Енергията на всяка седмица е уникална поради комбинацията от 10 планети и знаци, която никога не се повтаря. Заедно с цикъла на Луната, седмичният хороскоп определя с какво да оползотворите най-добре времето си. Вижте качеството на периода и как да го използвате според темата, която планети, знаци и цикли задават.

ПОРЪЧАЙ СВОЯ ГОДИШЕН И СОЛАРЕН ХОРОСКОП

Пролетното равноденствие е съвсем близо: в сряда: Слънцето влиза в Овен. Това е и началото на новата астрологична / духовна година – подходящ момент за медитация и планиране. Слънцето все още е в съвпад с Нептун в Риби, а Луната е в Рак, и двете светила са във Водния елемент. Това показва относително пасивно и инертно състояние, от което някой ще ни изтръгне рязко.

Когато Луната премине в Лъв (елемент Огън), тя застава срещу Плутон – за да се случат дълбоки промени, а малко след това и Слънцето преминава в Овен (също Огън). Огънят изсушава сълзите и събужда жизнеността и волята ни. Трябва бързо да преодолеем безсилието си, да станем по-напористи и енергични. Дори да сме имали среща със загуба или да скърбим, сега е време да открием ново желание за живот. Тъгата и меланхолията на зимата не трябва да се потискат, но идва време за пробуждане, за начало на още по-красив жизнен цикъл. Равноденствието е време да си върнем баланса.

В петък Луната в Лъв ще застане срещу Марс във Водолей – два мъжки, Ян знака, след което почти заедно ще се променят в Ин, женските Дева и Риби. Пасивността и донякъде нуждата да се приемат безропотно обстоятелствата настъпват, дори може да имаме усещане за безнадеждност и безполезност. Дотогава Венера е достигнала Сатурн, което също натежава на настроението и ни прави по-сериозни.

В неделя Пълнолунието във Везни показва кулминация на напрежението, което изисква да се намери добър баланс. Пълнолунието е придружено от Лунно затъмнение на 5 градуса Везни – допълнително се подчертава нуждата от трайно решение на проблемите с баланса и равнопоставеността в отношенията.

Добрата новина е в цялостната конфигурация от планети: в началото на седмицата те се движат в Чаша на принципа “всичко или нищо”, “черно срещу бяло”, докато 2-3 дни преди и след Пълнолунието се отваря възможност за капитализиране и успешно приключване на кризите от тази крайност. Фигурата тогава ще бъде Прашка с Луна на върха, т.е. всички преживени неволи ще могат да доведат до реално и практично решение.

Връзки и Любов: слабо отеква блестящата енергия от срещата на Венера и Марс във Водолей през февруари, която ни даде шанс за обновление и ново, насочено към бъдещето начало в любовта. Венера в Риби се доближава до Сатурн  и показва сдържаност или разочарование.

С влизането на Марс в Риби хармонията се връща, но тя е много по-мека, чувствена и пасивна. Благоприятно действа на отношенията, скрепени от духовна връзка и морална подкрепа. Балансират се крайностите, осмисля се безусловността в любовта.

Знак на Слънцето: сезонен цикъл и най-обща енергия на периода

Слънцето е в Риби до 20 март. При този ежегоден цикъл ние се ръководим от алтруистични чувства – Риби управляват емпатията, безкористната любов, предаността и мъдростта. Но също така, по-малко сме мотивирани да действаме, отколкото да се отдадем на емоциите си, представите и мечтанията. Надделява малко пораженческото отношение „каквото има да става, ще стане“ и се ръководим от усещането за свързаност на всичко и всички. Сенчестата страна на Риби включва самосъжаление, приемане на ролята на жертва на живота, пасивност и усещане за неяснота и безпътица.

Въпреки, че по-рядко изразяваме чувствата и впечатленията си открито, те са силни и мотивиращи. Предпочитаме да вярваме и да се доверяваме, давайки на нещата и хората доверието си, докато не ни докажат, че грешим. Често предпочитаме да избягваме проблемите или конфликтите, вместо да се заемем с тях директно, надявайки се, че ще се изгладят сами. Просперитетът идва, когато се свързваме с емоционалния си център, проявяваме съчувствие и помагаме на другите. Необходимостта да се отдръпнем или да се оттеглим, за да възстановим енергията си, е силна в този период преди настъпването на пролетта.

Когато Слънцето е в Риби: 19 февруари – 20 март

Слънце в Овен от 20-ти март до 19-ти април. Знакът Овен ни носи усещане за ново начало, за обновено усещане за себе си, по-настоятелен личен стил, по-динамичен подход към живота. Съмненията и колебанията остават на заден план, а сдържаността все по-малко се цени. Време е за активно и решително действие; вашата съдба е във вашите ръце! Това е началото на новата астрологична година, с която даваме пълен напред за своите духовни начинания и се изпълваме с енергия за промени, за добро или не толкова.

Когато Слънцето е в Овен: 20 март – 19 април

Седмичен Хороскоп според Луната за 18 – 24 март 2024

През тази седмица Луната е Растяща във Втората си фаза след Новолунието в Риби на 10 март, 11:00 ч. и преди Пълнолунието във Везни на 25-ъти март в 10:00 ч. Тя ще премине през знаците Рак, Лъв, Дева и Везни. Следете Лунния календар за месеца за точните часове на фазите на Луната и съответните периоди на Луна без курс:

Лунен календар 2024: Март – Новолуние в Риби, Пълнолуние във Везни

 Луна в Рак до 21:33 на 19 март

Безпокойството на Луната в Близнаци сега отстъпва място на инстинктивната нужда от мир и тишина. Чувството за принадлежност и желанието за постигане на безопасност е това, което ни мотивира. Луната е силна тук и тази нейна позиция има дори лечебен потенциал. Макар и по-прикрити сега, нашите чувства са дълбоки и искрени, което прави тези един-два дни идеален момент да се докоснем до всичко, което емоционално ни трогва и мотивира.

Луната в Рак благоприятства следните дейности: Домашна работа, работа с емоциите ни, активности, които носят осъзнаване на личните ни физически нужди, създаване на удобство и сигурност, лежерна почивка, семейни събирания.

Луна в Лъв до 09:42 на 22 март

Луната в Лъв сякаш разговаря с нашето „вътрешно дете“ – това е топла, щедра, любяща от все сърце позиция, когато е хубаво да се погрижим за себе си. Гордостта ни предпазва от дребнавост, но също така може да ни попречи да се отворим и да разкрием как се чувстваме наистина.

Сега сякаш сме на сцена, емоциите ни са по-видими и огнени и сме склонни да създаваме драма в живота си. Лесно се чувстваме заплашени и обидени от всяка проява на безразличие. Това е време, когато търсим внимание и искаме да изпъкнем със специалните си лични качества. Силен период за романтика и всякаква творческа дейност.

Луната в Лъв благоприятства творческите дейности, заниманията с деца, щедрите начинания, работа, в която се очаква лично признание и поемане на някакъв риск.

Луна в Дева до 22:38 на 24 март

Сега инстинктивно гравитираме към практически дейности с аналитична нагласа. Но в желанието си да оправим нещата, лесно може да се окаже, че преосмисляме и променяме плановете си. Емоционалното удовлетворение идва от решаването на дребни проблеми, от създаването на ред и помощта за другите.

Здравни теми и въпроси могат да излязат на фокус, добър момент да помислите за профилактика. Сега по-лесно забелязваме малките части, които съставляват цялото и вместо да позволяваме на досадните детайли да ни притесняват, може да работим върху изглаждането им, така че по-уверено да вървим напред.

Луната в Дева благоприятства следните дейности: аналитични и счетоводни занимания, услуги или служба на някого и рутинни задължения; всички дейности, които биха имали полза от влизане в най-големи детайли.

Луна във Везни до 11:03 на 27 март

Създаването на ред е на фокус, но не чрез подреждане или организиране в детайл, както беше при Луна в Дева, а най-вече чрез приятно общуване и взаимодействие с другите и търсене на естетика в околната среда. Склонни сме да решаваме проблемите си чрез дипломация и сме способни да оставим настрана собствените си емоции, за да постигнем мира, за който жадуваме.

Сега тенденцията е да се избягват директните сблъсъци. Решенията не идват лесно. Разбирането за позициите и на двете страни в дадена ситуация е основната причина за колебание. Най-голямата опасност е страхът от загуба на одобрението на другите.

Луната във Везни благоприятства следните дейности: всички въпроси на взаимоотношенията и партньорствата, дейности, включващи работа в екип и сътрудничество, занимания, свързани със самоанализ и постигане на вътрешен баланс, всички активности, свързани със създаване на красота.

Седмичен хороскоп 18 - 24 март 2024

Планетите в знаци: общите тенденции за седмицата

Знакът на планетите определят по какъв начин те ще проявяват енергията си и какви теми ще задават за социалния дневен ред. Докато знакът на Слънцето се сменя всяка година по едно и също време, останалите планети имат различен цикъл.

Меркурий в Овен от 10-ти март до 15-ти май 2024, като е ретрограден между 2-ри и 25-ти април. През този период сме по-малко загрижени за обективната гледна точка и обстоятелства и повече за постигане на бързо решение. Приоритет имат мислите и идеите, които са пионерски и лидерски. Склонни сме да говорим по-спонтанно и директно под влияние на смелия и напорист Овен.

Сега може да очакваме бързи, нетърпеливи или направо прибързани решения. А нашите реакции са подобни: мигновени, борбени или отбранителни. Цени се повече независимото мислене и конкурентността на идеите. изпълнението на решения. Сега предпочитаме да се учим чрез личен опит, а не по учебник

Меркурий в Овен от 10 март 2024: Нови идеи и дейности

 

Знак на Венера: любовни въпроси, собственост и финанси

Венера е в Риби от 12-ти март и 05-ти април 2024. Тук Венера е силна в слабостта си – нежна и привързана, макар и отнесена в копнеж за нещо имагинерно. Границите и правилата се размиват. В любовта е добре да сме всеотдайни, състрадателни, даващи и способни на жертва. Можем да разчитаме на интуицията си с финанси и връзки. Ситуациите се подобряват, ако успеем да впрегнем своите таланти, въображение, желание да лекуваме в полза на другите и приемем смирено своята мисия.

Негативната страна на тази позиция е да се оставим да бъдем измамени, защото искаме да вярваме в илюзиите си. Трябва да внимаваме дали не се влюбваме в идеализиран образ, който не съществува. Парите може да се изплъзнат между пръстите ни или да пренебрегваме практичните елементи на живота си.

Венера в Риби от 12 март: Мечтание за безусловна любов

Знак на Марс: физическа енергия, воля, характер на конфликтите

Марс във Водолей от 13-ти февруари до 22-ри март 2024. Динамични, но непостоянни енергийни нива, постигане на целите чрез тактиката проба-грешка, спонтанни изблици на гняв. В начинанията си повече вярваме в екипността и солидарното сътрудничество, по-малко на личната сила.

В действията си избираме нетрадиционни методи и сме склонни да подхождаме към проблемите от интелектуална, хладно обективна гледна точка. Нуждаем се от пространство и не приемаме да бъдем принуждавани да вървим по определен път.

Това е време за изобретения, иновации и революции. Освобождаваме се от остарели модели и местим границите. Проявяваме непокорство и упоритост, ако се чувстваме ограничени или онеправдани.

Марс във Водолей от 13 февруари 2024: Свободна воля и инициатива

Марс в Риби от  22-ри март до 30-ти април 2024. Мъжката и физическата енергия сега са подчинени на мъченически комплекс и склонност към автоагресия. Задават се и алтруистични въпроси: Как можем (аз, ти, някой друг) да спасим света? На дневен ред излизат темите за защитата на слабите и отстраняването на несправедливостта. За някои хора това е и борба с вятърни мелници и невъзможни битки. Но няма място за отказване или отчаяние, защото Сатурн е в същия знак, а Нептун е силен в Риби – можем да разчитаме да спечелим няколко победи, стига да следваме благородни каузи.

Марс в Риби от 23 март 2024: Колеблива, но творческа енергия

Дългосрочни социални влияния

Знак на Юпитер: главните ни цели, възгледите, далечните пътувания

Юпитер дългосрочно преминава през знака Телец. Един вид докосване на Мидас е сигнализирано от новия цикъл, който сега изгрява в живота ви. Просперитетът и сигурността заемат централно място в мислите ви; нежният, но отдаден консерватизъм ви носи всякакви добри неща. Погрижете се за материалните неща, а духовните ще се погрижат за себе си: това е вашата ориентация сега.

Юпитер в Телец 2023 – 2024 – Търпение за стабилен успех

Знак на Сатурн: структури, организация и ограничения

Сатурн дългосрочно ще преминава през знака Риби. Постигането на мир с миналото, приемане на ограничения и несправедливост и справянето с кармичните дългове – това са някои от проблемите, с които ще се сблъскваме при тази фаза на Сатурн. Липсата на прошка и неуспехът да се справим с тези предизвикателства верижно ще причини още провали и ще постави нови препятствия по пътя. Научете се да гледате отвъд тясно личното и егоистичното, за да не се усложнят още ситуациите.

Транзитът на Сатурн в Риби 2023 – 2026 г. и 12-те зодии

Кармични уроци и задачи по Лунните възли

Северen лунен възел в Овен, Южен лунен възел във Везни (17 юли 2023 – 11 януари 2025). При този цикъл трябва да се стремим към постигането първо на лична автономия и вътрешен мир, вместо да се фокусираме върху баланс във взаимоотношенията на всяка цена. След като преоткрием себе си и личното си място под звездите като пълноценни хора, ще можем да подобрим и отношенията си. Темата на тази двойка значи е търсене на лично щастие и удовлетворение, без да сме зависими от другите.

Северен Лунен Възел в Овен от 17 юли 2023 до 11 януари 2025

Знак на Уран – промени и обрати

Уран преминава през знака Телец дългосрочно. Практичността и изобретателността се комбинират добре с практичните намерение. Мощен стимул за иновации при упорита работа, реформи във финансовата сфера. Възприемането на новаторски концепции и превръщането им в реални задачи е най-силната ни стратегия. Засядането в миналото и назадничавото трябва да се избягва на всяка цена. Отлично време за всички, които се отличават с финансова грамотност, изобретателност и усет за светски дела.

Знак на Нептун – духовност, изкуство и психика

Нептун дългосрочно се намира в знака Риби. На висше ниво, духовните занимания заемат водещо място при този цикъл, а нисшите прояви се свързват с психични проблеми. Изящните изкуства и всякакъв вид визуализации и фантазии придобиват по-голямо значение в живота ни. Да се научим да приемаме съдбата си, да разбираме защо носим дадена карма и разбирането, че сме подвластни на висшите духовни сили, по-големи от всички простосмъртни, може да се разглежда като най-доброто освобождение и постигане на вътрешно спокойствие.

Значение на Нептун в знака Риби 2011 – 2026

Знак на Плутон – дълбоки кризи и трансформации

Второ влизане на Плутон във Водолей 20 януари – 1 септември 2024 – Преходът на Плутон от Козирог към Водолей означава да се откажем от модели и разбирания, които вече не са ни нужни, не ни помагат да постигнем щастие, свобода и спокойствие. Окончателното, трето влизане, предстои на 19 ноември 2024 г. и ще продължи до 8 март 2043 г.

Плутон във Водолей до 2044г. – Лични и социални влияния

Още прогнозни хороскопи

 

Хороскоп за 2024: подгответе се за трудности, грабнете шанса

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните