Здравейте с общата прогноза за септември.

Отново се активира квадратурата (критичен аспект) между Сатурн и Уран, а това възобновява темата за борбата между старото и новото. И ако питаме звездите, те “гласуват” за обновление.

Жажда за промени или противопоставяне с всички сили и спирачки; борба за свобода или тежки ограничения, творчески хаос или стария ред – във всички сфери имаме конфликт. Това трябва да се отчита в дейността ни.

ПОРЪЧАЙ СВОЯ ГОДИШЕН И СОЛАРЕН ХОРОСКОП

В конректния случай, звездите подкрепят промяната. Защото новото е по-добро, защото (Уран) е съвпад със Северния лунен възел (кармичен аспект). Това говори, че “урановите” хора – които жадуват за обновление, които са креативни, с оригинални и интересни идеи – за тях небето открива много добри перспективи. Подкрепа за творческите натури с богато въображение.

А онези, които се страхуват от промените, стремят се към строг ред, стабилност, боят се от хаоса – от тях небето изисква да преразгледат своите представи за този ред. Консервативните настроения не подходжат на настоящия момент. И това не е мое лично мнение. Сатурн прави квадратура (кризисен аспект) към Лунните възли (кармични знаци). За астролозите този знак е ясен – за останалите обяснявам: това е период, в който трябва да се преразгледат представите за обществените норми, за реда, за ограниченията.

Редът може да бъде съхранен и по други начини, по ефективни от строгите, остарели забрани и ограничения.

Помислете над това – на работа, у дома, в отношенията с децата, с по-младите и подчинените. За онези, за които вие сте “Сатурн” (по-възрастен авторитет), вие сте организатор и началник – търсете други начини на сътрудничество – без твърда ръка, без натиск и ограничения.

Разумност, проява на здрав разум – това трябва да бъде водещото ви мото.

Не влизайте в ролята на началник – началникът не притежава нищо – обратното. Особено с по-младите и децата, постарайте се да им обяснявате всичко. Сега започва и учебната година. Ако децата не се учат така, както на вас ви се иска, опитайте не да им налагате строга дисциплина, а да откриете начин да ги мотивирате за ред чрез разумни и умерени методи. Прилагайте убеждаване и подкрепа и разбира се, творческо мислене.

Венера в Дева

Вече казах, че месецът е творчески, активен, добър като цяло за обучение и работа. В сърдечните (личните) отношения е по-спокоен. Венера преминава през знака Дева между 5ти и 29ти септември, което предпазва от крайни увлечения и илюзии (докато не влезе във Везни).

Венера в Дева в Наталната карта

Венера в опозиция с Нептун

Още повече, че между 20ти и 28ми имаме период на разочарования – Венера е в опозиция с Нептун. Ще разберете, че това, което много сте обичали, не е толкова идеално и неземно, колкото ви се е иска. Венера налага да се вгледате по-внимателно, по-критично, без да бързате да се отдавате на чувствата си. Възможно е и да сте прави – действително, нарисувания от вас образ е идеален, но реалният не му съответства и сега ще се убедите в това разминаване.

Но не бързайте да вземате решение. След известно време Венера ще премине във Везни (след 29ти) и критичността ще намалее, по-спокойно ще приемате несъвършенствата на своя избраник/ избраница.

Ако следваме събитията хронологично: Венера влиза в Дева на 5ти и критичността ни се проявява тогава, като нараства до края на месеца. Заедно с това нараства и чувствителността (между 20ти и 28ми).

10ти септември: Пълнолуние в Риби

Това пълнолуние – по оста Дева/ Слънце и Риби/ Луна – е със средна сила и напрежение. То кулминира чрез Марс, но той е в Близнаци, не толкова буен, по-инертен и подвижен. (В действията) няма да има категоричност и волеви натиск – ще има колебание, размишление преди да се предприеме нещо.

Марс в Близнаци и Пълнолунието

Но при всички положения, Пълнолунието ще подтиква към някакви действия. Преди да разрешите това напрежение, помислете, посъветвайте се с близките си. Тук няма да попречат чуждите съвети, напротив – сами е по-вероятно да направите грешка, защото Марс прави лек нехармоничен аспект (полуквадрат) с Плутон. Това ознчава, че ще искате да правите всичко по вашия си начин. А това няма да е много разумно, защото при планети (Марс) в интелектиален знак (Близнаци) трябва всичко добре да се обмисля.

Около 10ти – първо добре премислете, след това може да действате.

Опозиция Слънце Нептун

В същото време (между 1ви и 23ти) тече и опозицията на Слънцето в Дева към Нептун в Риби. Това е период на повишена чувствителност и на влошаване на съня. През това време се спи лошо през нощта, а през деня сте сънливи. Възникват всякакви пречки за съня ви.

Имайте го предвид – ако не ви се спи, излезте на разходка, поработете, почетете. Защото да лежите и да се въртите в леглото, е още по-неприятно. Правете дихателни упражнения, медитирайте – това е много подходящо за безсънните периоди. Останете 10-15 минути съсредоточени (над дишането си) – това ще ви успокои и сънят ще дойде.

23 септември: Меркурий в Дева, Слънце във Везни

Промените не са значими. За обучението става по-добре, защото в Дева Меркурий е по-организиран и съсредоточен.

Зодия Везни | Libra 23.09. – 22.10. в Наталната карта

25 септември: Новолуние във Везни

Тук всички напрегнати аспекти вече се разпадат. Самото Новолуние подтиква към по-голяма деателност, по-активна работа и упражнения. “Активни” не в смисъла на бурни и напористи, а обратното – спокойни и равномерни. Ако вземете това предвид, и следващият месец ще протече умерено.

След 10.09 – Главното събитие на месеца: Ретроградност на Меркурий

Много сме говорили по темата и то остава вярно. Помнете най-главното:

Новото – само в крен случай!

Връщайте се към местата, където вече сте били. Макар, че ако пътуванията са еднократни, можете да отидете където си пожелаете. Само в дните на статичност (между 8ми и 11ти) си планирайте допълнителен запас от време. Обезателно ползвайте навигация. Избирайте главните пътища, а не преките пътеки.

От ретрограден Меркурий не трябва да се боите. Периодът е напълно нормален, само по-внимателно с всичко ново и непознато. И още повече, ако имате затлачени и забавени “меркусиански” дела (свързани с документи, изпити, обучения, писане, търговия, сделки), сега е най-доброто време да опитате да ги довършите.

ТВОЯ ЛИЧЕН ГОДИШЕН И СОЛАРЕН ХОРОСКОП

Месечен хороскоп за септември 2022г. за всички знаци

 

Пазаруването през септември 2022

С пазаруването всичко е очевидно. Благоприятният период е преди 8ми. Само в началото на месеца, до 4ти, внимавайте при купуването на скъпи вещи – има опасност да платите по-скъпо от реалната цена

Останалото е ясно: (заради ретроградния Меркурий) след 8мо число избягвайте по-значимите покупки. Ограничението не важи за дребните, ежедневни неща.

Астро прогноза за здравето през септември 2022

Напоследък привикнахме заплахите да валят една след друга. Като цяло, можем да кажем, че периодът не е лек. И октомври, и ноември може да са такива.

Конфликтният аспект между Уран и Сатурн предразполага към всякакви форми на недостатъчност на органи и системи. И гръбначният стълб, и щитовидната жлеза, и нервната система са под напрежение, жлъчният мехур. Имаме обостряне на хроничните оплаквания и заболявания по слабите ни места.

Между 10ти и 22ри и Нептун се намесва – период на повече настинки, на заразни болести, инфекции. Когато изпращате децата в градините и яслите, имайте предвид това, а и самите вие бъдете по-предпазливи.

Опасност от инциденти през септември 2022

На пътя и във въздуха няма да имаме ярък пик на опасностите през този месец. Но те остават, макар на умерено, постоянно ниво.

  • Най-критичните дни са всички съботи (дни на Сатурн) и средите (Меркуриевите).
  • По вода опасностите бележат пик между 20ти и 23ти септември.
  • Както винаги, повишен риск от травми и инциденти имаме около Пълнолунието – от 9ти до 12ти.

Романтични срещи и отношения

Началото на месеца е по-сложно – Венера в Лъв сменя знака си в Дева, а това винаги е проблемен момент. Докато е в последните градуси, винаги възникват проблеми (между 2ри и 4ти). Но поне вече се е освободила от аспекта със Сатурн (задръжките) и иска да се изяви още около 2ро число. След 5ти (Венера в Дева) в сърдечните теми ставаме по-критични и разумни и така ще остане целия месец.

Венера в Дева в Наталната карта

Много интересен период за чувствата, защото първо Слънцето застава срещу Нептун (между 6ти и 28ми), а след това и Венера срещу Нептун (между 20ти и 28ми). Това води до повишена чувствителност и реакции към всичко, отзивчивост. Но когато започнат нови връзки на опозиция, те се отличават с повишена драматичност, ще донесат много страдание. Затова влизайте в нови отношения с повишено внимание.

Връзките, започнали между 10ти и 20ти ще са драматични, а тези след 21ви до края на месеца ще ви донесат разочарование,

не толкова драма, колкото разрушение на идеала.

При срещите с вашите близки, с които вече имате установени отношения, всичко е наред. Препоръчвам само да бъдете по-малко критични. Чувствителността е повишена и макар това да не е показател за конфликти и раздели, у вас може да възикне разочарование, неудовлетворение. Затова, ако нямате особено желание за нови запознанства или имате някакви съмнения – по-добре се въздържайте от запознаства след 10ти. Ходете на срещи само тогава, когато имате силно желание и никакви колебания.

Обучение и изпити през септември 2022

Време е за учене, започва септември. След 10ти Меркурий е рерограден, затова, скъпи родители, помнете: в този период усвояването на знания става по-трудно. Самото обучение върви добре, но по-бавно се усвоява новия материал. Не пришпорвайте децата, не бързайте. Още повече, че между 10ти и 20ти (опозиция Слънце Нептун) е повишена разсеяността, трудно се съсредоточаваме, цари обща атмосфера на невнимание.

Нужно е да имате по-малко изисквания и повече готовност да помагате.

А онези, които учат самостоятелно – планирайте добре своето време и не си слагайте големи натоварвания между 10ти и 20ти. Оставете за след това. Особено след 23ти, когато с Меркурий в Дева ще можете да работите по-интензивно (ретроградността няма да пречи толкова).

Желая ви хубав месец септември!

 

Превод на месечната видео астро прогноза на Михаил Левин, ректор на Московската академия по астрология.

 

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните