Енергията на всяка седмица е уникална поради комбинацията от 10 планети и знаци, която никога не се повтаря. Заедно с цикъла на Луната, седмичният хороскоп определя с какво да оползотворите най-добре времето си. Вижте качеството на периода и как да го използвате според темата, която планети, знаци и цикли задават.

ПОРЪЧАЙ СВОЯ ГОДИШЕН И СОЛАРЕН ХОРОСКОП

В неделя съвпадът на Юпитер и Уран на 21 градуса в Телец стана точен. Там, където попада този съвпад във вашата натална карта, се показва вашата голяма, дългосрочна тема: в тази сфера нещо ще претърпи коренна промяна, ще бъде трансформирано и променено радикално.

Луната във Везни балансира планетите в Овен (Меркурий, Венера, Хирон) и активира лунните възли. Събитията в отношенията ще имат кармичен и дълготраен характер.

След 20-на дни ретроградност Меркурий ще бъде статичен за два-три дни и отново тръгва директно в събота. Тази статичност предоставя прекрасна възможност да разберете нещо в основата му. Това също е възможност старите неуспехи и травми вече да не действат като пречка, а като мотиватор да работите за благосъстоянието си. Трябва да осъзнаете и приемете грешките си и повече да не използвате нараняванията си като извинение. Ако сте живели в ролята на жертва, сега е време да захвърлите тази маска – така ще станете много по-силни.

Във вторник Луната преминава в Скорпион и в сряда настъпва Пълнолуние, което е в напрегнат аспект с Плутон. Енергията му също оказва мощен тласък за промяна чрез трансформация и адаптивност. Марс се потапя в прегръдките на Нептун в алтруистичните и състрадателни Риби и не може да работи за егоистични цели: общото благо е на първо място. Съвпадът на Марс-Нептун носи и лечебна сила.

Връзки / Любов: Когато Меркурий променя посоката си и спира в средата на знака Овен, отношенията ви също може да достигнат до собствената си „точка на статичност“ и застой. В най-добрия случай вече знаете причината за проблемите във връзката ви и как искате да се справите с нараняващото поведение в бъдеще.

Но препоръчваме да ги адресирате следващата седмица, защото през тази комуникацията ще е пълна с недоразумения. При директен Меркурий вече „нарушителят“ по-спокойно и разумно може да бъде разобличен и да разпознае поведението си. Не забравяйте обаче да търсите грешките не само в другия, но внимателно да преосмислите собствените си думи и действия.

Знак на Слънцето: сезонен цикъл и най-обща енергия на периода

Слънце в Телец от 17:00 ч. на 19-ти април до 15:59 ч. на 20-ти май. В този земен и практичен знак Слънцето е методично, чувствено и възприемчиво. Слънцето в Телец е най-активно, когато се защитава или отстоява своето притежания. През този сезон, когато растенията пуснат корени, нашата решителност и нужди от сигурност са силни. Телецът е лоялен към всичко познато и цени дълготрайните неща. Сенчестата страна на Телеца е желание да притежава, твърдоглавие и непобедим инат.

 

Когато Слънцето е в Телец: 19 април – 20 май

Седмичен Хороскоп според Луната за 22 – 28 април 2024

През тази седмица Луната ще бъде в своята втора и трета фаза, съответно преди и след Пълнолунието в Скорпион на 24 април в 02:49 ч. Луната ще премине през знаците Везни, Скорпион, Стрелец и Козирог. Следете Лунния календар за месеца за точните часове на фазите на Луната и съответните периоди на Луна без курс:

Лунен календар Април 2024: Новолуние Овен, Пълнолуние Скорпион

Луна във Везни – всички теми, свързани с партньорски отношения и близко сътрудничество. Работа в малък екип и бизнеси, които включват арбитраж, отсъждане и правилна оценка. Дейности с предмети на изкуството и красотата.

Луна в Скорпион – дейности, свързани с чуждите средства и личните задължения, заеми и данъци. Сексуалност и интимност. Психоанализа и лечение на кризите, дълбоки и значими изследвания. Бременност. Избавяне от старите и отдавна безполезни неща.

Луна в Стрелец – дейности, в които има някаква авантюра и разширяване на граници, пътувания. Висше образование, менторство и преподаване, издателска дейност и реклама. Физическа активност и лидерство.

Луна в Козирог – дългосрочни дейности, които дават бавни, но стабилни резултати/ Практически начинания, свързани с кариерата, изготвяне на бизнес планове, работа с държавна администрация. Разработване на инвестиционни проекти, строителство и недвижими имоти.

Влияние на Луната днес – фаза, знак, Луна без курс

Седмичен хороскоп 22 - 28 април 2024

Планетите в знаци: общите тенденции за седмицата

Знакът на планетите определят по какъв начин те ще проявяват енергията си и какви теми ще задават за социалния дневен ред. Докато знакът на Слънцето се сменя всяка година по едно и също време, останалите планети имат различен цикъл.

Меркурий е в Овен от 10-ти март до 15-ти май 2024, като е ретрограден между 02-ри и 25-ти април. През този период сме по-малко загрижени за обективната гледна точка и обстоятелства и повече за постигане на бързо решение. Приоритет имат мислите и идеите, които са пионерски и лидерски. Склонни сме да говорим по-спонтанно и директно под влияние на смелия и напорист Овен.

Сега може да очакваме бързи, нетърпеливи или направо прибързани решения. А нашите реакции са подобни: мигновени, борбени или отбранителни. Цени се повече независимото мислене и конкурентността на идеите. изпълнението на решения. Сега предпочитаме да се учим чрез личен опит, а не по учебник

Меркурий в Овен до 15 май 2024: Нови идеи и дейности

 

Знак на Венера: любовни въпроси, собственост и финанси

Венера в Овен от 05-ти до 29-ти април. Нагласите ни към любовта са спонтанни и директни. Вълнуващо е да се впуснем в преследване и завладяване на обекта на устатата си. Във връзките си сме по-смели и малко нетърпеливи. Не мислим и да поглеждаме назад, не ни е интересно да се извиняваме или да се занимаваме с миналото. Време е нещата да се стартират на чисто. Желанията и страстите са силни и се изразяват ентусиазирано и директно. Овенът предпочита да съблазнява, отколкото да бъде съблазняван, да гони, отколкото да бъде преследван и това е печелившата позиция за този период.

Венера в Овен 05 – 29 април: Свежа любов и смело преследване

Знак на Марс: физическа енергия, воля, характер на конфликтите

Марс в Риби от  22-ри март до 30-ти април 2024. Мъжката и физическата енергия сега са подчинени на мъченически комплекс и склонност към автоагресия. Задават се и алтруистични въпроси: Как можем (аз, ти, някой друг) да спасим света? На дневен ред излизат темите за защитата на слабите и отстраняването на несправедливостта. За някои хора това е и борба с вятърни мелници и невъзможни битки. Но няма място за отказване или отчаяние, защото Сатурн е в същия знак, а Нептун е силен в Риби – можем да разчитаме да спечелим няколко победи, стига да следваме благородни каузи.

Марс в Риби от 23 март 2024: Колеблива, но творческа енергия

Дългосрочни социални влияния

Знак на Юпитер: главните ни цели, възгледите, далечните пътувания

Юпитер дългосрочно преминава през знака Телец. Един вид докосване на Мидас е сигнализирано от новия цикъл, който сега изгрява в живота ви. Просперитетът и сигурността заемат централно място в мислите ви; нежният, но отдаден консерватизъм ви носи всякакви добри неща. Погрижете се за материалните неща, а духовните ще се погрижат за себе си: това е вашата ориентация сега.

Юпитер в Телец 2023 – 2024 – Търпение за стабилен успех

Знак на Сатурн: структури, организация и ограничения

Сатурн дългосрочно ще преминава през знака Риби. Постигането на мир с миналото, приемане на ограничения и несправедливост и справянето с кармичните дългове – това са някои от проблемите, с които ще се сблъскваме при тази фаза на Сатурн. Липсата на прошка и неуспехът да се справим с тези предизвикателства верижно ще причини още провали и ще постави нови препятствия по пътя. Научете се да гледате отвъд тясно личното и егоистичното, за да не се усложнят още ситуациите.

Транзитът на Сатурн в Риби 2023 – 2026 г. и 12-те зодии

Кармични уроци и задачи по Лунните възли

Северen лунен възел в Овен, Южен лунен възел във Везни (17 юли 2023 – 11 януари 2025). При този цикъл трябва да се стремим към постигането първо на лична автономия и вътрешен мир, вместо да се фокусираме върху баланс във взаимоотношенията на всяка цена. След като преоткрием себе си и личното си място под звездите като пълноценни хора, ще можем да подобрим и отношенията си. Темата на тази двойка значи е търсене на лично щастие и удовлетворение, без да сме зависими от другите.

Северен Лунен Възел в Овен от 17 юли 2023 до 11 януари 2025

Знак на Уран – промени и обрати

Уран преминава през знака Телец дългосрочно. Практичността и изобретателността се комбинират добре с практичните намерение. Мощен стимул за иновации при упорита работа, реформи във финансовата сфера. Възприемането на новаторски концепции и превръщането им в реални задачи е най-силната ни стратегия. Засядането в миналото и назадничавото трябва да се избягва на всяка цена. Отлично време за всички, които се отличават с финансова грамотност, изобретателност и усет за светски дела.

Знак на Нептун – духовност, изкуство и психика

Нептун дългосрочно се намира в знака Риби. На висше ниво, духовните занимания заемат водещо място при този цикъл, а нисшите прояви се свързват с психични проблеми. Изящните изкуства и всякакъв вид визуализации и фантазии придобиват по-голямо значение в живота ни. Да се научим да приемаме съдбата си, да разбираме защо носим дадена карма и разбирането, че сме подвластни на висшите духовни сили, по-големи от всички простосмъртни, може да се разглежда като най-доброто освобождение и постигане на вътрешно спокойствие.

Значение на Нептун в знака Риби 2011 – 2026

Знак на Плутон – дълбоки кризи и трансформации

Второ влизане на Плутон във Водолей 20 януари – 1 септември 2024 – Преходът на Плутон от Козирог към Водолей означава да се откажем от модели и разбирания, които вече не са ни нужни, не ни помагат да постигнем щастие, свобода и спокойствие. Окончателното, трето влизане, предстои на 19 ноември 2024 г. и ще продължи до 8 март 2043 г.

Плутон във Водолей до 2044г. – Лични и социални влияния

Още прогнозни хороскопи

Хороскоп за 2024: подгответе се за трудности, грабнете шанса

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните