Енергията на всяка седмица е уникална поради комбинацията от 10 планети и знаци, която никога не се повтаря. Заедно с цикъла на Луната, седмичният хороскоп определя с какво да оползотворите най-добре времето си. Вижте качеството на периода и как да го използвате според темата, която планети, знаци и цикли задават.

ПОРЪЧАЙ СВОЯ ГОДИШЕН И СОЛАРЕН ХОРОСКОП

След съвпада си с Нептун в Риби, във вторник Марс навлиза в своя знак Овен. Боецът се е пречистил преди да влезе в следващата битка, хората са се помирили за кратко преди да започнат отново да воюват.

По същото време Луната във Водолей активира Плутон. Венера, която е в Телец от понеделник, е в напрегнат аспект с него. Това носи силни и драматични емоции на тема кое е „редно и морално“ или „грешно и упадъчно“. Идеологията и масовото поведение са по хладния и безстрастен Водолей, което Венера в Телец не харесва, защото за нея в този земен знак важат само законите на природата и желанието.

Меркурий е обмислил и изяснил много факти по време на своята ретроградност и сега се движи бързо заедно с Хирон. Това позволява да почувстваме раните от миналото, особено ако са нанесени чрез думи, сплетни или фалшифицирана информация.

Слънцето  в Телец се доближава до съвпада на Юпитер и Уран в Телец, който почти предизвика революция през изминалите седмица-две. От най-съществено значение е да правим всички неща по много по-различен начин от познатия. Това е възможност за поставяне на ново и стабилно начало.

Връзки / Любов: Марс и Венера влизат в своите знаци, което води до изясняване на ситуациите. Маските падат и мъже, и жени избират да действат по традиционните начини.

След съвпада на Марс-Нептун показва чувство на безсилие Марс в Овен ще се опита да компенсира с ярка мъжка енергия. Марс-Нептун е свързан с прошката, след която можете да правите своите планове заедно и да оформите бъдеще, което да бъде по-мирно.

За съжаление, напрежението между Венера и Плутон предполага, че всичко все още не е наред, защото ценностите и оценките на Венера не съвпадат с тези на Плутон. Можете ли все още да се уважавате, след като единият от вас е пресякъл границите или се опитва да манипулира другия?

Знак на Слънцето: сезонен цикъл и най-обща енергия на периода

Слънце в Телец от 17:00 ч. на 19-ти април до 15:59 ч. на 20-ти май. В този земен и практичен знак Слънцето е методично, чувствено и възприемчиво. Слънцето в Телец е най-активно, когато се защитава или отстоява своето притежания. През този сезон, когато растенията пуснат корени, нашата решителност и нужди от сигурност са силни. Телецът е лоялен към всичко познато и цени дълготрайните неща. Сенчестата страна на Телеца е желание да притежава, твърдоглавие и непобедим инат.

 

Когато Слънцето е в Телец: 19 април – 20 май

Седмичен Хороскоп според Луната за 29 април – 05 май 2024

През тази седмица Луната ще бъде в своята трета и четвърта фаза след Пълнолунието в Скорпион на 24 април. Луната ще премине през знаците Козирог, Водолей, Риби и Овен. Следете Лунния календар за месеца за точните часове на фазите на Луната и съответните периоди на Луна без курс:

Луна в Козирог – дългосрочни дейности, които дават бавни, но стабилни резултати/ Практически начинания, свързани с кариерата, изготвяне на бизнес планове, работа с държавна администрация. Разработване на инвестиционни проекти, строителство и недвижими имоти.

Луна във Водолей – необичайни или иновативни начинания, опитване на нещо абсолютно ново. Групови проекти, свързани с кауза и колективни интереси, присъединяване към група.

Луна в Риби – начинания, свързани с фантазията, мистични или духовни занимания. Психическо и духовно развитие. Занимания с музика и дизайн. Дейности, при които се оттегляте от публичното пространство. Време за усамотяване и възстановяване, особено в условия като морски и балнео центрове.

Луна в Овен – бързи действия, които дават незабавни резултати. Начинания, които включват лично участие и изява, включително физическа сила. Самоутвърждаване, поемане на предизвикателства, преборване на конкуренция, започване на краткосрочни проекти.

Влияние на Луната днес – фаза, знак, Луна без курс

седмичен хороскоп 29 април - 5 май 2024

Планетите в знаци: общите тенденции за седмицата

Знакът на планетите определят по какъв начин те ще проявяват енергията си и какви теми ще задават за социалния дневен ред. Докато знакът на Слънцето се сменя всяка година по едно и също време, останалите планети имат различен цикъл.

Меркурий е в Овен от 10-ти март до 15-ти май 2024, като е ретрограден между 02-ри и 25-ти април. През този период сме по-малко загрижени за обективната гледна точка и обстоятелства и повече за постигане на бързо решение. Приоритет имат мислите и идеите, които са пионерски и лидерски. Склонни сме да говорим по-спонтанно и директно под влияние на смелия и напорист Овен.

Сега може да очакваме бързи, нетърпеливи или направо прибързани решения. А нашите реакции са подобни: мигновени, борбени или отбранителни. Цени се повече независимото мислене и конкурентността на идеите. изпълнението на решения. Сега предпочитаме да се учим чрез личен опит, а не по учебник

Меркурий в Овен до 15 май 2024: Нови идеи и дейности

 

Знак на Венера: любовни въпроси, собственост и финанси

Венера в Телец от 29 април до 23 май 2024 – Това е силна позиция за Венера, защото се намира в своя знак. Това означава стабилизиране в ценностите и нагласите, които са свързани с притежание, управление на материалните придобивки и връзките с партньори.

Венера в Телец от 29 април: Стабилни и качествени връзки

Знак на Марс: физическа енергия, воля, характер на конфликтите

Марс в Риби от  22-ри март до 30-ти април 2024. Мъжката и физическата енергия сега са подчинени на мъченически комплекс и склонност към автоагресия. Задават се и алтруистични въпроси: Как можем (аз, ти, някой друг) да спасим света? На дневен ред излизат темите за защитата на слабите и отстраняването на несправедливостта. За някои хора това е и борба с вятърни мелници и невъзможни битки. Но няма място за отказване или отчаяние, защото Сатурн е в същия знак, а Нептун е силен в Риби – можем да разчитаме да спечелим няколко победи, стига да следваме благородни каузи.

Марс в Риби от 23 март 2024: Колеблива, но творческа енергия

Марс в Овен между 30-ти април и  09-ти юни 2024. Марс тук е в своя знак, затова неговите качества имат възможност да се проявят в най-голямата си сила и по най-типичния, мъжки начин. Положителните са свързани с кураж, лидерство, инициатива и силно желание за действие, а отрицателните – склонност към насилствени методи, конфликтност.

Марс в Овен от 30 април: Време за лидери и предизвикателства

 

Дългосрочни социални влияния

Знак на Юпитер: главните ни цели, възгледите, далечните пътувания

Юпитер дългосрочно преминава през знака Телец. Един вид докосване на Мидас е сигнализирано от новия цикъл, който сега изгрява в живота ви. Просперитетът и сигурността заемат централно място в мислите ви; нежният, но отдаден консерватизъм ви носи всякакви добри неща. Погрижете се за материалните неща, а духовните ще се погрижат за себе си: това е вашата ориентация сега.

Юпитер в Телец 2023 – 2024 – Търпение за стабилен успех

Знак на Сатурн: структури, организация и ограничения

Сатурн дългосрочно ще преминава през знака Риби. Постигането на мир с миналото, приемане на ограничения и несправедливост и справянето с кармичните дългове – това са някои от проблемите, с които ще се сблъскваме при тази фаза на Сатурн. Липсата на прошка и неуспехът да се справим с тези предизвикателства верижно ще причини още провали и ще постави нови препятствия по пътя. Научете се да гледате отвъд тясно личното и егоистичното, за да не се усложнят още ситуациите.

Транзитът на Сатурн в Риби 2023 – 2026 г. и 12-те зодии

Кармични уроци и задачи по Лунните възли

Северen лунен възел в Овен, Южен лунен възел във Везни (17 юли 2023 – 11 януари 2025). При този цикъл трябва да се стремим към постигането първо на лична автономия и вътрешен мир, вместо да се фокусираме върху баланс във взаимоотношенията на всяка цена. След като преоткрием себе си и личното си място под звездите като пълноценни хора, ще можем да подобрим и отношенията си. Темата на тази двойка значи е търсене на лично щастие и удовлетворение, без да сме зависими от другите.

Северен Лунен Възел в Овен от 17 юли 2023 до 11 януари 2025

Знак на Уран – промени и обрати

Уран преминава през знака Телец дългосрочно. Практичността и изобретателността се комбинират добре с практичните намерение. Мощен стимул за иновации при упорита работа, реформи във финансовата сфера. Възприемането на новаторски концепции и превръщането им в реални задачи е най-силната ни стратегия. Засядането в миналото и назадничавото трябва да се избягва на всяка цена. Отлично време за всички, които се отличават с финансова грамотност, изобретателност и усет за светски дела.

Знак на Нептун – духовност, изкуство и психика

Нептун дългосрочно се намира в знака Риби. На висше ниво, духовните занимания заемат водещо място при този цикъл, а нисшите прояви се свързват с психични проблеми. Изящните изкуства и всякакъв вид визуализации и фантазии придобиват по-голямо значение в живота ни. Да се научим да приемаме съдбата си, да разбираме защо носим дадена карма и разбирането, че сме подвластни на висшите духовни сили, по-големи от всички простосмъртни, може да се разглежда като най-доброто освобождение и постигане на вътрешно спокойствие.

Значение на Нептун в знака Риби 2011 – 2026

Знак на Плутон – дълбоки кризи и трансформации

Второ влизане на Плутон във Водолей 20 януари – 1 септември 2024 – Преходът на Плутон от Козирог към Водолей означава да се откажем от модели и разбирания, които вече не са ни нужни, не ни помагат да постигнем щастие, свобода и спокойствие. Окончателното, трето влизане, предстои на 19 ноември 2024 г. и ще продължи до 8 март 2043 г.

Плутон във Водолей до 2044г. – Лични и социални влияния

Още прогнозни хороскопи

Хороскоп за 2024: подгответе се за трудности, грабнете шанса

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните