от Михаил Борисович Левин, Ректор на Московската Академия по Астрология

AstroScript: Това е месечната астрологична прогноза за Март 2021, преведена за вас, с коментари и допълнения на AstroScript. Тази прогноза има сила най-вече за събитията, които ще започнат през март 2021. В някаква степен, и за колективните настроения, груповите събития и нагласи.  Вземете предвид прогнозата, когато планирате месеца си, за да изберете най-подходящото време за различните ви дейности. Но не забравяйте, че най-точната прогноза за Вас е Вашият личен прогнозен хороскоп

“Здравейте, през месец март тази година – както винаги – настъпва новата астрологическа година.

Месец март е доста приятен, добър за сферата на чувствата и сърдечните теми. Добър е и за творческата сфера – поети, писатели – волевите чверти през този месец са отслабени.

Венера преминава много близко до Слънцето – тя вече е нетърпелива, чувствата са по-горещи, бързо ще взема решения и ще действа. Трудно ще се съхрани спокойствието. От една страна имаме жаждата за промени, а от друга – да се удържат нещата такива каквито са. Но най-трудната част вече е приключила.

00:59 Преминаване на Слънцето в Овен и астрологическа Нова година

Започвам с най-главното – астрологическата нова година започва в точния момент, когато Слънцето преминава в знака Овен, в точката на пролетното равноденствие. Тази годиан това ще се случи на 20то число (март) в 12:37 Московско време (и 11:37 българско).

Препоръчвам ви да се включите в нашата новогодишна медитация и да я проведете заради себе си в този момент. Ще започнем в 12:30 (11:30 за България).

Това ще бъде много позитивен импулс. Новогодишната медитация е точно за тази година като може да се ползва през цялата година, например на затъмнения. Но най-точният ден е в новогодишния (20.03.).

Новата година е точката (моментът), когато правим прогноза за март 2021 за страната. Картата е за столицата (Москва), а това означава и за цялата страна (Русия), е значително по-обнадеждаваща. Слънцето се намира високо (на върха на картата, пладне) и това означава много активна година, с високо ниво на дейност – и интелектуална, и делова – изобщо високо ниво на активност в страната.

От това можем да направим спокойно извода, че изолацията започва да приключва. Затова можем да започнем и да се радваме – изпълзяваме от бърлогата, сваляме намордниците постепенно и смело се хвърляме да възстановяваме разрушения бизнес.

нова астрологична година 2021

Такова положение на Слънцето (на върха на картата) в момента на пролетното равноденствие също означава голям ръст на обществената активност в цялата страна. Но аз бих искал да направя отделен запис за общите тенденции в развитието на Русия през следващата година. (очаквайте)

Месец март е доста мек, приятен. Започва докато Слънцето е в Риби. Венера също е в Риби и (заедно със Слънцето) се движи към Нептун (управителя на Рибите). И този стелиум (струпване на небесни тела) Венера, Слънце, Нептун ще продължи до 20-21-во число – Слънцето излиза от Риби на 20ти, а Венера на 21ви март.

Рибите са знак на чувствителността, мек, сякаш плуващ сам към себе си. Като цяло това е месец, който е добър за всичко в сферата на чувствата, за емоционалния свят, творчеството, за тези хора, които работят потопени в своя собствен вътрешен свят – поети, писатели, изобретатели – всички, при които работата се свързва с дълбоки размишления, задълбочаване. А за външно и активно проявената дейност, месецът не е много удобен. Състоянието на вглъбеност в себе си не е подходящо за активна и ярка дейност.

Март започва когато Марс се намира в последните градуси на Телеца (там е слаб) и на 4ти март преминава в не особено силния за него знак Близнаци, където е доста колеблив, макар и горе-долу активен (подвижен, инертен, разпилян). Волевите характеристики са занижени, т.е. това не е месец на активна експанзия, на мощно разширяване на дейността. Може да опитате да развиете бизнеса си, но очаквайте нещата да се случват по-бавно, стъпка по стъпка, с възможни оплитания и големи неточности.

Как прогнозната астрология ни помага в подготовката за бъдещето?

Астрологическите събития през март 2021

Имаме шест астрологически събития, добавих и едно седмо, което като брой е по-малко отколкото имаме обикновено всеки месец.

04:40​ Преминаване на Марс в Близнаци

Първото събитие е на 4то число – Марс преминава от Телец в Близнаци.

Телецът е работяга, но през последните дни на февруари, когато Марс се намира в последните градуси на Телеца, не е най-удобното време за дейност, трудно се концентрира. В Близнаци той е по-подвижен, но по-малко решителен и напорист. Затова волевите черти на този месец са отслабени. До самия край на март Марс е в Близнаци – това е добре за умствената дейност, за преговори, за брейнсторм (мозъчни бури). Но за волеви напор – напред и нагоре – това не е най-силният период.

05:25​​ Преминаване на Меркурий в Риби

Меркурий все още е във Водолей и на 16ти март ще премине в Риби. Тогава всичко ще стане още по-меко, дълбоко, спокойно и много неточно. Меркурий в Риби страда от неточност, неяснота, неопределеност. Когато има преговори, се започва – все нещо не е договорено, нещо не е уточнено, друго е забравено. При съставянето на планове е същото – нещо не е предвидено, не сте се възползвали от нужната информация.

Затова от 13ти март до края на месеца бъдете внимателни когато до вас достига някаква новина, някаква нова информация, някакво предложение, нови планове, нови идеи… когато се опитват да ви въвлекат да участвате и т.н. Бъдете много внимателни – там са възможни неясноти, неточности, обърквания, а понякога откровена лъжа и измама.

06:35​​ Новолуние в Риби на 13ти март 2021

Но преди това е Новолунието. То е на 13ти март и е меко, нетежко. При това Новолуние ще се съберат цели четири тела в Риби (Слънце, Луна, Венера, Нептун), Целият период е спокоен, но и доста неясен.

Планиране на събития според Луната – фаза, знак, Луна без курс

06:52​ Съвпад на Слънце с Венера

На 13то число започва друго астрологическо събитие – Венера се приближава много близко до Слънцето. Това означава, че рязко ще се повиши емоционалната реакция на всичко, което се случва. Хората, които умеят добре да се контролират и да разделят бизнеса от личните отношения, ще запазят този психологически подход. Но това разделение ще стане по-трудно.

Ако сте обкръжени от хора, които реагират по-силно и емоционално на всичко, което се случва, ще бъде по-трудно да удържате тази граница – ето това е работа, а това са чувствата.

Целият период от 13то число до края на месеца се отличава с повишена реактивност, емоционална реактивност – на всичко! Не на всичко по принцип, но на всичко, което лично (и емоционално) ви засяга и касае. Но от друга страна, за любовта това е страхотно – за всички, които искат да започнат нов романс или да влязат в сърдечно приятелство – времето е прекрасно.

08:00​ Преминаване на Слънце и Венера в Овен

Това е положението през първата половина на месеца, даже през първите две трети, но от 20ти март ситуацията се променя. На 20ти март Слънцето влиза в Овен, а на следващия ден, 21ви, и Венера влиза в Овен. Веднага нараства импулсивността, увеличава се активността, повишава се решителността.

Емоционалността вече не е мека. Високата чувствителност се съхранява – Венера е толкова близо до Слънцето, че ние астролозите я наричаме “изгорена”, ще се движи на по-малко от 3 градуса разстояние. Тя вече е импулсивна, нетърпелива, чувствата стават по-горещи. Взема се решение и се действа. Сега вече е възможно да се действа. Но е нужен много, много повече разум.

А то под влияние на този импулс, може много да се натвори (да се допуснат грешки). Ако получавате неточна информация, а реагирате рязко и бързо – веднага се сещаме за (злодея) Яго, (ревнивеца) Отело и (жертвата) Дездемона (в известната трагедия на Шекспир). По Меркурианска линия идват лъжи, слухове, “кърпички” (фалшиви доказателства), сплетни, и Отело се втурва, без да е разбрал за какво става дума, без да е видял и проверил фактите, без да е пуснал своите детективи – впуска се към Дездемона и решава своите проблеми под влияние на силните, изгарящи го чувства. Та този образ на Отело ще работи около вас от 21ви март до края на месеца. Не повтаряйте неговите грешки.

09:34​​ Пълнолуние във Везни-Овен на 28ми март

И завършваме този месец с последното астрологическо събитие – пълнолунието на 28ми. По аналогия (с новолунието), то също не е трудно, най-тежкото вече е приключило.

Разбира се, през целият месец стои квадратурата на Сатурн и Уран, и то не само през този месец, а до края на годината. Това е една скрита и постоянно действаща борба между тенденцията за промяна и желанието да се съхрани старото, която продължава – жаждата за промяна от една страна и желанието да се удържа статуквото такова каквото е, от друга.

Лунен календар март 2021

Аварийност – Периоди с повишен риск за злополуки и инциденти

Преминаваме към аварийността (опасните и рискови периоди). Този месец е значително по-малко рисков от предходните. Имаме само два кратки периода, на 1ви и 2ри март, и вторият, който също е кратък, от 22ри до 25ти март – ук става дума за опасности, свързани със следните теми ) пътища/ пътуване, мрежи (електричество, дигитални), травми по тялото, малки аварии, бъгове.

Друг въпрос е, че най-вече са възможни всякакви неприятности, свързани с вода, т.к. през почти целия месец Слънцето се движи близо до Нептун. Бъдете внимателни, защото Слънце (в съвпад) с Нептун означава висока чувствителност, повишена възприемчивост, което може да включва и повече инфекции, по-лесни зарази.

Аварийност - Периоди с повишен риск за злополуки и инциденти

10:59​​ Покупки през март 2021

От началото на месеца до 4то число можете да осъществите дългосрочни сделки, да влагате пари, като разбира се винаги трябва да гледате в какво инвестирате. Но при силни позитивни фактори, времето е много подходящо. Особено до 4то число можете смело да инвестирате в дългосрочни проекти.

До 14ти март също можете да правите доста успешни и крупни инвестиции, да купувате всичко, което желаете. С изключение на периода от 2ри до 4ти март – не е добре да купувате електроника, както и през периода 30ти-31ви март.

В периода между 19ти и 29ти март е неподходящ период за покупки на всичко, което е свързано с желязо – металообработващо оборудване, машинни инструменти, в това число оръжие. Ако купувате автомобил, бъдете внимателни между 19ти и 29ти включително.

Тъй като Меркурий минава в Риби от 16то число, бъдет крайно внимателни при всякакъв вид покупки. Целият период остава като цяло благоприятен, но разбирате, вече стана дума – неясноти, неточности, недостатъчно качество, в някои случаи и подлъгване, измама – т.е. Бъдете внимателни. Не означава, че не трябва да пазарувате като на ретрограден Меркурий, не. Можете да пазарувате, но с много внимание към качеството, към монтажа, и към цената, също.

12:45​​ Прогноза за март 2021 за Романтични срещи

Вече казах, че месецът е прекрасен за сърдечните дела, особено първите 20 дни, но и след това е добре. Началото на месеца е живо, емоционално. Венера е чувствителна, но в същото време, задълбочена и готова за сериозни контакти. Особено бурен е периодът между 6ти и 8ми март, когато Венера и Марс са в силен аспект (аспектът е кармичен и може да донесе драматични събития), при който чувствата са бурни и водят до активни действия.

Много сериозен период имаме в средата на месеца (от 11ти до 16ти), когато Венера съвпада с Нептун. Та, принципно за романтични срещи времето е добро, единствено трябва да отбележим 13ти март, когато Венера е в конфликтен аспект (40 градуса, кармичен) със Сатурн и е по-скоро време за раздяла.

В дните между 16ти и 18ти също може да има ситуации, водещи към разрив и раздяла, така че тези дни, 16, 17 и 18, е по-добре да не ги избирате за важни срещи.

А 27ми и 28ми са дни, в които имаме засегнато самолюбие в любовните чувства (нехармоничен аспект от Юпитер), така че, също го имайте предвид.

Останалата част от месеца се отличава с висока чувствителност и дълбочина, като до 20ти март е изпълнена с повече вълнения, а след това – с активност.

Прогноза за Романтични срещи през март 2021

14:15​​ Учение и изпити

През този месец нямаме изпити. Единственото, което трябва да отбележим, е че когато на 16 март Меркурий влиза в Риби, имаме дефицит на вниманието, трудно съсредоточаване. Това е добре за творчески дейности, в които има полет на фантазията, когато трябва нещо да се създаде. Но когато трябва да се запамети материал, да се заучи точно и прецизно, времето не е подходящо. Затова е най-добре да разпределите учебното натоварване така: по-голямата част през първата половина, по-малката през втората.

14:57​ Здравна прогноза за март 2021

Здравето. Тъй като имаме един конфликтен дългосрочен аспект между Уран и Сатурн, се създава един устойчиво напрегнат фон от заболявания на ендокринната система, жлъчния мехур и бъбреците през целия период, както и по-реактивна нервна система. За хората, които имат проблем с кръвното налягане, трябва да обърнем внимание по-рано на следните дни: 11ти, 12ти и 13ти март, първо, 20ти и 23ти, второ, и 28ми и 31ви, трето. Обърнете нужното внимание като приемате съответните лекарства и вземете профилактични мерки.

И още, както вече стана дума, целият месец и особено тогава когато Слънцето се доближава до Нептун – започвайки от 10то -13то число до края на месеца – се създава повишена предразположеност към инфекции. През този период също се усилват проблемите на хората със заболявания на бъбреците.

Като цяло, както вече казах, този месец е по-мек от преходните, значително по-лек. Старайте се, особенно след 13то число, да се пазите от простуди.

Довиждане до следващия запис на тема бъдещето на Русия.

 

Този вид прогнози също спадат към Елективната астрология, защото посочват кога са походящите дни за различни събития:

Елективна астрология или Кога е най-подходящото време

 

 

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните