Нека поговорим за месец юни. (превод с коментари на астро прогнозата на Михаил Левин)

Астрологична прогноза за Май 2024: Настъпва ерата на промените

ПОРЪЧАЙ СВОЯ ЛИЧЕН ПРОГНОЗЕН ХОРОСКОП

Лунни възли по оста Овен – Везни: юли 2023 – януари 2025

Първо искам да отбележа, че през юни и занапред, до самия край на годината, лунните възли ще се намират по оста Везни – Овен. Това означава, че основната тема през следващите шест месеца и в началото на 2025-та годината, ще бъде

способността да създадете и следвате своя собствена линия.

Да излезете от влиянието на околните, по-малко да се ориентирате от тяхното мнение и повече да разчитате на вътрешното си усещане и собствения поглед над нещата. Трябва да се учите да следвате вътрешните си принципи, чувства и интуиция.

Това е основната тема, която ще бъде активирана при всички новолуния и пълнолуния, особено при затъмнения. При всеки момент за избор, който се изправи пред вас, може да се вслушвате в съветите, но трябва да разчитате най-вече на себе си.

Северен Лунен Възел в Овен от 17 юли 2023 до 11 януари 2025

Планетна конфигурация: Възел – висока концентрация на енергия

Всички планети в началото на юни продължават да са разположени в тясна зона от зодиака от около 130 градуса. Това дава повишено ниво на енергия. Затова общият фон през юни периодично ще бъде много напрегнат. Не защото възникват конфликтни аспекти, а поради концентрацията на енергия.

Увеличава се ефективността при всяка активност, но и опасността от фиксация и зацикляне само в отделни въпроси, които са по-важни за вас.

Ако усетите, че сте потопени със сила в даден проблем и не можете да излезете, не се притеснявайте.

След седмица – две той ще се разреши. Приемайте проблемите по-спокойно.

Първа декада: доминират Юпитер и Меркурий в Близнаци

В началото на месеца вървят две главни теми – по Юпитер и по Меркурий.

 • Темите на Юпитер са: успех, растеж, целенасочено движение напред.
 • На Меркурий: активен ум, контакти, търговия, преговори, взаимодействие.

Вероятно подобни въпроси ще ви занимават през първите 10 дни на юни. След това те отслабват и остават встрани, като се засилват темите на Нептун.

Втората половина на юни: доминират Нептун и Сатурн в Риби

Темите на тези две планети ще доминират след средата на юни. Всъщност Нептун е силен и в началото на месеца.

 • Нептунови теми са: творчество и любов, повишена чувствителност.
 • А на Сатурн: взаимодействие с държавни органи, завършване на делата,
  оформяне, регистрации, формални процедури, но и повече препятствия.

Доминирането на планетите не води до някакви конкретни събития. Но когато планирате месеца, обърнете внимание, че

ще ви бъде по-лесно да осъществите дейностите си според основните теми на акцентираните планети.

Триъгълна фигура Плутон – Юпитер – Нептун – 05 май – 15 юни

Астролозите наричат тази фигура “бисекстил”. Това е конфигурация, която носи успешна реализация. При това, ще са засегнати социални теми, касаещи големи маси хора. (Плутон)

Според включените планети, дава възможност успешно да се реализират и изпълнят всякакви начинания, свързани с изкуство, творчество, общонационални и социални проекти. Тяхното начало ще бъде активно и оживено. Също, очертава се ярка религиозна и умиротворителна тема. (Нептун)

Периодът е успешен за публична дейност, за презентации, представяне на дейността. Всички амбициозни хора, които имат наистина смислени идеи и съдържателни проекти, творческите хора, могат в този момент да демонстрират своята работа по-успешно от обикновено. (Юпитер)

Цялата първа половина на месец юни е много добра за всичко това.

Добър период за всякакви културни мероприятия, за публични и масови събития. Отлично време както за създателите на изкуство, така и за онези, които го възприемат, за публиката.

Меркурий в Близнаци: 3-ти – 17-ти юни

На 3-ти юни Меркурий променя знака си и влиза в Близнаци. Атмосферата се оживява, става по-лека, по-лесно се общува и преговаря, намират се общите точки. Правят се компромиси – Слънцето също е в Близнаци, който е доста компромисен знак и по-лесно ще да се съгласявате.

Но в същото време периодът е с повишена чувствителност. Слънце, Меркурий и Венера са в квадрат с Нептун. Много трябва да се внимава във всички преговори, като се изключват национални и религиозни теми. За другите форми на комуникация и за бизнеса е страхотно време.

Меркурий в Близнаци от 03 юни: Рационалност и бързина

Марс в Телец: 9 юни – 20 юли

При Марс в Телец настъпва време за здрава работа и конкретна реализация на плановете. Ако трябва да построите нещо, да направете ремонт, да работите с ръцете си и т. н., започнете от 9-ти юни. Тогава започва изумителен период, времето на истинските, изкусните майстори. Продължава до самия край на месеца. Работата ще върви по-гладко и по-леко от обикновено, а резултатите ще се окажат по-качествени.

Марс в Телец от 09 юни: Бавно и сигурно печеля всяка битка

Новолуние в Близнаци: 06 юни

Това новолуние е леко, с малък брой негативни аспекти. Носи стабилност, активност, много заетост. Дава възможност и за работа, и за творчество, създава добър обществен фон. Тенденцията се запазва за следващите 2 седмици до пълнолунието. Атмосферата е оживена, работна, активна.

Единственият проблем е, че Новолунието е в квадрат към Сатурн. Това означава, че формализирането на резултата, взаимодействието с държавните органи и официалната власт ще бъде затруднено или забавено. Периодично ще възникват трудности в изграждането (особено в сфери като строителство, недвижими имоти).

Стелиум на Слънце, Меркурий и Венера

През целия месец Венера и Меркурий вървят съвсем близо до Слънцето, интересно съчетание.

Стелимумът в Близнаци 03 – 17 юни. В Близнаци емоционалните въпроси са леки, а Меркурий (тук той доминира) улеснява възможностите за контакт, общуване, нови запознанства, включително любов и сърдечни срещи, за приятелства. Време за комуникации – и приятелски, и любовни, и работни. Контактите са наситени с емоции и всичко върви с лекота.

Стелимуът в Рак. Този стелиум се запазва до Пълнолунието на 22-ри. Още на 17-ти обаче всички тези форми на интензивна комуникация променят характера си. Меркурий и Венера едновременно преминават в Рак.

Оживлението и лекотата намаляват, но дълбочината и смисълът се увеличават. Чувствата станат по-изтънчени, по-дълбоки. През такива периодите е подходящо да се посветите на най-близките си хора. Сърдечната комуникация се задълбочав, става по-лесно да се разкриете емоционално.

Статичен Нептун: 18 юни – 16 юли

Емоционалният период не завършва с Пълнолунието на 22-ри, а обратно – засилва се и продължава чак до 16 юли. Периодът на статичен Нептун (18 юни – 16 юли) повишава чувствителността, дава дълбочина на връзките, увеличава желанието за интимност, способността за взаимно разбиране, за емпатия – дълбоко, сърдечно, духовно разбирателство.

Но в същото време Нептун създава объркване, неточност и неяснота. Повишава реактивността на всяка една обида, на всяка нетактичност и некоректност. Освен всичко друго, носи и нарушения на съня.

Емоционално Пълнолуние в Козирог: 22 юни 2024

На 21-ри Слънцето също влиза в Рак, а на 22-ри е Пълнолунието в Козирог. То няма да донесе повишено напрежение, нито опасности или конфликтност. Но чувствителността се увеличава и създава фон за повече грешки, повреди, неточности.

Статичен Сатурн: 22 юни – 07 юли

Веднага след това, пак на 22-ри, и Сатурн влиза в действие – също става статичен. На 29-ти юни е точното му обръщане в ретроградно движение, като седмица преди обръщането и след него (до 7 юли) Сатурн ще бъде статичен. Настъпва

период на застой, на спирачка за всички дела, свързани със Сатурн.

Ще се натъквате на куп малки пречки. Нещата се се бавят, ще бъдат задържани или просто ще отлежават без да помръдват.Сферите са най-вече: строителство, недвижими имоти, официална регистрация на всякакви документи, работа с държавни институции.

Когато планирате своята работа, опитайте се към края на месеца да не се претоварвайте с административни задачи. Ако трябва да формализирате нещо, направете го по-рано или го оставете за след 7ми юли. Разбира се, за някои хора всичко ще мине по план, но за повечето ще има затруднения.

Като цяло юни месец е добър, лек и активен.

 ПОРЪЧАЙ СВОЯ ПЪЛЕН ПРОГНОЗЕН ХОРОСКОП

Прогноза за пазаруване през юни 2024

През този месец няма ретроградност. Единствено на 29-ти започва ретрограден Сатурн, с период на статичност от 22-ри. Следователно всички покупки и сделки, свързани със Сатурн – хладилници / климатици, недвижими имоти, строителни материали, стоки, предназначени за дълготрайна употреба – е най-добре да направите преди Пълнолунието. Или ги оставете за втората десетдневка на юли и по-нататък.

За всичко останало е много добър период. Особено в началото на месеца след Новолунието – можете да купувате всичко, включително скъпи и престижни покупки. За не-сатурнови стоки не прекалявайте около Пълнолунието (между 21-ви и 23-ти) и преди Новолунието (между 4-ти и 7-ми). През останалите дни пазарувайте спокойно, без да се ограничавате в нищо, колкото можете да си позволите.

Прогноза за здравето през юни 2024

Относно здравето, месецът като цяло не е лош. Поне до Пълнолунието на 22-ри особено голямо напрежение няма. През втората половина на месеца (след 19-ти) – нарушение на съня, усложнения при проблеми с черния дроб. За по-чувствителните хора ще бъде нервен период.

И още една тема – гръбнака. Когато Сатурн засили действието си, започваме да усещаме гръбнака си. Ако не искате проблеми, се опитайте да облекчите работата му, не товарете гърба си. При наличен гръбначен проблем, посетете лекар преди 22-ри / Пълнолунието, иначе може състоянието ви да се влоши следващите 2-3 седмици.

Опасности и аварии

През юни нивото на опасности е сравнително по-ниско. Добър и лек месец. Но разбира се, има някои по-особени дни:

 • Новолунието на 6-ти и ден-два преди него.
 • Пълнолунието – 21-ви – 23-ти
 • Около повратната точка на Сатурн – 28-ми – 30-ти
 • Ден с влошено внимание – 1-ви юни
 • Ден с повишена нервност на пътя – 5-ти
 • Ден на активиране на Плутон от Луната – 10-ти
 • Активиране на Уран – на 19-ти и 20-ти юни

Романтични срещи и запознанства през юни 2024

Между 9-ти юни и 17-ти юни за романтични срещи и запознанства времето е просто удивително! Венера върви заедно с Меркурий и Слънцето – общуването се оживява, по-лесно стават запознанствата. Чувствате се живи, освободени и леки, по-лесно е да изразите своите чувства и да ги проявите.

Самите чувства може да не са толкова силни, колкото при другите знаци. В Близнаци Венера е лека, но не е дълбока. И все пак, ако искате да си прекарате добре с някого, периодът е изключителен.

След 17-ти общуването се задълбочава, става по-смислено, емоционално, сърдечно. Появява се елемент на чувствителност и сантименталност. Нужно е внимание поради силния Нептун. Хората стават по-раними от думи, жестове и постъпки. Следователно е необходима повече деликатност до края на месеца.

А в самия край, около 29-то число, става по-трудно. Статичният Сатурн възспира, отлага, носи закъснение. И най-главното – носи тенденция към затвореност. Всяко неразбирателство може да доведе до отчуждение. Не непременно до раздяла, но до дистанциране и оттегляне в себе си. Имайте го предвид още след 22-ри, 23-ти.

Обучение и изпити

С Меркурий в Близнаци (03 – 17 юни) умът е буден, активен, по-лесно се учи. Периодът е отличен за обучение. Венера малко разсейва след 9-ти, но ако се занимавате в хуманитарната сфера, е обратно. Подобрява се способността за възприемане, повишава се общото ниво на естетика.

За сесии и изпити началото на юни е просто превъзходен. Меркурий е в съвпад с Уран (28 май – 3 юни) и мозъците “щракат” отлично. Подобрява се усвояването на материала е по-лесно се изразява мисълта и след 3-ти. Изобщо по това време да се явите на изпит е чудесно.

На 10-ти юни Меркурий прави тригон с Плутон – смело влизайте в битка, това е перфектният момент. Пропуснете само 6-ти / Новолунието.

В края на месеца, когато започва влиянието на Сатурн, става по-сложно. Изискванията за вземане на изпита се увеличават, става по-трудно да се премине. Затова препоръчвам да се явите на всички изпити до 22-ри / Пълнолунието.

Пожелавам ви да се възползвате от всички предимства на този месец и максимално да избегнете неприятностите му.

Кой е Михаил Левин и защо AstroScript работи с неговите прогнози?

 

Още прогнози за Юни 2024

Седмичен хороскоп за текущата седмица

Седмичен хороскоп в аванс за следващата седмица

Лунен календар Юни 2024: Новолуние Близнаци, Пълнолуние Козирог

 

 

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните