Енергията на всяка седмица е уникална поради комбинацията от 10 планети и знаци, която никога не се повтаря. Заедно с цикъла на Луната, седмичният хороскоп определя с какво да оползотворите най-добре времето си. Вижте качеството на периода и как да го използвате според темата, която планети, знаци и цикли задават.

ПОРЪЧАЙ СВОЯ ГОДИШЕН И СОЛАРЕН ХОРОСКОП

В началото на седмицата Луната преминава в сериозния Козирог, което хармонизира със статичността на Меркурий и началото на неговата ретроградна фаза. Ретроградността продължава почти до края на април. Трябва да си изясните някои неща, вашите желания или цели и затова трябва да погледнете назад. Пропуснали ли сте нещо или не сте го взели на сериозно? Марс, който се доближава до Сатурн, подкрепя същата тенденция за равносметки.

Скоро ще можете да завършите или отметнете нещо. Ако това не е възможно, ще се чувствате забавени или възпрепятствани. В най-добрия случай се приближавате до поставена цел и вече мислите как може да изглежда следващата.

Някои хора ще се чувстват по-неспокойни, докато Луната преминава през Водолей и влиза в напрегнат аспект с Юпитер и Уран в четвъртък. Всичко изглежда, че се движи твърде бавно и това изнервя.

В петък Венера преминава от мечтателните Риби в активния Овен. Личните желания стават приоритет, но все още не можете да ги изразите ясно, защото Венера е близо до Нептун. Играта на търпение и желание продължава, подкрепена от Луната в Риби през уикенда. Тогава Слънцето в Овен достига Северния лунен възел: осъзнавате, че трябва да предприемете бързи действия, но е добре да се придържате към готов план и да проявите повече смелост.

Връзки и Любов: в сряда Венера достига Нептун в последните градуси на Риби, докато Луната съвпада с Плутон във Водолей. Запитайте се дали не сте стигнали твърде далеч с желанията и надеждите си. А може и внезапно да осъзнаете, че вашите мечти са ключът към щастието: само когато вярвате, че нещо е възможно, то може да се реализира. Промените започват от вашите желания и копнежи, които трябва да приемете по-сериозно.

Знак на Слънцето: сезонен цикъл и най-обща енергия на периода

Слънце в Овен от 20-ти март до 19-ти април. Знакът Овен ни носи усещане за ново начало, за обновено усещане за себе си, по-настоятелен личен стил, по-динамичен подход към живота. Съмненията и колебанията остават на заден план, а сдържаността все по-малко се цени. Време е за активно и решително действие; вашата съдба е във вашите ръце! Това е началото на новата астрологична година, с която даваме пълен напред за своите духовни начинания и се изпълваме с енергия за промени, за добро или не толкова.

Когато Слънцето е в Овен: 20 март – 19 април

Седмичен Хороскоп според Луната за 01 – 07 април 2024

През тази седмица Луната е Намаляваща в Четвърта фаза след Пълнолунието във Везни на 25-ти март в 10:00 ч., придружено от първото за годината Лунно затъмнение. Тя ще премине през знаците Стрелец, Козирог, Риби и Овен. Следете Лунния календар за месеца за точните часове на фазите на Луната и съответните периоди на Луна без курс:

Лунен календар Април 2024: Новолуние Овен, Пълнолуние Скорпион

Луна в Стрелец до 07:05 ч на 01 април

Луната в Стрелец стимулира целенасочената работа и оптимистичната ни нагласа. При този цикъл сме мотивирани от необходимостта да търсим истината и сме готови да преследваме всяка убедителна философия и мащабна визия за света.

Точно сега не се интересуваме от подробности – вместо това се фокусираме върху голямата картина. Задоволяваме дълбоките си емоционални нужди с нови преживявания и впускане в приключения. Спонтанността е водещият принцип, не искаме да планираме предварително и предпочитаме да се носим според вятъра. Но може също да сме склонни към прекаляване с всичко и да преувеличаваме фактите. .

Луната в Стрелец благоприятства следните дейности: всякакви авантюри и приключения, които включват откриване на нови хоризонти, пътуване; повишен интерес към висше образование, стартиране на издателски проекти, реклама, физическа активност.

Луна в Козирог до 13:08 ч на 03 април

Осъзнаваме необходимостта от структура и точно планиране напред. Инстинктивно усещаме ограниченията на време и пространство. Мотивирани сме от желание за обществен успех. Постижението и изявата са най-важни за нас.

Проявяваме находчивост и упоритост и не искаме да губим време, енергия или ресурси. Това може да бъде много трезво влияние – дори депресиращо. Но може да бъде и продуктивно време, ако се осмелим да погледнем реалността в очите.

Луната в Козирог благоприятства следните дейности: дългосрочни проекти, които дават бавни, но стабилни резултати, практически начинания, кариерно развитие, изготвяне на бизнес план, дългосрочни и стабилни инвестиции.

Луна във Водолей до 14:12 ч на 05 април

Влечението към всичко ново и необичайно и инстинктивната нужда от усъвършенстване характеризират тази фаза. Сега реакциите са повече интелектуални, отколкото емоционални, а взаимодействията са по-неутрални, отколкото лични.

Това е време за социални събирания, работа за групови идеали и цели за бъдещето, за мозъчна атака с цел нови идеи и прогресивни промени. Отворени сме към необичайни методи за правене на нещата и гледаме в перспектива. Може по-трудно да се придържаме към график и да го жертваме в полза на личната си свобода.

Луната във Водолей благоприятства следните дейности: необичайни или радикални начинания, социални занимания, групови проекти, стартиране или подкрепа на каузи, опитване на нещо напълно ново, присъединяване към нова приятелска група.

Луна в Риби до 14:25 ч на 07 април

Докато Луната е в мечтателните и впечатлителни Риби, често не искаме да се изправим пред реалността. Сега сме по-вглъбени и замислени, чувствителни, интуитивни или състрадателни. Особено добре работят въображението и интуицията ни. Границите и стените отпадат или се заличават. Това е време, когато детайлите се пренебрегват и чувствата не подлежат на описание.

Луната в Риби благоприятства следните дейности: работа с въображението, мистични или духовни занимания, вътрешно развитие, занимания с музика, дизайн и визуални изкуства, оттегляне в уединение, дейности, свързани с вода.

Луна в Овен до 14:23 ч на 09 април

Под това влияние сме мотивирани от силното желание да започнем всичко отначало. Инстинктът ни подсказва да търсим нещо ново и ни дава смелостта да го направим. Нашите пионерски импулси са силни и се чувстваме пълни с енергия, спонтанни и ентусиазирани.

Но може да сме нетактични или прекалено импулсивни и като цяло не ни достига издръжливост. Излишната енергия сега се оползотворява най-добре чрез физическа активност.

Луната в Овен благоприятства следните дейности: бързи действия, които дават незабавни резултати; проекти, които се фокусират върху личността. Време за себеутвърждаване, приемане на свежи предизвикателства, започване на краткосрочни проекти.

седмичен хороскоп 01 - 07 април 2024

Планетите в знаци: общите тенденции за седмицата

Знакът на планетите определят по какъв начин те ще проявяват енергията си и какви теми ще задават за социалния дневен ред. Докато знакът на Слънцето се сменя всяка година по едно и също време, останалите планети имат различен цикъл.

Меркурий в Овен от 10-ти март до 15-ти май 2024, като е ретрограден между 02-ри и 25-ти април. През този период сме по-малко загрижени за обективната гледна точка и обстоятелства и повече за постигане на бързо решение. Приоритет имат мислите и идеите, които са пионерски и лидерски. Склонни сме да говорим по-спонтанно и директно под влияние на смелия и напорист Овен.

Сега може да очакваме бързи, нетърпеливи или направо прибързани решения. А нашите реакции са подобни: мигновени, борбени или отбранителни. Цени се повече независимото мислене и конкурентността на идеите. изпълнението на решения. Сега предпочитаме да се учим чрез личен опит, а не по учебник

Меркурий в Овен от 10 март 2024: Нови идеи и дейности

 

Знак на Венера: любовни въпроси, собственост и финанси

Венера е в Риби от 12-ти март и 05-ти април 2024. Тук Венера е силна в слабостта си – нежна и привързана, макар и отнесена в копнеж за нещо имагинерно. Границите и правилата се размиват. В любовта е добре да сме всеотдайни, състрадателни, даващи и способни на жертва. Можем да разчитаме на интуицията си с финанси и връзки. Ситуациите се подобряват, ако успеем да впрегнем своите таланти, въображение, желание да лекуваме в полза на другите и приемем смирено своята мисия.

Негативната страна на тази позиция е да се оставим да бъдем измамени, защото искаме да вярваме в илюзиите си. Трябва да внимаваме дали не се влюбваме в идеализиран образ, който не съществува. Парите може да се изплъзнат между пръстите ни или да пренебрегваме практичните елементи на живота си.

Венера в Риби от 12 март: Мечтание за безусловна любов

Венера в Овен от 05-ти до 29–ти април. Нагласите ни към любовта са спонтанни и директни. Вълнуващо е да се впуснем в преследване и завладяване на обекта на устатата си. Във връзките си сме по-смели и малко нетърпеливи. Не мислим и да поглеждаме назад, не ни е интересно да се извиняваме или да се занимаваме с миналото. Време е нещата да се стартират на чисто. Желанията и страстите са силни и се изразяват ентусиазирано и директно. Овенът предпочита да съблазнява, отколкото да бъде съблазняван, да гони, отколкото да бъде преследван и това е печелившата позиция за този период.

Венера в Овен 05 – 29 април: Свежа любов и смело преследване

Знак на Марс: физическа енергия, воля, характер на конфликтите

Марс в Риби от  22-ри март до 30-ти април 2024. Мъжката и физическата енергия сега са подчинени на мъченически комплекс и склонност към автоагресия. Задават се и алтруистични въпроси: Как можем (аз, ти, някой друг) да спасим света? На дневен ред излизат темите за защитата на слабите и отстраняването на несправедливостта. За някои хора това е и борба с вятърни мелници и невъзможни битки. Но няма място за отказване или отчаяние, защото Сатурн е в същия знак, а Нептун е силен в Риби – можем да разчитаме да спечелим няколко победи, стига да следваме благородни каузи.

Марс в Риби от 23 март 2024: Колеблива, но творческа енергия

Дългосрочни социални влияния

Знак на Юпитер: главните ни цели, възгледите, далечните пътувания

Юпитер дългосрочно преминава през знака Телец. Един вид докосване на Мидас е сигнализирано от новия цикъл, който сега изгрява в живота ви. Просперитетът и сигурността заемат централно място в мислите ви; нежният, но отдаден консерватизъм ви носи всякакви добри неща. Погрижете се за материалните неща, а духовните ще се погрижат за себе си: това е вашата ориентация сега.

Юпитер в Телец 2023 – 2024 – Търпение за стабилен успех

Знак на Сатурн: структури, организация и ограничения

Сатурн дългосрочно ще преминава през знака Риби. Постигането на мир с миналото, приемане на ограничения и несправедливост и справянето с кармичните дългове – това са някои от проблемите, с които ще се сблъскваме при тази фаза на Сатурн. Липсата на прошка и неуспехът да се справим с тези предизвикателства верижно ще причини още провали и ще постави нови препятствия по пътя. Научете се да гледате отвъд тясно личното и егоистичното, за да не се усложнят още ситуациите.

Транзитът на Сатурн в Риби 2023 – 2026 г. и 12-те зодии

Кармични уроци и задачи по Лунните възли

Северen лунен възел в Овен, Южен лунен възел във Везни (17 юли 2023 – 11 януари 2025). При този цикъл трябва да се стремим към постигането първо на лична автономия и вътрешен мир, вместо да се фокусираме върху баланс във взаимоотношенията на всяка цена. След като преоткрием себе си и личното си място под звездите като пълноценни хора, ще можем да подобрим и отношенията си. Темата на тази двойка значи е търсене на лично щастие и удовлетворение, без да сме зависими от другите.

Северен Лунен Възел в Овен от 17 юли 2023 до 11 януари 2025

Знак на Уран – промени и обрати

Уран преминава през знака Телец дългосрочно. Практичността и изобретателността се комбинират добре с практичните намерение. Мощен стимул за иновации при упорита работа, реформи във финансовата сфера. Възприемането на новаторски концепции и превръщането им в реални задачи е най-силната ни стратегия. Засядането в миналото и назадничавото трябва да се избягва на всяка цена. Отлично време за всички, които се отличават с финансова грамотност, изобретателност и усет за светски дела.

Знак на Нептун – духовност, изкуство и психика

Нептун дългосрочно се намира в знака Риби. На висше ниво, духовните занимания заемат водещо място при този цикъл, а нисшите прояви се свързват с психични проблеми. Изящните изкуства и всякакъв вид визуализации и фантазии придобиват по-голямо значение в живота ни. Да се научим да приемаме съдбата си, да разбираме защо носим дадена карма и разбирането, че сме подвластни на висшите духовни сили, по-големи от всички простосмъртни, може да се разглежда като най-доброто освобождение и постигане на вътрешно спокойствие.

Значение на Нептун в знака Риби 2011 – 2026

Знак на Плутон – дълбоки кризи и трансформации

Второ влизане на Плутон във Водолей 20 януари – 1 септември 2024 – Преходът на Плутон от Козирог към Водолей означава да се откажем от модели и разбирания, които вече не са ни нужни, не ни помагат да постигнем щастие, свобода и спокойствие. Окончателното, трето влизане, предстои на 19 ноември 2024 г. и ще продължи до 8 март 2043 г.

Плутон във Водолей до 2044г. – Лични и социални влияния

Още прогнозни хороскопи

 

Хороскоп за 2024: подгответе се за трудности, грабнете шанса

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните