Енергията на всяка седмица е уникална поради комбинацията от 10 планети и знаци, която никога не се повтаря. Заедно с цикъла на Луната, седмичният хороскоп определя с какво да оползотворите най-добре времето си. Вижте качеството на периода и как да го използвате според темата, която планети, знаци и цикли задават.

ПОРЪЧАЙ СВОЯ ГОДИШЕН И СОЛАРЕН ХОРОСКОП

След Новолунието с напрегнат аспект Марс-Уран може би се чувстваме неспокойни, разклатени, тревожни. Но с Меркурий и Луната в Овен можем да започнем тази седмица с нови сили и смелост. Във вторник Луната се съединява с Лунния възел в Овен, което показва, че успехът на новите ни начинания зависи от смелостта да поемем инициативата.

След това Луната преминава в Телец, където среща първо Юпитер и след това Уран (четвъртък). Това активира материалните проблемите, които са ни занимавали напоследък: нуждаем се от видими, осезаеми, измерими резултати след положените усилия. Не се задоволяваме само с празни приказки и надежди, дори те да са изобилни (Слънце-Нептун), и имаме нужда от стабилност сега, за да си представим светлото бъдеще.

Във вторник Венера се премества от интелектуалния Водолей в мечтателните Риби, което подчертава силата на духовността, състраданието, интуицията в близките отношения. Дори с Луна в Близнаци от петък до неделя, която подпомага общуването, някои хора ще останат недостъпни, защото се нуждаят от абсолютно спокойствие.

Връзки и Любов: Марс остава във въздушния Водолей, докато Венера преминава във водните Риби. Това прави действието на тези две планети несъвместими. Женското начало се оттегля и търси емоционална подкрепа или убежище в духовните въпроси, докато мъжката енергия е в много неспокойно състояние, насочена към общуване и хладна. Това води до неразбирателство в личните отношения.

Умът или сърцето – отново вечният проблем! Ако подлагате партньора си на свръх изисквания или пренапрежение, той/ тя може да прекъсне връзката ви, за да защити себе си и емоционалния си свят.

Знак на Слънцето: сезонен цикъл и най-обща енергия на периода

Слънцето е в Риби от 19 февруари до 20 март. При този ежегоден цикъл ние се ръководим от алтруистични чувства – Риби управляват емпатията, безкористната любов, предаността и мъдростта. Но също така, по-малко сме мотивирани да действаме, отколкото да се отдадем на емоциите си, представите и мечтанията. Надделява малко пораженческото отношение „каквото има да става, ще стане“ и се ръководим от усещането за свързаност на всичко и всички. Сенчестата страна на Риби включва самосъжаление, приемане на ролята на жертва на живота, пасивност и усещане за неяснота и безпътица.

Въпреки, че по-рядко изразяваме чувствата и впечатленията си открито, те са силни и мотивиращи. Предпочитаме да вярваме и да се доверяваме, давайки на нещата и хората доверието си, докато не ни докажат, че грешим. Често предпочитаме да избягваме проблемите или конфликтите, вместо да се заемем с тях директно, надявайки се, че ще се изгладят сами. Просперитетът идва, когато се свързваме с емоционалния си център, проявяваме съчувствие и помагаме на другите. Необходимостта да се отдръпнем или да се оттеглим, за да възстановим енергията си, е силна в този период преди настъпването на пролетта.

Когато Слънцето е в Риби: 19 февруари – 20 март

Седмичен Хороскоп според Луната за 11 – 17 март 2024

През тази седмица Луната е Растяща в Първа фаза след Новолунието в Риби на 10 март, 11:00 ч. Тя ще премине през знаците Риби, Овен, Телец, Близнаци и Рак. Следете Лунния календар за месеца за точните часове на фазите на Луната и съответните периоди на Луна без курс:

Лунен календар 2024: Март – Новолуние в Риби, Пълнолуние във Везни

 Луна в Риби до 02:19 на 11 март

Докато Луната е в мечтателните и впечатлителни Риби, често не искаме да се изправим пред реалността. Сега сме по-вглъбени и замислени, чувствителни, интуитивни или състрадателни. Особено добре работят въображението и интуицията ни. Границите и стените отпадат или се заличават. Това е време, когато детайлите се пренебрегват и чувствата не подлежат на описание.

Луната в Риби благоприятства следните дейности: работа с въображението, мистични или духовни занимания, вътрешно развитие, занимания с музика, дизайн и визуални изкуства, оттегляне в уединение, дейности, свързани с вода.

Луна в Овен до 02:28 на 13 март

Под това влияние сме мотивирани от силното желание да започнем всичко отначало. Инстинктът ни подсказва да търсим нещо ново и ни дава смелостта да го направим. Нашите пионерски импулси са силни и се чувстваме пълни с енергия, спонтанни и ентусиазирани.

Но може да сме нетактични или прекалено импулсивни и като цяло не ни достига издръжливост. Излишната енергия сега се оползотворява най-добре чрез физическа активност.

Луната в Овен благоприятства следните дейности: бързи действия, които дават незабавни резултати; проекти, които се фокусират върху личността. Време за себеутвърждаване, приемане на свежи предизвикателства, започване на краткосрочни проекти.

Луна в Телец до 05:15 на 15 март

Мотивирани сме от желание за постигане на спокойствие, сигурност, мир и комфорт. Луната е най-чувствена и постоянна в знака Телец. Нашите базисни импулси са активирани и ни се иска да се отпуснем, да се противопоставим на всяка промяна и да „спрем, за да помиришем розите“. Животът малко забавя темпото си и се чувстваме по-спокойни. Може също така да сме склонни към прояви на инат и материализъм.

Луната в Телец благоприятства дейности, които дават солидни и материални резултати, занимания с финансови въпроси и такива, включващи лично имущество, например кандидатстване за заем. Подходящо време за започване на потенциално дългосрочна връзка, за занимания с музика и декориране на дома.

Луна в Близнаци до 11:41 на 17 март

Нашият основен инстинкт е да общуваме, повече да мислим и да събираме и разпространяваме информация. Мотивирани сме от желание за разнообразие и ново знание, а инстинктивното ни любопитство е отключено. Периодът се отличава с безгрижно настроение, вятърничавост и подвижност, но може да бъде и нервен, неспокоен, с непостоянни състояние.

Луната в Близнаци благоприятства следните дейности: умствен труд, комуникативност и общуване, комбиниране на повече от една дейност наведнъж. Време за повече четене, учене, писане на писма и имейли, изпълнение на поръчки, обучение, създаване на контакти и кратки пътувания.

Луна в Рак до 21:33 на 19 март

Безпокойството на Луната в Близнаци сега отстъпва място на инстинктивната нужда от мир и тишина. Чувството за принадлежност и желанието за постигане на безопасност е това, което ни мотивира. Луната е силна тук и тази нейна позиция има дори лечебен потенциал. Макар и по-прикрити сега, нашите чувства са дълбоки и искрени, което прави тези един-два дни идеален момент да се докоснем до всичко, което емоционално ни трогва и мотивира.

Луната в Рак благоприятства следните дейности: Домашна работа, работа с емоциите ни, активности, които носят осъзнаване на личните ни физически нужди, създаване на удобство и сигурност, лежерна почивка, семейни събирания.

Седмичен хороскоп 11 - 17 март 2024

Планетите в знаци: общите тенденции за седмицата

Знакът на планетите определят по какъв начин те ще проявяват енергията си и какви теми ще задават за социалния дневен ред. Докато знакът на Слънцето се сменя всяка година по едно и също време, останалите планети имат различен цикъл.

Меркурий в Овен от 10-ти март до 15-ти май 2024, като е ретрограден между 2-ри и 25-ти април. През този период сме по-малко загрижени за обективната гледна точка и обстоятелства и повече за постигане на бързо решение. Приоритет имат мислите и идеите, които са пионерски и лидерски. Склонни сме да говорим по-спонтанно и директно под влияние на смелия и напорист Овен.

Сега може да очакваме бързи, нетърпеливи или направо прибързани решения. А нашите реакции са подобни: мигновени, борбени или отбранителни. Цени се повече независимото мислене и конкурентността на идеите. изпълнението на решения. Сега предпочитаме да се учим чрез личен опит, а не по учебник

Меркурий в Овен от 10 март 2024: Нови идеи и дейности

 

Знак на Венера: любовни въпроси, собственост и финанси

Венера е във Водолей до 11-ти март 2024. Под това влияние избираме нетрадиционното, независимостта и свободата в своите взаимоотношения. Да бъдем верни на себе си е от първостепенно значение в нашите взаимоотношения. Експерименталните и отворените връзки сега са по-интригуващи.

Време е да осъзнаем, че всички хора са равни и да приемем приятелствата си, каузите и интересите по-сериозно. Позволяваме си един на друг свобода и желаем да се отнасят с нас справедливо, безкористно и безпристрастно. Да бъдем и приятели, и любовници, е по-важно през този цикъл.

Увеличаването на доходите идва чрез иновативни идеи, преработване на традициите и нестандартен подход. Водолеят може да бъде също толкова верен като Козирога, но трябва свободно да избира условията! Венера във Водолей е приятелски, но по-хладен и не емоционален период.

Венера във Водолей от 16 февруари: Вкус за изключителното

Венера е в Риби от 12-ти март и 05-ти април 2024. Тук Венера е силна в слабостта си – нежна и привързана, макар и отнесена в копнеж за нещо имагинерно. Границите и правилата се размиват. В любовта е добре да сме всеотдайни, състрадателни, даващи и способни на жертва. Можем да разчитаме на интуицията си с финанси и връзки. Ситуациите се подобряват, ако успеем да впрегнем своите таланти, въображение, желание да лекуваме в полза на другите и приемем смирено своята мисия.

Негативната страна на тази позиция е да се оставим да бъдем измамени, защото искаме да вярваме в илюзиите си. Трябва да внимаваме дали не се влюбваме в идеализиран образ, който не съществува. Парите може да се изплъзнат между пръстите ни или да пренебрегваме практичните елементи на живота си.

Венера в Риби от 12 март: Мечтание за безусловна любов

Знак на Марс: физическа енергия, воля, характер на конфликтите

Марс във Водолей от 13-ти февруари до 22-ри март 2024. Динамични, но непостоянни енергийни нива, постигане на целите чрез тактиката проба-грешка, спонтанни изблици на гняв. В начинанията си повече вярваме в екипността и солидарното сътрудничество, по-малко на личната сила.

В действията си избираме нетрадиционни методи и сме склонни да подхождаме към проблемите от интелектуална, хладно обективна гледна точка. Нуждаем се от пространство и не приемаме да бъдем принуждавани да вървим по определен път.

Това е време за изобретения, иновации и революции. Освобождаваме се от остарели модели и местим границите. Проявяваме непокорство и упоритост, ако се чувстваме ограничени или онеправдани.

Марс във Водолей от 13 февруари 2024: Свободна воля и инициатива

Дългосрочни социални влияния

Знак на Юпитер: главните ни цели, възгледите, далечните пътувания

Юпитер дългосрочно преминава през знака Телец. Един вид докосване на Мидас е сигнализирано от новия цикъл, който сега изгрява в живота ви. Просперитетът и сигурността заемат централно място в мислите ви; нежният, но отдаден консерватизъм ви носи всякакви добри неща. Погрижете се за материалните неща, а духовните ще се погрижат за себе си: това е вашата ориентация сега.

Юпитер в Телец 2023 – 2024 – Търпение за стабилен успех

Знак на Сатурн: структури, организация и ограничения

Сатурн дългосрочно ще преминава през знака Риби. Постигането на мир с миналото, приемане на ограничения и несправедливост и справянето с кармичните дългове – това са някои от проблемите, с които ще се сблъскваме при тази фаза на Сатурн. Липсата на прошка и неуспехът да се справим с тези предизвикателства верижно ще причини още провали и ще постави нови препятствия по пътя. Научете се да гледате отвъд тясно личното и егоистичното, за да не се усложнят още ситуациите.

Транзитът на Сатурн в Риби 2023 – 2026 г. и 12-те зодии

Кармични уроци и задачи по Лунните възли

Северen лунен възел в Овен, Южен лунен възел във Везни (17 юли 2023 – 11 януари 2025). При този цикъл трябва да се стремим към постигането първо на лична автономия и вътрешен мир, вместо да се фокусираме върху баланс във взаимоотношенията на всяка цена. След като преоткрием себе си и личното си място под звездите като пълноценни хора, ще можем да подобрим и отношенията си. Темата на тази двойка значи е търсене на лично щастие и удовлетворение, без да сме зависими от другите.

Северен Лунен Възел в Овен от 17 юли 2023 до 11 януари 2025

Знак на Уран – промени и обрати

Уран преминава през знака Телец дългосрочно. Практичността и изобретателността се комбинират добре с практичните намерение. Мощен стимул за иновации при упорита работа, реформи във финансовата сфера. Възприемането на новаторски концепции и превръщането им в реални задачи е най-силната ни стратегия. Засядането в миналото и назадничавото трябва да се избягва на всяка цена. Отлично време за всички, които се отличават с финансова грамотност, изобретателност и усет за светски дела.

Знак на Нептун – духовност, изкуство и психика

Нептун дългосрочно се намира в знака Риби. На висше ниво, духовните занимания заемат водещо място при този цикъл, а нисшите прояви се свързват с психични проблеми. Изящните изкуства и всякакъв вид визуализации и фантазии придобиват по-голямо значение в живота ни. Да се научим да приемаме съдбата си, да разбираме защо носим дадена карма и разбирането, че сме подвластни на висшите духовни сили, по-големи от всички простосмъртни, може да се разглежда като най-доброто освобождение и постигане на вътрешно спокойствие.

Значение на Нептун в знака Риби 2011 – 2026

Знак на Плутон – дълбоки кризи и трансформации

Второ влизане на Плутон във Водолей 20 януари – 1 септември 2024 – Преходът на Плутон от Козирог към Водолей означава да се откажем от модели и разбирания, които вече не са ни нужни, не ни помагат да постигнем щастие, свобода и спокойствие. Окончателното, трето влизане, предстои на 19 ноември 2024 г. и ще продължи до 8 март 2043 г.

Плутон във Водолей до 2044г. – Лични и социални влияния

Още прогнозни хороскопи

 

Хороскоп за 2024: подгответе се за трудности, грабнете шанса

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните