Енергията на всяка седмица е уникална поради комбинацията от 10 планети и знаци, която никога не се повтаря. Заедно с цикъла на Луната, седмичният хороскоп определя с какво да оползотворите най-добре времето си. Вижте качеството на периода и как да го използвате според темата, която планети, знаци и цикли задават.

ПОРЪЧАЙ СВОЯ ГОДИШЕН И СОЛАРЕН ХОРОСКОП

Ежедневие/ работа: Седмица на чувствително раздвижване и олекване. В понеделник Слънцето влиза в Близнаци – въздушен и подвижен знак. В четвъртък, при Пълнолунието в Стрелец, Венера също достига Близнаци и накрая – но първо по важност – Юпитер в Близнаци от неделя, където ще остане цяла една година. Така възелът от планети променя енергетиката си, губи земната практичност на Телеца и става по-лек, подвижен и комуникативен.

Подгответе се да грабвате всички новооткрити възможности, дори да изглеждат не преспективни към момента.

Хармоничната връзката с Плутон във Водолей гарантира, че лекотата не е прекалена и действа задълбочено, извисяващо и трансфомиращо. Централните въпроси за постигане на мир и справедливост получават шанс за разрешаване. Можете да действате в тази посока като общувате повече и се посветите на позитивни идеи, които носят промяна.

Пълнолунието в Стрелец на 23-ти май 2024 (четвъртък) в 16:53 ч. ще ни прави по-големи оптимисти. Хармоничните Плутон и Нептун са включени в картината и в най-добрия си случай създават условия за прошка и прощаване с тежести от миналото.

Готови ли сте вече за промени? Успяхте ли да изхвърлите негативните чувства зад борда и да се възползвате от динамичните нови възможности?

Пълнолунието осветява емоционалната ситуация и носи положителните енергии за справяне. Единствено Меркурий в Телец малко изостава и не успява съвсем да осмисли всичко, за разума ни нещата се случват твърде бързо и разклащат стабилността ни, но това е само в главите ни и скоро ще се промени! Не проявявайте инат.

Връзки / Любов: Слънцето и Венера в Близнаци внасят въздух и лекота в общуването. Възможни са съвсем нови ситуации в любовта. Сега отново сме по-отворени за контакти и изпълнени с надежда, всичко е по-игриво и интерактивно. Имаме повишено желание за запознанства с нови хора и да флирт, особено когато Луната е в Стрелец (от четвъртък до събота). Плутон също гарантира, че общуването няма да остане на повърхността и е оцветено със страст. Всичко е мащабно, по-смислено и в никакъв случай не е случайно.

 

Знак на Слънцето: сезонен цикъл и най-обща енергия на периода

Слънце в Близнаци от 20 май, 15:59ч до 20 юни, 09:20ч. Когато Слънцето е във въздушния подвижен знак Близнаци, се мотивираме от своето желание за знания и интереса ни към многообразието на живота. Под това влияние ставаме по-общителни, но и хаотични, по-рационални, но и по-малко чувствителни, по-любознателни, но и повече заровени в дреболии и незначителни факти.

Когато Слънцето е в Близнаци: 20 май – 20 юни

 

Седмичен Хороскоп според Луната за 20 – 26 май 2024

Растящата Луна ще достигне хармонично Пълнолуние в Стрелец на 23-ти май 2024 (четвъртък) в 16:53 ч., след което ще започне да намалява.

Много възможности с Пълнолуние в Стрелец на 23 май 2024

Тази седмица Луната ще пресече знаците Везни, Скорпион, Стрелец и Козирог:

Луна във Везни – всички теми, свързани с партньорски отношения и близко сътрудничество. Работа в малък екип и бизнеси, които включват арбитраж, отсъждане и правилна оценка. Дейности с предмети на изкуството и красотата.

Луна в Скорпион – дейности, свързани с чуждите средства и личните задължения, заеми и данъци. Сексуалност и интимност. Психоанализа и лечение на кризите, дълбоки и значими изследвания. Бременност. Избавяне от старите и отдавна безполезни неща.

Луна в Стрелец – дейности, в които има някаква авантюра и разширяване на граници, пътувания. Висше образование, менторство и преподаване, издателска дейност и реклама. Физическа активност и лидерство.

Луна в Козирог – дългосрочни дейности, които дават бавни, но стабилни резултати/ Практически начинания, свързани с кариерата, изготвяне на бизнес планове, работа с държавна администрация. Разработване на инвестиционни проекти, строителство и недвижими имоти.

Следете Лунния календар за месеца за точните часове на фазите на Луната и съответните периоди на Луна без курс.

Влияние на Луната днес – фаза, знак, Луна без курс

 

Планетите в знаци: общите тенденции за седмицата

Знакът на планетите определят по какъв начин те ще проявяват енергията си и какви теми ще задават за социалния дневен ред. Докато знакът на Слънцето се сменя всяка година по едно и също време, останалите планети имат различен цикъл.

седмичен хороскоп 20 - 26 май 2024

Меркурий е в Телец от 15 май 20:05ч. до 03 юни 10:34ч. Вниманието ни е фокусирано само върху едно нещо във всеки даден момент, което опростява живота ни. Но поради тези “капаци” на очите, сме застрашени от ограничено, прекалено консервативно или негъвкаво мислене и комуникация. Време е за здрава работа по изготвените стратегии. Удобните решения и прагматичните мисловни процеси са удачен избор по време на този цикъл, защото мисленето не може да бъде пришпорвано или притискано.

Меркурий в Телец от 15 май 2024: Устойчиви решения

 

Знак на Венера: любовни въпроси, собственост и финанси

Венера в Телец до 23 май 2024. Това е силна позиция за Венера, защото се намира в своя знак. Това означава стабилизиране в ценностите и нагласите, които са свързани с притежание, управление на материалните придобивки и връзките с партньори.

Венера в Телец от 29 април: Стабилни и качествени връзки

 

Венера ще преминава през Близнаци от 24 май, 02:30 ч. до 17 юни, 09:20 ч. При този транзит сме мисловно по-ангажирани и търсим удовлетворение на желанието си за разнообразие е задоволено. Интелектуалният контакт придобива романтичен нюанс. Заинтересувани сме от повече запознанства, отворени за общуване с желаните хора. Любовта е повече игра, в която влизаме и излизаме с олекнало сърце, а възможността да се дистанцираме от емоциите си е истинско облекчение.

Венера в Близнаци от 24 май: Разнообразието на любовта

 

Знак на Марс: физическа енергия, воля, характер на конфликтите

Марс в Овен между 30-ти април и  09-ти юни 2024. Марс тук е в своя знак, затова неговите качества имат възможност да се проявят в най-голямата си сила и по най-типичния, мъжки начин. Положителните са свързани с кураж, лидерство, инициатива и силно желание за действие, а отрицателните – склонност към насилствени методи, конфликтност.

Марс в Овен от 30 април: Време за лидери и предизвикателства

 

Дългосрочни социални влияния

Знак на Юпитер: главните ни цели, възгледите, далечните пътувания

До 24 май 2024 Юпитер ще преминава през Телец. Един вид докосване на Мидас е сигнализирано от новия цикъл, който сега изгрява в живота ви. Просперитетът и сигурността заемат централно място в мислите ви; нежният, но отдаден консерватизъм ви носи всякакви добри неща. Погрижете се за материалните неща, а духовните ще се погрижат за себе си: това е вашата ориентация сега.

Юпитер в Телец 2023 – 2024 – Търпение за стабилен успех

Юпитер ще преминава дългосрочно през Близнаци от 25 май 2024 г. до 10 юни 2025 г. При този едногодишен цикъл придаваме повече значение на разумните решения и ценим интелектуалния подход. Отварят се множество възможности за обучение и успех чрез вербални и писмени занятия, търговия и посредничество. Сега сме по-склонни да вярваме, че точната информация, интензивната комуникация и образоването са основните инструменти за решаване на всички социални и лични проблеми.

Юпитер в Близнаци 2024 – 2025 – Не губете вярата си

 

Знак на Сатурн: структури, организация и ограничения

Сатурн дългосрочно ще преминава през знака Риби. Постигането на мир с миналото, приемане на ограничения и несправедливост и справянето с кармичните дългове – това са някои от проблемите, с които ще се сблъскваме при тази фаза на Сатурн. Липсата на прошка и неуспехът да се справим с тези предизвикателства верижно ще причини още провали и ще постави нови препятствия по пътя. Научете се да гледате отвъд тясно личното и егоистичното, за да не се усложнят още ситуациите.

Транзитът на Сатурн в Риби 2023 – 2026 г. и 12-те зодии

Кармични уроци и задачи по Лунните възли

Северen лунен възел в Овен, Южен лунен възел във Везни (17 юли 2023 – 11 януари 2025). При този цикъл трябва да се стремим към постигането първо на лична автономия и вътрешен мир, вместо да се фокусираме върху баланс във взаимоотношенията на всяка цена. След като преоткрием себе си и личното си място под звездите като пълноценни хора, ще можем да подобрим и отношенията си. Темата на тази двойка значи е търсене на лично щастие и удовлетворение, без да сме зависими от другите.

Северен Лунен Възел в Овен от 17 юли 2023 до 11 януари 2025

Знак на Уран – промени и обрати

Уран преминава през знака Телец дългосрочно. Практичността и изобретателността се комбинират добре с практичните намерение. Мощен стимул за иновации при упорита работа, реформи във финансовата сфера. Възприемането на новаторски концепции и превръщането им в реални задачи е най-силната ни стратегия. Засядането в миналото и назадничавото трябва да се избягва на всяка цена. Отлично време за всички, които се отличават с финансова грамотност, изобретателност и усет за светски дела.

Знак на Нептун – духовност, изкуство и психика

Нептун дългосрочно се намира в знака Риби. На висше ниво, духовните занимания заемат водещо място при този цикъл, а нисшите прояви се свързват с психични проблеми. Изящните изкуства и всякакъв вид визуализации и фантазии придобиват по-голямо значение в живота ни. Да се научим да приемаме съдбата си, да разбираме защо носим дадена карма и разбирането, че сме подвластни на висшите духовни сили, по-големи от всички простосмъртни, може да се разглежда като най-доброто освобождение и постигане на вътрешно спокойствие.

Значение на Нептун в знака Риби 2011 – 2026

Знак на Плутон – дълбоки кризи и трансформации

Второ влизане на Плутон във Водолей 20 януари – 1 септември 2024 – Преходът на Плутон от Козирог към Водолей означава да се откажем от модели и разбирания, които вече не са ни нужни, не ни помагат да постигнем щастие, свобода и спокойствие. Окончателното, трето влизане, предстои на 19 ноември 2024 г. и ще продължи до 8 март 2043 г.

Плутон във Водолей до 2044г. – Лични и социални влияния

Още прогнозни хороскопи

Хороскоп за 2024: подгответе се за трудности, грабнете шанса

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните