Енергията на всяка седмица е уникална поради комбинацията от 10 планети и знаци, която никога не се повтаря. Заедно с цикъла на Луната, седмичният хороскоп определя с какво да оползотворите най-добре времето си. Вижте качеството на периода и как да го използвате според темата, която планети, знаци и цикли задават.

ПОРЪЧАЙ СВОЯ ГОДИШЕН И СОЛАРЕН ХОРОСКОП

През цялата седмица Слънцето се движи в напрегнат аспект (квадратура) с Плутон, което ни предизвиква да сме напълно истински и директни. За да бъдем автентични, трябва да работим върху облекчаването на своите проблеми и още по-добре, пълното им преодоляване.

Започваме седмица със състрадание и разбиране, както за другите, така и за себе си (Луна в Рак в хармония към планетите в Риби). Но във вторник (Луна в Лъв) нашият фокус се променя и се съсредоточаваме върху своята жизнена сила и желанията си. Усеща се като пробудена жажда за живот.

След средата на седмицата светилата преминават от огнени към земни знаци: в четвъртък Луната в Дева, а в петък Слънцето в Телец. Време е да сме по-реалистични и критични в позициите си.

През цялата седмица имаме важен съвпад на Юпитер и Уран в Телец, който е насочен към прогрес и движение напред, но със стабилни, не бързи крачки. Всички, които избират да се противопоставят на ограниченията и да бъдат дори радикални (Слънце в напрежение към Плутон), могат да използват този период, за да направят силно публично изявление.

Съвпадът Юпитер-Уран и квадратът Слънце-Плутон ще бъдат най-точни през уикенда, а Луната ще даде и на четирите планети своята благословия от балансиращите Везни. Затова дори ако тази седмица е преминала тихо и спокойно, можете да очаквате вълнуващ уикенд и трябва да се подготвите някой да наруши спокойствието ви.

Връзка / Любов: описаните аспекти Слънце-Плутон и Юпитер-Уран предполагат криза, която води до пробив и значима промяна. Венера достига Хирон (ранения учител) и лунния възел в Овен, което показва, че състоянието на вашата връзка отразява критичните проблеми на времето.

Учете се да се справяте с емоционалните си рани и може би ще трябва покажете колко добре се справяте. Всеки, който направи значима и решителна стъпка сега (или вече го е направил миналата седмица), може да очаква, че действията му ще имат дълготраен и дори кармичен ефект.

Знак на Слънцето: сезонен цикъл и най-обща енергия на периода

Слънце в Овен до 17:00 ч. на 19-ти април. Знакът Овен ни носи усещане за ново начало, за обновено усещане за себе си, по-настоятелен личен стил, по-динамичен подход към живота. Съмненията и колебанията остават на заден план, а сдържаността все по-малко се цени. Време е за активно и решително действие; вашата съдба е във вашите ръце! Това е началото на новата астрологична година, с която даваме пълен напред за своите духовни начинания и се изпълваме с енергия за промени, за добро или не толкова.

Когато Слънцето е в Овен: 20 март – 19 април

Слънце в Телец от 17:00 ч. на 19-ти април до 15:59 ч. на 20-ти май. В този земен и практичен знак Слънцето е методично, чувствено и възприемчиво. Слънцето в Телец е най-активно, когато се защитава или отстоява своето притежания. През този сезон, когато растенията пуснат корени, нашата решителност и нужди от сигурност са силни. Телецът е лоялен към всичко познато и цени дълготрайните неща. Сенчестата страна на Телеца е желание да притежава, твърдоглавие и непобедим инат.

 

Когато Слънцето е в Телец: 19 април – 20 май

Седмичен Хороскоп според Луната за 15 – 21 април 2024

През тази седмица Луната ще бъде в своята първа и втора фаза след Новолунието в Овен със Слънчево затъмнение на 08 април в 21:20ч. Луната ще премине през знаците Рак, Лъв, Дева и Везни. Следете Лунния календар за месеца за точните часове на фазите на Луната и съответните периоди на Луна без курс:

Лунен календар Април 2024: Новолуние Овен, Пълнолуние Скорпион

Луна в Рак до 05:24 ч на 16 април

Безпокойството на Луната в Близнаци сега отстъпва място на инстинктивната нужда от мир и тишина. Чувството за принадлежност и желанието за постигане на безопасност е това, което ни мотивира. Луната е силна тук и тази нейна позиция има дори лечебен потенциал. Макар и по-прикрити сега, нашите чувства са дълбоки и искрени, което прави тези един-два дни идеален момент да се докоснем до всичко, което емоционално ни трогва и мотивира.

Луната в Рак благоприятства следните дейности: Домашна работа, работа с емоциите ни, активности, които носят осъзнаване на личните ни физически нужди, създаване на удобство и сигурност, лежерна почивка, семейни събирания.

Луна в Лъв до 17:10 ч на 18-ти април

Луната в Лъв сякаш разговаря с нашето „вътрешно дете“ – това е топла, щедра, любяща от все сърце позиция, когато е хубаво да се погрижим за себе си. Гордостта ни предпазва от дребнавост, но също така може да ни попречи да се отворим и да разкрием как се чувстваме наистина.

Сега сякаш сме на сцена, емоциите ни са по-видими и огнени и сме склонни да създаваме драма в живота си. Лесно се чувстваме заплашени и обидени от всяка проява на безразличие. Това е време, когато търсим внимание и искаме да изпъкнем със специалните си лични качества. Силен период за романтика и всякаква творческа дейност.

Луната в Лъв благоприятства творческите дейности, заниманията с деца, щедрите начинания, работа, в която се очаква лично признание и поемане на някакъв риск.

Луна в Дева до 06:08 ч на 21-ви април

Сега инстинктивно гравитираме към практически дейности с аналитична нагласа. Но в желанието си да оправим нещата, лесно може да се окаже, че преосмисляме и променяме плановете си. Емоционалното удовлетворение идва от решаването на дребни проблеми, от създаването на ред и помощта за другите.

Здравни теми и въпроси могат да излязат на фокус, добър момент да помислите за профилактика. Сега по-лесно забелязваме малките части, които съставляват цялото и вместо да позволяваме на досадните детайли да ни притесняват, може да работим върху изглаждането им, така че по-уверено да вървим напред.

Луната в Дева благоприятства следните дейности: аналитични и счетоводни занимания, услуги или служба на някого и рутинни задължения; всички дейности, които биха имали полза от влизане в най-големи детайли.

Луна във Везни до 18:20 ч на 23-ти април

Създаването на ред е на фокус, но не чрез подреждане или организиране в детайл, както беше при Луна в Дева, а най-вече чрез приятно общуване и взаимодействие с другите и търсене на естетика в околната среда. Склонни сме да решаваме проблемите си чрез дипломация и сме способни да оставим настрана собствените си емоции, за да постигнем мира, за който жадуваме.

Сега тенденцията е да се избягват директните сблъсъци. Решенията не идват лесно. Разбирането за позициите и на двете страни в дадена ситуация е основната причина за колебание. Най-голямата опасност е страхът от загуба на одобрението на другите.

Луната във Везни благоприятства следните дейности: всички въпроси на взаимоотношенията и партньорствата, дейности, включващи работа в екип и сътрудничество, занимания, свързани със самоанализ и постигане на вътрешен баланс, всички активности, свързани със създаване на красота.

седмичен хороскоп 15 * 21 април 2024

Планетите в знаци: общите тенденции за седмицата

Знакът на планетите определят по какъв начин те ще проявяват енергията си и какви теми ще задават за социалния дневен ред. Докато знакът на Слънцето се сменя всяка година по едно и също време, останалите планети имат различен цикъл.

Меркурий е в Овен от 10-ти март до 15-ти май 2024, като е ретрограден между 02-ри и 25-ти април. През този период сме по-малко загрижени за обективната гледна точка и обстоятелства и повече за постигане на бързо решение. Приоритет имат мислите и идеите, които са пионерски и лидерски. Склонни сме да говорим по-спонтанно и директно под влияние на смелия и напорист Овен.

Сега може да очакваме бързи, нетърпеливи или направо прибързани решения. А нашите реакции са подобни: мигновени, борбени или отбранителни. Цени се повече независимото мислене и конкурентността на идеите. изпълнението на решения. Сега предпочитаме да се учим чрез личен опит, а не по учебник

Меркурий в Овен от 10 март 2024: Нови идеи и дейности

 

Знак на Венера: любовни въпроси, собственост и финанси

Венера в Овен от 05-ти до 29-ти април. Нагласите ни към любовта са спонтанни и директни. Вълнуващо е да се впуснем в преследване и завладяване на обекта на устатата си. Във връзките си сме по-смели и малко нетърпеливи. Не мислим и да поглеждаме назад, не ни е интересно да се извиняваме или да се занимаваме с миналото. Време е нещата да се стартират на чисто. Желанията и страстите са силни и се изразяват ентусиазирано и директно. Овенът предпочита да съблазнява, отколкото да бъде съблазняван, да гони, отколкото да бъде преследван и това е печелившата позиция за този период.

Венера в Овен 05 – 29 април: Свежа любов и смело преследване

Знак на Марс: физическа енергия, воля, характер на конфликтите

Марс в Риби от  22-ри март до 30-ти април 2024. Мъжката и физическата енергия сега са подчинени на мъченически комплекс и склонност към автоагресия. Задават се и алтруистични въпроси: Как можем (аз, ти, някой друг) да спасим света? На дневен ред излизат темите за защитата на слабите и отстраняването на несправедливостта. За някои хора това е и борба с вятърни мелници и невъзможни битки. Но няма място за отказване или отчаяние, защото Сатурн е в същия знак, а Нептун е силен в Риби – можем да разчитаме да спечелим няколко победи, стига да следваме благородни каузи.

Марс в Риби от 23 март 2024: Колеблива, но творческа енергия

Дългосрочни социални влияния

Знак на Юпитер: главните ни цели, възгледите, далечните пътувания

Юпитер дългосрочно преминава през знака Телец. Един вид докосване на Мидас е сигнализирано от новия цикъл, който сега изгрява в живота ви. Просперитетът и сигурността заемат централно място в мислите ви; нежният, но отдаден консерватизъм ви носи всякакви добри неща. Погрижете се за материалните неща, а духовните ще се погрижат за себе си: това е вашата ориентация сега.

Юпитер в Телец 2023 – 2024 – Търпение за стабилен успех

Знак на Сатурн: структури, организация и ограничения

Сатурн дългосрочно ще преминава през знака Риби. Постигането на мир с миналото, приемане на ограничения и несправедливост и справянето с кармичните дългове – това са някои от проблемите, с които ще се сблъскваме при тази фаза на Сатурн. Липсата на прошка и неуспехът да се справим с тези предизвикателства верижно ще причини още провали и ще постави нови препятствия по пътя. Научете се да гледате отвъд тясно личното и егоистичното, за да не се усложнят още ситуациите.

Транзитът на Сатурн в Риби 2023 – 2026 г. и 12-те зодии

Кармични уроци и задачи по Лунните възли

Северen лунен възел в Овен, Южен лунен възел във Везни (17 юли 2023 – 11 януари 2025). При този цикъл трябва да се стремим към постигането първо на лична автономия и вътрешен мир, вместо да се фокусираме върху баланс във взаимоотношенията на всяка цена. След като преоткрием себе си и личното си място под звездите като пълноценни хора, ще можем да подобрим и отношенията си. Темата на тази двойка значи е търсене на лично щастие и удовлетворение, без да сме зависими от другите.

Северен Лунен Възел в Овен от 17 юли 2023 до 11 януари 2025

Знак на Уран – промени и обрати

Уран преминава през знака Телец дългосрочно. Практичността и изобретателността се комбинират добре с практичните намерение. Мощен стимул за иновации при упорита работа, реформи във финансовата сфера. Възприемането на новаторски концепции и превръщането им в реални задачи е най-силната ни стратегия. Засядането в миналото и назадничавото трябва да се избягва на всяка цена. Отлично време за всички, които се отличават с финансова грамотност, изобретателност и усет за светски дела.

Знак на Нептун – духовност, изкуство и психика

Нептун дългосрочно се намира в знака Риби. На висше ниво, духовните занимания заемат водещо място при този цикъл, а нисшите прояви се свързват с психични проблеми. Изящните изкуства и всякакъв вид визуализации и фантазии придобиват по-голямо значение в живота ни. Да се научим да приемаме съдбата си, да разбираме защо носим дадена карма и разбирането, че сме подвластни на висшите духовни сили, по-големи от всички простосмъртни, може да се разглежда като най-доброто освобождение и постигане на вътрешно спокойствие.

Значение на Нептун в знака Риби 2011 – 2026

Знак на Плутон – дълбоки кризи и трансформации

Второ влизане на Плутон във Водолей 20 януари – 1 септември 2024 – Преходът на Плутон от Козирог към Водолей означава да се откажем от модели и разбирания, които вече не са ни нужни, не ни помагат да постигнем щастие, свобода и спокойствие. Окончателното, трето влизане, предстои на 19 ноември 2024 г. и ще продължи до 8 март 2043 г.

Плутон във Водолей до 2044г. – Лични и социални влияния

Още прогнозни хороскопи

Хороскоп за 2024: подгответе се за трудности, грабнете шанса

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните