Енергията на всяка седмица е уникална поради комбинацията от 10 планети и знаци, която никога не се повтаря. Заедно с цикъла на Луната, седмичният хороскоп определя с какво да оползотворите най-добре времето си. Вижте качеството на периода и как да го използвате според темата, която планети, знаци и цикли задават.

ПОРЪЧАЙ СВОЯ ГОДИШЕН И СОЛАРЕН ХОРОСКОП

Тази седмица започва с Луна в Стрелец, която подсилва нашия оптимизъм и далновидност. Все още е в напрегнат аспект с Нептун (наивност, човеколюбие) преди да премине в Козирог и да поеме справянето с грижите и тревогите от предходната седмица. Луната ще насърчи освобождаването ни от тези товари, когато премине във Водолей в четвъртък и петък и активира там Плутон, Марс и Венера за значима промяна.

Новаторството, бунтът срещу догмите, свещеното недоволство в името на бъдещето или колективните интереси, което планетите във Водолей винаги са показвали, резонират и се проявяват отново като ярко желание за извършване на смели реформи. Новолунието в Риби (неделя) прави аспекти с Уран и Марс, което допълнително показва, че трябва да преодолеем ограниченията и да действаме смело за обновление.

Меркурий е в съвпад с Нептун в Риби, което обърква и разсейва мисълта. Нептун носи идеалът за мир и безгранична любов, с който трябва да се ангажираме в намеренията си. В неделя Меркурий преминава в Овен, с което ясно разбира какво иска. Това пасва идеално на експлозивната сила на Новолунието под влиянието на Уран – време е за нови начинания. В неделя е вероятно за направим нещо, което преди сме смятали за невъзможно.

Седмичен хороскоп за връзки и любов: Марс и Венера все още са във Водолей, а връзката с Уран усилва и подчертава желанието за освобождаване, нетрадиционните отношения и обновлението. Сега се чувстваме призовани да разширим възможностите си на действие, така че личните взаимоотношения да станат по-оживени и независими (ако не са).

Имаме шанс да започнем да правим нещата по различен начин. Ако вече сте направили първите стъпки, сега трябва да предприемете още смели промени. Ситуациите под Водолей могат радикално и неочаквано да се променят от един момент на следващ.

Знак на Слънцето: сезонен цикъл и най-обща енергия на периода

Слънцето е в Риби от 19 февруари до 20 март. При този ежегоден цикъл ние се ръководим от алтруистични чувства – Риби управляват емпатията, безкористната любов, предаността и мъдростта. Но също така, по-малко сме мотивирани да действаме, отколкото да се отдадем на емоциите си, представите и мечтанията. Надделява малко пораженческото отношение „каквото има да става, ще стане“ и се ръководим от усещането за свързаност на всичко и всички. Сенчестата страна на Риби включва самосъжаление, приемане на ролята на жертва на живота, пасивност и усещане за неяснота и безпътица.

Въпреки, че по-рядко изразяваме чувствата и впечатленията си открито, те са силни и мотивиращи. Предпочитаме да вярваме и да се доверяваме, давайки на нещата и хората доверието си, докато не ни докажат, че грешим. Често предпочитаме да избягваме проблемите или конфликтите, вместо да се заемем с тях директно, надявайки се, че ще се изгладят сами. Просперитетът идва, когато се свързваме с емоционалния си център, проявяваме съчувствие и помагаме на другите. Необходимостта да се отдръпнем или да се оттеглим, за да възстановим енергията си, е силна в този период преди настъпването на пролетта.

Когато Слънцето е в Риби: 19 февруари – 20 март

Седмичен Хороскоп според Луната за 04 – 10 март 2024

През тази седмица Луната е Намаляваща в Четвърта фаза преди Новолунието в Риби на 10 март, 12:00 ч. Тя ще премине през знаците Стрелец, Козирог, Водолей и Риби. Следете Лунния календар за месеца за точните часове на фазите на Луната и съответните периоди на Луна без курс:

Лунен календар 2024: Март – Новолуние в Риби, Пълнолуние във Везни

Луна в Стрелец до 23:15 ч на 04 март

Луната в Стрелец стимулира целенасочената работа и оптимистичната ни нагласа. При този цикъл сме мотивирани от необходимостта да търсим истината и сме готови да преследваме всяка убедителна философия и мащабна визия за света.

Точно сега не се интересуваме от подробности – вместо това се фокусираме върху голямата картина. Задоволяваме дълбоките си емоционални нужди с нови преживявания и впускане в приключения. Спонтанността е водещият принцип, не искаме да планираме предварително и предпочитаме да се носим според вятъра. Но може също да сме склонни към прекаляване с всичко и да преувеличаваме фактите. .

Луната в Стрелец благоприятства следните дейности: всякакви авантюри и приключения, които включват откриване на нови хоризонти, пътуване; повишен интерес към висше образование, стартиране на издателски проекти, реклама, физическа активност.

Луна в Козирог до 02:38 ч на 7 март

Осъзнаваме необходимостта от структура и точно планиране напред. Инстинктивно усещаме ограниченията на време и пространство. Мотивирани сме от желание за обществен успех. Постижението и изявата са най-важни за нас.

Проявяваме находчивост и упоритост и не искаме да губим време, енергия или ресурси. Това може да бъде много трезво влияние – дори депресиращо. Но може да бъде и продуктивно време, ако се осмелим да погледнем реалността в очите.

Луната в Козирог благоприятства следните дейности: дългосрочни проекти, които дават бавни, но стабилни резултати, практически начинания, кариерно развитие, изготвяне на бизнес план, дългосрочни и стабилни инвестиции.

Луна във Водолей до 03:03 ч на 9 март

Влечението към всичко ново и необичайно и инстинктивната нужда от усъвършенстване характеризират тази фаза. Сега реакциите са повече интелектуални, отколкото емоционални, а взаимодействията са по-неутрални, отколкото лични.

Това е време за социални събирания, работа за групови идеали и цели за бъдещето, за мозъчна атака с цел нови идеи и прогресивни промени. Отворени сме към необичайни методи за правене на нещата и гледаме в перспектива. Може по-трудно да се придържаме към график и да го жертваме в полза на личната си свобода.

Луната във Водолей благоприятства следните дейности: необичайни или радикални начинания, социални занимания, групови проекти, стартиране или подкрепа на каузи, опитване на нещо напълно ново, присъединяване към нова приятелска група.

Луна в Риби до 02:19 на 11 март

Докато Луната е в мечтателните и впечатлителни Риби, често не искаме да се изправим пред реалността. Сега сме по-вглъбени и замислени, чувствителни, интуитивни или състрадателни. Особено добре работят въображението и интуицията ни. Границите и стените отпадат или се заличават. Това е време, когато детайлите се пренебрегват и чувствата не подлежат на описание.

Луната в Риби благоприятства следните дейности: работа с въображението, мистични или духовни занимания, вътрешно развитие, занимания с музика, дизайн и визуални изкуства, оттегляне в уединение, дейности, свързани с вода.

Седмичен хороскоп 04 - 10 март 2024

Планетите в знаци: общите тенденции за седмицата

Знакът на планетите определят по какъв начин те ще проявяват енергията си и какви теми ще задават за социалния дневен ред. Докато знакът на Слънцето се сменя всяка година по едно и също време, останалите планети имат различен цикъл.

Меркурий в Риби от 23-ти февруари до  10-ти март 2024. При този ежегоден цикъл нашите мисловни процеси са по-визуални, интуитивни и въображението надделява над рационалността. Мислите ни са настроени на честотите на емоциите, които оцветяват както и стила ни на общуване. Налучкваме отговорите ирационално, изразяваме се по-образно и вземаме решения интуитивно. Привличат ни средствата за вникване в подсъзнанието.

В негативен аспект, по-трудно изразяваме впечатленията си и сме неточни в предаването на фактите. Не ни харесва да слагаме етикети, да класифицираме или стриктно да дефинираме нещата. Осъзнаваме, че животът не винаги е логичен и предпочитаме да не мислим в черно и бяло. Възприятията ни за изострени, по-лесно се впечатляваме и тежката реалност може да ни попари. Рибите се нуждаят от време сами със себе си, за да се регенерират и детоксикират.

Меркурий в Риби от 23 февруари: Емоционална комуникация

Знак на Венера: любовни въпроси, собственост и финанси

Венера е във Водолей от 16-ти февруари до 11-ти март 2024. Под това влияние избираме нетрадиционното, независимостта и свободата в своите взаимоотношения. Да бъдем верни на себе си е от първостепенно значение в нашите взаимоотношения. Експерименталните и отворените връзки сега са по-интригуващи.

Време е да осъзнаем, че всички хора са равни и да приемем приятелствата си, каузите и интересите по-сериозно. Позволяваме си един на друг свобода и желаем да се отнасят с нас справедливо, безкористно и безпристрастно. Да бъдем и приятели, и любовници, е по-важно през този цикъл.

Увеличаването на доходите идва чрез иновативни идеи, преработване на традициите и нестандартен подход. Водолеят може да бъде също толкова верен като Козирога, но трябва свободно да избира условията! Венера във Водолей е приятелски, но по-хладен и не емоционален период.

Венера във Водолей от 16 февруари: Вкус за изключителното

Знак на Марс: физическа енергия, воля, характер на конфликтите

Марс във Водолей от 13-ти февруари до 22-ри март 2024. Динамични, но непостоянни енергийни нива, постигане на целите чрез тактиката проба-грешка, спонтанни изблици на гняв. В начинанията си повече вярваме в екипността и солидарното сътрудничество, по-малко на личната сила.

В действията си избираме нетрадиционни методи и сме склонни да подхождаме към проблемите от интелектуална, хладно обективна гледна точка. Нуждаем се от пространство и не приемаме да бъдем принуждавани да вървим по определен път.

Това е време за изобретения, иновации и революции. Освобождаваме се от остарели модели и местим границите. Проявяваме непокорство и упоритост, ако се чувстваме ограничени или онеправдани.

Марс във Водолей от 13 февруари 2024: Свободна воля и инициатива

Дългосрочни социални влияния

Знак на Юпитер: главните ни цели, възгледите, далечните пътувания

Юпитер дългосрочно преминава през знака Телец. Един вид докосване на Мидас е сигнализирано от новия цикъл, който сега изгрява в живота ви. Просперитетът и сигурността заемат централно място в мислите ви; нежният, но отдаден консерватизъм ви носи всякакви добри неща. Погрижете се за материалните неща, а духовните ще се погрижат за себе си: това е вашата ориентация сега.

Юпитер в Телец 2023 – 2024 – Търпение за стабилен успех

Знак на Сатурн: структури, организация и ограничения

Сатурн дългосрочно ще преминава през знака Риби. Постигането на мир с миналото, приемане на ограничения и несправедливост и справянето с кармичните дългове – това са някои от проблемите, с които ще се сблъскваме при тази фаза на Сатурн. Липсата на прошка и неуспехът да се справим с тези предизвикателства верижно ще причини още провали и ще постави нови препятствия по пътя. Научете се да гледате отвъд тясно личното и егоистичното, за да не се усложнят още ситуациите.

Транзитът на Сатурн в Риби 2023 – 2026 г. и 12-те зодии

Кармични уроци и задачи по Лунните възли

Северen лунен възел в Овен, Южен лунен възел във Везни (17 юли 2023 – 11 януари 2025). При този цикъл трябва да се стремим към постигането първо на лична автономия и вътрешен мир, вместо да се фокусираме върху баланс във взаимоотношенията на всяка цена. След като преоткрием себе си и личното си място под звездите като пълноценни хора, ще можем да подобрим и отношенията си. Темата на тази двойка значи е търсене на лично щастие и удовлетворение, без да сме зависими от другите.

Северен Лунен Възел в Овен от 17 юли 2023 до 11 януари 2025

Знак на Уран – промени и обрати

Уран преминава през знака Телец дългосрочно. Практичността и изобретателността се комбинират добре с практичните намерение. Мощен стимул за иновации при упорита работа, реформи във финансовата сфера. Възприемането на новаторски концепции и превръщането им в реални задачи е най-силната ни стратегия. Засядането в миналото и назадничавото трябва да се избягва на всяка цена. Отлично време за всички, които се отличават с финансова грамотност, изобретателност и усет за светски дела.

Знак на Нептун – духовност, изкуство и психика

Нептун дългосрочно се намира в знака Риби. На висше ниво, духовните занимания заемат водещо място при този цикъл, а нисшите прояви се свързват с психични проблеми. Изящните изкуства и всякакъв вид визуализации и фантазии придобиват по-голямо значение в живота ни. Да се научим да приемаме съдбата си, да разбираме защо носим дадена карма и разбирането, че сме подвластни на висшите духовни сили, по-големи от всички простосмъртни, може да се разглежда като най-доброто освобождение и постигане на вътрешно спокойствие.

Значение на Нептун в знака Риби 2011 – 2026

Знак на Плутон – дълбоки кризи и трансформации

Второ влизане на Плутон във Водолей 20 януари – 1 септември 2024 – Преходът на Плутон от Козирог към Водолей означава да се откажем от модели и разбирания, които вече не са ни нужни, не ни помагат да постигнем щастие, свобода и спокойствие. Окончателното, трето влизане, предстои на 19 ноември 2024 г. и ще продължи до 8 март 2043 г.

Плутон във Водолей до 2044г. – Лични и социални влияния

Още прогнозни хороскопи

 

Хороскоп за 2024: подгответе се за трудности, грабнете шанса

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните