Ноември започва доста интензивно с наближаване на точните опозиции на Слънцето и Марс с Уран и Юпитер. Като цяло, ноември 2023 г. е месец на нарастващи промени.

Напрегнато начало на ноември

Слънце и Марс в Скорпион в опозиция с Уран и Юпитер в Телец. Много силен сблъсък на интереси, борба за независимост, за самостоятелност. борба между его-та и самолюбие,Нервната система е под напрежение. това е много активен период на противоборство. За някои това е време на конфликтност, за други – на извънредна активност. Слънцето застава в точна опозиция с Уран на 13 ноември.

Към това добавяме и опозицията на Венера в края на Дева с Нептун, в края на Риби – от 30 октомври до 7 ноември. Показател за много висока степен за чувствителност, докачливост, постоянно емоционално разочарование и неудовлетвореност, желание да се промени нещо.

ПОРЪЧАЙ СВОЯ ЛИЧЕН ПРОГНОЗЕН ХОРОСКОП

Опашката на затъмненията

Коридорът на затъмненията беше от 14-ти (Слънчево затъмнение) до 28-ми октомври 2023 (Лунно затъмнение), затова ноември започва с последствията или “опашката” от тяхното влияние. Настъпват промени и в професионалната сфера, и в личните отношения.

Тези значими промени могат да се проявяват в качеството на отношенията – хората да се сближат, връзките им да придобият по-дълбок смисъл, Но може и да са само повърхностни – да изплува от дълбините недоволство, усещане за непълнота и неудовлетвореност.

Вашата натална карта и лунното затъмнение

Блокаж през първата седмица

Към пост-ефекта от затъмненията можем да добавим и статичния Сатурн в Риби от 29 октомври до 11 ноември, който носи забавяне, спънки, ограничения, невъзможност бързо да се вземе решение, да се промени курса, да се придвижат делата. Имаме блокиране на полезните действия с голяма вътрешна емоционална интензивност, а това е много сложна комбинация. Mоже би най-доброто, което можем тук да направим, е

да си поставим задача да тренираме търпението си.

Ако има една главна тема за началото на месеца, това е търпението, спокойното, разумно изчакване.

Намаляваща Луна между 28 октомври и 13 ноември – изчакването се подкрепя и от фазата на намаляващата Луна, която е повече време за вътрешна работа, отколкото за външна изява.

Венера преминава във Везни на 8 ноември – между 6-ти и 8-ми Венера е в последните градуси на Дева – също дава ефект на дезориентация и забавяне, а не на бързи действия. Ако искате нещо да развивате, да задълбочите – в работата си или в близките отношения – най-добре до 11-то число да напредвате без да бързате и форсирате.

Балсамична Луна между 10-ти и 13-ти ноември – това е време когато нищо ново не трябва да се започва. Последните три дни от лунния месец, когато Луната преминава през последните 40 градуса преди следващото Новолуние, е време когато новите начинания или се проточват много във ремето, или забуксуват без резултат.

Да обобщим: първите 13 дни на месеца правете всичко бавно, без да бързате, като тренирате търпението си. Важи за всички области на живота.

Новолуние във Везни – 14 ноември 2023

След 14-ти вече ще се живее по-леко или поне по-динамично. Трябва да кажем, че точно на 14-ти опозицията Слънце-Уран достига своята кулминация. Включването на Уран в Новолунието дава повишена активност, енергичност, както и се изостря темата за самостоятелността, независимостта, свободата, желанието за светкавични промени. Уран носи такива обрати, макар, че начално ще бъдат безполезни.

А вече след 14-ти ситуацията се смекчава – Луната влиза в растяща/ активна фаза, разпада се илюзорния аспект Венера – Нептун. Това дава условия да се реализира всичко, което сте искали по-рано, при това, по-продуктивно и с по-малко нерви.

Новолуние на 13 декември 2023 в оптимистичния Стрелец

Напрежението спада при Стрелец

Слънце и Марс в Скорпион в опозиция с Уран и Юпитер в Телец – през първата половина на ноември под напрежението от тази опозиция и докато се изчаква, е добре да се разработват подробни планове занапред, да се обмисля всичко. Мисълта работи активно. А вече след Новолунието е добре тези планове да се реализират.

Марс между Стрелец и Скорпион – Създава се един добър, хармоничен период, благоприятен за активност. Марс в Скорпион до 23-ти е изразено волеви, придава голяма мощ на действията. А в Стрелец след 24-ти – не е нужно да се подхожда остро и агресивно. Упорито и целенасочено да, но по-меко.

Меркурий влиза в Стрелец от 10-ти ноември – В Стрелец Меркурий не е толкова хаплив и заядлив, насочен е към общата картина, към дългосрочните планове с реализация далеч напред. Но тази ингресия не променя нищо съществено в обстановката.

Слънце и Марс в Стрелец

Слънцето влиза в Стрелец на 22-ри ноември (както всяка година) и на 24-ти Марс също влиза в Стрелец. Това дава повече целеустременост, изразен натиск и възможности за действие. Краят на месеца е добър, активен и деен.

Венера във Везни от 8-ми ноември

Това вече е съществена промяна, защото Венера влиза в своя знак. Емоционалната атмосфера се обръща много позитивно, а следва и Новолунието. Много хармоничен период за всичко, което касае чувствата, отношенията с близките ни, с децата и любимите ни хора – сега е оцветено в съвсем други тонове. Бих казал, че

до самия край на месеца имаме позитивна, благоприятна емоционална атмосфера.

По отношение на професионалната сфера, деловите връзки и обществения живот – ситуацията е значително по-мека, След Новолунието борбата за отстояване на автономия засяга работните отношения и социалните въпроси. В обществен план най-голямото напрежение е в началото на месеца.

Очакват ни много, много промени в течение на месец ноември 2023. Можем да направим оценка. че те като цяло ще бъдат позитивни и за добро, но може би ще настъпват внезапно, ще се преживяват със стрес.

Втората половина на ноември ще продължи по инерция след всичко, което се случи през октомври и началото на ноември. Декември също ще бъде динамичен – така до края на 2023-та година много неща могат да се променят.

Венера във Везни от 08 ноември: Субективна справедливост

Венера в съвпад с Южния възел – поправки в любовния живот

Започвайки от Новолунието на 13–14-ти Венера в (своя знак) Везни все повече се сближава с Южния лунен възел. Това означава, че се връщат множество стари емоционални ситуации – в сърдечния живот, в личните отношения, в близките връзки, с роднините – всичко, което засяга чувствата. Това също така касае и всички, които работят в областта на изкуството и професиите, свързани с красота.

Но преди всичко ще бъде засегната сърдечната/ любовната сфера. Ще се наложи да се върнем към нещо от миналото, което е недовършено, недогледано, неправилно разбрано. Ще трябва да се обърнем назад, за да го преразгледаме, да го поправим и изградим наново.

Представя ни се прекрасна възможност за това във втората половина на ноември – от Новолунието до края на месеца. Време за “ремонт” на всичко, което отдавна е трябвало да бъде коригирано, но не сме успявали да го направим. Сега имаме цялостно позитивна емоционална атмосфера плюс съвпадът Венера – Южен възел винаги ни връща към миналото.

Отваря се благоприятен период за преглед и преоценка, за подобрение на емоционалния ни живот.

Хубаво е да се отдалечим от обществената сфера – там всичко е сложно, рязко се променя – и да се насочим към личния си живот, да се заемем сериозно с подобряването му. (Е, не на всички ще им се удаде. )

Северен Лунен Възел в Овен от 17 юли 2023 до 11 януари 2025

Пълнолуние в Близнаци – 27 ноември 2023

Пълнолунието е доста спокойно. Слънцето в съвпад с Марс – дейно, целеустремено, активен период.

Луна в Близнаци – опитва се да използва всички малки възможности, нищо не пропуска в детайл. Слънцето в Стрелец обратно – изхвърля всичко ненужно, следва ясен и широк път. Тук не мога да кажа кое е добре и кое не е. Има ситуации, в които трябва да се избавим от дреболиите и да се фокусираме над най-важното. Има и други, когато трябва да не пропускаме и най-малката подробност.

Пълнолуние 27 декември 2023 в емоционалния Рак

Разрешаването на ситуацията е индивидуално – всеки трябва сам да реши кое му е по-важно, защото при опозиция Стрелец – Близнаци нямаме правилен избор, няма за и против. Решението е лично – някои ще трябва да са внимателни към всеки детайл, а други ще трябва да се избавят от подробностите и да се движат напред.

Така стоят нещата за месец ноември – интересен и разнообразен. Началото е напрегнато и едновременно с това, блокирано и ограничено, Средата на месеца е активна и дейна – в обществения живот и професионалната сфера има динамика, а в личния живот – много позитивна, със скрити възможности за чувствително подобрение на близките връзки. Всичко това накуп.

ПОРЪЧАЙ СВОЯ ПЪЛЕН ПРОГНОЗЕН ХОРОСКОП

Прогноза за пазаруване през ноември 2023

Относно пазаруването:

  • между 4-ти и 8-ми – внимание при покупка на електроника/ уреди, защото е много вероятно покупките ви да не бъдат удачни, с ниско качество;
  • между 8-ми и 11-ти – внимание с дълготрайните стоки, които могат да се окажат не са толкова дълготрайни;
  • около Пълнолунието (между 24-ти и 28-ми) – повишено внимание ако купувате нещо голямо и значимо – качеството може да не е добро, възможни са грешки, неточна информация, подвеждаща реклама;
  • след 14-ти (между 15-ти и 23-ти и на 29-30) – подходящо време за покупка на красиви, престижни, скъпи вещи, макар, че тогава силната Венера във Везни е в опозиция с Нептун и може да има разочарования.

През останалото време имате пълна свобода.

Прогноза за здравето през ноември 2023

Месецът се разделя на две части: преди и след Новолунието на 14-ти. (Преди и около) Новолунието ще бъде труден период във всички отношения. Сатурн е статичен, Слънце опозиция Уран – нервите са напрегнати, кръвното налягане “играе”, ставите болят, жлъчният мехур работи нерегулярно, А след 15-ти ще стане чувствително по-леко.

Препоръчвам в първата половина на месеца да обърнете внимание на своята емоционална среда, на кръвното налягане, на функционирането на черния дроб и жлъчния мехур, на гръбнака. Загряващи процедури, разпускащи, свалящи напрежението, успокояващи. Повече дихателни упражнения, спокойни разходки и медитативни практики – задължителни са за първата половина на месеца.

Опасни периоди за ноември 2023

През първата половина на месеца имаме повишена степен на опасност, особено между 8-ми и 15-ти покрай Новолунието в Скорпион. Видовете опасности са в широк спектър – и спортни травми, и сериозни промишлени аварии. Максималната концентрация е два дни преди и два след Новолунието, в средата на месеца.

Романтични срещи и запознанства през ноември 2023

Относно романтичните запознанства, началото на месеца не е лек в емоционален смисъл. Възможни са разочарования в любовта и сърдечните дела, което продължава до 8-ми. След като Венера премине във Везни, нещата стават много по-добри и по-леки.

Затова, ако в близките ви отношения има някакви съмнения, неопределеност и неясноти, турболенции, не се захващайте с решаването им между 6-ти и 9-ти, отложете след 9-ти, когато по-лесно ще се договорите.

В началото на ноември, до 8-ми, не трябва да си изяснявате отношенията.

Втората половина на месеца вече е много позитивна в емоционален смисъл. Обичай, когато ти се обича, ходи по срещи, когато ти се ходи. А в съществуващите връзки, периодът е подходящ да подобрите и задълбочите отношенията си.

Извадете най-старите си, дълбоко заседнали “тръни” и ги изхвърлете.

Обучение и изпити през ноември 2023

Ако планирате обучение през месеца, най-труден ще бъде периодът около Пълнолунието (23-ти – 29-ти). Трудно се фокусирате, един куп неща пречат на занятията, Затова ако ви е нужно да се обучавате интензивно, постарайте се да приключите в първата седмица на месеца, натоварването да бъде до 8-ми. През този период мисълта работи много добре, влиза в детайлите педантично.

След 10-ти Меркурий влиза в Стрелец – тогава е по-добре да се занимавате с по-философски и общи въпроси. Тук Меркурий не обича дреболиите, умът пропуска детайлите и се концентрира над крупните теми.

Но! Ако имате цел и сте мотивирани за постигане на успех, ако имате възможност да се придвижите напред по начертания път, то главата ви ще работи превъзходно. Меркурий в Стрелец много добре се възползва от късмета и отворените опции.

Така стоят нещата този ноември!

Желая ви хубав месец!

Превод с коментар на месечната видео прогноза на Михаил Левин, Ректор на Московската Академия по астрология. Вижте Кой е Михаил Левин и защо AstroScript работи с неговите прогнози.

Още прогнози за Ноември 2023 г.

Седмичен хороскоп за текущата седмица

Лунен календар Ноември 2023 Новолуние Близнаци, Пълнолуние Стрелец

 

 

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните