Енергията на всяка седмица е уникална поради комбинацията от 10 планети и знаци, която никога не се повтаря. Заедно с цикъла на Луната, седмичният хороскоп определя с какво да оползотворите най-добре времето си. Вижте качеството на периода и как да го използвате според темата, която планети, знаци и цикли задават.

ПОРЪЧАЙ СВОЯ ГОДИШЕН И СОЛАРЕН ХОРОСКОП

Тази седмица започва с Луна в опозиция на Нептун, което отеква като ехо на несигурността от предходната седмица. Още в понеделник Луната преминава във Везни, когато ще искате да се обърнете към по-приятни неща. Слънцето и Меркурий обаче достигат до съвпад със Сатурн в Риби, така че няма да имате много богат избор или ще бъдете доста объркани къде да се насочите. Създават се трудности, за които трябва да се погрижите.

Юпитер в Телец допринася за усещане за реалност и за щастие действа като пълна кошница, от която можем да вземем нещо, за да облекчим ситуацията.

Луната първо в Скорпион (четвъртък, петък, събота) и след това в Стрелец, заедно с Венера във Водолей в напрежение с Уран показват необходимост от преразпределение на ресурси или финанси. Венера и Марс във Водолей се очаква да осигурят повече равенство и справедливост между хората, надяваме се да видим примери за това тази седмица. Немалко хора ще се борят за правата си, но  енергията на времето все пак работи за тях..

Седмичен хороскоп за връзки любов: Марс и Венера във Водолей благоприятстват отношения на абсолютна равнопоставеност и приятелство, но са в напрегнат аспект с Юпитер и Уран в Телец – промените във връзките ще се случват след наранено самолюбие или чрез доста изненадващи ходове.

В същото време планетите в Риби подсказват за манипулации или за доброволно приемане на ролята на жертва. Трябва ясно да посочите проблемите си в отношенията и да поискате разбиране. Виновният партньор понякога дори не осъзнава, че причинява нещо лошо и трябва да му се посочат грешките.

Знак на Слънцето: сезонен цикъл и най-обща енергия на периода

Слънцето е в Риби от 19 февруари до 20 март. При този ежегоден цикъл ние се ръководим от алтруистични чувства – Риби управляват емпатията, безкористната любов, предаността и мъдростта. Но също така, по-малко сме мотивирани да действаме, отколкото да се отдадем на емоциите си, представите и мечтанията. Надделява малко пораженческото отношение „каквото има да става, ще стане“ и се ръководим от усещането за свързаност на всичко и всички. Сенчестата страна на Риби включва самосъжаление, приемане на ролята на жертва на живота, пасивност и усещане за неяснота и безпътица.

Въпреки, че по-рядко изразяваме чувствата и впечатленията си открито, те са силни и мотивиращи. Предпочитаме да вярваме и да се доверяваме, давайки на нещата и хората доверието си, докато не ни докажат, че грешим. Често предпочитаме да избягваме проблемите или конфликтите, вместо да се заемем с тях директно, надявайки се, че ще се изгладят сами. Просперитетът идва, когато се свързваме с емоционалния си център, проявяваме съчувствие и помагаме на другите. Необходимостта да се отдръпнем или да се оттеглим, за да възстановим енергията си, е силна в този период преди настъпването на пролетта.

Когато Слънцето е в Риби: 19 февруари – 20 март

 

Седмичен Хороскоп според Луната за 26 февруари – 03 март 2024

През тази седмица Луната е Намаляваща в Трета фаза след Пълнолунието в Дева на 24-ти февруари (събота). Тя ще премине през знаците Дева, Везни, Скорпион и Стрелец. Следете Лунния календар за месеца за точните часове на фазите на Луната и съответните периоди на Луна без курс:

 

Луна в Дева до 16:29 ч на 26 февруари

Сега инстинктивно гравитираме към практически дейности с аналитична нагласа. Но в желанието си да оправим нещата, лесно може да се окаже, че преосмисляме и променяме плановете си. Емоционалното удовлетворение идва от решаването на дребни проблеми, от създаването на ред и помощта за другите.

Здравни теми и въпроси могат да излязат на фокус, добър момент да помислите за профилактика. Сега по-лесно забелязваме малките части, които съставляват цялото и вместо да позволяваме на досадните детайли да ни притесняват, може да работим върху изглаждането им, така че по-уверено да вървим напред.

Луната в Дева благоприятства следните дейности: аналитични и счетоводни занимания, услуги или служба на някого и рутинни задължения; всички дейности, които биха имали полза от влизане в най-големи детайли.

Луна във Везни до 00:59 ч на 29 февруари

Създаването на ред е на фокус, но не чрез подреждане или организиране в детайл, както беше при Луна в Дева, а най-вече чрез приятно общуване и взаимодействие с другите и търсене на естетика в околната среда. Склонни сме да решаваме проблемите си чрез дипломация и сме способни да оставим настрана собствените си емоции, за да постигнем мира, за който жадуваме.

Сега тенденцията е да се избягват директните сблъсъци. Решенията не идват лесно. Разбирането за позициите и на двете страни в дадена ситуация е основната причина за колебание. Най-голямата опасност е страхът от загуба на одобрението на другите.

Луната във Везни благоприятства следните дейности: всички въпроси на взаимоотношенията и партньорствата, дейности, включващи работа в екип и сътрудничество, занимания, свързани със самоанализ и постигане на вътрешен баланс, всички активности, свързани със създаване на красота.

Луна в Скорпион до 15:56 ч на 02 март

След спокойствието на Везните, интензитетът е всичко, което ни интересува при Луна в Скорпион. Независимо дали става въпрос за емоционална или физическа страст, вътрешно или изразено публично въодушевление, скръб или силно желание – всички емоции се преживяват на дълбоко и крайно лично ниво.

Мотивирани сме от желанието си да стигнем до дъното на нещата и инстинктивно четем между редовете (дори когато няма категорични причини за задълбочаване). Сега повърхностностните и леки неща няма да ни вършат работа. Луната в Скорпион ни подтиква да разкрием собствената си вътрешна сила.

Отлично време да се отървем от старите страхове и да поработим с ограничаващите ни навици. Това може да бъде изключително интимно и страстно време. Но избягвайте манипулативните тактики, мрачните мисли и склонността към подозрителност.

Луната в Скорпион благоприятства следните дейности: справяне с данъчни въпроси и финансови задължения, секс и интимни въпроси, психологически анализи, задълбочени изследвания, самоанализ, освобождаване от стари вещи и зависимости.

Луна в Стрелец до 23:15 ч на 04 март

Луната в Стрелец стимулира целенасочената работа и оптимистичната ни нагласа. При този цикъл сме мотивирани от необходимостта да търсим истината и сме готови да преследваме всяка убедителна философия и мащабна визия за света.

Точно сега не се интересуваме от подробности – вместо това се фокусираме върху голямата картина. Задоволяваме дълбоките си емоционални нужди с нови преживявания и впускане в приключения. Спонтанността е водещият принцип, не искаме да планираме предварително и предпочитаме да се носим според вятъра. Но може също да сме склонни към прекаляване с всичко и да преувеличаваме фактите. .

Луната в Стрелец благоприятства следните дейности: всякакви авантюри и приключения, които включват откриване на нови хоризонти, пътуване; повишен интерес към висше образование, стартиране на издателски проекти, реклама, физическа активност.

Седмичен хороскоп 26 февруари - 03 март 2024

Планетите в знаци: общите тенденции за седмицата

Знакът на планетите определят по какъв начин те ще проявяват енергията си и какви теми ще задават за социалния дневен ред. Докато знакът на Слънцето се сменя всяка година по едно и също време, останалите планети имат различен цикъл.

Меркурий в Риби от 23-ти февруари до  10-ти март 2024. При този ежегоден цикъл нашите мисловни процеси са по-визуални, интуитивни и въображението надделява над рационалността. Мислите ни са настроени на честотите на емоциите, които оцветяват както и стила ни на общуване. Налучкваме отговорите ирационално, изразяваме се по-образно и вземаме решения интуитивно. Привличат ни средствата за вникване в подсъзнанието.

В негативен аспект, по-трудно изразяваме впечатленията си и сме неточни в предаването на фактите. Не ни харесва да слагаме етикети, да класифицираме или стриктно да дефинираме нещата. Осъзнаваме, че животът не винаги е логичен и предпочитаме да не мислим в черно и бяло. Възприятията ни за изострени, по-лесно се впечатляваме и тежката реалност може да ни попари. Рибите се нуждаят от време сами със себе си, за да се регенерират и детоксикират.

Меркурий в Риби от 23 февруари: Емоционална комуникация

Знак на Венера: любовни въпроси, собственост и финанси

Венера е във Водолей от 16-ти февруари до 11-ти март 2024. Под това влияние избираме нетрадиционното, независимостта и свободата в своите взаимоотношения. Да бъдем верни на себе си е от първостепенно значение в нашите взаимоотношения. Експерименталните и отворените връзки сега са по-интригуващи.

Време е да осъзнаем, че всички хора са равни и да приемем приятелствата си, каузите и интересите по-сериозно. Позволяваме си един на друг свобода и желаем да се отнасят с нас справедливо, безкористно и безпристрастно. Да бъдем и приятели, и любовници, е по-важно през този цикъл.

Увеличаването на доходите идва чрез иновативни идеи, преработване на традициите и нестандартен подход. Водолеят може да бъде също толкова верен като Козирога, но трябва свободно да избира условията! Венера във Водолей е приятелски, но по-хладен и не емоционален период.

 

Венера във Водолей от 16 февруари: Вкус за изключителното

Знак на Марс: физическа енергия, воля, характер на конфликтите

Марс във Водолей от 13-ти февруари до 22-ри март 2024. Динамични, но непостоянни енергийни нива, постигане на целите чрез тактиката проба-грешка, спонтанни изблици на гняв. В начинанията си повече вярваме в екипността и солидарното сътрудничество, по-малко на личната сила.

В действията си избираме нетрадиционни методи и сме склонни да подхождаме към проблемите от интелектуална, хладно обективна гледна точка. Нуждаем се от пространство и не приемаме да бъдем принуждавани да вървим по определен път.

Това е време за изобретения, иновации и революции. Освобождаваме се от остарели модели и местим границите. Проявяваме непокорство и упоритост, ако се чувстваме ограничени или онеправдани.

 

Марс във Водолей от 13 февруари 2024: Свободна воля и инициатива

Дългосрочни социални влияния

Знак на Юпитер: главните ни цели, възгледите, далечните пътувания

Юпитер дългосрочно преминава през знака Телец. Един вид докосване на Мидас е сигнализирано от новия цикъл, който сега изгрява в живота ви. Просперитетът и сигурността заемат централно място в мислите ви; нежният, но отдаден консерватизъм ви носи всякакви добри неща. Погрижете се за материалните неща, а духовните ще се погрижат за себе си: това е вашата ориентация сега.

Юпитер в Телец 2023 – 2024 – Търпение за стабилен успех

Знак на Сатурн: структури, организация и ограничения

Сатурн дългосрочно ще преминава през знака Риби. Постигането на мир с миналото, приемане на ограничения и несправедливост и справянето с кармичните дългове – това са някои от проблемите, с които ще се сблъскваме при тази фаза на Сатурн. Липсата на прошка и неуспехът да се справим с тези предизвикателства верижно ще причини още провали и ще постави нови препятствия по пътя. Научете се да гледате отвъд тясно личното и егоистичното, за да не се усложнят още ситуациите.

Транзитът на Сатурн в Риби 2023 – 2026 г. и 12-те зодии

Кармични уроци и задачи по Лунните възли

Северen лунен възел в Овен, Южен лунен възел във Везни (17 юли 2023 – 11 януари 2025). При този цикъл трябва да се стремим към постигането първо на лична автономия и вътрешен мир, вместо да се фокусираме върху баланс във взаимоотношенията на всяка цена. След като преоткрием себе си и личното си място под звездите като пълноценни хора, ще можем да подобрим и отношенията си. Темата на тази двойка значи е търсене на лично щастие и удовлетворение, без да сме зависими от другите.

Северен Лунен Възел в Овен от 17 юли 2023 до 11 януари 2025

Знак на Уран – промени и обрати

Уран преминава през знака Телец дългосрочно. Практичността и изобретателността се комбинират добре с практичните намерение. Мощен стимул за иновации при упорита работа, реформи във финансовата сфера. Възприемането на новаторски концепции и превръщането им в реални задачи е най-силната ни стратегия. Засядането в миналото и назадничавото трябва да се избягва на всяка цена. Отлично време за всички, които се отличават с финансова грамотност, изобретателност и усет за светски дела.

Знак на Нептун – духовност, изкуство и психика

Нептун дългосрочно се намира в знака Риби. На висше ниво, духовните занимания заемат водещо място при този цикъл, а нисшите прояви се свързват с психични проблеми. Изящните изкуства и всякакъв вид визуализации и фантазии придобиват по-голямо значение в живота ни. Да се научим да приемаме съдбата си, да разбираме защо носим дадена карма и разбирането, че сме подвластни на висшите духовни сили, по-големи от всички простосмъртни, може да се разглежда като най-доброто освобождение и постигане на вътрешно спокойствие.

Значение на Нептун в знака Риби 2011 – 2026

Знак на Плутон – дълбоки кризи и трансформации

Второ влизане на Плутон във Водолей 20 януари – 1 септември 2024 – Преходът на Плутон от Козирог към Водолей означава да се откажем от модели и разбирания, които вече не са ни нужни, не ни помагат да постигнем щастие, свобода и спокойствие. Окончателното, трето влизане, предстои на 19 ноември 2024 г. и ще продължи до 8 март 2043 г.

Плутон във Водолей до 2044г. – Лични и социални влияния

Още прогнозни хороскопи

Хороскоп за 2024: подгответе се за трудности, грабнете шанса

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните