Енергията на всяка седмица е уникална поради комбинацията от 10 планети и знаци, която никога не се повтаря. Заедно с цикъла на Луната, седмичният хороскоп определя с какво да оползотворите най-добре времето си. Вижте качеството на периода и как да го използвате според темата, която планети, знаци и цикли задават.

ПОРЪЧАЙ СВОЯ ГОДИШЕН И СОЛАРЕН ХОРОСКОП

Това е последната седмица от подготовката на Плутон за второто му влизане във Водолей, елемент Въздух. Повечето планети са в елемента Земя, допълнително подчертан от Луната в Телец от четвъртък до събота, и като цяло, аспектите помежду им са добри. Това означава, че ще имаме стабилно чувство за реалност, ще бъдем енергични и ефективни в това, което правим.

През седмицата делата надхвърлят личните граници и имат социална значимост поради хармонията между двете социални планети Юпитер-Сатурн, който става все по-точен. Но не забравяйте, че Сатурн е в знака Риби, където се крият и лъжи, и мечти. Дава ни се възможност за осъществяване на мечтите ни и трябва да се насладим на процеса. Сатурн в Риби има социален и благотворителен аспект, който при планети в елемента Земя се свързва с реални действия и финансова подкрепа. Всеки, който е здрав и способен, е призван да помага на болните, децата и възрастните хора. Социалната среда е настроена към споделяне, изпълнение на задълженията и солидарен принос.

В събота Слънцето достига Плутон на прага на Водолей и дарява с прозрение, преди дете планети да се преместят от отговорния и строг Козирог във визионерския, напредничав Водолей. Луната синхронизира перфектно с тази промяна и подчертава прехода от елемента Земя (Луна в Телец) към елемента Въздух (Луна в Близнаци). Епохалната промяна, символизирана от прехода на Плутон във Водолей, няма да настъпи за един ден, но през уикенда вече може да получите усещането: Да, това се случва точно сега!

Връзки / Любов: Венера е в напрежение с Нептун тази седмица, което подхранва мечти и надежди. Бляновете ни сега имат огромен потенциал, който с удоволствие бихме реализирали в бъдеще. Всички сме изпитали какво означава Любовта (Венера). Ако захраним нейната мощна енергия с дълбочината и безкрайността на Нептун, ще открием, че любовта е неизчерпаем източник и безкрайна, безусловна емоция. Запазете тази мисъл за бъдещето на своята връзка сега, когато Слънцето и Плутон са на прага на Водолей.

 

Знак на Слънцето: сезонен цикъл и най-обща енергия на периода

Слънце в Козирог от 22-ри декември 2023 до 19-ти януари 2024. През този период сме мотивирани от чувство за отговорност и уважение към закона и реда. Козирогът получава голямо удовлетворение от завършването на работата и постиженията. Спазването на стандарти, йерархия и поддържането на реда са теми за Козирог. Постоянството в работата за постигане на ясна дългосрочна цел е най-удовлетворяваща с това влияние.

Козирогът иска осезаеми резултати, знае кое е осъществимо и кое не, и му е най-удобно да работи в установена рамка, дори с известни ограничения.  Сега възприемаме по-консервативен подход към повечето въпроси. Поемането на рискове и импулсивните ходове не са удачен избор. Движим се напред бавно, но стабилно и постигаме успех като маратонците – в дългата игра, търпеливо работим за целите си и стоически се грижим за бъдещето. Съветът е да се възприеме метода “стъпка по стъпка”.

Когато Слънцето е в Козирог: 22 декември – 19 януари

 

Слънцето е във Водолей от 20 януари до 18 февруари. По време на този цикъл сме мотивирани от глад за знания, добиване на опит и проява на оригиналност. Обновлението е по-важно от познатото – съвсем ясно виждаме какво е остаряло в живота ни и се стремим да намерим нови перспективи и нови начини за действие. Йерархията, структурата и редът, които Козирогът е налагал, сега изглеждат твърде скучни и ограничаващи.

По-готови сме да променим своя свят чрез нови идеи и методи. Личната свобода става много по-значима, стремим да се освободим от всичко, което ме надживели, от някои ограничения и задръжки,  които сега ни се струват задушаващи, а не безопасни. Оставяме идеите в главите ни да властват над сърцата ни по време на този цикъл, като предпочитаме обективен, дистанциран и рационален подход към живота.

Когато Слънцето е във Водолей: 20 януари – 19 февруари

 

Седмичен Цикъл на Луната за 15 – 21 януари 2024

През тази седмица Луната е растяща след Новолунието в Козирог на 11 януари 2024 в 13:59 ч. Луната ще премине през знаците Риби, Овен, Телец и Близнаци. Следете Лунния календар за точните часове на фазите на Луната и съответните периоди на Луна без курс:

Лунен календар 2024. Фази на Луната по месеци

Луна в Риби до 06:50 ч на 16 януари 2024

Докато Луната е в мечтателните и впечатлителни Риби, често не искаме да се изправим пред реалността. Сега сме по-вглъбени и замислени, чувствителни, интуитивни или състрадателни. Особено добре работят въображението и интуицията ни. Границите и стените отпадат или се заличават. Това е време, когато детайлите се пренебрегват и чувствата не подлежат на описание.

Луната в Риби благоприятства следните дейности: работа с въображението, мистични или духовни занимания, вътрешно развитие, занимания с музика, дизайн и визуални изкуства, оттегляне в уединение, дейности, свързани с вода.

Луна в Овен до 10:13 ч на 18 януари

Под това влияние сме мотивирани от силното желание да започнем всичко отначало. Инстинктът ни подсказва да търсим нещо ново и ни дава смелостта да го направим. Нашите пионерски импулси са силни и се чувстваме пълни с енергия, спонтанни и ентусиазирани.

Но може да сме нетактични или прекалено импулсивни и като цяло не ни достига издръжливост. Излишната енергия сега се оползотворява най-добре чрез физическа активност.

Луната в Овен благоприятства следните дейности: бързи действия, които дават незабавни резултати; проекти, които се фокусират върху личността. Време за себеутвърждаване, приемане на свежи предизвикателства, започване на краткосрочни проекти.

Луна в Телец до 15:59 ч на 20 януари

Мотивирани сме от желание за постигане на спокойствие, сигурност, мир и комфорт. Луната е най-чувствена и постоянна в знака Телец. Нашите базисни импулси са активирани и ни се иска да се отпуснем, да се противопоставим на всяка промяна и да „спрем, за да помиришем розите“. Животът малко забавя темпото си и се чувстваме по-спокойни. Може също така да сме склонни към прояви на инат и материализъм.

Луната в Телец благоприятства дейности, които дават солидни и материални резултати, занимания с финансови въпроси и такива, включващи лично имущество, например кандидатстване за заем. Подходящо време за започване на потенциално дългосрочна връзка, за занимания с музика и декориране на дома.

Луна в Близнаци до 23:52 ч на 22 януари

Нашият основен инстинкт е да общуваме, повече да мислим и да събираме и разпространяваме информация. Мотивирани сме от желание за разнообразие и ново знание, а инстинктивното ни любопитство е отключено. Периодът се отличава с безгрижно настроение, вятърничавост и подвижност, но може да бъде и нервен, неспокоен, с непостоянни състояние.

Луната в Близнаци благоприятства следните дейности: умствен труд, комуникативност и общуване, комбиниране на повече от една дейност наведнъж. Време за повече четене, учене, писане на писма и имейли, изпълнение на поръчки, обучение, създаване на контакти и кратки пътувания.

седмичен хороскоп 15 - 21 януари 2024

 

Планетите в знаци: общите тенденции за седмицата

Знакът на планетите определят по какъв начин те ще проявяват енергията си и какви теми ще задават за социалния дневен ред. Докато знакът на Слънцето се сменя всяка година по едно и също време, останалите планети имат различен цикъл.

Меркурий в Козирог от 14 януари до 5 февруари 2024 – нашето мислене е методично и фокусът трезв и практичен. Под това влияние е по-лесно да се концентрираме върху задачите и работата си. Разговорите стават по-земни или фокусирани върху бизнес/практически въпроси, а мисловните модели и стил на общуване – по-логични, подредени и организирани. Сега сме по-способни да сортираме това, което е подходящо и съществено. Реализмът навлиза в картината, отказваме се от празните приказки, а прецизността става водеща Нашите инстинкти за оцеляване са силни – интересуваме се какво ще ни бъде от полза в дългосрочен план.

Меркурий в Козирог от 14 януари: Конструктивна мисъл

 

Знак на Венера: любовни въпроси, собственост и финанси

Началото на годината е белязано от Венера в Стрелец (29 декември 2023 – 23 януари 2024). При прехода на Венера от Скорпион в Стрелец, романтичната енергия се променя от драматичен интензитет към оживление. Стрелецът, разбира се, също носи своите интензивни моменти, защото е огнен знак. Енергията му обаче е значително по-малко концентрирана. Затова при Скорпион сме най-загрижени за интимността с един конкретен човек, а любовта под Стрелец е от по-универсален, разпилян и полигамен вид.

На дневен ред са романтичните приключения и директен, целенасочен до грубост подход към любовта. Изчезнали са сложността и дълбочината на Венера в Скорпион. Истината и висшият смисъл на отношенията са приоритетите при Венера в Стрелец.

Венера в Стрелец до 23 януари: Авантюри и забавления

 

Знак на Марс: физическа енергия, воля, характер на конфликтите

Марс в Козирог между 04-ти януари и 13-ти февруари 2024. Марс в Козирог представлява решителна и постоянна енергия. Способства за обмисляне на последствията, преди да се предприемат действия. Физическата енергия е надеждна, но резервирана и предпазлива. Бавни сме в изразяването на гняв, но можем да бъдем доста студени и раздразнителни, ако сме разочаровани.

Скептицизмът и реализмът са водещи теми, както и задълбочените усилия, редът, дисциплината. Доброто планиране е на фокус. Не се харесва прахосничеството, небрежността и пищността. Амбициите са ясни, а действията – премерени и внимателни. Доминира желанието за контрол.

Марс в Козирог до 13 февруари: Мощна, но контролирана енергия

Дългосрочни социални влияния

Знак на Юпитер: главните ни цели, възгледите, далечните пътувания

Юпитер дългосрочно преминава през знака Телец. Един вид докосване на Мидас е сигнализирано от новия цикъл, който сега изгрява в живота ви. Просперитетът и сигурността заемат централно място в мислите ви; нежният, но отдаден консерватизъм ви носи всякакви добри неща. Погрижете се за материалните неща, а духовните ще се погрижат за себе си: това е вашата ориентация сега.

Юпитер в Телец 2023 – 2024 – Търпение за стабилен успех

Знак на Сатурн: структури, организация и ограничения

Сатурн дългосрочно ще преминава през знака Риби. Постигането на мир с миналото, приемане на ограничения и несправедливост и справянето с кармичните дългове – това са някои от проблемите, с които ще се сблъскваме при тази фаза на Сатурн. Липсата на прошка и неуспехът да се справим с тези предизвикателства верижно ще причини още провали и ще постави нови препятствия по пътя. Научете се да гледате отвъд тясно личното и егоистичното, за да не се усложнят още ситуациите.

Транзитът на Сатурн в Риби 2023 – 2026 г. и 12-те зодии

Кармични уроци и задачи по Лунните възли

Северen лунен възел в Овен, Южен лунен възел във Везни (17 юли 2023 – 11 януари 2025). При този цикъл трябва да се стремим към постигането първо на лична автономия и вътрешен мир, вместо да се фокусираме върху баланс във взаимоотношенията на всяка цена. След като преоткрием себе си и личното си място под звездите като пълноценни хора, ще можем да подобрим и отношенията си. Темата на тази двойка значи е търсене на лично щастие и удовлетворение, без да сме зависими от другите.

Северен Лунен Възел в Овен от 17 юли 2023 до 11 януари 2025

Знак на Уран – промени и обрати

Уран преминава през знака Телец дългосрочно. Практичността и изобретателността се комбинират добре с практичните намерение. Мощен стимул за иновации при упорита работа, реформи във финансовата сфера. Възприемането на новаторски концепции и превръщането им в реални задачи е най-силната ни стратегия. Засядането в миналото и назадничавото трябва да се избягва на всяка цена. Отлично време за всички, които се отличават с финансова грамотност, изобретателност и усет за светски дела.

Знак на Нептун – духовност, изкуство и психика

Нептун дългосрочно се намира в знака Риби. На висше ниво, духовните занимания заемат водещо място при този цикъл, а нисшите прояви се свързват с психични проблеми. Изящните изкуства и всякакъв вид визуализации и фантазии придобиват по-голямо значение в живота ни. Да се научим да приемаме съдбата си, да разбираме защо носим дадена карма и разбирането, че сме подвластни на висшите духовни сили, по-големи от всички простосмъртни, може да се разглежда като най-доброто освобождение и постигане на вътрешно спокойствие.

Значение на Нептун в знака Риби 2011 – 2026

Знак на Плутон – дълбоки кризи и трансформации

Плутон в своето ретроградно движение се връща в Козирог на 11-ти юни 2023, където ще остане  до началото на 2024-та.  Най-лошото е зад гърба ни. Но да направим равносметка какво се случи и прогноза за последния етап.

Транзитен Плутон в Козирог – Краят на една по-мрачна ера

Второ влизане на Плутон във Водолей 20 януари – 1 септември 2024 – Преходът на Плутон от Козирог към Водолей означава да се откажем от модели и разбирания, които вече не са ни нужни, не ни помагат да постигнем щастие, свобода и спокойствие. Окончателното, трето влизане, предстои на 19 ноември 2024 г. и ще продължи до 8 март 2043 г.

Плутон във Водолей до 2044г. – Лични и социални влияния

Още прогнозни хороскопи

Хороскоп за 2024: подгответе се за трудности, грабнете шанса

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните