. Меркурий достига Уран и показва, че можете да разпознаете ограниченията в мисленето си и по този начин да ги преодолеете. Всичко може да бъде различно веднага, ако го искате достатъчно и го погледнете от друга гледна точка. Подчертаният знак Близнаци насърчава новите запознанства и допринася за очарованието на разнообразието и любознателността.

Знак на Слънцето: сезонен цикъл и най-обща енергия на периода

Слънце в Близнаци до 20 юни, 09:20ч. Когато Слънцето е във въздушния подвижен знак Близнаци, се мотивираме от своето желание за знания и интереса ни към многообразието на живота. Под това влияние ставаме по-общителни, но и хаотични, по-рационални, но и по-малко чувствителни, по-любознателни, но и повече заровени в дреболии и незначителни факти.

Когато Слънцето е в Близнаци: 20 май – 20 юни

 

Седмичен Хороскоп според Луната за 27 май – 02 юни 2024

През тази седмица Луната е намаляваща в трета и четвърта фаза след хармонично Пълнолуние в Стрелец миналата седмица на 23-ти май 2024. Луната ще пресече знаците Козирог, Водолей, Риби и Овен:

Луна в Козирог – дългосрочни дейности, които дават бавни, но стабилни резултати/ Практически начинания, свързани с кариерата, изготвяне на бизнес планове, работа с държавна администрация. Разработване на инвестиционни проекти, строителство и недвижими имоти.

Луна във Водолей – необичайни или иновативни начинания, опитване на нещо абсолютно ново. Групови проекти, свързани с кауза и колективни интереси, присъединяване към група.

Луна в Риби – начинания, свързани с фантазията, мистични или духовни занимания. Психическо и духовно развитие. Занимания с музика и дизайн. Дейности, при които се оттегляте от публичното пространство. Време за усамотяване и възстановяване, особено в условия като морски и балнео центрове.

Луна в Овен – бързи действия, които дават незабавни резултати. Начинания, които включват лично участие и изява, включително физическа сила. Самоутвърждаване, поемане на предизвикателства, преборване на конкуренция, започване на краткосрочни проекти.

Следете Лунния календар за месеца за точните часове на фазите на Луната и съответните периоди на Луна без курс.

Влияние на Луната днес – фаза, знак, Луна без курс

 

Планетите в знаци: общите тенденции за седмицата

Знакът на планетите определят по какъв начин те ще проявяват енергията си и какви теми ще задават за социалния дневен ред. Докато знакът на Слънцето се сменя всяка година по едно и също време, останалите планети имат различен цикъл.

Седмичен хороскоп 27 май - 2 юни 2024

Меркурий е в Телец до 03 юни 10:34ч. Вниманието ни е фокусирано само върху едно нещо във всеки даден момент, което опростява живота ни. Но поради тези “капаци” на очите, сме застрашени от ограничено, прекалено консервативно или негъвкаво мислене и комуникация. Време е за здрава работа по изготвените стратегии. Удобните решения и прагматичните мисловни процеси са удачен избор по време на този цикъл, защото мисленето не може да бъде пришпорвано или притискано.

Меркурий в Телец от 15 май 2024: Устойчиви решения

 

Знак на Венера: любовни въпроси, собственост и финанси

Венера в Близнаци до 17 юни, 09:20 ч. При този транзит сме мисловно по-ангажирани и търсим удовлетворение на желанието си за разнообразие е задоволено. Интелектуалният контакт придобива романтичен нюанс. Заинтересувани сме от повече запознанства, отворени за общуване с желаните хора. Любовта е повече игра, в която влизаме и излизаме с олекнало сърце, а възможността да се дистанцираме от емоциите си е истинско облекчение.

Венера в Близнаци от 24 май: Разнообразието на любовта

 

Знак на Марс: физическа енергия, воля, характер на конфликтите

Марс в Овен до 09-ти юни 2024. Марс тук е в своя знак, затова неговите качества имат възможност да се проявят в най-голямата си сила и по най-типичния, мъжки начин. Положителните са свързани с кураж, лидерство, инициатива и силно желание за действие, а отрицателните – склонност към насилствени методи, конфликтност.

Марс в Овен от 30 април: Време за лидери и предизвикателства

 

Дългосрочни социални влияния

Знак на Юпитер: главните ни цели, възгледите, далечните пътувания

Юпитер ще преминава дългосрочно през Близнаци от 25 май 2024 г. до 10 юни 2025 г. При този едногодишен цикъл придаваме повече значение на разумните решения и ценим интелектуалния подход. Отварят се множество възможности за обучение и успех чрез вербални и писмени занятия, търговия и посредничество. Сега сме по-склонни да вярваме, че точната информация, интензивната комуникация и образоването са основните инструменти за решаване на всички социални и лични проблеми.

Юпитер в Близнаци 2024 – 2025 – Не губете вярата си

 

Знак на Сатурн: структури, организация и ограничения

Сатурн дългосрочно преминава през знака Риби. Постигането на мир с миналото, приемане на ограничения и несправедливост и справянето с кармичните дългове – това са някои от проблемите, с които ще се сблъскваме при тази фаза на Сатурн. Липсата на прошка и неуспехът да се справим с тези предизвикателства верижно ще причини още провали и ще постави нови препятствия по пътя. Научете се да гледате отвъд тясно личното и егоистичното, за да не се усложнят още ситуациите.

Транзитът на Сатурн в Риби 2023 – 2026 г. и 12-те зодии

Кармични уроци и задачи по Лунните възли

Северen лунен възел в Овен, Южен лунен възел във Везни (17 юли 2023 – 11 януари 2025). При този цикъл трябва да се стремим към постигането първо на лична автономия и вътрешен мир, вместо да се фокусираме върху баланс във взаимоотношенията на всяка цена. След като преоткрием себе си и личното си място под звездите като пълноценни хора, ще можем да подобрим и отношенията си. Темата на тази двойка значи е търсене на лично щастие и удовлетворение, без да сме зависими от другите.

Северен Лунен Възел в Овен от 17 юли 2023 до 11 януари 2025

Знак на Уран – промени и обрати

Уран преминава дългосрочно през знака Телец. Практичността и изобретателността се комбинират добре с практичните намерение. Мощен стимул за иновации при упорита работа, реформи във финансовата сфера. Възприемането на новаторски концепции и превръщането им в реални задачи е най-силната ни стратегия. Засядането в миналото и назадничавото трябва да се избягва на всяка цена. Отлично време за всички, които се отличават с финансова грамотност, изобретателност и усет за светски дела.

Знак на Нептун – духовност, изкуство и психика

Нептун дългосрочно се намира в знака Риби. На висше ниво, духовните занимания заемат водещо място при този цикъл, а нисшите прояви се свързват с психични проблеми. Изящните изкуства и всякакъв вид визуализации и фантазии придобиват по-голямо значение в живота ни. Да се научим да приемаме съдбата си, да разбираме защо носим дадена карма и разбирането, че сме подвластни на висшите духовни сили, по-големи от всички простосмъртни, може да се разглежда като най-доброто освобождение и постигане на вътрешно спокойствие.

Значение на Нептун в знака Риби 2011 – 2026

Знак на Плутон – дълбоки кризи и трансформации

Второ (предпоследно) влизане на Плутон във Водолей 20 януари – 01 септември 2024 – Преходът на Плутон от Козирог към Водолей означава да се откажем от модели и разбирания, които вече не са ни нужни, не ни помагат да постигнем щастие, свобода и спокойствие. Окончателното, трето влизане, предстои на 19 ноември 2024 г. и ще продължи до 8 март 2043 г.

Плутон във Водолей до 2044г. – Лични и социални влияния

Още прогнозни хороскопи

Хороскоп за 2024: подгответе се за трудности, грабнете шанса

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните