Интересен месец ще бъде септември, изглежда спокоен. Започва срамежливо, после се активизира, средата му също е спокойна, а след това – отново активна.

Проблемната зона ще бъде в средата на септември, когато Слънцето ще се движи в опозиция на Нептун. Проблемността тогава се свързва с чувства, лични отношения. Паралелно ескалират религиозни и национални теми.

Също да не забравяме, че продължава квадратурата на Плутон с Лунните възли, която наблюдаваме от 2 месеца (фон на драматично напрежение и фатализъм). Аспектите на Плутон обичайно действат в края на периодите.

ПОРЪЧАЙ СВОЯ ГОДИШЕН И СОЛАРЕН ХОРОСКОП

Статична Венера: 01 – 06 септември

Това е преходът от ретроградна към директна Венера. Тя ще се обърне на 04-ти. Венера е преди всичко чувства, сърдечни връзки, преживявания. При статичност имаме и повече безплодно циклене.

Емоциите са по-силни от обичайното, реагираме дори на дреболиите. Но същевременно ни е трудно да действаме. Затова препоръчвам до 6-то число да не се хвърляте в нови сериозни отношения. А в близките си връзки, които вече имате, леко да се дистанцирате.

Извънредната емоционална реакция и за най-малките дреболии създава проблеми за всички. В семейните дела също овладявайте реакциите си относно дребни грешки и забавяния. Ако децата ви тръгват на училище през този период, помнете, че влизат в непознато за тях пространство и положете максимални усилия да ги успокоявате.

Увеличете физическото натоварване, за да намалите емоционалното.

Не пестете топлина, ласки, търпение. Вашата задача като възрастни е не да реагирате, а да запазите външно спокойствие, да се владеете дори когато сте развълнувани. Пазете позитивната нагласа и омаловажавайте проблемите, за да не остава горчивина в децата.

Статичен Юпитер 04 – 10 септември

Юпитер ще бъде статичен, докато се обръща от директно в ретроградно движение. Проблемната тема тук е амбицията за успех. Изострят се желанията за реализация, за успеваемост, за високи постижения. Юпитер е в съвпад с Уран, а това ескалира жаждата всичко да бъде на най-високо ниво, от класа.

Децата и подрастващите трябва да бъдат пазени от подобни свръх амбиции, да се изключват от разговори за перфекционизъм и успех. В служебните отношения и на работното място, тактично трябва да избягвате темата кой е по-успешен, кой се справя по-добре – сега просто изключете дискусиите относно постиженията.

Не се впускайте в публични изяви. Статичните планети действат така: те ви карат да “захапите” дадена тема или да си наумите да направите дадено нещо и да се борите да го постигнете на всяка цена. И всичко трябва да се случи веднага!

Например, спомняте си защо е било засегнато самолюбието ви и искате да се докажете колко сте успешни пред всички и най-вече, пред началството. Или точно сега настоявате да прокарате своя проект, който ще ви даде огромни перспективи и дългосрочни възможности. (това няма да се случи, само ще ви напрегне) Трябва да овладеете тази кариерна “краста”, да поставите амбициите си на пауза.

Ретрограден Меркурий до 15 септември

Да напомним, че Меркурий е ретрограден и до 15-то число не си струва да се суетим (няма да има траен резултат). Действайте си по познатия ред, вършете си тихо ежедневните дела, гледайте си живота. По-късно следва период на нарастваща активност, подкрепен от Слънцето, Юпитер и Плутон в силни хармонични аспекти.

Плутон в квадрат с Лунните възли

При този аспект всяко едно действие, дори най-голямата глупост, може да има грандиозни последствия. Тези периоди на аспект между Плутон и възлите са редки и са съдбоносни. Плутон се отнася към големите групи хора, социалната сфера, обществените отношения – там всяко едно нещо може много силно да помогне на съвместната работа, но може и напълно да я провали.

Препоръчвам за важните неща да не прибързвате, особено преди 15-ти. Обмисляйте, планирайте и вече след 17-ти задвижете своите идеи и проекти. Дотогава работете спокойно, ритмично, без особени скокове и напъни. Умерено, но активно.

Транзитен Плутон в Козирог – Краят на една по-мрачна ера

Венера в Лъв през целия септември

Що се отнася до сърдечните дела, след 6-ти пространството става по-свободно и открито за чувствата ви. Венера в Лъв обича ярките прояви. След 7-ми може да компресирате невъзможността за действие преди това (имахме 40 дена на ретроградна и статична Венера). Устройте си “венериански” занимания – музеи, театри, кино, разходки, ресторанти, кафенета…

Венера в Лъв до 8 октомври 2023: Време за игра и творчество

Фази на активност

Септември се развива на няколко фази:

  • до 6ти – на пауза
  • след 6-ти – отключена емоционалност
  • след 10-ти – повишена социална и кариерна амбиция
  • след 15-ти – възобновена активност във всички сфери: контакти, работа, преговори – Меркурий става директен и всичко, което е било на изчакване, може успешно да се задейства.

Новолуние в Дева – 15 септември 2023

На 15-ти и Меркурий става директен, и настъпва Новолуние. Новолунието (съвпад на Слънце и Луна в Дева) е добре аспектирано и показва позитивен, много активен и високо интелектуален период. Имаме тригони към Юпитер, Уран и Плутон – благоприятни за практическа работа, за въвеждане на нови идеи в големи колективи, за ръст в кариерата и като цяло, плодотворна и мащабна работа.

Но Новолунието се натяга от опозиция с Нептун. Съветваме ви

в дните около 15-ти напълно да избягвате две теми: вяра (религия) и националност (раса, етнос, кръвни връзки).

При тази опозиция имаме и обичайните Нептунови проблеми: безсъние / лош сън, повишена чувствителност, изострени преживявания, неусетно залитаме в екстремност. А аз ви препоръчвам обратното – запазете спокойствие, дръжте се встрани от крайностите.

Лунен календар 2023 Септември: Пълнолуние Риби, Новолуние Дева

Слънце във Везни – след 23 септември

Емоционалното напрежение рязко пада, а плодотворните влияния остават. И така, в края на месеца, имаме много деен и успешен период. При растяща Луна всичко, което сте замислили, може да бъде започнато. Смело мога да кажа, че

между 23-ти 28-ми имаме много хармоничен период за всякакъв вид начинания. Ускорете започнатото и/или стартирайте нови проекти.

Когато Слънцето е във Везни: 23 септември – 22 октомври

Пълнолуние в Овен – 29 септември

Тук отново темата е Нептун. Луната е в Овен, в съвпад с Нептун. От вас ще се иска да проявите решителност – не се дърпайте, не се опитвайте да балансирате напрежението, да изгладите всички конфликти и да искате всички да са доволни. Не, няма да се получи!

Венера е в Лъв и всички емоции са експлозивни. Прави и квадрат към Уран – нужда от импулсивни и внезапни действия. Ще го формулирам така:

Ако нещо не ви устройва, не се страхувайте да вземете бързо решение.

Седмицата след Пълнолунието точно това се иска от вас, до края на месеца и в началото на следващия. Бъдете смели и решителни, и разчистете пространството за бъдеща реализация, за създаване на позитивни възможности.

Ако сте затънали в някаква ситуация, която пред очите ви се руши или дълбоко не ви устройва, да оставате там само ще задълбочи проблемите за по-дълго. Моментът изисква решителност – в сърдечните дела, в емоционалния ви свят, в духовните въпроси, в творческата сфера и личните отношения (темите на Венера и опозицията Овен-Везни).

Месецът завършва с активен период, когато трябва да действаме смело, да не се страхуваме от конфронтация, за да очакваме позитивна развръзка. Това не означаваа, че след бързите действия всички ще се помирят. Но за вас трябва да остане усещането, че сте взели правилните решения за своята душа.

Пазаруване през септември 2023

Както знаем, ретрограден Меркурий (до 16-ти) не е най-доброто време за пазаруване. Купувайте само храна и стоки от първа необходимост. А след 16-ти всичко си идва на мястото.

Около 18-ти имаме опозиция на Меркурий със Сатурн (леки забавяния), но и хубави аспекти към Уран и Юпитер – чудесно време за пазаруване на електроника/ уреди, скъпи и престижни стоки, които очакваме дълго да ни служат.

На 29-ти/ Пълнолуние, може да направите пауза, макар и то да не пречи особено.

Здравето през септември 2023

За емоционалните и чувствителни хора първата седмица на септември не е добра. Ползвайте успокоителни, физически натоварвания, правете по-дълги разходки, дихателни упражнения, топли разпускащи вани, масаж – всичко, което ще свали напрежението ви.

Не се очакват бурни реакции, но вътрешно емоционално безпокойство. Възможни проблеми при хората, които имат заболявания на щитовидната жлеза, сърдечно-съдовата система, черния дроб. Това са основните органи/ системи, които се влияят от емоциите. Може да има обостряне и на кожните болести.

Препоръчвам дълги разходки преди сън (по възможност, в гора), повече очистващи процедури и освобождаване от емоционалния багаж.

29-ти и 30-ти също са напрегнати, но като цяло мога да кажа, че септември е по-спокоен и от предходния август, и от следващия октомври.

Опасни периоди за септември 2023

Септември дори не е особено авариен. Ще имаме поддържане на постоянно умерено ниво на опасности заради дългосрочния аспект на Плутон с лунните възли, който се разпада.

Нивото на кризи е по-ниско от средното за цялата година.

Напрегнатите точки и по-опасните дни са при обръщането на планетите и лунния цикъл:

  • 03 – 05 – на Венера
  • 14 – 16 – на Меркурий и около Новолунието
  • 28 – 30 – около Пълнолунието

Романтични срещи и запознанства през септември 2023

През първата седмица или спазвайте дистанция и не се задълбочавайте в личните си отношения, или изцяло избягвайте свръх интензивните срещи и запознанства като профилактика на скарвания и кризи. А след 7-ми – напред, и с песен! Ще повторя отново –

в сърдечните дела през последната седмица на месеца трябва решителност.

Или смело се впуснете във връзка, или решително направете промяна в отношенията си, или се разделете – направете каквото искате.

Обучение и изпити през септември 2023

Първата седмица не е много благоприятна, дава скромни възможности. Но ако имате да учите и спокойно да се подготвяте, е добре. Не трябва да влизате в изпитания.

Не се опитвайте да се докажете пред преподаватели и околни, че знаете, защото може да се окажете в глупава ситуация. Още повече, че емоциите не са устойчиви и именно в такова състояние не трябва да опитвате да покорявате върхове. Първата декада се подготвяйте спокойно, без да бързате.

След 11-ти може да демонстрирате всичките си знания, таланти, умения. Много по-лесно ще се заучава материала (през първата седмица ще бъде трудно).

Превод с коментар на месечната видео прогноза на Михаил Левин, Ректор на Московската Академия по астрология. Вижте Кой е Михаил Левин и защо AstroScript работи с неговите прогнози.

Още прогнози за Септември 2023г:

Седмичен хороскоп за текущата седмица

Месечен хороскоп септември 2023 за всички знаци

Лунен календар Септември 2023: Пълнолуние Риби, Новолуние Дева

Пълнолуния 2023: Как ще се отразяват според дома на транзит

Астрологична прогноза за 2023 година – Бавни, балансирани промени

 

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните