Енергията на всяка седмица е уникална поради комбинацията от 10 планети и знаци, която никога не се повтаря. Заедно с цикъла на Луната, седмичният хороскоп определя с какво да оползотворите най-добре времето си. Вижте качеството на периода и как да го използвате според темата, която планети, знаци и цикли задават.

ПОРЪЧАЙ СВОЯ ГОДИШЕН И СОЛАРЕН ХОРОСКОП

В понеделник Луната в Дева формира фигура “хвърчило” заедно с три планети: затова хората могат по-успешно да работят за обща цел и да носят повече социална отговорност (Сатурн в Риби е на върха на хвърчилото). Хармоничната връзка между благодетелите Венера в Козирог – Юпитер в Телец и напрежението между Слънцето във Водолей и Юпитер в Телец показват някакво удовлетворение от живота, макар и не пълно щастие. За да се постигне положителна нагласа, трябва да разгледате всичко внимателно. Плутон във Водолей налага ревизия и обновление във всички области.

Марс и Меркурий също са в съвпад в разумния и стабилен Козирог и непрекъснато ни карат да поставяме под съмнение своите мисли и действия. А когато е намесен бунтарят Уран с хармоничен аспект, е невъзможно да се избегне критичното противоречие. Дори може да е забавно да се тества и отхвърляш всичко и да трябва да се премисля и започва отново.

Напрегнатият аспект между Слънце и Юпитер дава изостряне на его-конфликтите, преувеличение на всичко. Но може да имат игрив и развеселяващ ефект, особено в сряда, когато Луната във Везни хармонично подкрепя Слънцето във Водолей и укрепва елемента Въздух / интелектуалния подход.

Отделно от това, продължава да има силен акцент върху елемента Земя, който символизира желанието за работа, практичното мислене и без безкомромисния прагматизъм Проблемите на справедливостта и човешкото достойнство също са на дневен ред. Като цяло обаче това спокойствие е затишие пред буря.

Седмичен хороскоп за връзки и любов: Планетите на привличането Венера и Марс са в Козирог и показват силна нужда от сигурност. Приключението е приятна идея, но ще ви задоволи ли в дългосрочен план? Плутон и Уран ще осигурят известно вълнение, защото не искаме всичко да е скучно и предвидимо. Дайте израз и възможности за разгръщане на енергията на Марс чрез активност, приключения, състезания, завоевания, защото всеки, който се чувства затворен, рано или късно ще избухне.

Знак на Слънцето: сезонен цикъл и най-обща енергия на периода

Слънцето е във Водолей от 20 януари до 18 февруари. По време на този цикъл сме мотивирани от глад за знания, добиване на опит и проява на оригиналност. Обновлението е по-важно от познатото – съвсем ясно виждаме какво е остаряло в живота ни и се стремим да намерим нови перспективи и нови начини за действие. Йерархията, структурата и редът, които Козирогът е налагал, сега изглеждат твърде скучни и ограничаващи.

По-готови сме да променим своя свят чрез нови идеи и методи. Личната свобода става много по-значима, стремим да се освободим от всичко, което ме надживели, от някои ограничения и задръжки,  които сега ни се струват задушаващи, а не безопасни. Оставяме идеите в главите ни да властват над сърцата ни по време на този цикъл, като предпочитаме обективен, дистанциран и рационален подход към живота.

Когато Слънцето е във Водолей: 20 януари – 19 февруари

 

Седмичен Хороскоп според Луната за 29 януари – 04 февруари 2024

През тази седмица Луната е намаляваща след отминалото на 25-ти Пълнолуние в Лъв. Луната ще премине през знаците Дева, Везни, Скорпион и Стрелец. Следете Лунния календар за месеца за точните часове на фазите на Луната и съответните периоди на Луна без курс:

Лунен календар 2024 Януари – Новолуние Козирог, Пълнолуние Лъв

Лунен календар 2024: Февруари – Новолуние Водолей, Пълнолуние Дева

Луна в Дева до 10:05 ч на 30 януари

Сега инстинктивно гравитираме към практически дейности с аналитична нагласа. Но в желанието си да оправим нещата, лесно може да се окаже, че преосмисляме и променяме плановете си. Емоционалното удовлетворение идва от решаването на дребни проблеми, от създаването на ред и помощта за другите.

Здравни теми и въпроси могат да излязат на фокус, добър момент да помислите за профилактика. Сега по-лесно забелязваме малките части, които съставляват цялото и вместо да позволяваме на досадните детайли да ни притесняват, може да работим върху изглаждането им, така че по-уверено да вървим напред.

Луната в Дева благоприятства следните дейности: аналитични и счетоводни занимания, услуги или служба на някого и рутинни задължения; всички дейности, които биха имали полза от влизане в най-големи детайли.

 

Луна във Везни до 22:36 ч на 01 февруари

Създаването на ред е на фокус, но не чрез подреждане или организиране в детайл, както беше при Луна в Дева, а най-вече чрез приятно общуване и взаимодействие с другите и търсене на естетика в околната среда. Склонни сме да решаваме проблемите си чрез дипломация и сме способни да оставим настрана собствените си емоции, за да постигнем мира, за който жадуваме.

Сега тенденцията е да се избягват директните сблъсъци. Решенията не идват лесно. Разбирането за позициите и на двете страни в дадена ситуация е основната причина за колебание. Най-голямата опасност е страхът от загуба на одобрението на другите.

Луната във Везни благоприятства следните дейности: всички въпроси на взаимоотношенията и партньорствата, дейности, включващи работа в екип и сътрудничество, занимания, свързани със самоанализ и постигане на вътрешен баланс, всички активности, свързани със създаване на красота.

Луна в Скорпион до 08:27 ч на 04 февруари

След спокойствието на Везните, интензитетът е всичко, което ни интересува при Луна в Скорпион. Независимо дали става въпрос за емоционална или физическа страст, вътрешно или изразено публично въодушевление, скръб или силно желание – всички емоции се преживяват на дълбоко и крайно лично ниво.

Мотивирани сме от желанието си да стигнем до дъното на нещата и инстинктивно четем между редовете (дори когато няма категорични причини за задълбочаване). Сега повърхностностните и леки неща няма да ни вършат работа. Луната в Скорпион ни подтиква да разкрием собствената си вътрешна сила.

Отлично време да се отървем от старите страхове и да поработим с ограничаващите ни навици. Това може да бъде изключително интимно и страстно време. Но избягвайте манипулативните тактики, мрачните мисли и склонността към подозрителност.

Луната в Скорпион благоприятства следните дейности: справяне с данъчни въпроси и финансови задължения, секс и интимни въпроси, психологически анализи, задълбочени изследвания, самоанализ, освобождаване от стари вещи и зависимости.

Луна в Стрелец до 14:08 ч на 06 февруари

Луната в Стрелец стимулира целенасочената работа и оптимистичната ни нагласа. При този цикъл сме мотивирани от необходимостта да търсим истината и сме готови да преследваме всяка убедителна философия и мащабна визия за света.

Точно сега не се интересуваме от подробности – вместо това се фокусираме върху голямата картина. Задоволяваме дълбоките си емоционални нужди с нови преживявания и впускане в приключения. Спонтанността е водещият принцип, не искаме да планираме предварително и предпочитаме да се носим според вятъра. Но може също да сме склонни към прекаляване с всичко и да преувеличаваме фактите. .

Луната в Стрелец благоприятства следните дейности: всякакви авантюри и приключения, които включват откриване на нови хоризонти, пътуване; повишен интерес към висше образование, стартиране на издателски проекти, реклама, физическа активност.

седмичен хороскоп 19 януари 4 февруари 2024

Планетите в знаци: общите тенденции за седмицата

Знакът на планетите определят по какъв начин те ще проявяват енергията си и какви теми ще задават за социалния дневен ред. Докато знакът на Слънцето се сменя всяка година по едно и също време, останалите планети имат различен цикъл.

Меркурий в Козирог от 14 януари до 5 февруари 2024 – нашето мислене е методично и фокусът трезв и практичен. Под това влияние е по-лесно да се концентрираме върху задачите и работата си. Разговорите стават по-земни или фокусирани върху бизнес/практически въпроси, а мисловните модели и стил на общуване – по-логични, подредени и организирани. Сега сме по-способни да сортираме това, което е подходящо и съществено. Реализмът навлиза в картината, отказваме се от празните приказки, а прецизността става водеща Нашите инстинкти за оцеляване са силни – интересуваме се какво ще ни бъде от полза в дългосрочен план.

Меркурий в Козирог от 14 януари: Конструктивна мисъл

 

Знак на Венера: любовни въпроси, собственост и финанси

Венера е в Козирог от 23 януари до 16 февруари. Време е да се заемем сериозно със своите финанси и да засилим отношенията си с бизнес партньори и/или колеги  това ще бъде по-лесно от обикновено под това влияние. Умението за създаване на хармонична структура се подобряват, способността ни да създаваме връзки с хора, които подкрепят нашите професионални амбиции, се увеличава.

Сега ценим трайните връзки, отличаващи се с надеждност и вярност, търсим истински, може би старомодни отношения. Приемаме сериозно изразяването на чувствата си и отделяме време, за да работим по отношенията си. Като цяло запазваме хладнокръвие дори в емоционални ситуации. Не е време за изневери и експерименти, защото сме по-предпазливи и резервирани, когато изразяваме чувствата си

По отношение на финансите, този цикъл благоприятства консервативни бизнес решения и начинания, дългосрочни инвестиции и разрешаване на въпросите, свързани с пенсия и по-късна възраст.

Венера в Козирог от 23 януари 2024: Стабилност и традиции

Знак на Марс: физическа енергия, воля, характер на конфликтите

Марс в Козирог между 04-ти януари и 13-ти февруари 2024. Марс в Козирог представлява решителна и постоянна енергия. Способства за обмисляне на последствията, преди да се предприемат действия. Физическата енергия е надеждна, но резервирана и предпазлива. Бавни сме в изразяването на гняв, но можем да бъдем доста студени и раздразнителни, ако сме разочаровани.

Скептицизмът и реализмът са водещи теми, както и задълбочените усилия, редът, дисциплината. Доброто планиране е на фокус. Не се харесва прахосничеството, небрежността и пищността. Амбициите са ясни, а действията – премерени и внимателни. Доминира желанието за контрол.

Марс в Козирог до 13 февруари: Мощна, но контролирана енергия

Дългосрочни социални влияния

Знак на Юпитер: главните ни цели, възгледите, далечните пътувания

Юпитер дългосрочно преминава през знака Телец. Един вид докосване на Мидас е сигнализирано от новия цикъл, който сега изгрява в живота ви. Просперитетът и сигурността заемат централно място в мислите ви; нежният, но отдаден консерватизъм ви носи всякакви добри неща. Погрижете се за материалните неща, а духовните ще се погрижат за себе си: това е вашата ориентация сега.

Юпитер в Телец 2023 – 2024 – Търпение за стабилен успех

Знак на Сатурн: структури, организация и ограничения

Сатурн дългосрочно ще преминава през знака Риби. Постигането на мир с миналото, приемане на ограничения и несправедливост и справянето с кармичните дългове – това са някои от проблемите, с които ще се сблъскваме при тази фаза на Сатурн. Липсата на прошка и неуспехът да се справим с тези предизвикателства верижно ще причини още провали и ще постави нови препятствия по пътя. Научете се да гледате отвъд тясно личното и егоистичното, за да не се усложнят още ситуациите.

Транзитът на Сатурн в Риби 2023 – 2026 г. и 12-те зодии

Кармични уроци и задачи по Лунните възли

Северen лунен възел в Овен, Южен лунен възел във Везни (17 юли 2023 – 11 януари 2025). При този цикъл трябва да се стремим към постигането първо на лична автономия и вътрешен мир, вместо да се фокусираме върху баланс във взаимоотношенията на всяка цена. След като преоткрием себе си и личното си място под звездите като пълноценни хора, ще можем да подобрим и отношенията си. Темата на тази двойка значи е търсене на лично щастие и удовлетворение, без да сме зависими от другите.

Северен Лунен Възел в Овен от 17 юли 2023 до 11 януари 2025

Знак на Уран – промени и обрати

Уран преминава през знака Телец дългосрочно. Практичността и изобретателността се комбинират добре с практичните намерение. Мощен стимул за иновации при упорита работа, реформи във финансовата сфера. Възприемането на новаторски концепции и превръщането им в реални задачи е най-силната ни стратегия. Засядането в миналото и назадничавото трябва да се избягва на всяка цена. Отлично време за всички, които се отличават с финансова грамотност, изобретателност и усет за светски дела.

Знак на Нептун – духовност, изкуство и психика

Нептун дългосрочно се намира в знака Риби. На висше ниво, духовните занимания заемат водещо място при този цикъл, а нисшите прояви се свързват с психични проблеми. Изящните изкуства и всякакъв вид визуализации и фантазии придобиват по-голямо значение в живота ни. Да се научим да приемаме съдбата си, да разбираме защо носим дадена карма и разбирането, че сме подвластни на висшите духовни сили, по-големи от всички простосмъртни, може да се разглежда като най-доброто освобождение и постигане на вътрешно спокойствие.

Значение на Нептун в знака Риби 2011 – 2026

Знак на Плутон – дълбоки кризи и трансформации

Второ влизане на Плутон във Водолей 20 януари – 1 септември 2024 – Преходът на Плутон от Козирог към Водолей означава да се откажем от модели и разбирания, които вече не са ни нужни, не ни помагат да постигнем щастие, свобода и спокойствие. Окончателното, трето влизане, предстои на 19 ноември 2024 г. и ще продължи до 8 март 2043 г.

Плутон във Водолей до 2044г. – Лични и социални влияния

Още прогнозни хороскопи

Хороскоп за 2024: подгответе се за трудности, грабнете шанса

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните