Енергията на всяка седмица е уникална поради комбинацията от 10 планети и знаци, която никога не се повтаря. Заедно с цикъла на Луната, седмичният хороскоп определя с какво да оползотворите най-добре времето си. Вижте качеството на периода и как да го използвате според темата, която планети, знаци и цикли задават.

ПОРЪЧАЙ СВОЯ ГОДИШЕН И СОЛАРЕН ХОРОСКОП

След забележителното (второ) влизане на Плутон във Водолей, първо трябва да подредим мислите си. Плутон символизира бездната, радикалното, първичното, но в крайна сметка истинното. А Водолей представлява новото, технологичното и визионерското. Ако новите процеси не се движат достатъчно бързо за вас, можем да станем категорични до радикалност заради Плутон тук.

При пълнолунието в Лъв на 25-ти януари, четвъртък, Плутон е в съвпад със Слънцето във Водолей, но е на достатъчно разстояние, за да действа по-силно и самостоятелно. Слънцето ще вдъхва оптимизъм, но Плутон ще изважда и мрачните аспекти на всичко. Така двойната енергия ще ни показва едновременно и светлината, и тъмнината; и силата на живота, и неговите превратности и драми.

През седмицата Юпитер е в напрегната квадратура с оста Слънце-Луна и показва склонност към преувеличение, пресилване, създаване “от мухата слон”. Това създава много динамични ситуации, които в последствие ще се окажат ненужно ескалирани и раздути.

Меркурий се присъединява към Марс в Козирог  – комбинацията дава остри и категорични думи, силни и стабилни аргументи при спор. Също е в най-добра връзка с Уран, който обича да поставя под въпрос всичко и да руши излишното в комуникацията.

В допълнение към тези по-скоро критични енергии, имаме красив и успокояващ съзвездие голям триъгълник, образуван от Венера, Сатурн и Юпитер, който ще подпомага уважението и сътрудничеството. В областите на Венера – финанси, връзки, отношения – са възможни забележителни публични резултати, с ефект върху реализацията в обществото или кариерата

Връзка / Любов: Венера преминава в Козирог и получава благоприятна подкрепа от Сатурн и Юпитер. Този благоприятен тригон събира удоволствие и разум, любов и уважение, щедрост и умереност. Взаимоотношенията имат не само партньорско, но и социално измерение. Когато сте заедно с даден човек, не само се подкрепяте един друг, но всички наоколо трябва да го знаят.

Пълнолунието в знак на Лъв в четвъртък стимулира даването на повече лична свободата да се живеят близките отношения по начин, който ви подхожда най-добре.

 

Знак на Слънцето: сезонен цикъл и най-обща енергия на периода

Слънцето е във Водолей от 20 януари до 18 февруари. По време на този цикъл сме мотивирани от глад за знания, добиване на опит и проява на оригиналност. Обновлението е по-важно от познатото – съвсем ясно виждаме какво е остаряло в живота ни и се стремим да намерим нови перспективи и нови начини за действие. Йерархията, структурата и редът, които Козирогът е налагал, сега изглеждат твърде скучни и ограничаващи.

По-готови сме да променим своя свят чрез нови идеи и методи. Личната свобода става много по-значима, стремим да се освободим от всичко, което ме надживели, от някои ограничения и задръжки,  които сега ни се струват задушаващи, а не безопасни. Оставяме идеите в главите ни да властват над сърцата ни по време на този цикъл, като предпочитаме обективен, дистанциран и рационален подход към живота.

Когато Слънцето е във Водолей: 20 януари – 19 февруари

 

Седмичен Цикъл на Луната за 15 – 21 януари 2024

През тази седмица Луната е растяща до Пълнолунието си в Лъв на 25-ти януари. След това започва да намалява. Луната ще премине през знаците Близнаци, Рак, Лъв и Дева. Следете Лунния календар за точните часове на фазите на Луната и съответните периоди на Луна без курс:

Лунен календар 2024 Януари: Новолуние Козирог, Пълнолуние Лъв

Луна в Близнаци до 23:52 ч на 22 януари

Нашият основен инстинкт е да общуваме, повече да мислим и да събираме и разпространяваме информация. Мотивирани сме от желание за разнообразие и ново знание, а инстинктивното ни любопитство е отключено. Периодът се отличава с безгрижно настроение, вятърничавост и подвижност, но може да бъде и нервен, неспокоен, с непостоянни състояние.

Луната в Близнаци благоприятства следните дейности: умствен труд, комуникативност и общуване, комбиниране на повече от една дейност наведнъж. Време за повече четене, учене, писане на писма и имейли, изпълнение на поръчки, обучение, създаване на контакти и кратки пътувания.

Луна в Рак до 09:38 ч на 25 януари

Безпокойството на Луната в Близнаци сега отстъпва място на инстинктивната нужда от мир и тишина. Чувството за принадлежност и желанието за постигане на безопасност е това, което ни мотивира. Луната е силна тук и тази нейна позиция има дори лечебен потенциал. Макар и по-прикрити сега, нашите чувства са дълбоки и искрени, което прави тези един-два дни идеален момент да се докоснем до всичко, което емоционално ни трогва и мотивира.

Луната в Рак благоприятства следните дейности: Домашна работа, работа с емоциите ни, активности, които носят осъзнаване на личните ни физически нужди, създаване на удобство и сигурност, лежерна почивка, семейни събирания.

Луна в Лъв до 21:12 ч на 27 януари

Луната в Лъв сякаш разговаря с нашето „вътрешно дете“ – това е топла, щедра, любяща от все сърце позиция, когато е хубаво да се погрижим за себе си. Гордостта ни предпазва от дребнавост, но също така може да ни попречи да се отворим и да разкрием как се чувстваме наистина.

Сега сякаш сме на сцена, емоциите ни са по-видими и огнени и сме склонни да създаваме драма в живота си. Лесно се чувстваме заплашени и обидени от всяка проява на безразличие. Това е време, когато търсим внимание и искаме да изпъкнем със специалните си лични качества. Силен период за романтика и всякаква творческа дейност.

Луната в Лъв благоприятства творческите дейности, заниманията с деца, щедрите начинания, работа, в която се очаква лично признание и поемане на някакъв риск.Луна в Дева

Сега инстинктивно гравитираме към практически дейности с аналитична нагласа. Но в желанието си да оправим нещата, лесно може да се окаже, че преосмисляме и променяме плановете си. Емоционалното удовлетворение идва от решаването на дребни проблеми, от създаването на ред и помощта за другите.

Здравни теми и въпроси могат да излязат на фокус, добър момент да помислите за профилактика. Сега по-лесно забелязваме малките части, които съставляват цялото и вместо да позволяваме на досадните детайли да ни притесняват, може да работим върху изглаждането им, така че по-уверено да вървим напред.

Луната в Дева благоприятства следните дейности: аналитични и счетоводни занимания, услуги или служба на някого и рутинни задължения; всички дейности, които биха имали полза от влизане в най-големи детайли.

седмичен хороскоп 22 - 28 януари 2024

Планетите в знаци: общите тенденции за седмицата

Знакът на планетите определят по какъв начин те ще проявяват енергията си и какви теми ще задават за социалния дневен ред. Докато знакът на Слънцето се сменя всяка година по едно и също време, останалите планети имат различен цикъл.

Меркурий в Козирог от 14 януари до 5 февруари 2024 – нашето мислене е методично и фокусът трезв и практичен. Под това влияние е по-лесно да се концентрираме върху задачите и работата си. Разговорите стават по-земни или фокусирани върху бизнес/практически въпроси, а мисловните модели и стил на общуване – по-логични, подредени и организирани. Сега сме по-способни да сортираме това, което е подходящо и съществено. Реализмът навлиза в картината, отказваме се от празните приказки, а прецизността става водеща Нашите инстинкти за оцеляване са силни – интересуваме се какво ще ни бъде от полза в дългосрочен план.

Меркурий в Козирог от 14 януари: Конструктивна мисъл

 

Знак на Венера: любовни въпроси, собственост и финанси

Началото на годината е белязано от Венера в Стрелец до 23 януари 2024. При прехода на Венера от Скорпион в Стрелец, романтичната енергия се променя от драматичен интензитет към оживление. Стрелецът, разбира се, също носи своите интензивни моменти, защото е огнен знак. Енергията му обаче е значително по-малко концентрирана. Затова при Скорпион сме най-загрижени за интимността с един конкретен човек, а любовта под Стрелец е от по-универсален, разпилян и полигамен вид.

На дневен ред са романтичните приключения и директен, целенасочен до грубост подход към любовта. Изчезнали са сложността и дълбочината на Венера в Скорпион. Истината и висшият смисъл на отношенията са приоритетите при Венера в Стрелец.

Венера в Стрелец до 23 януари: Авантюри и забавления

Венера е в Козирог от 23 януари до 16 февруари. Време е да се заемем сериозно със своите финанси и да засилим отношенията си с бизнес партньори и/или колеги  това ще бъде по-лесно от обикновено под това влияние. Умението за създаване на хармонична структура се подобряват, способността ни да създаваме връзки с хора, които подкрепят нашите професионални амбиции, се увеличава.

Сега ценим трайните връзки, отличаващи се с надеждност и вярност, търсим истински, може би старомодни отношения. Приемаме сериозно изразяването на чувствата си и отделяме време, за да работим по отношенията си. Като цяло запазваме хладнокръвие дори в емоционални ситуации. Не е време за изневери и експерименти, защото сме по-предпазливи и резервирани, когато изразяваме чувствата си

По отношение на финансите, този цикъл благоприятства консервативни бизнес решения и начинания, дългосрочни инвестиции и разрешаване на въпросите, свързани с пенсия и по-късна възраст.

Венера в Козирог от 23 януари 2024: Стабилност и традиции

Знак на Марс: физическа енергия, воля, характер на конфликтите

Марс в Козирог между 04-ти януари и 13-ти февруари 2024. Марс в Козирог представлява решителна и постоянна енергия. Способства за обмисляне на последствията, преди да се предприемат действия. Физическата енергия е надеждна, но резервирана и предпазлива. Бавни сме в изразяването на гняв, но можем да бъдем доста студени и раздразнителни, ако сме разочаровани.

Скептицизмът и реализмът са водещи теми, както и задълбочените усилия, редът, дисциплината. Доброто планиране е на фокус. Не се харесва прахосничеството, небрежността и пищността. Амбициите са ясни, а действията – премерени и внимателни. Доминира желанието за контрол.

Марс в Козирог до 13 февруари: Мощна, но контролирана енергия

Дългосрочни социални влияния

Знак на Юпитер: главните ни цели, възгледите, далечните пътувания

Юпитер дългосрочно преминава през знака Телец. Един вид докосване на Мидас е сигнализирано от новия цикъл, който сега изгрява в живота ви. Просперитетът и сигурността заемат централно място в мислите ви; нежният, но отдаден консерватизъм ви носи всякакви добри неща. Погрижете се за материалните неща, а духовните ще се погрижат за себе си: това е вашата ориентация сега.

Юпитер в Телец 2023 – 2024 – Търпение за стабилен успех

Знак на Сатурн: структури, организация и ограничения

Сатурн дългосрочно ще преминава през знака Риби. Постигането на мир с миналото, приемане на ограничения и несправедливост и справянето с кармичните дългове – това са някои от проблемите, с които ще се сблъскваме при тази фаза на Сатурн. Липсата на прошка и неуспехът да се справим с тези предизвикателства верижно ще причини още провали и ще постави нови препятствия по пътя. Научете се да гледате отвъд тясно личното и егоистичното, за да не се усложнят още ситуациите.

Транзитът на Сатурн в Риби 2023 – 2026 г. и 12-те зодии

Кармични уроци и задачи по Лунните възли

Северen лунен възел в Овен, Южен лунен възел във Везни (17 юли 2023 – 11 януари 2025). При този цикъл трябва да се стремим към постигането първо на лична автономия и вътрешен мир, вместо да се фокусираме върху баланс във взаимоотношенията на всяка цена. След като преоткрием себе си и личното си място под звездите като пълноценни хора, ще можем да подобрим и отношенията си. Темата на тази двойка значи е търсене на лично щастие и удовлетворение, без да сме зависими от другите.

Северен Лунен Възел в Овен от 17 юли 2023 до 11 януари 2025

Знак на Уран – промени и обрати

Уран преминава през знака Телец дългосрочно. Практичността и изобретателността се комбинират добре с практичните намерение. Мощен стимул за иновации при упорита работа, реформи във финансовата сфера. Възприемането на новаторски концепции и превръщането им в реални задачи е най-силната ни стратегия. Засядането в миналото и назадничавото трябва да се избягва на всяка цена. Отлично време за всички, които се отличават с финансова грамотност, изобретателност и усет за светски дела.

Знак на Нептун – духовност, изкуство и психика

Нептун дългосрочно се намира в знака Риби. На висше ниво, духовните занимания заемат водещо място при този цикъл, а нисшите прояви се свързват с психични проблеми. Изящните изкуства и всякакъв вид визуализации и фантазии придобиват по-голямо значение в живота ни. Да се научим да приемаме съдбата си, да разбираме защо носим дадена карма и разбирането, че сме подвластни на висшите духовни сили, по-големи от всички простосмъртни, може да се разглежда като най-доброто освобождение и постигане на вътрешно спокойствие.

Значение на Нептун в знака Риби 2011 – 2026

Знак на Плутон – дълбоки кризи и трансформации

Второ влизане на Плутон във Водолей 20 януари – 1 септември 2024 – Преходът на Плутон от Козирог към Водолей означава да се откажем от модели и разбирания, които вече не са ни нужни, не ни помагат да постигнем щастие, свобода и спокойствие. Окончателното, трето влизане, предстои на 19 ноември 2024 г. и ще продължи до 8 март 2043 г.

Плутон във Водолей до 2044г. – Лични и социални влияния

Още прогнозни хороскопи

Хороскоп за 2024: подгответе се за трудности, грабнете шанса

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните