Енергията на всяка седмица е уникална поради комбинацията от 10 планети и знаци, която никога не се повтаря. Заедно с цикъла на Луната, седмичният хороскоп определя с какво да оползотворите най-добре времето си. Вижте качеството на периода и как да го използвате според темата, която планети, знаци и цикли задават.

ПОРЪЧАЙ СВОЯ ГОДИШЕН И СОЛАРЕН ХОРОСКОП

Все повече се доближаваме до навлизането на Плутон във Водолей. Някои намират това за добра перспектива, но други са скептични и предпазливи. В понеделник и вторник Луната е в Стрелец, подклаждайки надежди. В сряда се премества в Козирог, където среща Марс и следва Новолунието, което е в добър аспект с Уран – преминаваме от надежда и мечта към реални действия за промяна. Едновременно носим мечтите (Сатурн и Нептун в Риби), но и импулси за промяна и обновление (Уран).

Дори невъзможното или революционното си проправя път в ежедневието ви, защото става все по-обикновено и достижимо. Постепенно свикваме с неща, които бихме отхвърлили преди няколко години. Сега е важно да подготвим почвата за още повече промяна. Когато Сатурн е в Риби (както е сега и ще бъде през следващите две години), нещата се променят постепенно, но без да имаме възможност да се намесим активно. Все пак, всички, които виждат своята възможност да направят промени в зададените им рамки, трябва да бъдат активни тази седмица.

За съжаление неделя може да бъде отрезвяваща (Меркурий достига Козирог, а Луната съвпада със Сатурн). Трябва ли да сме по-предпазливи и да не се поддавате толкова лесно.

Връзки / Любов: Венера преминава към сложна връзка с Уран и някои хора ще поискат да се върнат назад, за да спасят или съживят връзката си. Новолунието в Козирог също е в аспект с Уран и може да показва нещо подобно. Акцентът на Козирог ни изкушава да се придържаме към нещо стабилно, познато и трайно, но също така може да ни помогне да интегрираме нови импулси и да направим връзката си по-вълнуваща.

Знак на Слънцето: сезонен цикъл и най-обща енергия на периода

Слънце в Козирог от 22-ри декември 2023 до 19-ти януари 2024. През този период сме мотивирани от чувство за отговорност и уважение към закона и реда. Козирогът получава голямо удовлетворение от завършването на работата и постиженията. Спазването на стандарти, йерархия и поддържането на реда са теми за Козирог. Постоянството в работата за постигане на ясна дългосрочна цел е най-удовлетворяваща с това влияние.

Козирогът иска осезаеми резултати, знае кое е осъществимо и кое не, и му е най-удобно да работи в установена рамка, дори с известни ограничения.  Сега възприемаме по-консервативен подход към повечето въпроси. Поемането на рискове и импулсивните ходове не са удачен избор. Движим се напред бавно, но стабилно и постигаме успех като маратонците – в дългата игра, търпеливо работим за целите си и стоически се грижим за бъдещето. Съветът е да се възприеме метода “стъпка по стъпка”.

Когато Слънцето е в Козирог: 22 декември – 19 януари

Седмичен Цикъл на Луната за 08 – 14 януари 2024

През тази седмица  имаме Новолуние в Козирог на 11 януари 2024 в 13:59 ч.. Преди това Луната ще бъде Намаляваща в своята четвърта фаза, а след това ще започне да расте в новия си цикъл. Луната ще премине през знаците Стрелец, Козирог, Водолей и Риби. Следете Лунния календар за точните часове на фазите на Луната и съответните периоди на Луна без курс:

Лунен календар 2024. Фази на Луната по месеци

Луна в Стрелец до 03:34 ч на 10 януари 2024

Луната в Стрелец стимулира целенасочената работа и оптимистичната ни нагласа. При този цикъл сме мотивирани от необходимостта да търсим истината и сме готови да преследваме всяка убедителна философия и мащабна визия за света.

Точно сега не се интересуваме от подробности – вместо това се фокусираме върху голямата картина. Задоволяваме дълбоките си емоционални нужди с нови преживявания и впускане в приключения. Спонтанността е водещият принцип, не искаме да планираме предварително и предпочитаме да се носим според вятъра. Но може също да сме склонни към прекаляване с всичко и да преувеличаваме фактите. .

Луната в Стрелец благоприятства следните дейности: всякакви авантюри и приключения, които включват откриване на нови хоризонти, пътуване; повишен интерес към висше образование, стартиране на издателски проекти, реклама, физическа активност.

Луна в Козирог до 05:02 ч на 12 януари 2024

Осъзнаваме необходимостта от структура и точно планиране напред. Инстинктивно усещаме ограниченията на време и пространство. Мотивирани сме от желание за обществен успех. Постижението и изявата са най-важни за нас.

Проявяваме находчивост и упоритост и не искаме да губим време, енергия или ресурси. Това може да бъде много трезво влияние – дори депресиращо. Но може да бъде и продуктивно време, ако се осмелим да погледнем реалността в очите.

Луната в Козирог благоприятства следните дейности: дългосрочни проекти, които дават бавни, но стабилни резултати, практически начинания, кариерно развитие, изготвяне на бизнес план, дългосрочни и стабилни инвестиции.

Луна във Водолей до 05:30 ч на 14 януари 2024

Влечението към всичко ново и необичайно и инстинктивната нужда от усъвършенстване характеризират тази фаза. Сега реакциите са повече интелектуални, отколкото емоционални, а взаимодействията са по-неутрални, отколкото лични.

Това е време за социални събирания, работа за групови идеали и цели за бъдещето, за мозъчна атака с цел нови идеи и прогресивни промени. Отворени сме към необичайни методи за правене на нещата и гледаме в перспектива. Може по-трудно да се придържаме към график и да го жертваме в полза на личната си свобода.

Луната във Водолей благоприятства следните дейности: необичайни или радикални начинания, социални занимания, групови проекти, стартиране или подкрепа на каузи, опитване на нещо напълно ново, присъединяване към нова приятелска група.

Луна в Риби до 06:50 ч на 16 януари 2024

Докато Луната е в мечтателните и впечатлителни Риби, често не искаме да се изправим пред реалността. Сега сме по-вглъбени и замислени, чувствителни, интуитивни или състрадателни. Особено добре работят въображението и интуицията ни. Границите и стените отпадат или се заличават. Това е време, когато детайлите се пренебрегват и чувствата не подлежат на описание.

Луната в Риби благоприятства следните дейности: работа с въображението, мистични или духовни занимания, вътрешно развитие, занимания с музика, дизайн и визуални изкуства, оттегляне в уединение, дейности, свързани с вода.

седмичен хороскоп 08 - 14 януари 2024

 

Планетите в знаци: общите тенденции за седмицата

Знакът на планетите определят по какъв начин те ще проявяват енергията си и какви теми ще задават за социалния дневен ред. Докато знакът на Слънцето се сменя всяка година по едно и също време, останалите планети имат различен цикъл.

Знак на Меркурий: работа на ума, общуване, преговори, обучение

Меркурий ще се върне в Стрелец до 14 януари 2024 г. През този период нашето мислене е доминирано от желанието да научим повече за широк кръг от теми. Но за съжаление, това разширяване става за сметка на загуба на прецизност в детайлите. Подробностите сега не са толкова интересни за нас, тъй като предпочитаме да си представяме голямата картина.

Търсим идеала, мисленето ни е по-оптимистично и вярата ни в доброто се увеличава. Сега сме по-подготвени да повярваме и на свой ред да убеждаваме другите. Темата за границата между честното и нечестното ни засяга повече от обичайното. По-склонни сме да задаваме въпроси и да търсим отговори, насочени към бъдещето. По-философски сме настроени и ни е приятно да занимаваме съзнанието си с глобални концепции и общовалидни идеи.

От друга страна, можем да бъдем непоследователни и небрежни в конкретиката. И както сме откровени и открити, може да се държим нетактично и грубовато. Но като цяло Стрелецът е щедър в общуването и допринася с чувство за хумор и приятелско отношение.

Меркурий в Стрелец от 23 декември: от дълбочина към широта

Меркурий в Козирог от 14 януари до 5 февруари 2024 – нашето мислене е методично и фокусът трезв и практичен. Под това влияние е по-лесно да се концентрираме върху задачите и работата си. Разговорите стават по-земни или фокусирани върху бизнес/практически въпроси, а мисловните модели и стил на общуване – по-логични, подредени и организирани. Сега сме по-способни да сортираме това, което е подходящо и съществено. Реализмът навлиза в картината, отказваме се от празните приказки, а прецизността става водеща Нашите инстинкти за оцеляване са силни – интересуваме се какво ще ни бъде от полза в дългосрочен план.

Меркурий в Козирог от 14 януари: Конструктивна мисъл

 

Знак на Венера: любовни въпроси, собственост и финанси

Началото на годината е белязано от Венера в Стрелец (29 декември 2023 – 23 януари 2024). При прехода на Венера от Скорпион в Стрелец, романтичната енергия се променя от драматичен интензитет към оживление. Стрелецът, разбира се, също носи своите интензивни моменти, защото е огнен знак. Енергията му обаче е значително по-малко концентрирана. Затова при Скорпион сме най-загрижени за интимността с един конкретен човек, а любовта под Стрелец е от по-универсален, разпилян и полигамен вид.

На дневен ред са романтичните приключения и директен, целенасочен до грубост подход към любовта. Изчезнали са сложността и дълбочината на Венера в Скорпион. Истината и висшият смисъл на отношенията са приоритетите при Венера в Стрелец.

Венера в Стрелец до 23 януари: Авантюри и забавления

 

Знак на Марс: физическа енергия, воля, характер на конфликтите

Марс в Козирог между 04-ти януари и 13-ти февруари 2024. Марс в Козирог представлява решителна и постоянна енергия. Способства за обмисляне на последствията, преди да се предприемат действия. Физическата енергия е надеждна, но резервирана и предпазлива. Бавни сме в изразяването на гняв, но можем да бъдем доста студени и раздразнителни, ако сме разочаровани.

Скептицизмът и реализмът са водещи теми, както и задълбочените усилия, редът, дисциплината. Доброто планиране е на фокус. Не се харесва прахосничеството, небрежността и пищността. Амбициите са ясни, а действията – премерени и внимателни. Доминира желанието за контрол.

Марс в Козирог до 13 февруари: Мощна, но контролирана енергия

Дългосрочни социални влияния

Знак на Юпитер: главните ни цели, възгледите, далечните пътувания

Юпитер дългосрочно преминава през знака Телец. Един вид докосване на Мидас е сигнализирано от новия цикъл, който сега изгрява в живота ви. Просперитетът и сигурността заемат централно място в мислите ви; нежният, но отдаден консерватизъм ви носи всякакви добри неща. Погрижете се за материалните неща, а духовните ще се погрижат за себе си: това е вашата ориентация сега.

Юпитер в Телец 2023 – 2024 – Търпение за стабилен успех

Знак на Сатурн: структури, организация и ограничения

Сатурн дългосрочно ще преминава през знака Риби. Постигането на мир с миналото, приемане на ограничения и несправедливост и справянето с кармичните дългове – това са някои от проблемите, с които ще се сблъскваме при тази фаза на Сатурн. Липсата на прошка и неуспехът да се справим с тези предизвикателства верижно ще причини още провали и ще постави нови препятствия по пътя. Научете се да гледате отвъд тясно личното и егоистичното, за да не се усложнят още ситуациите.

Транзитът на Сатурн в Риби 2023 – 2026 г. и 12-те зодии

Кармични уроци и задачи по Лунните възли

Северen лунен възел в Овен, Южен лунен възел във Везни (17 юли 2023 – 11 януари 2025). При този цикъл трябва да се стремим към постигането първо на лична автономия и вътрешен мир, вместо да се фокусираме върху баланс във взаимоотношенията на всяка цена. След като преоткрием себе си и личното си място под звездите като пълноценни хора, ще можем да подобрим и отношенията си. Темата на тази двойка значи е търсене на лично щастие и удовлетворение, без да сме зависими от другите.

Северен Лунен Възел в Овен от 17 юли 2023 до 11 януари 2025

Знак на Уран – промени и обрати

Уран преминава през знака Телец дългосрочно. Практичността и изобретателността се комбинират добре с практичните намерение. Мощен стимул за иновации при упорита работа, реформи във финансовата сфера. Възприемането на новаторски концепции и превръщането им в реални задачи е най-силната ни стратегия. Засядането в миналото и назадничавото трябва да се избягва на всяка цена. Отлично време за всички, които се отличават с финансова грамотност, изобретателност и усет за светски дела.

Знак на Нептун – духовност, изкуство и психика

Нептун дългосрочно се намира в знака Риби. На висше ниво, духовните занимания заемат водещо място при този цикъл, а нисшите прояви се свързват с психични проблеми. Изящните изкуства и всякакъв вид визуализации и фантазии придобиват по-голямо значение в живота ни. Да се научим да приемаме съдбата си, да разбираме защо носим дадена карма и разбирането, че сме подвластни на висшите духовни сили, по-големи от всички простосмъртни, може да се разглежда като най-доброто освобождение и постигане на вътрешно спокойствие.

Значение на Нептун в знака Риби 2011 – 2026

Знак на Плутон – дълбоки кризи и трансформации

Плутон в своето ретроградно движение се връща в Козирог на 11-ти юни 2023, където ще остане  до началото на 2024-та.  Най-лошото е зад гърба ни. Но да направим равносметка какво се случи и прогноза за последния етап.

Транзитен Плутон в Козирог – Краят на една по-мрачна ера

Още прогнозни хороскопи

Хороскоп за 2024: подгответе се за трудности, грабнете шанса

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните