Като цяло, началото на годината е доста позитивно. 2024-та е годината на Зеления Дракон по китайския календар, но тя започва чак на 10-ти февруари 2024 с Новолунието във Водолей.

ПОРЪЧАЙ СВОЯ ЛИЧЕН ПРОГНОЗЕН ХОРОСКОП

Венера в Стрелец в квадрат със Сатурн до 6-ти януари – Не предполага бурни и открити прояви на чувствата, а повече сериозност и сдържаност. Но тя не два негативив! Обратното – подходящ период за задълбочаване и развитие на отношенията.

Марс влиза в Козирог на 04-ти януари

Краят на годината не е време за активна работа, Марс е в последния градус на Стрелеца – не трябва да се натоварваме физически. След като премине на 4-ти януари в Козирог – смело напред към всякакви спортни мероприятия и каквото ви се прави.

Марс в Козирог до 13 февруари: Мощна, но контролирана енергия

Време да блеснете до 22-ри януари

Юпитер секстил Сатурн. Това са социални планети и хармоничният аспект между тях показва благоприятно време за професионална дейност. Опитайте да прокарате своите планове в работата, да се преборите активно за мястото си под слънцето.

Хармоничен триъгълник между Марс – Юпитер – Сатурн от 2-ри до 22-ри януари – Освен това, Юпитер прави добър аспект и с Марс – много добро време за спортни занимания, за светски приеми, за пътувания до големи, ярки градове, за посещения на забележителни места като театър; за приятелски срещи.

Статичен Юпитер до 06-ти януари. Не е задължително да се отправяте далеч зад граница, но отделете повече време за общуване през първата седмица на януари. Ще можете да направите много добро впечатление на околните. Статичният Юпитер е демонстративен, забележителен – подкрепен от добри аспекти на Слънцето и Марс.

Новолуние в Козирог – 11 януари

Вече сме навлезли в активния работен сезон, почивките са свършили. Новолунието (съвпад на Слънцето и Луната) е близо до Плутон и означава начало на много интензивна дейност. Прави и тригон с Уран

Ако имате планове за обновление, за големи промени – пълен напред!

Плутон дават голяма сила, а Уран подкрепя реализацията на смели, новаторски идеи. Добре е тези идеи да са практически ориентирани – Уран е земния знак Телец. Стабилна промяна в работата, а за дома можете да купите някаква мебел, да направите някакво нововъведение, да внесете живот. Периодът е много оживен, има обновление, активност. Препоръчвам през целия януари да сте заети с повече активни дейности.

Статичен Уран от 16-ти януари –  носи повишена възбудимост, нервност, силно желание да се направи промяна, подчертана динамика

Слънце съвпад Плутон във Водолей – време за интензивни натоварвания

Слънцето влиза във Водолей, както всяка година, на 20-ти януари. Тази година и Плутон влиза във Водолей – на 21-ви. Този съвпад на Слънцето и Плутон едновременно със смяна на знака им дава голям излишък на енергия. Може да почувствате, че месецът е енергийно претоварен.

А това може да пречи по много начини – да не можете да спите, да създава тревожност и излишна нервност, да влияе на общото състояние на здравето ви. Тази енергия трябва обезателно да се канализира физически – ако се застои някъде в тялото ви, ще доведе до проблеми.

За работа е отлично време – Меркурий е хармоничен с Юпитер, Марс също.

Повишете динамиката, занимавайте се повече със спорт, общувайте повече, увеличете натоварването си

на работа – умствено и физически, колкото ви позволява тялото. И допълнително – повече медитации. Медитации, време за съсредоточеност, за дихателни упражнения и енергийни практики. Така повишената енергия ще бъде вложена в полезна работа. Уран до 27-ми е едва в първата половина на своята статичност, която ще продължи още 10-на дни след това. Ако не вложите тази вътрешна активация в активна дейност, ще чувствате голямо нервно напрежение.

Плутон във Водолей

Плутон също влива своята мощна енергия. Затова увеличете времето си за йога, тай чи и подобните източни бойни и не-бойни изкуства и практики, правете повече разходки, дихателни упражнения, увеличете динамиката в ежедневието си. И не се излежавайте дълго в леглото, започнете трансформацията на тази енергия още с утрото.

Смяната на знака на Плутон във Водолей представлява епохална промяна, за която говорих в годишната прогноза. На месечна база, това е много голям енергиен подем и увеличена активност. За всички, които се занимават с творческа и съзидателна дейност, за онези, които работя с ума си, това е прекрасен период! Вложете енергията в дела.

Плутон във Водолей до 2044г. – Лични и социални влияния

Време за усилена работа 13 – 22 януари

Хармоничен триъгълник Меркурий- Юпитер – Сатурн. Инвестирайте усилията си в работа. Бисекстилът на трите планети подпомага новите идеи, за които сега е най-доброто време да бъдат внедрени. Време е по нов начин да организирате своята работа, да преразпределите времето си или просто да внесете порядък. Същото важи за домашните дела – ако не сте фокусирани в кариерата си, обърнете повече внимание на дома, създайте ред.

Променете и изчистете средата си

Силно препоръчвам – особено през втората половина на месеца – да промените нещо значимо в своята среда. Почистете основно, изхвърлете нещата, които отдавна са залежали, минете през всяко ъгълче и чистете наред. Не е задължително всичко да а бъде под конец, не, домът трябва да остане уютен. Но трябва да бъде изрядно чист за Новата будистка година на дракона.

Ако успеете да направите това, уверявам ви, че енергията по-свободно ще преминава, ще се създаде много положителна атмосфера в дома ви и на работното място.

Пълнолуние в Лъв на 25-ти януари

Време за позитивни, емоционални промени, за занимания с изкуство – за себе си, за душата. Не е нужно сами да рисувате – идете на изложба; нито да свирите на цигулка – посетете концерт. Обезателно увеличете общуването с приятели. Посветете този много интензивен енергичен период през втората половина на януари на нещата за душата – повече контакти, изкуство, приятна работа. Уверявам ви, че това ще даде силен положителен импулс на цялата следваща година.

Венера в Козирог от 23 януари

Повече сдържаност и сериозност, повече задълбоченост на чувствата. Венера от известно време вече беше в аспект със Сатурн, по-сериозна. Ако планирате по-стабилно да изграждате отношенията си, да ги развивате и направите връзката си официална, изберете някоя дата след 22-ри януари.

Венера в Козирог от 23 януари 2024: Стабилност и традиции

 ПОРЪЧАЙ СВОЯ ПЪЛЕН ПРОГНОЗЕН ХОРОСКОП

Прогноза за пазаруване през януари 2024

Тук всичко е ясно: първите 2-3 дни се въздържаме. На 4-ти вече смело може да се пазарува, Меркурий е директен, но пък е в квадрат с Нептун до 14-ти – може да се подлъжете да купите нещо ненужно или качеството да не е добро. Като цяло може да се пазарува, но бъдете внимателни.

Ако искате да сте напълно сигурни, е бързайте с шопинга. Преди Новолунието на 11-ти направете пауза. След 14-ти започва дълъг благоприятен период – за купуване на електроника, за по-скъпи и престижни стоки. И макар Слънцето да е в дисхармония с Юпитер (склонност към излишни покупки), Меркурий е хармоничен и ще внася разумност.

Прогноза за здравето през януари 2024

В първите дни след Новата година квадратът на Меркурий и Нептун действа лошо на храносмилателната система, на черния дроб. Добре е през първата половина на месеца да се спазва умерена диета, щадяща за стомаха и черния дроб.

16 – 26 януари – съвпадът на Слънце с Плутон, подкрепен от Уран – бъдете внимателни, защото през такива периоди обичайно скача кръвното налягане. Хората с хипертония трябва много точно да следват препоръките на лекаря си.

Месецът не е лек – излишъкът от енергия създава изостряния на заболяванията, нарушения в системите, нередовност в работата на органите. Затова препоръчвам дихателни практики. За всички, които не могат да практикуват силови и интензивни натоварвания – правете по-умерени упражнения сутрин и по обед. Нека са леки и бавни, но обезателно се движете редовно! Движение, дишане, медитация – това ще канализира свръх енергията.

Опасни периоди за януари 2024

До 4-ти -нужно е повишено внимание през първите дни – статичен Меркурий квадрат с Нептун е предпоставка за объркване и разсейване и в резултат, леки и по-сериозни травми.

Следващият по-интензивен период е когато Слънцето прави съвпад с Плутон – от 16-ти до 25-ти, пикът е между 20-ти и 22-ри. както и 27-ми – повишена нервност и възбудимост, неустойчивост. За да няма инциденти, просто бъдете по-внимателни и не бързайте. И не се занимавайте с ремонт на електрически уреди и всякакви машини през тези дни.

Като цяло, месецът не е с извънредна аварийност, сравнително спокоен е.

Романтични срещи и запознанства през януари 2024

Венера квадрат Сатурн веднага след новата година. Трудно е в такъв период да се изразят чувствата и свободно да се изразите. Не се опитвайте да форсирате нещата, ще се натъкнете на сериозна съпротива. Форсиране можете да предприемете след 5-ти. Квадратурата със Сатурн се разпада и е добър период за нови, ярки срещи.

Интензивност между 8-ми и 23-ти – времето на съвпад на Слънцето с Плутон ще създаде силна енергия,особено след Новолунието на 11-ти. Това изостря чувствата, ескалира скритото напрежението.

Но за развитие на връзките това е добро влияние – чувствата се усилват.

След Новолунието имаме бурен емоционален период за активно действие. Само имайте предвид, че и най-малката грешка или нетактичност може да ескалира в много сериозен проблем, особено след 17-ти. Необходима е деликатност в поведението, предпазлив подход.

Най-сложният, бурен и емоционално интензивен период се очаква от 19-ти до 22-ри януари. След прехода на Венера в Козирог на 23-ти, нещата ще се успокоят.

Обучение и изпити през януари 2024

На квадрат между Меркурий и Нептун (до 14-ти) е тежко да се учи, а да се вземат изпити – още по-лошо. Ако ви се налага да се явите на изпит тогава, трябва по-рано да влезете и по-систематизирано да се представите.

От друга страна, след 14-ти настъпва много добър период. Меркурий тригон с Юпитер – по-леко се изявявате, по-лесно се справяте и демонстрирате знанията си (ако ги имате). Така че, прегледайте си графика – ако имате възможност, насрочете изпитите си за втората половина на месеца.

 

Желая светъл и добър месец, весела и съзидателна нова година. Бъдете готови за големи промени!

Превод с коментар на месечната видео прогноза на Михаил Левин, Ректор на Московската Академия по астрология. Вижте Кой е Михаил Левин и защо AstroScript работи с неговите прогнози.

Още прогнози за Януари 2024

Седмичен хороскоп за текущата седмица

Месечни хороскопи за всички знаци за Януари 2024

Лунен календар 2024 Януари: Новолуние Козирог, Пълнолуние Лъв

 

Хороскоп за 2024: подгответе се за трудности, грабнете шанса

 

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните