Енергията на всяка седмица е уникална поради комбинацията от 10 планети и знаци, която никога не се повтаря. Заедно с цикъла на Луната, седмичният хороскоп определя с какво да оползотворите най-добре времето си. Вижте качеството на периода и как да го използвате според темата, която планети, знаци и цикли задават.

ПОРЪЧАЙ СВОЯ ГОДИШЕН И СОЛАРЕН ХОРОСКОП

Започване на седмицата в мечтателно и сънливо състояние (Луна и Нептун са в Риби). Но още понеделник-вторник ще се събудим.

Марс ще премине във Водолей във вторник и ще направи съвпад с Плутон в сряда. Ефектът отново е като пускане на бомба, но ако миналия понеделник това е случи само на думи (Меркурий направи същия преход), то през тази седмицата вече става дума за дела! По същото време Луната преминава в инициативния Овен прави подкрепящ аспект към съвпада на Марс и Плутон. Повишете физическата си активност и избягвайте конфронтациите по всякакъв начин.

Венера ще последва Марс и ще достигне до Плутон в петък, като усили страстите и придаде емоционална и драматична посока на действията. Завършваме седмицата с ярка концентрация на обновяващата енергия във Водолей – там се намират Слънцето, Плутон, Венера, Марс и Меркурий. Докато е в Телец и се слива с амбициозния Юпитер и бунтовния Уран, Луната допълнително ескалира напрежението и провокира действие.

Подчертаният Водолей носи повратни ситуации, изправя ни пред проблемите на бъдещето, пред неотложната необходимост от промени, дори с цената на революции и освобождаване от всичко излишно. Оказваме се под напрежение цялата седмица и трудно можем да разберем или преработим светкавичните преживявания. Нещата изглеждат сякаш искаме да направим гигантски скок във времето. Чрез малко може да се постигне много, затова заложете на обновлението и прогреса.

Седмичен хороскоп за връзки и любов: първо Марс, след това Венера достигат Плутон, а това означава силни страсти. Хората във връзка искат да разберат дали отношенията им имат бъдеще. Повдигат се въпросите за равнопоставеност, свобода, приятелско отношение, солидарно споделяне. Едновременно не искаме да се откажем от общите постижения, но много хора са готови да прекратят и най-близките си връзки, ако не виждат развитие и обещание занапред. От друга страна, има нещо романтично в тази решителност да се постигне идеална любов, което е хипнотизиращо, живо и много привлекателно. Влакът е потеглил напред и ние скачаме на него в движение!

 

Знак на Слънцето: сезонен цикъл и най-обща енергия на периода

Слънцето е във Водолей от 20 януари до 18 февруари. По време на този цикъл сме мотивирани от глад за знания, добиване на опит и проява на оригиналност. Обновлението е по-важно от познатото – съвсем ясно виждаме какво е остаряло в живота ни и се стремим да намерим нови перспективи и нови начини за действие. Йерархията, структурата и редът, които Козирогът е налагал, сега изглеждат твърде скучни и ограничаващи.

По-готови сме да променим своя свят чрез нови идеи и методи. Личната свобода става много по-значима, стремим да се освободим от всичко, което ме надживели, от някои ограничения и задръжки,  които сега ни се струват задушаващи, а не безопасни. Оставяме идеите в главите ни да властват над сърцата ни по време на този цикъл, като предпочитаме обективен, дистанциран и рационален подход към живота.

Когато Слънцето е във Водолей: 20 януари – 19 февруари

 

Седмичен Хороскоп според Луната за 12 – 18 февруари 2024

През тази седмица Луната е Растяща в своята Първа  и Втора фаза след Новолунието във Водолей на 10-ти февруари. Тя ще премине през знаците Риби, Овен, Телец и Близнаци. Следете Лунния календар за месеца за точните часове на фазите на Луната и съответните периоди на Луна без курс:

Лунен календар 2024: Февруари – Новолуние Водолей, Пълнолуние Дева

 

Луна в Риби до 15:25 ч на 12 февруари

Докато Луната е в мечтателните и впечатлителни Риби, често не искаме да се изправим пред реалността. Сега сме по-вглъбени и замислени, чувствителни, интуитивни или състрадателни. Особено добре работят въображението и интуицията ни. Границите и стените отпадат или се заличават. Това е време, когато детайлите се пренебрегват и чувствата не подлежат на описание.

Луната в Риби благоприятства следните дейности: работа с въображението, мистични или духовни занимания, вътрешно развитие, занимания с музика, дизайн и визуални изкуства, оттегляне в уединение, дейности, свързани с вода.

Луна в Овен до 17:02 ч на 14 февруари

Под това влияние сме мотивирани от силното желание да започнем всичко отначало. Инстинктът ни подсказва да търсим нещо ново и ни дава смелостта да го направим. Нашите пионерски импулси са силни и се чувстваме пълни с енергия, спонтанни и ентусиазирани.

Но може да сме нетактични или прекалено импулсивни и като цяло не ни достига издръжливост. Излишната енергия сега се оползотворява най-добре чрез физическа активност.

Луната в Овен благоприятства следните дейности: бързи действия, които дават незабавни резултати; проекти, които се фокусират върху личността. Време за себеутвърждаване, приемане на свежи предизвикателства, започване на краткосрочни проекти.

Луна в Телец до 21:39 ч на 16 февруари

Мотивирани сме от желание за постигане на спокойствие, сигурност, мир и комфорт. Луната е най-чувствена и постоянна в знака Телец. Нашите базисни импулси са активирани и ни се иска да се отпуснем, да се противопоставим на всяка промяна и да „спрем, за да помиришем розите“. Животът малко забавя темпото си и се чувстваме по-спокойни. Може също така да сме склонни към прояви на инат и материализъм.

Луната в Телец благоприятства дейности, които дават солидни и материални резултати, занимания с финансови въпроси и такива, включващи лично имущество, например кандидатстване за заем. Подходящо време за започване на потенциално дългосрочна връзка, за занимания с музика и декориране на дома.

Луна в Близнаци до 05:24 ч на 19 февруари

Нашият основен инстинкт е да общуваме, повече да мислим и да събираме и разпространяваме информация. Мотивирани сме от желание за разнообразие и ново знание, а инстинктивното ни любопитство е отключено. Периодът се отличава с безгрижно настроение, вятърничавост и подвижност, но може да бъде и нервен, неспокоен, с непостоянни състояние.

Луната в Близнаци благоприятства следните дейности: умствен труд, комуникативност и общуване, комбиниране на повече от една дейност наведнъж. Време за повече четене, учене, писане на писма и имейли, изпълнение на поръчки, обучение, създаване на контакти и кратки пътувания.

 

Планетите в знаци: общите тенденции за седмицата

Знакът на планетите определят по какъв начин те ще проявяват енергията си и какви теми ще задават за социалния дневен ред. Докато знакът на Слънцето се сменя всяка година по едно и също време, останалите планети имат различен цикъл.

Меркурий във Водолей от 05-ти до 22-ри февруари 2024. Намаляват видимо субективността и сдържаността в общуването, заместени от приятелско отношение и търсене на общ интерес. А идеализмът, рационалните доводи и критичното мислене стават водещи в начина ни на мислене и общуваме. Комуникацията придобива по-хуманитарна насоченост, поставят се въпросите за обществения интерес.

Меркурий във Водолей от 5 февруари 2024: Да мислим извън рамка

 

Знак на Венера: любовни въпроси, собственост и финанси

Венера е в Козирог от 23 януари до 16 февруари. Време е да се заемем сериозно със своите финанси и да засилим отношенията си с бизнес партньори и/или колеги  това ще бъде по-лесно от обикновено под това влияние. Умението за създаване на хармонична структура се подобряват, способността ни да създаваме връзки с хора, които подкрепят нашите професионални амбиции, се увеличава.

Сега ценим трайните връзки, отличаващи се с надеждност и вярност, търсим истински, може би старомодни отношения. Приемаме сериозно изразяването на чувствата си и отделяме време, за да работим по отношенията си. Като цяло запазваме хладнокръвие дори в емоционални ситуации. Не е време за изневери и експерименти, защото сме по-предпазливи и резервирани, когато изразяваме чувствата си

По отношение на финансите, този цикъл благоприятства консервативни бизнес решения и начинания, дългосрочни инвестиции и разрешаване на въпросите, свързани с пенсия и по-късна възраст.

Венера в Козирог от 23 януари 2024: Стабилност и традиции

Венера е във Водолей от 16-ти февруари до 11-ти март 2024. Под това влияние избираме нетрадиционното, независимостта и свободата в своите взаимоотношения. Да бъдем верни на себе си е от първостепенно значение в нашите взаимоотношения. Експерименталните и отворените връзки сега са по-интригуващи.

Време е да осъзнаем, че всички хора са равни и да приемем приятелствата си, каузите и интересите по-сериозно. Позволяваме си един на друг свобода и желаем да се отнасят с нас справедливо, безкористно и безпристрастно. Да бъдем и приятели, и любовници, е по-важно през този цикъл.

Увеличаването на доходите идва чрез иновативни идеи, преработване на традициите и нестандартен подход. Водолеят може да бъде също толкова верен като Козирога, но трябва свободно да избира условията! Венера във Водолей е приятелски, но по-хладен и не емоционален период.

 

Венера във Водолей от 16 февруари: Вкус за изключителното

Знак на Марс: физическа енергия, воля, характер на конфликтите

Марс в Козирог между 04-ти януари и 13-ти февруари 2024. Марс в Козирог представлява решителна и постоянна енергия. Способства за обмисляне на последствията, преди да се предприемат действия. Физическата енергия е надеждна, но резервирана и предпазлива. Бавни сме в изразяването на гняв, но можем да бъдем доста студени и раздразнителни, ако сме разочаровани.

Скептицизмът и реализмът са водещи теми, както и задълбочените усилия, редът, дисциплината. Доброто планиране е на фокус. Не се харесва прахосничеството, небрежността и пищността. Амбициите са ясни, а действията – премерени и внимателни. Доминира желанието за контрол.

Марс в Козирог до 13 февруари: Мощна, но контролирана енергия

Марс във Водолей от 13-ти февруари до 22-ри март 2024. Динамични, но непостоянни енергийни нива, постигане на целите чрез тактиката проба-грешка, спонтанни изблици на гняв. В начинанията си повече вярваме в екипността и солидарното сътрудничество, по-малко на личната сила.

В действията си избираме нетрадиционни методи и сме склонни да подхождаме към проблемите от интелектуална, хладно обективна гледна точка. Нуждаем се от пространство и не приемаме да бъдем принуждавани да вървим по определен път.

Това е време за изобретения, иновации и революции. Освобождаваме се от остарели модели и местим границите. Проявяваме непокорство и упоритост, ако се чувстваме ограничени или онеправдани.

 

Марс във Водолей от 13 февруари 2024: Свободна воля и инициатива

Дългосрочни социални влияния

Знак на Юпитер: главните ни цели, възгледите, далечните пътувания

Юпитер дългосрочно преминава през знака Телец. Един вид докосване на Мидас е сигнализирано от новия цикъл, който сега изгрява в живота ви. Просперитетът и сигурността заемат централно място в мислите ви; нежният, но отдаден консерватизъм ви носи всякакви добри неща. Погрижете се за материалните неща, а духовните ще се погрижат за себе си: това е вашата ориентация сега.

Юпитер в Телец 2023 – 2024 – Търпение за стабилен успех

Знак на Сатурн: структури, организация и ограничения

Сатурн дългосрочно ще преминава през знака Риби. Постигането на мир с миналото, приемане на ограничения и несправедливост и справянето с кармичните дългове – това са някои от проблемите, с които ще се сблъскваме при тази фаза на Сатурн. Липсата на прошка и неуспехът да се справим с тези предизвикателства верижно ще причини още провали и ще постави нови препятствия по пътя. Научете се да гледате отвъд тясно личното и егоистичното, за да не се усложнят още ситуациите.

Транзитът на Сатурн в Риби 2023 – 2026 г. и 12-те зодии

Кармични уроци и задачи по Лунните възли

Северen лунен възел в Овен, Южен лунен възел във Везни (17 юли 2023 – 11 януари 2025). При този цикъл трябва да се стремим към постигането първо на лична автономия и вътрешен мир, вместо да се фокусираме върху баланс във взаимоотношенията на всяка цена. След като преоткрием себе си и личното си място под звездите като пълноценни хора, ще можем да подобрим и отношенията си. Темата на тази двойка значи е търсене на лично щастие и удовлетворение, без да сме зависими от другите.

Северен Лунен Възел в Овен от 17 юли 2023 до 11 януари 2025

Знак на Уран – промени и обрати

Уран преминава през знака Телец дългосрочно. Практичността и изобретателността се комбинират добре с практичните намерение. Мощен стимул за иновации при упорита работа, реформи във финансовата сфера. Възприемането на новаторски концепции и превръщането им в реални задачи е най-силната ни стратегия. Засядането в миналото и назадничавото трябва да се избягва на всяка цена. Отлично време за всички, които се отличават с финансова грамотност, изобретателност и усет за светски дела.

Знак на Нептун – духовност, изкуство и психика

Нептун дългосрочно се намира в знака Риби. На висше ниво, духовните занимания заемат водещо място при този цикъл, а нисшите прояви се свързват с психични проблеми. Изящните изкуства и всякакъв вид визуализации и фантазии придобиват по-голямо значение в живота ни. Да се научим да приемаме съдбата си, да разбираме защо носим дадена карма и разбирането, че сме подвластни на висшите духовни сили, по-големи от всички простосмъртни, може да се разглежда като най-доброто освобождение и постигане на вътрешно спокойствие.

Значение на Нептун в знака Риби 2011 – 2026

Знак на Плутон – дълбоки кризи и трансформации

Второ влизане на Плутон във Водолей 20 януари – 1 септември 2024 – Преходът на Плутон от Козирог към Водолей означава да се откажем от модели и разбирания, които вече не са ни нужни, не ни помагат да постигнем щастие, свобода и спокойствие. Окончателното, трето влизане, предстои на 19 ноември 2024 г. и ще продължи до 8 март 2043 г.

Плутон във Водолей до 2044г. – Лични и социални влияния

Още прогнозни хороскопи

Хороскоп за 2024: подгответе се за трудности, грабнете шанса

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните