Енергията на всяка седмица е уникална поради комбинацията от 10 планети и знаци, която никога не се повтаря. Заедно с цикъла на Луната, седмичният хороскоп определя с какво да оползотворите най-добре времето си. Вижте качеството на периода и как да го използвате според темата, която планети, знаци и цикли задават.

ПОРЪЧАЙ СВОЯ ГОДИШЕН И СОЛАРЕН ХОРОСКОП

Ежедневие/професия: Новолунието в Телец миналата седмица стимулира обновяващи енергии, които чувстваме все по-силно. В понеделник Луната в Рак е срещу Плутон във Водолей, планетата на най-дълбоката промяна, а Слънцето в Телец е достигнало бунтаря Уран в Телец, оградено от Венера и Юпитер (промените носят мир и справедливост). Настоящото развитие на събитията ще разтърси някои хора напълно предвидимо.

Има обаче изненади, които не сте очаквали. Потребността на знака Телец от сигурност остава неудовлетворена, защото животът е непредсказуем. Може да бъде положително и вълнуващо, но промените могат да донесат безпокойство. Скупчването на планети в третия декан на Телец се движи в хармонична връзка с Плутон във Водолей – промените са трайни и дълбоки.

Само Меркурий (в Телец от сряда) е в напрегнат аспект с Плутон, което създава затруднения с взимането на решения и комуникациите. Дълбоките неразбирателства в общуване и договорености са поставени на масата, възможни са конфликти и няма връщане назад. В събота Луната във Везни ще образува голям тригон с планетите в края на Телец и с Плутон, благодарение на който ще опитаме да омаловажим ситуацията или да намерим компромисно разрешение.

В неделя Луната и Марс застават в опозиция един срещу друг по оста на Лунните възли Овен – Везни. Активирането на Марс в Овен  подсилва волята за себеутвърждаване и импулса за борба, а действията имат кармичен и траен характер. Възможно ли е да останем спокойни и миролюбиви с такава борбеност?

Връзки / Любов: Тази седмица започва със Слънце съвпад с Уран (революция в съзнанието) и Луна опозиция с Плутон (трансформация на емоциите). Промяната във връзките е спешно необходима и има освобождаващ ефект. Но новата свобода може да донесе страх, защото означава и повишена лична отговорност.

Изпитваме желание за открилите се нови възможности, светът е пълен с изненади и мислим положително и мащабно (Венера и Юпитер са близо до Слънцето и Уран). А Марс в Овен показва, че ставаме все по-смели и решителни в завладяването на любимия човек.

Знак на Слънцето: сезонен цикъл и най-обща енергия на периода

Слънце в Телец от 17:00 ч. на 19-ти април до 15:59 ч. на 20-ти май. В този земен и практичен знак Слънцето е методично, чувствено и възприемчиво. Слънцето в Телец е най-активно, когато се защитава или отстоява своето притежания. През този сезон, когато растенията пуснат корени, нашата решителност и нужди от сигурност са силни. Телецът е лоялен към всичко познато и цени дълготрайните неща. Сенчестата страна на Телеца е желание да притежава, твърдоглавие и непобедим инат.

 

Когато Слънцето е в Телец: 19 април – 20 май

Седмичен Хороскоп според Луната за 13 – 19 май 2024

През тази седмица растящата Луна ще преминава в първа и втора фаза след Новолунието в Телец на 08 май в 06:22 ч. Луната ще пресече знаците Рак, Лъв, Дева и Везни. Следете Лунния календар за месеца за точните часове на фазите на Луната и съответните периоди на Луна без курс:

Лунен календар Май 2024: Новолуние Телец, Пълнолуние Стрелец

Луна в Рак – семейни ангажименти, домашни дейности. Осъзнаване и задоволяване на емоционалните ви нужди. Домашна работа, грижи за близките.

Луна в Лъв – творчески и артистични дейности. Самостоятелни изяви, в които се желае лично признание. Игри, забавление, работа с деца. Бизнес, в който има поемане на риск и/или проява на щедрост.

Луна в Дева – интелектуални и последователни занимания. Усърден труд, предоставяне на услуги, служба и прибиране на плодовете. Подобряване на навиците и рутината, грижа за здравето. Анализ, подреждане и дейности, в които има ползв стремежа към подробности.

Луна във Везни – всички теми, свързани с партньорски отношения и близко сътрудничество. Работа в малък екип и бизнеси, които включват арбитраж, отсъждане и правилна оценка. Дейности с предмети на изкуството и красотата.

Влияние на Луната днес – фаза, знак, Луна без курс

седмичен хороскоп 13 - 19 май 2024

Планетите в знаци: общите тенденции за седмицата

Знакът на планетите определят по какъв начин те ще проявяват енергията си и какви теми ще задават за социалния дневен ред. Докато знакът на Слънцето се сменя всяка година по едно и също време, останалите планети имат различен цикъл.

Меркурий е в Овен до 15-ти май 2024. През този период сме по-малко загрижени за обективната гледна точка и обстоятелства и повече за постигане на бързо решение. Приоритет имат мислите и идеите, които са пионерски и лидерски. Склонни сме да говорим по-спонтанно и директно под влияние на смелия и напорист Овен.

Сега може да очакваме бързи, нетърпеливи или направо прибързани решения. А нашите реакции са подобни: мигновени, борбени или отбранителни. Цени се повече независимото мислене и конкурентността на идеите. изпълнението на решения. Сега предпочитаме да се учим чрез личен опит, а не по учебник

Меркурий в Овен до 15 май 2024: Нови идеи и дейности

Меркурий е в Телец от 15 май 20:05ч. до 03 юни 10:34ч. Вниманието ни е фокусирано само върху едно нещо във всеки даден момент, което опростява живота ни. Но поради тези “капаци” на очите, сме застрашени от ограничено, прекалено консервативно или негъвкаво мислене и комуникация. Време е за здрава работа по изготвените стратегии. Удобните решения и прагматичните мисловни процеси са удачен избор по време на този цикъл, защото мисленето не може да бъде пришпорвано или притискано.

Меркурий в Телец от 15 май 2024: Устойчиви решения

 

Знак на Венера: любовни въпроси, собственост и финанси

Венера в Телец от 29 април до 23 май 2024 – Това е силна позиция за Венера, защото се намира в своя знак. Това означава стабилизиране в ценностите и нагласите, които са свързани с притежание, управление на материалните придобивки и връзките с партньори.

Венера в Телец от 29 април: Стабилни и качествени връзки

Знак на Марс: физическа енергия, воля, характер на конфликтите

Марс в Овен между 30-ти април и  09-ти юни 2024. Марс тук е в своя знак, затова неговите качества имат възможност да се проявят в най-голямата си сила и по най-типичния, мъжки начин. Положителните са свързани с кураж, лидерство, инициатива и силно желание за действие, а отрицателните – склонност към насилствени методи, конфликтност.

Марс в Овен от 30 април: Време за лидери и предизвикателства

 

Дългосрочни социални влияния

Знак на Юпитер: главните ни цели, възгледите, далечните пътувания

Юпитер дългосрочно преминава през знака Телец. Един вид докосване на Мидас е сигнализирано от новия цикъл, който сега изгрява в живота ви. Просперитетът и сигурността заемат централно място в мислите ви; нежният, но отдаден консерватизъм ви носи всякакви добри неща. Погрижете се за материалните неща, а духовните ще се погрижат за себе си: това е вашата ориентация сега.

Юпитер в Телец 2023 – 2024 – Търпение за стабилен успех

Знак на Сатурн: структури, организация и ограничения

Сатурн дългосрочно ще преминава през знака Риби. Постигането на мир с миналото, приемане на ограничения и несправедливост и справянето с кармичните дългове – това са някои от проблемите, с които ще се сблъскваме при тази фаза на Сатурн. Липсата на прошка и неуспехът да се справим с тези предизвикателства верижно ще причини още провали и ще постави нови препятствия по пътя. Научете се да гледате отвъд тясно личното и егоистичното, за да не се усложнят още ситуациите.

Транзитът на Сатурн в Риби 2023 – 2026 г. и 12-те зодии

Кармични уроци и задачи по Лунните възли

Северen лунен възел в Овен, Южен лунен възел във Везни (17 юли 2023 – 11 януари 2025). При този цикъл трябва да се стремим към постигането първо на лична автономия и вътрешен мир, вместо да се фокусираме върху баланс във взаимоотношенията на всяка цена. След като преоткрием себе си и личното си място под звездите като пълноценни хора, ще можем да подобрим и отношенията си. Темата на тази двойка значи е търсене на лично щастие и удовлетворение, без да сме зависими от другите.

Северен Лунен Възел в Овен от 17 юли 2023 до 11 януари 2025

Знак на Уран – промени и обрати

Уран преминава през знака Телец дългосрочно. Практичността и изобретателността се комбинират добре с практичните намерение. Мощен стимул за иновации при упорита работа, реформи във финансовата сфера. Възприемането на новаторски концепции и превръщането им в реални задачи е най-силната ни стратегия. Засядането в миналото и назадничавото трябва да се избягва на всяка цена. Отлично време за всички, които се отличават с финансова грамотност, изобретателност и усет за светски дела.

Знак на Нептун – духовност, изкуство и психика

Нептун дългосрочно се намира в знака Риби. На висше ниво, духовните занимания заемат водещо място при този цикъл, а нисшите прояви се свързват с психични проблеми. Изящните изкуства и всякакъв вид визуализации и фантазии придобиват по-голямо значение в живота ни. Да се научим да приемаме съдбата си, да разбираме защо носим дадена карма и разбирането, че сме подвластни на висшите духовни сили, по-големи от всички простосмъртни, може да се разглежда като най-доброто освобождение и постигане на вътрешно спокойствие.

Значение на Нептун в знака Риби 2011 – 2026

Знак на Плутон – дълбоки кризи и трансформации

Второ влизане на Плутон във Водолей 20 януари – 1 септември 2024 – Преходът на Плутон от Козирог към Водолей означава да се откажем от модели и разбирания, които вече не са ни нужни, не ни помагат да постигнем щастие, свобода и спокойствие. Окончателното, трето влизане, предстои на 19 ноември 2024 г. и ще продължи до 8 март 2043 г.

Плутон във Водолей до 2044г. – Лични и социални влияния

Още прогнозни хороскопи

Хороскоп за 2024: подгответе се за трудности, грабнете шанса

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните