от Михаил Борисович Левин, Ректор на Московската Академия по Астрология

Здравейте с прогноза за май 2021! Този път сме ви подготвили малка новина. Обикновено посочваме критичните дни, трудните и в емоционално отношение (периоди), и за здравето, и с повишена аварийност.

Да се предупреждава, разбира се, е добре. Но би било още по-добре да се дава и някакво средство, което позволява да се хармонизират психиката и емоциите, да се уравновеси здравето в критичните дни.

И затова помолихме човек, който владее астрологията, но също е и дипломиран кинезитерапевт, да се включи в нашата работа. Сега ще даваме освен астро прогноза за май 2021 и комплекс от физически упражнения.

Програма за балансиране влиянието на планетите чрез Движения – връзката е в описанието на видеото.

Съвпад на Слънце с Уран

Месецът започва активно и емоционално. В Телец са се събрали 4 планети, там е и Лилит. И още в първия ден на месеца Слънцето съвпада с Уран. Това повишава активността, желанието да се действа и способността да бъдеш деен.

Венера в Телец добавя емоционалност, което от една страна може прекрасно да се реализира. В началото на месеца са майските празници и можем да си починем, да пътуваме някъде с приятели или любим човек. За активни занимания със спорт, за разходки, времето е изумително. Но поради повишената възбудимост, може да доведе и до сривове.

Венера в съвпад с Черната Луна изисква цялото внимание да бъде насочено към нея. Затова, ако си позволите да погледнете встрани, вашата любима жена или любимият ви мъж могат да бъдат болезнено засегнати. И при това буреносно съединение на Слънце с Уран не се знае как ще завърши подобна сцена.

Слава Богу, Сатурн прави квадрат (към съвпада) и така задържа емоциите. И така, първите дни на месеца прекрасно подхождат за прекарване на време с близки хора, но са необходими доверие и разум. Препоръчваме да правите упражненията за хармонизиране.

Преминаване на Меркурий в знака Близнаци

На 4то число Меркурий сменя знака си и влиза от Телец в Близнаци. Меркурий не е Венера и това няма да повлияе на състоянието на емоциите, но ще повлияе на работата на ума.

Много добро време за преговори, контакти, приятелски срещи и въобще за общуване. Оживява леко атмосферата и я облекчава. И този емоцинално интензивен период продължава до 9то число.

Преминаване на Венера в Близнаци

На 9то число и Венера преминава в Близнаци и емоционалната среда става чувствително по-свободна и лека. От 9то число започва един много лек и прекрасен период. Единствено в последните дни на лунния цикъл (преди Новолунието на 11ти) не трябва да се започват нови неща, но това не е толкова сериозна забрана както при ретрограден Меркурий.

новолуние 11 май 2021

Новолуние на 11 май в съвпад с Лилит

На 11ти май е Новолунието. То попада върху Черната Луна, а това води до изострено внимание към собствената личност, повишени амбиции. Особено при хората със силно Слънце се очаква желание да бъдат център на внимание, да изпитват недостиг на внимание и стремежът им да се изтъкват ще бъде много силен.

Постарайте се да бъдете по-внимателни един към друг. Ако ваш близък човек, дете, приятел/ приятелка, родители започнат да ви говорят за нещо, отделете им цялото си внимание. Изслушайте, проявете търпение – потребността от внимание в този период е повишена. Отдайте го на близкия си човек и ви уверявам, че ще ви се върне с лихвите. А от своя страна не бъдете много взискателни – ако сами не получите желаното внимание, отнесете се към това спокойно.

Новоолунието ще бъде сравнително леко и до 14то число нищо съществено няма да се случи.

Лунен календар май 2021

Преминаване на Юпитер в знака Риби

14ти май е знаменателен ден – Юпитер сменя своя знак. Това се случва горе-долу веднъж в годината. Тази промяна се свързва с понижаване на нивото на амбициите и стремежите. При Юпитер във Водолей октавата е висока, свързана с поставени ясни задачи, с постигането на конкретни цели и амбиции.

В Риби той пак е амбициозен, но това не е време за дългосрочни задачи и значими, глобални проекти. Сега трябва да се занимавате с детайлите. Защото ако сега започнете по-крупни проекти, уверявам ви, че ще се изгубите с дреболиите. И това е положението за цялата година.

Статичност и обръщане на Сатурн

От 15то число започва статичността на Сатурн. Обръщането на Сатурн в ретроградно движение става на 23ти май, а от 15ти до тогава той е статичен. Този период на статичност е един нелек период.

Сатурн забавя и затруднява всичко – сделките, скоростта и оборота на средства, въобще всеки вид активна бизнес дейност е затормозена. И не само бизнес дейността. Ако имате някаква работа с държавни органи, очаквайте всичко да се движи бавно-бавно в продължение на две седмици сякаш всичко е застинало на едно място.

Планирайте тези свои дейности и опитайте да ги приключите до 15ти май или съберете търпение за след това. През тези периоди е добре да се ограничи активността и да отделите тези дни – 22ри, 23-ти, 24ти – за обмисляне, за уединение, за спокойна и стабилна работа.

Независимо, че има много елементи в Близнаци, Сатурн е силна планета и може да затормози и забави всичко. За хората, които са емоционално неустойчиви, това ще бъде депресивен период, когато е повишена уморяемостта и настроението е понижено. И в този момент ще ви помогнат физическите упражнения.

Преминаване на Слънце в Близнаци

На 20ти май Слънцето преминава в Близнаци. Телецът е сериозен знак, работлив, дълбок, а Близнаците са леки. Близнаците са добър знак за интелектуална дейност, за преговори, а Телецът е добър за практическа работа.

И така се получава, че след 20ти – след като и Венера, и Меркурий, и Слънце са в Близнаци – времето е много по-леко и сговорчиво, подходящо за срещи, договаряния, за общуване, кратки пътувания, за един куп дейности, които включват взаимодействие между хората и контакти. Но не е много добро за методична, последователна, упорита работа.

Пълнолуние и Лунно затъмнение май 2021

Пълнолуние и Лунно затъмнение

Следва Пълнолуние, което също е и затъмнение. Това е първото затъмнение през тази година. Пълното лунно затъмнение е на 26 май в 15:18 ч. българско време. То няма да може да се наблюдава на територията на Русия (и България), ще се вижда от югоизточна Азия и Америка. Т.е. това затъмнение нас няма да ни засяга и все пак е нужно да бъдем внимателни.

Периодът на затъмнение при всички положения дава бъгове в системите, неочаквани решения, импулсивни действия. Така че, ако желаете да хармонизирате влиянието на затъмнението, за пореден път ще напомня да се обърнете към Новогодишната ни медитация. Тя е действаща за цялата година и ако я започнете в 15 ч. българско време, ще обхванете момента на пълно затъмнение и ще хармонизирате влиянието.

С какво е характерно това затъмнение? То много интересно поляризира с това противостояние на Слънцето и Луната. От една страна активира Нептун много меко и може да доведе до емоционален обрат и разкриване, повишена чувствителност. От друга страна, активира Марс и може да даде импулс към агресивност.

Какво изисква тази конфигурация? Същото като Юпитер в Риби – отказ от грандиозни и крупни планове и фокус върху конкретни действия и работа в детайл, при това, бързо, без зацикляне в повторения.

Ако проведете медитацията, тя ще хармонизира влиянието и ще ви помогне да изгладите коридора от две седмици до следващото затъмнение.

Статичен и Ретрограден Меркурий

Месецът завършва със статичен Меркурий (от 28ми май). Той ще се обърне в ретроградно движение на 30 май, затова планирайте значимите покупки сега, между Новолунието и статичния Меркурий. За съжаление, пречи статичният Сатурн. Може би е най-добре да изчакате за по-важните придобивки. Но ако е наложително, пазарувайте преди 28ми май.

Това не означава да спрете да ходите на работа. Вършете си ежедневните неща, обобщавайте и следвайте рутината си, не се опитвайте нещо значително да промените. Поддържайте познатия общ тон на отношенията си без да се опитвате да правите резки обрати.

Аварийност – Периоди с повишен риск за злополуки и инциденти

Аварийността или нивото на опасност от инциденти през този месец не е много висока. Но в началото на месеца имаме повишена активност, по-висока възбудимост и активирана нервна система. Затова очаквайте и вие самите, и вашите колеги на пътя да се държат малко нестандартно.

аварийност май 2021

Дните преди и по време на Новолунието също дават повишен риск от сривове и бъгове в системите, повишена обща аварийност. Това се случва около 10ти и 11ти май.

Следващият подобен период е около затъмнението (25 – 27 май). А след това Марс и Плутон влизат в нехармоничен аспект, затова считайте, че неблагоприятният период се удължава от 25ти до края на месеца.

Прогноза за май 2021 – покупки

При покупките нещата са много прости. Месецът като цяло е добър за пазаруване. Счита се, че дългосрочни придобивки се правят след Новолуние или след 11ти май. Но по принцип дори намаляващата Луна (преди това) не пречи на покупките. Затова изключете само не особено надеждния ден преди новолунието, 10ти, и самия 11ти.

Началото на месеца е добър за закупуване на електроника от всякакъв вид, защото Меркурий прави добър аспект с Уран. И започвайки от 12ти до Пълнолунието (25ти-27ми) можете да купувате кажи-речи всичко, което искате.

Имайте предвид само, че статичният Сатурн – от 15то число – ще задържа и забавя всичко. Затова, ако имате важна сделка, която трябва да приключите, бъдете готови навреме – или я затворете по-рано или отложете.

Препоръчвам от 26ти май до последната декада на юни да направите пауза (без важни покупки) освен най-необходимите – хляб, сирене, масло и ябълки и … тоалетна хартия 🙂 🙂 (това е периода на ретрограден Меркурий)

запознаства благоприятни дни май 2021

Романтични срещи

Вече казахме, че за срещи майските празници (в началото на месеца) са просто превъзходно време. За сърдечно и емоционално общуване, за прекарване на времето заедно – просто прекрасно. Нужно е само търпение и спокойна реакция на дреболиите. Ако не сте дребнави в тези дни, те ще преминат прекрасно.

Венера сменя знака си на 9то чиско и двата дена преди тази промяна са по-трудни. 7ми и 8ми май са по-трудни за запознанства – не разчитайте тогава на значима нова среща. За продължение на старите отношения всичко е чудесно, (затруднението преди смяната на знака) няма да попречи.

Ако сте сами и търсите запознаства или да прекарате времето си с някого, периодът след 9ти е много добър. Венера в Близнаци е по-жива, подвижна, контактна. И така, това продължава до 22ро-23то число.

Покрай началото на Пълнолунието трябва да сте внимателни, за да не направите глупости. Не градете големи планове. По-добре внимавайте в ежедневните си не големи постъпки.

За отношенията, в които имат значение думите, постъпките, жестовете и дребните неща – това е период, в който може много да дадете. За сърдечните отношения най-трудният период започва от 23ти и продължава до края на месеца.

Обучение и изпити

Доколкото помня от своите студентски години, към края на май вече е започнала изпитната сесия. И трябва да покажа съчувствие – времето хич не е леко за учащите. Статичен Сатурн, пълнолуние, статичен Меркурий…

Ако ви е възможно, не ходете на изпити от 28ми до 31ви май. Това са най-трудните дни, защото Меркурий се обръща. Мозъците са объркани – нещо не успях да кажа, нещо ми изпадна от паметта… изключете тези дни, ако имате такава възможност.

Статичният Сатурн просто изисква да не бързате и да бъдете акуратни. Той няма дотолкова да ви издъни както статичният Меркурий. Затова побързайте, за да можете да вземете някой друг изпит преди 28ми.

Как прогнозната астрология ни помага в подготовката за бъдещето?

Прогноза за май 2021 – Здравето

Юпитер преминава в Риби,. Това като цяло е добра новина за хипертониците. Водолеят даваше на Юпитер бурни скокове в кръвното налягане и след 14ти в Риби ще е по-спокойно. Затова пък хората с проблеми в черния дроб и жлъчката нещата не са толкова добри.

Най-трудните периоди на месеца са неговото начало – период на висока възбудимост заради силния Уран, което е тежко за нервната система. Отразява се и на жлъчния мехур и въобще за хората с по-висока възбудимост е трудно.

Вторият такъв по-сложен период е този на статичния Сатурн (проблеми с гръбнака, костите, зъбите, хронични заболявания).

И най-неприятният – на затъмнението – за всички, които имат проблем с белите дробове, с бронхите, за астматиците моментът е много неприятен (това е по Близнаците).

Освен това, Венера е в съвпад с Черната Луна, затова за хората с алергии ще бъде най-трудно. Особено неприятен ще бъде краят на май, около пълнолунието.

Същото се отнася и за хората със сърдечно-съдови проблеми, защото оста на затъмнението е по оста Стрелец (кръвно) – Близнаци.

Но като цяло при Юпитер в Риби, годината е по-добра.

Бъдете здраве!

Астрологична прогноза за 2021 година – Смяна на две епохи

 

AstroScript: Това е месечната астрологична прогноза на Левин за май 2021, преведена за вас, с коментари и допълнения. Тази прогноза следва да се разглежда като насоки от Елективната астрология – за избор и планиране на дейността ви през месеца.  Не забравяйте, че най-точната прогноза лично за Вас е Вашият личен прогнозен хороскоп

 

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните