През март имаме малко астрологични събития, но може да се говори много за тях.

ПОРЪЧАЙ СВОЯ ЛИЧЕН ПРОГНОЗЕН ХОРОСКОП

Настъпва астрологическата Нова година

Това е най-важното събитие за март. Слънцето влиза в (първия знак на зодиака) Овен на 20 март. Ако някой иска да зададе добър импулс за Новата астрологическа година, може да направи чрез участие в новогодишна медитация. (линк под видеото). По този начин ще посрещнете този много важен космически момент в добро духовно състояние

Лунни възли по оста Везни – Овен – самостоятелност и активност

В картата на новата астрологична година лунните възли се движат от Везни (Южен възел) към Овен (Северен възел). А това означава, че общата тема на предстоящата година – или поне през първата половина от нея и със сигурност през целия месец март – е самостоятелност и активност. Възходящият възел в Овен (бъдещето, посоката), низходящият възел във Везни (миналото) говори за това, че в живота се изисква решителност и готовност да се направи първата крачка.

Защо това важи във всичко? Изглежда страшно да се направи първата стъпка, защото може да не бъдете приети или ответната страна може да реагира неправилно. Но страшно няма!

За всички, които искат да растат в този живот, самият факт, че правите стъпката първи, вече е развитие.

Постъпката ви ще ти бъде зачетена веднага като плюс (положителна карма) във вечността и във всеки случай ще спечелите. И в работата е същото – не чакайте всички да започнат заедно да правят нещо, за да се задействате и вие.

През целия период, докато Северният възел се движи през Овен, се оправдаваме с другите (по Везните). Защо закъсня? Ами всички закъсняват. Но номерът с всички в случая просто не работи.

Докато Северният възел преминава през Овен, всеки един от нас носи лична отговорност за собствените си действия.

Като цяло, това е принцип и в живота. Когато отидете на небето, няма да ви питат какво са правили другите. Няма да има оправдания “Всички крадяха, откраднах и аз”. Ще ви питат за вашите лични решения и действия.

Точно когато Северният възел минава през Овен, се увеличава силата ни да правим самостоятелни крачки, да не бъдем като всички. И да действаме както ни подсказва вътрешното чувство, чувството ти за дълг, отговорност, любов, изобщо – да следваш свой собствен път, а не да следваш тълпата.

Северен Лунен Възел в Овен от 17 юли 2023 до 11 януари 2025

Юпитер в съвпад с Уран в Телец: растеж и развитие

Валидност от 3-ти март до 4-ти юни 2024, точен съвпад: 21 април.

Втората тема, която също е водеща този месец и много интересна, наближаващият съвпад на Юпитер с Уран. Юпитер представлява растеж, Уран – развитие. Това е една невероятно силна комбинация. И двете планети работят за личен растеж и личностно развитие, и двете извисяват човека. Всички други планети имат различни задачи.

Така се оказва, че март е много силно време за растеж и формиране.

Разбира се, не говорим само за личностно израстване. Това е период за поставяне на ново начало, време на разрастване на това, което вече сте започнали активно да развивате – в работата, в сърдечните отношения. (Това са социални планети и затова) се отнася преди всичко до работата ви, учене, колективна и обществена дейност.

Тази двойка планети прави зелен (творчески) аспект с Плутон.затова условията ще означават: Бъдете готови да въведете нещо фундаментално ново в своите дейности и да растете.

Опитайте се да надраснете себе си, постиженията си.

Не е нужно да скочите през главата си веднага. но се движете в посока. в която не сте поемали досега. Вкъщи прочетете нова, качествена книга, изгледайте качествен филм, не просто за забавление и отмора. Който иска да се учи, сега е моментът да се заемете с нещо сериозно.

За нашата “уранова” област това е просто супер период. В астрологията и всички близки науки за човека, сега ще ви върви щурмово, за придобиване на знания. И на децата си помагайте да растат, с повече взаимодействие, контакт, съвместно мислене. Задайте си важните въпрос:

Какво ще правите по-нататък в живота?
Каква е вашата житейска цел?
Какво искате да постигнете накрая?
Какви са плановете ви за следващия ви живот? (за онези, които вярват в прераждането)

През този период започнете работа по дела, които ще продължат много дълго време, ще се развият и в следващия ви живот, ще присъстват във вашето космическо пътуване за много дълго време.

Сега можете да се прицелите много, необозримо далеч. По принцип, това е нещо което винаги трябва да се прави. Но месецът (под този аспект) е добър момент да се фокусирате, точно сега – март, април. Плутон също дава голяма сила, зад промените стои неговата мощна подкрепа, затова ще се справите добре

Слънце в Риби съвпад с Нептун – мекота и динамика

Следващото събитие през март – Слънцето от началото на месеца до самия му край през всичките 30 дни 31, е в съвпад с Нептун. Това е много красив съвпад, темата тук е творчество, вътрешно / духовно развитие. Това е и темата за Любовта.

Това означава, че този месец преди всичко е много добър за развитие на личните отношения, можете да ги задълбочите. Друго интересно е, че през целия месец няма устойчиви нехармонични аспекти. Това е рядко мек и динамичен месец.

На някои може да не им хареса динамиката, защото

когато Уран и Плутон действат заедно, промените са налице, включително в бизнес и властовите структури, неизбежни са.

В обикновения живот това е хармоничен период, към който се добавя мекотата на Нептун. Размишлявайте над това, сближавайте се смело, обръщайте повече внимание на тези, които обичате, отделяйте им повече време.

Може би ви задавам трудно съвместими задачи – от една страна трябва да движите самостоятелно дейността си (Северен възел в Овен), а от друга – да обгрижвате повече близките си, да прекарвате повече време с тях, да не се делите.

Но знаете ли, че всъщност не е въпрос на количеството отделено време. Понякога дълбоката интимност отнема само няколко минути, но се помни дълго време. Бъдете по-открити, по-щедри, не се страхувайте да търсите по-дълбока емоционална близост, изразявайте себе си. Вашият любим също може да е срамежлив и така да стоите всеки в собствените си мисли и свят. Излезте навън, изразете себе си и ще се срещнете много бързо.

Пълнолуние и Лунно затъмнение – 25 март 2024

Следващото събитие през март е Лунното затъмнение, което е частично. Затъмнението няма да бъде видимо в Русия и България, следователно няма да ни засегне директно. Ще бъдат засегнати части от Западна Африка и Европа, на юг и на изток, ще се наблюдава и в Северна Америка.

Затъмнението ще протече от 06:53 ч. до 11:32 ч.

Затъмнението прави полуквадрат (45 градуса, нехармоничен, но слаба аспект) с Уран и след това, с Юпитер в Телец. Това означава, че за някои държави / хора ще има принудителни, интензивни и значителни промени през следващите 3 години. И нас ни очакват такива, но няма да бъдат в резултат на това затъмнение, има и други причини.

Юпитер секстил Сатурн – стабилизиране в социалната сфера

Още нещо хубаво: почти през целия месец Юпитер в секстил (60 градуса, хармоничен аспект) със Сатурн. Това означава социална реализация. За осъществяване на обществени дейности месецът е великолепен: дават се и сила, и възможности, но трябва много работа, работа, работа.

Прогноза за президентските избори в Русия 15 – 17 март

Съдейки по това кога започват, ще донесат интересни промени в източната част на страната. Можем да очакваме, че след изборите ще настъпят големи промени в управлението (на държавата) и ръководителите.

Като цяло, тези промени ще донесат нещо принципно ново, защото съвпадът на Уран с Юпитер прави зелен (творчески) аспекти (на промените) с (властния) Плутон и това означава

глобални и обществени промени.

Вероятно след изборите държавата ще започне да се движи, може би бавно, не веднага, но ще се задвижи. Но това е отделен въпрос. Изборният ден по принцип е добър, трите изборни дни са добри. Нищо страшно няма. Луната е растяща след Новолунието на 10-ти, значи

последствията от изборите ще бъдат дългосрочни.

Меркурий в съвпад с Нептун – повече объркване

От самото начало на март Меркурий в Риби се движи към Нептун, затова атмосферата е добра за творчество, за любов. Но в информационен смисъл – имаме огромен брой обърквания: грешки, неточности, неясноти, пропуски, измами. И това ще продължи докато Меркурий не влезе в Овен, тоест до 10-ти март.

След десети ситуацията забележимо се подобрява в делово отношение. Интелектуалната сфера става по-активна и дейна. С Меркурий в Овен месецът ще бъде по-оживен и умствената дейност – по-организирана, подчинена на волята.

Напрегнато Новолуние на 10-ти март

За съжаление, точно в този ден Марс влиза в квадрат с Уран и предвещава авариен период (виж по-долу). Новолунието в Риби ще бъде напрегнато, емоционално интензивно. Марс и Уран са планети със силна воля, Марс е боец, а Уран избухлив. Затова в дните около новолунието – три преди и два дни след него – много по-лесно ще избухваме за дреболии. Препоръчвам ви да се научите да забавяте темпото, да изчаквате с реакцията си.

Новолуния 2024: Влияние според домoвете на транзит

Слънце в съвпад със Сатурн в Риби

Март започва със съвпад на Слънцето със Сатурн, тоест от самото начало имаме забавяния, бавно развитие, но и добър самоконтрол. С напредването на месеца наблюдаваме постепенно ускорение, особено ярко – след десети, след новолунието.

В периода от 7-ми до 10-ти е по-добре да се въздържате от всякакви по-крупни начинания. По това време Луната е балсамична – делата ви или ще се проточат, или ще бъдат отложени за по-късно, или напълно ще се отменят.

Транзитът на Сатурн в Риби 2023 – 2026 г. и 12-те зодии

Венера в Риби и съвпад със Сатурн – прозорец за сближаване

На 12-ти март Венера преминава от Водолей в Риби. Настъпва емоционално силен, зашеметяващ период.

Рибите придават на емоциите/ Венера финес, дълбочина, чувствителност, нежност, мекота, съпричастност, възприемчивост.

Това е много добър и силен знак за Венера – тук няма твърдост или грубост, само дълбочина и деликатност. Време за сближаване и емоционално разкриване.

Ако у вас възникне емоционален импулс, в никакъв случай не чакайте и не отлагайте, защото не разполагате с много време за действие. Още на 19-ти март Венера прави съвпад със Сатурн и до 25-ти настъпва период на повече сдържаност, когато ще бъде по-трудно да се изразяват чувствата.

Говорим за сдържаност, не толкова за студенина. защото Сатурн блокира свободата на проявление, по-трудно ще ви бъде да направите крачка, затова не губете време.

Марс в Риби – нов режим на работа

На 23-ти и Марс влиза в Риби. Това означава, че трябва да променим режима си на работа. Следата енергичната и многопланова активност във Водолей, започва по-лежерен период на търпелива, старателна, но задълбочена и еднопосочна дейност.

Бавно насочете усилията си в една посока, без да бързате, с внимание към детайла – това представлява Марс в Риби. Може да постигнете много добър ефект, ако не се разпилявате и съберете активността си в едно направление.

Заключение

След пълнолунието на 25-ти март (вижте горе) остават 6 дни до края на месеца. Както казахме, въпреки затъмнението, то няма да донесе драстични промени в живота ни. Слънцето се движи към Северния възел и още повече се засилва тенденцията към активност, независимост, решителност.

Пожелавам ви добър месец! И нека март и цялата наша духовна астрологична година да бъде плодотворна и да премине по смислен начин.

 ПОРЪЧАЙ СВОЯ ПЪЛЕН ПРОГНОЗЕН ХОРОСКОП

Прогноза за пазаруване през март 2024

Тук всичко е ясно: няма строги забрани, няма ретроградни планети. Само при съвпада на Меркурий с Нептун, цената може да не съответства на качеството. Когато Меркурий влезе в Овен, всичко стана по-спокойно.

Да напомня, че преди Новолуние – между 7-ми и 10-ти март – е по-добре да не се правят сериозни и дългосрочни покупки. Бъдете изключително внимателни при закупуване на автомобили, машини и оборудване, инструменти (Марс квадрат с Уран) Особено внимание към всичко, което може да се запали или да експлодира.

След 11-ти март вече няма никакви ограничения за пазаруване.

Прогноза за здравето през март 2024

Три дни преди Новолуние и 2 дни след него – от 8-ми до 12-ти март – това е по-труден период. Възможни са скокове на кръвното, обостряне на заболяване на жлъчния мехур и черния дроб, щитовидната жлеза; повишена опасност от травми. Но дори и този период не е много труден,

като цяло месецът е по-лек.

Опасност от злополуки през март 2024

Март е доста спокоен месец, практически няма трудни аспекти. Единственото по-опасно време е, когато Марс е в квадрат с Уран – от 8-ми до 16-ти.

Тогава трябва повече да се внимава по пътищата, при боравене с експлозивни и запалими вещества, при ремонти, за да се нараните, особено при ремонт на механизми, автомобили. Внимание и при самолетите. Това е по-активен, дори бих казал агресивен, период.

Най-опасно е около новолунието на 10-ти март, когато имаме авариен пик. Останалото време е доста по-спокойно от обичайното

Романтични срещи и запознанства през март 2024

За романтичните отношения мога да добавя съвсем малко. Имаме няколко дни, които не са много подходящи за любов, приятелство и нежност, са когато Венера сменя знака си: на 8-ми и 9-ти март и преди Новолунието на 10-ти, когато е в последните градуси на Водолея.

След 12-ти всичко е разкошно: за емоционално разкриване, за сближаване, да поемем инициативата и да се срещнем, по-решително и смело.

Само между 18-ти и 25-ти, когато Венера и Сатурн са в съвпад, имаме малко по-различен акцент. Съвпадът е в в Риби, но Сатурн затруднява и сдържа изразяването, поставя преграда. Но от друга страна, ако говорим

за сериозно, дълбоко обвързване и формализиране на отношенията (чрез брак), това е един от най-подходящите моменти.

Обучение и изпити през март 2024

За творческа работа, за дейност, при която помагат интуицията или въображението, периодът от началото на месеца до 10-ти е невероятен (Меркурий съвпад с Нептун). Малко по-трудно ще бъде да се концентрирате, но имаме забележителен полет на мисълта.

Когато Меркурий се премести в Овен, настъпва чудесно време за учене. Аспектите му за обучение са добри, а изпитните сесии са още далеч. Март е много подходящо време да учене – след 10-то число до края му. Възможностите за усвояване на нов материал след 14-ти са отлични.

Превод с коментар и допълнения на месечната видео прогноза на Михаил Левин, Ректор на Московската Академия по астрология. Вижте Кой е Михаил Левин и защо AstroScript работи с неговите прогнози.

Още прогнози за Март 2024

Седмичен хороскоп за текущата седмица

Лунен календар 2024: Март – Новолуние в Риби, Пълнолуние във Везни

 

Хороскоп за 2024: подгответе се за трудности, грабнете шанса

 

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните