Енергията на всяка седмица е уникална поради комбинацията от 10 планети и знаци, която никога не се повтаря. Заедно с цикъла на Луната, седмичният хороскоп определя с какво да оползотворите най-добре времето си. Вижте качеството на периода и как да го използвате според темата, която планети, знаци и цикли задават.

ПОРЪЧАЙ СВОЯ ГОДИШЕН И СОЛАРЕН ХОРОСКОП

Още в понеделник Слънцето влиза в знака Риби, където Сатурн и Нептун се намират от доста време. Заедно с Луната в емоционалния Рак, се създава усещане за неяснота и тревожност.
“Бомбите”, които Меркурий, Марс и Венера хвърлиха при влизането си във Водолей и съвпадите си с Плутон, все още имат драматичен ефект. Табутата бяха нарушени и ярки факти и действия ни катапултираха в нова ера.

Нищо не е както беше. Някои се чувстват уплашени, други освободени, в зависимост от първоначалната си позиция и цели. Слънцето в Риби и Луната в Рак представляват нагласите на широката общественост. Възможно ли е отново само малцина привилегировани да се възползват от настоящата ситуация? Или освобождението ще се случи само в определени области от живота?

В събота следва Пълнолунието в Дева. Тогава Меркурий също ще бъде в Риби, а Слънцето ще се движи близо до Сатурн. Девата показва скромно, премерено или примирено отношение на широката маса хора, докато Слънцето и Меркурий търсят съчувствие и мир.

Венера в съвпад с Марс във Водолей символизират страст за освобождение, ново начало и елитарност. В неделя Луната влиза в тригон с Уран и най-неудобноите теми са сложени на масата.

Седмичен хороскоп за връзки и любов: Марс и Венера се движат заедно във Водолей, но са в напрежение с Юпитер в Телец. Това от една страна показва свръх амбиция и желание да се докажат чувствата чрез действия, които са непремерени и излишно мащабни. Освен това, се занимаваме повече с темите табу.

За някои двойки сега е моментът да се съберат или да признаят ангажимента си един към друг. Щастието принадлежи на смелите и находчивите, които не позволяват на социалните норми да ги спрат. Ако има трети човек в отношенията, той ще изгуби.

Знак на Слънцето: сезонен цикъл и най-обща енергия на периода

Слънцето е във Водолей от 20 януари до 18 февруари. По време на този цикъл сме мотивирани от глад за знания, добиване на опит и проява на оригиналност. Обновлението е по-важно от познатото – съвсем ясно виждаме какво е остаряло в живота ни и се стремим да намерим нови перспективи и нови начини за действие. Йерархията, структурата и редът, които Козирогът е налагал, сега изглеждат твърде скучни и ограничаващи.

По-готови сме да променим своя свят чрез нови идеи и методи. Личната свобода става много по-значима, стремим да се освободим от всичко, което ме надживели, от някои ограничения и задръжки,  които сега ни се струват задушаващи, а не безопасни. Оставяме идеите в главите ни да властват над сърцата ни по време на този цикъл, като предпочитаме обективен, дистанциран и рационален подход към живота.

Когато Слънцето е във Водолей: 20 януари – 19 февруари

Слънцето е в Риби от 19 февруари до 20 март. При този ежегоден цикъл ние се ръководим от алтруистични чувства – Риби управляват емпатията, безкористната любов, предаността и мъдростта. Но също така, по-малко сме мотивирани да действаме, отколкото да се отдадем на емоциите си, представите и мечтанията. Надделява малко пораженческото отношение „каквото има да става, ще стане“ и се ръководим от усещането за свързаност на всичко и всички. Сенчестата страна на Риби включва самосъжаление, приемане на ролята на жертва на живота, пасивност и усещане за неяснота и безпътица.

Въпреки, че по-рядко изразяваме чувствата и впечатленията си открито, те са силни и мотивиращи. Предпочитаме да вярваме и да се доверяваме, давайки на нещата и хората доверието си, докато не ни докажат, че грешим. Често предпочитаме да избягваме проблемите или конфликтите, вместо да се заемем с тях директно, надявайки се, че ще се изгладят сами. Просперитетът идва, когато се свързваме с емоционалния си център, проявяваме съчувствие и помагаме на другите. Необходимостта да се отдръпнем или да се оттеглим, за да възстановим енергията си, е силна в този период преди настъпването на пролетта.

Когато Слънцето е в Риби: 19 февруари – 20 март

 

Седмичен Хороскоп според Луната за 19 – 25 февруари 2024

През тази седмица Луната е Растяща в Втора фаза до Пълнолунието в Дева в 14:31 ч на 24-ти февруари (събота). Тя ще премине през знаците Близнаци, Рак, Лъв и Дева. Следете Лунния календар за месеца за точните часове на фазите на Луната и съответните периоди на Луна без курс:

Лунен календар 2024: Февруари – Новолуние Водолей, Пълнолуние Дева

 

Луна в Близнаци до 05:24 ч на 19 февруари

Нашият основен инстинкт е да общуваме, повече да мислим и да събираме и разпространяваме информация. Мотивирани сме от желание за разнообразие и ново знание, а инстинктивното ни любопитство е отключено. Периодът се отличава с безгрижно настроение, вятърничавост и подвижност, но може да бъде и нервен, неспокоен, с непостоянни състояние.

Луната в Близнаци благоприятства следните дейности: умствен труд, комуникативност и общуване, комбиниране на повече от една дейност наведнъж. Време за повече четене, учене, писане на писма и имейли, изпълнение на поръчки, обучение, създаване на контакти и кратки пътувания.

Луна в Рак до 15:40 ч на 21 февруари

Безпокойството на Луната в Близнаци сега отстъпва място на инстинктивната нужда от мир и тишина. Чувството за принадлежност и желанието за постигане на безопасност е това, което ни мотивира. Луната е силна тук и тази нейна позиция има дори лечебен потенциал. Макар и по-прикрити сега, нашите чувства са дълбоки и искрени, което прави тези един-два дни идеален момент да се докоснем до всичко, което емоционално ни трогва и мотивира.

Луната в Рак благоприятства следните дейности: Домашна работа, работа с емоциите ни, активности, които носят осъзнаване на личните ни физически нужди, създаване на удобство и сигурност, лежерна почивка, семейни събирания.

Луна в Лъв до 03:37 ч на 24 февруари

Луната в Лъв сякаш разговаря с нашето „вътрешно дете“ – това е топла, щедра, любяща от все сърце позиция, когато е хубаво да се погрижим за себе си. Гордостта ни предпазва от дребнавост, но също така може да ни попречи да се отворим и да разкрием как се чувстваме наистина.

Сега сякаш сме на сцена, емоциите ни са по-видими и огнени и сме склонни да създаваме драма в живота си. Лесно се чувстваме заплашени и обидени от всяка проява на безразличие. Това е време, когато търсим внимание и искаме да изпъкнем със специалните си лични качества. Силен период за романтика и всякаква творческа дейност.

Луната в Лъв благоприятства творческите дейности, заниманията с деца, щедрите начинания, работа, в която се очаква лично признание и поемане на някакъв риск.

Луна в Дева до 16:29 ч на 26 февруари

Сега инстинктивно гравитираме към практически дейности с аналитична нагласа. Но в желанието си да оправим нещата, лесно може да се окаже, че преосмисляме и променяме плановете си. Емоционалното удовлетворение идва от решаването на дребни проблеми, от създаването на ред и помощта за другите.

Здравни теми и въпроси могат да излязат на фокус, добър момент да помислите за профилактика. Сега по-лесно забелязваме малките части, които съставляват цялото и вместо да позволяваме на досадните детайли да ни притесняват, може да работим върху изглаждането им, така че по-уверено да вървим напред.

Луната в Дева благоприятства следните дейности: аналитични и счетоводни занимания, услуги или служба на някого и рутинни задължения; всички дейности, които биха имали полза от влизане в най-големи детайли.

седмичен хороскоп 19 - 25 февруари 2024

 

Планетите в знаци: общите тенденции за седмицата

Знакът на планетите определят по какъв начин те ще проявяват енергията си и какви теми ще задават за социалния дневен ред. Докато знакът на Слънцето се сменя всяка година по едно и също време, останалите планети имат различен цикъл.

Меркурий във Водолей от 05-ти до 22-ри февруари 2024. Намаляват видимо субективността и сдържаността в общуването, заместени от приятелско отношение и търсене на общ интерес. А идеализмът, рационалните доводи и критичното мислене стават водещи в начина ни на мислене и общуваме. Комуникацията придобива по-хуманитарна насоченост, поставят се въпросите за обществения интерес.

Меркурий във Водолей от 5 февруари 2024: Да мислим извън рамка

Меркурий в Риби от 23-ти февруари до  10-ти март 2024. При този ежегоден цикъл нашите мисловни процеси са по-визуални, интуитивни и въображението надделява над рационалността. Мислите ни са настроени на честотите на емоциите, които оцветяват както и стила ни на общуване. Налучкваме отговорите ирационално, изразяваме се по-образно и вземаме решения интуитивно. Привличат ни средствата за вникване в подсъзнанието.

В негативен аспект, по-трудно изразяваме впечатленията си и сме неточни в предаването на фактите. Не ни харесва да слагаме етикети, да класифицираме или стриктно да дефинираме нещата. Осъзнаваме, че животът не винаги е логичен и предпочитаме да не мислим в черно и бяло. Възприятията ни за изострени, по-лесно се впечатляваме и тежката реалност може да ни попари. Рибите се нуждаят от време сами със себе си, за да се регенерират и детоксикират.

Меркурий в Риби от 23 февруари: Емоционална комуникация

Знак на Венера: любовни въпроси, собственост и финанси

Венера е в Козирог от 23 януари до 16 февруари. Време е да се заемем сериозно със своите финанси и да засилим отношенията си с бизнес партньори и/или колеги  това ще бъде по-лесно от обикновено под това влияние. Умението за създаване на хармонична структура се подобряват, способността ни да създаваме връзки с хора, които подкрепят нашите професионални амбиции, се увеличава.

Сега ценим трайните връзки, отличаващи се с надеждност и вярност, търсим истински, може би старомодни отношения. Приемаме сериозно изразяването на чувствата си и отделяме време, за да работим по отношенията си. Като цяло запазваме хладнокръвие дори в емоционални ситуации. Не е време за изневери и експерименти, защото сме по-предпазливи и резервирани, когато изразяваме чувствата си

По отношение на финансите, този цикъл благоприятства консервативни бизнес решения и начинания, дългосрочни инвестиции и разрешаване на въпросите, свързани с пенсия и по-късна възраст.

Венера в Козирог от 23 януари 2024: Стабилност и традиции

Венера е във Водолей от 16-ти февруари до 11-ти март 2024. Под това влияние избираме нетрадиционното, независимостта и свободата в своите взаимоотношения. Да бъдем верни на себе си е от първостепенно значение в нашите взаимоотношения. Експерименталните и отворените връзки сега са по-интригуващи.

Време е да осъзнаем, че всички хора са равни и да приемем приятелствата си, каузите и интересите по-сериозно. Позволяваме си един на друг свобода и желаем да се отнасят с нас справедливо, безкористно и безпристрастно. Да бъдем и приятели, и любовници, е по-важно през този цикъл.

Увеличаването на доходите идва чрез иновативни идеи, преработване на традициите и нестандартен подход. Водолеят може да бъде също толкова верен като Козирога, но трябва свободно да избира условията! Венера във Водолей е приятелски, но по-хладен и не емоционален период.

 

Венера във Водолей от 16 февруари: Вкус за изключителното

Знак на Марс: физическа енергия, воля, характер на конфликтите

Марс в Козирог между 04-ти януари и 13-ти февруари 2024. Марс в Козирог представлява решителна и постоянна енергия. Способства за обмисляне на последствията, преди да се предприемат действия. Физическата енергия е надеждна, но резервирана и предпазлива. Бавни сме в изразяването на гняв, но можем да бъдем доста студени и раздразнителни, ако сме разочаровани.

Скептицизмът и реализмът са водещи теми, както и задълбочените усилия, редът, дисциплината. Доброто планиране е на фокус. Не се харесва прахосничеството, небрежността и пищността. Амбициите са ясни, а действията – премерени и внимателни. Доминира желанието за контрол.

Марс в Козирог до 13 февруари: Мощна, но контролирана енергия

Марс във Водолей от 13-ти февруари до 22-ри март 2024. Динамични, но непостоянни енергийни нива, постигане на целите чрез тактиката проба-грешка, спонтанни изблици на гняв. В начинанията си повече вярваме в екипността и солидарното сътрудничество, по-малко на личната сила.

В действията си избираме нетрадиционни методи и сме склонни да подхождаме към проблемите от интелектуална, хладно обективна гледна точка. Нуждаем се от пространство и не приемаме да бъдем принуждавани да вървим по определен път.

Това е време за изобретения, иновации и революции. Освобождаваме се от остарели модели и местим границите. Проявяваме непокорство и упоритост, ако се чувстваме ограничени или онеправдани.

 

Марс във Водолей от 13 февруари 2024: Свободна воля и инициатива

Дългосрочни социални влияния

Знак на Юпитер: главните ни цели, възгледите, далечните пътувания

Юпитер дългосрочно преминава през знака Телец. Един вид докосване на Мидас е сигнализирано от новия цикъл, който сега изгрява в живота ви. Просперитетът и сигурността заемат централно място в мислите ви; нежният, но отдаден консерватизъм ви носи всякакви добри неща. Погрижете се за материалните неща, а духовните ще се погрижат за себе си: това е вашата ориентация сега.

Юпитер в Телец 2023 – 2024 – Търпение за стабилен успех

Знак на Сатурн: структури, организация и ограничения

Сатурн дългосрочно ще преминава през знака Риби. Постигането на мир с миналото, приемане на ограничения и несправедливост и справянето с кармичните дългове – това са някои от проблемите, с които ще се сблъскваме при тази фаза на Сатурн. Липсата на прошка и неуспехът да се справим с тези предизвикателства верижно ще причини още провали и ще постави нови препятствия по пътя. Научете се да гледате отвъд тясно личното и егоистичното, за да не се усложнят още ситуациите.

Транзитът на Сатурн в Риби 2023 – 2026 г. и 12-те зодии

Кармични уроци и задачи по Лунните възли

Северen лунен възел в Овен, Южен лунен възел във Везни (17 юли 2023 – 11 януари 2025). При този цикъл трябва да се стремим към постигането първо на лична автономия и вътрешен мир, вместо да се фокусираме върху баланс във взаимоотношенията на всяка цена. След като преоткрием себе си и личното си място под звездите като пълноценни хора, ще можем да подобрим и отношенията си. Темата на тази двойка значи е търсене на лично щастие и удовлетворение, без да сме зависими от другите.

Северен Лунен Възел в Овен от 17 юли 2023 до 11 януари 2025

Знак на Уран – промени и обрати

Уран преминава през знака Телец дългосрочно. Практичността и изобретателността се комбинират добре с практичните намерение. Мощен стимул за иновации при упорита работа, реформи във финансовата сфера. Възприемането на новаторски концепции и превръщането им в реални задачи е най-силната ни стратегия. Засядането в миналото и назадничавото трябва да се избягва на всяка цена. Отлично време за всички, които се отличават с финансова грамотност, изобретателност и усет за светски дела.

Знак на Нептун – духовност, изкуство и психика

Нептун дългосрочно се намира в знака Риби. На висше ниво, духовните занимания заемат водещо място при този цикъл, а нисшите прояви се свързват с психични проблеми. Изящните изкуства и всякакъв вид визуализации и фантазии придобиват по-голямо значение в живота ни. Да се научим да приемаме съдбата си, да разбираме защо носим дадена карма и разбирането, че сме подвластни на висшите духовни сили, по-големи от всички простосмъртни, може да се разглежда като най-доброто освобождение и постигане на вътрешно спокойствие.

Значение на Нептун в знака Риби 2011 – 2026

Знак на Плутон – дълбоки кризи и трансформации

Второ влизане на Плутон във Водолей 20 януари – 1 септември 2024 – Преходът на Плутон от Козирог към Водолей означава да се откажем от модели и разбирания, които вече не са ни нужни, не ни помагат да постигнем щастие, свобода и спокойствие. Окончателното, трето влизане, предстои на 19 ноември 2024 г. и ще продължи до 8 март 2043 г.

Плутон във Водолей до 2044г. – Лични и социални влияния

Още прогнозни хороскопи

Хороскоп за 2024: подгответе се за трудности, грабнете шанса

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните