Енергията на всяка седмица е уникална поради комбинацията от 10 планети и знаци, която никога не се повтаря. Заедно с цикъла на Луната, седмичният хороскоп определя с какво да оползотворите най-добре времето си. Вижте качеството на периода и как да го използвате според темата, която планети, знаци и цикли задават.

ПОРЪЧАЙ СВОЯ ГОДИШЕН И СОЛАРЕН ХОРОСКОП

Меркурий преминава във Водолей в понеделник, където съвпадът с Плутон многократно усилва импулсите му за дълбока трансформация на начина ни на мислене. Луната е намаляваща в средата на знака Стрелец, с благоприятен аспект със Слънцето. Това изглежда като стресиращ момент, когато някой „хвърля бомба“, казвайки нещо, което кара хората да седнат и да обърнат внимание. Целта е да се създава максимална прозрачност.

Най-значимото звездно събитие през седмицата е Новолунието във Водолей на 10-ти февруари, когато настъпва и Китайската нова година 2024 на Зеления Дървен Дракон (Ян). Слънцето и Луната са в квадрат с Уран, което също създава ефект на изненада и дори шок. Важни истини излизат наяве, което ще има положителен резонанс, защото е ориентирано към бъдещето. Венера в добра връзка с Уран и Юпитер е в хармония със Сатурн. Можем да станем свидетели на важени разговори за бъдещето, със силни и повратни думи.

В края на седмицата Меркурий е в напрегнат аспект с Юпитер, докато Луната се присъединява към Сатурн. Думите, решенията и общуването са подвластни на преувеличение, а в емоционален план нещо ни тежи. Това може да се дължи на факта, че едновременно се говори за значими планове и обществени каузи, а много хора са притиснати от ограниченията на ежедневието си.

Седмичен хороскоп за връзки и любов: Докато Венера в Козирог е в аспект с Уран, се нуждаем от стабилност, но и повече свобода и приятелско отношение. Ако сте съгласни, че във връзката ви трябва да има равноправие и си имате достатъчно доверие, за да си давате свобода, нищо не трябва да пречи на отношенията ви. Скупчването на много планети във Водолей ви задъхва с много въпроси – Защо промените са изненадващи и за кого?  Кой не е преценил ситуацията? Дали сме приели партньора си достатъчно сериозно, като равноправен приятел?

 

Знак на Слънцето: сезонен цикъл и най-обща енергия на периода

Слънцето е във Водолей от 20 януари до 18 февруари. По време на този цикъл сме мотивирани от глад за знания, добиване на опит и проява на оригиналност. Обновлението е по-важно от познатото – съвсем ясно виждаме какво е остаряло в живота ни и се стремим да намерим нови перспективи и нови начини за действие. Йерархията, структурата и редът, които Козирогът е налагал, сега изглеждат твърде скучни и ограничаващи.

По-готови сме да променим своя свят чрез нови идеи и методи. Личната свобода става много по-значима, стремим да се освободим от всичко, което ме надживели, от някои ограничения и задръжки,  които сега ни се струват задушаващи, а не безопасни. Оставяме идеите в главите ни да властват над сърцата ни по време на този цикъл, като предпочитаме обективен, дистанциран и рационален подход към живота.

Когато Слънцето е във Водолей: 20 януари – 19 февруари

 

Седмичен Хороскоп според Луната за 05 – 11 февруари 2024

През тази седмица Луната е намаляваща преди Новолунието в събота, след което започва да расте. Тя ще премине през знаците Стрелец, Козирог, Водолей и Риби. Следете Лунния календар за месеца за точните часове на фазите на Луната и съответните периоди на Луна без курс:

Лунен календар 2024: Февруари – Новолуние Водолей, Пълнолуние Дева

 

Луна в Стрелец до 14:08 ч на 06 февруари

Луната в Стрелец стимулира целенасочената работа и оптимистичната ни нагласа. При този цикъл сме мотивирани от необходимостта да търсим истината и сме готови да преследваме всяка убедителна философия и мащабна визия за света.

Точно сега не се интересуваме от подробности – вместо това се фокусираме върху голямата картина. Задоволяваме дълбоките си емоционални нужди с нови преживявания и впускане в приключения. Спонтанността е водещият принцип, не искаме да планираме предварително и предпочитаме да се носим според вятъра. Но може също да сме склонни към прекаляване с всичко и да преувеличаваме фактите. .

Луната в Стрелец благоприятства следните дейности: всякакви авантюри и приключения, които включват откриване на нови хоризонти, пътуване; повишен интерес към висше образование, стартиране на издателски проекти, реклама, физическа активност.

Луна в Козирог до 15:59 ч на 08 февруари

Осъзнаваме необходимостта от структура и точно планиране напред. Инстинктивно усещаме ограниченията на време и пространство. Мотивирани сме от желание за обществен успех. Постижението и изявата са най-важни за нас.

Проявяваме находчивост и упоритост и не искаме да губим време, енергия или ресурси. Това може да бъде много трезво влияние – дори депресиращо. Но може да бъде и продуктивно време, ако се осмелим да погледнем реалността в очите.

Луната в Козирог благоприятства следните дейности: дългосрочни проекти, които дават бавни, но стабилни резултати, практически начинания, кариерно развитие, изготвяне на бизнес план, дългосрочни и стабилни инвестиции.

Луна във Водолей до 15:42 ч на 10 февруари

Влечението към всичко ново и необичайно и инстинктивната нужда от усъвършенстване характеризират тази фаза. Сега реакциите са повече интелектуални, отколкото емоционални, а взаимодействията са по-неутрални, отколкото лични.

Това е време за социални събирания, работа за групови идеали и цели за бъдещето, за мозъчна атака с цел нови идеи и прогресивни промени. Отворени сме към необичайни методи за правене на нещата и гледаме в перспектива. Може по-трудно да се придържаме към график и да го жертваме в полза на личната си свобода.

Луната във Водолей благоприятства следните дейности: необичайни или радикални начинания, социални занимания, групови проекти, стартиране или подкрепа на каузи, опитване на нещо напълно ново, присъединяване към нова приятелска група.

Луна в Риби до 15:25 ч на 12 февруари

Докато Луната е в мечтателните и впечатлителни Риби, често не искаме да се изправим пред реалността. Сега сме по-вглъбени и замислени, чувствителни, интуитивни или състрадателни. Особено добре работят въображението и интуицията ни. Границите и стените отпадат или се заличават. Това е време, когато детайлите се пренебрегват и чувствата не подлежат на описание.

Луната в Риби благоприятства следните дейности: работа с въображението, мистични или духовни занимания, вътрешно развитие, занимания с музика, дизайн и визуални изкуства, оттегляне в уединение, дейности, свързани с вода.

Седмичен хороскоп 05 - 11 февруари 2024

Планетите в знаци: общите тенденции за седмицата

Знакът на планетите определят по какъв начин те ще проявяват енергията си и какви теми ще задават за социалния дневен ред. Докато знакът на Слънцето се сменя всяка година по едно и също време, останалите планети имат различен цикъл.

Меркурий в Козирог от 14 януари до 5 февруари 2024 – нашето мислене е методично и фокусът трезв и практичен. Под това влияние е по-лесно да се концентрираме върху задачите и работата си. Разговорите стават по-земни или фокусирани върху бизнес/практически въпроси, а мисловните модели и стил на общуване – по-логични, подредени и организирани. Сега сме по-способни да сортираме това, което е подходящо и съществено. Реализмът навлиза в картината, отказваме се от празните приказки, а прецизността става водеща Нашите инстинкти за оцеляване са силни – интересуваме се какво ще ни бъде от полза в дългосрочен план.

Меркурий в Козирог от 14 януари: Конструктивна мисъл

Меркурий във Водолей от 05-ти до 22-ри февруари 2024. Намаляват видимо субективността и сдържаността в общуването, заместени от приятелско отношение и търсене на общ интерес. А идеализмът, рационалните доводи и критичното мислене стават водещи в начина ни на мислене и общуваме. Комуникацията придобива по-хуманитарна насоченост, поставят се въпросите за обществения интерес.

Меркурий във Водолей от 5 февруари 2024: Да мислим извън рамка

 

Знак на Венера: любовни въпроси, собственост и финанси

Венера е в Козирог от 23 януари до 16 февруари. Време е да се заемем сериозно със своите финанси и да засилим отношенията си с бизнес партньори и/или колеги  това ще бъде по-лесно от обикновено под това влияние. Умението за създаване на хармонична структура се подобряват, способността ни да създаваме връзки с хора, които подкрепят нашите професионални амбиции, се увеличава.

Сега ценим трайните връзки, отличаващи се с надеждност и вярност, търсим истински, може би старомодни отношения. Приемаме сериозно изразяването на чувствата си и отделяме време, за да работим по отношенията си. Като цяло запазваме хладнокръвие дори в емоционални ситуации. Не е време за изневери и експерименти, защото сме по-предпазливи и резервирани, когато изразяваме чувствата си

По отношение на финансите, този цикъл благоприятства консервативни бизнес решения и начинания, дългосрочни инвестиции и разрешаване на въпросите, свързани с пенсия и по-късна възраст.

Венера в Козирог от 23 януари 2024: Стабилност и традиции

Знак на Марс: физическа енергия, воля, характер на конфликтите

Марс в Козирог между 04-ти януари и 13-ти февруари 2024. Марс в Козирог представлява решителна и постоянна енергия. Способства за обмисляне на последствията, преди да се предприемат действия. Физическата енергия е надеждна, но резервирана и предпазлива. Бавни сме в изразяването на гняв, но можем да бъдем доста студени и раздразнителни, ако сме разочаровани.

Скептицизмът и реализмът са водещи теми, както и задълбочените усилия, редът, дисциплината. Доброто планиране е на фокус. Не се харесва прахосничеството, небрежността и пищността. Амбициите са ясни, а действията – премерени и внимателни. Доминира желанието за контрол.

Марс в Козирог до 13 февруари: Мощна, но контролирана енергия

Дългосрочни социални влияния

Знак на Юпитер: главните ни цели, възгледите, далечните пътувания

Юпитер дългосрочно преминава през знака Телец. Един вид докосване на Мидас е сигнализирано от новия цикъл, който сега изгрява в живота ви. Просперитетът и сигурността заемат централно място в мислите ви; нежният, но отдаден консерватизъм ви носи всякакви добри неща. Погрижете се за материалните неща, а духовните ще се погрижат за себе си: това е вашата ориентация сега.

Юпитер в Телец 2023 – 2024 – Търпение за стабилен успех

Знак на Сатурн: структури, организация и ограничения

Сатурн дългосрочно ще преминава през знака Риби. Постигането на мир с миналото, приемане на ограничения и несправедливост и справянето с кармичните дългове – това са някои от проблемите, с които ще се сблъскваме при тази фаза на Сатурн. Липсата на прошка и неуспехът да се справим с тези предизвикателства верижно ще причини още провали и ще постави нови препятствия по пътя. Научете се да гледате отвъд тясно личното и егоистичното, за да не се усложнят още ситуациите.

Транзитът на Сатурн в Риби 2023 – 2026 г. и 12-те зодии

Кармични уроци и задачи по Лунните възли

Северen лунен възел в Овен, Южен лунен възел във Везни (17 юли 2023 – 11 януари 2025). При този цикъл трябва да се стремим към постигането първо на лична автономия и вътрешен мир, вместо да се фокусираме върху баланс във взаимоотношенията на всяка цена. След като преоткрием себе си и личното си място под звездите като пълноценни хора, ще можем да подобрим и отношенията си. Темата на тази двойка значи е търсене на лично щастие и удовлетворение, без да сме зависими от другите.

Северен Лунен Възел в Овен от 17 юли 2023 до 11 януари 2025

Знак на Уран – промени и обрати

Уран преминава през знака Телец дългосрочно. Практичността и изобретателността се комбинират добре с практичните намерение. Мощен стимул за иновации при упорита работа, реформи във финансовата сфера. Възприемането на новаторски концепции и превръщането им в реални задачи е най-силната ни стратегия. Засядането в миналото и назадничавото трябва да се избягва на всяка цена. Отлично време за всички, които се отличават с финансова грамотност, изобретателност и усет за светски дела.

Знак на Нептун – духовност, изкуство и психика

Нептун дългосрочно се намира в знака Риби. На висше ниво, духовните занимания заемат водещо място при този цикъл, а нисшите прояви се свързват с психични проблеми. Изящните изкуства и всякакъв вид визуализации и фантазии придобиват по-голямо значение в живота ни. Да се научим да приемаме съдбата си, да разбираме защо носим дадена карма и разбирането, че сме подвластни на висшите духовни сили, по-големи от всички простосмъртни, може да се разглежда като най-доброто освобождение и постигане на вътрешно спокойствие.

Значение на Нептун в знака Риби 2011 – 2026

Знак на Плутон – дълбоки кризи и трансформации

Второ влизане на Плутон във Водолей 20 януари – 1 септември 2024 – Преходът на Плутон от Козирог към Водолей означава да се откажем от модели и разбирания, които вече не са ни нужни, не ни помагат да постигнем щастие, свобода и спокойствие. Окончателното, трето влизане, предстои на 19 ноември 2024 г. и ще продължи до 8 март 2043 г.

Плутон във Водолей до 2044г. – Лични и социални влияния

Още прогнозни хороскопи

Хороскоп за 2024: подгответе се за трудности, грабнете шанса

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните