Месец февруари тази година е много интересен. Като начало, имаме едно значимо астрологическо събитие, което се повтаря всяка година. Това е новата източна или будистка нова година. На 10-ти февруари 2024, заедно с Новолунието във Водолей, както е правилото, настъпва Годината на Зеления Дракон.

ПОРЪЧАЙ СВОЯ ЛИЧЕН ПРОГНОЗЕН ХОРОСКОП

Драконът е добро същество – само при нас в Русия (славянския свят) драконите / змейовете са страшни. Китайският дракон е весел, лети по небето, символизира творчеството и обновлението. Зеленият му цвят тази година допълнително символизира силата на живота и способностите за трансформация. Поздравявам ви с новата източна година!

Китайската нова година 2024 е на Зеления Дървен Дракон (Ян)

Статичен Уран от 16-ти януари до 7-ми февруари

Като цяло, февруари е много интензивен. Започва на статичен Уран, а това означав вътрешна активност, нервно напрежение, превъзбуда.

Уран квинтил Сатурн от 20-ти януари до 26-ти февруари

През целия месец Уран в Телец и Сатурн в Риби са в зелен (творчески) аспект (квинтил или 72 градуса). Според легендите, тези две планети са враждебни – Уран е бащата, а Сатурн е неблагодарният син. Уран се стреми към бъдещето, към промяната, новостите. Сатурн обратното – обича миналото, консервативен е, обича реда. Уран търси разнообразието на живота, динамиката и затова те враждуват.

Но когато Уран и Сатурн са в хармония (както е в случая), сътрудничеството им работи прекрасно. На всичко ново, което Уран носи, Сатурн дава сила и устойчивост.

Когато работят заедно, това е аспект на активни и трайни промени.

Затова можем да очакваме, че целият февруари ще бъде месец на нови реализуеми възможности. Зеленият дракон също е творческа фигура, която ще дава много възможности за постижения през цялата година.

Същият аспект между Сатурн и Уран ще се повтори през есента – от 23-ти август до 22-ри декември. Но първият период на стремителни възможности е сега, от 20-ти януари и през целия февруари (до 26-ти). Много стабилизиращ период.

Ако желаете да подобрите живота си, да внесете нещо ново и положително, февруари е много добро време.

Възможностите са в много области, като на първо място това е социалната ви реализация и сферата на дейност. Там, където ви влече – в обучение, на работа, където се изявявате най-активно – направете всичко възможно, за да се възползвате от силата на новата вълна, енергийния поток, който ще донесе позитивни промени.

Промените могат да бъдат и в личния живот. Не означава непременно ново запознанство – може да бъде нова фаза в отношенията ви. Ново пътуване, промяна на нещо в дома. Масленицата* / Сирна седмица тази година започва на 10-ти март, но още този месец можете да започнете това, което обичаят повелява – да се избавите от старото. На Масленица (Сирна неделя) се изнасят старите вещи и се изгарят, а домът се почиства и прекадява. Някога дори са се правили символични шествия за края на зимата.

* Масленица е източнославянски празник, на който руснаци, украинци и беларуси честват края на зимата и началото на пролетта. За българите това е Сирната седмица от Месни заговезни до Сирни заговезни (Сирна неделя). Прави се голямо пролетно почистване.

Аз ви съветвам да избързате тази година и да направите разчистването още през февруари. Намаляващата Луна след Пълнолунието на 24-ти февруари е подходящо време да направите чистка на дома и да се избавите от всичко остаряло, да внесете нещо ново като символ за себе си и обновлението.

Идете в театър, в който не сте били досега, посетете нов музей, заминете за съвсем ново място – от Еквадор до Камчатка. И задължително пътувайте с любимия човек, защото предстои и обновление и в отношенията.

Възел от всички планети – от 7-ми до 17-ти февруари: ефективна реализация

Нещото, което е най-характерно за този месец е, че всички планети се движат в един ъгъл от зодиака. Фигурата се нарича “Възел”.

В началото на месеца планетите са разпределени в рамките на 128 градуса, а в края му – на 108. Това представлява концентриране на тяхната сила, те действат едновременно и се подкрепят. Луната се включва между 7-ми и 17-ти, като през останалото време работи като “дръжка” – чрез емоциите си и инстинктите за адаптация канализираме и насочваме всички действия.

Зоната започва от края на Козирог до началото на Телец – това е зоната на продуктивно действие. Знаците Козирог, Овен и Телец за най-дейните, Водолеят също, само Рибите се отличават с повече мечтателност. Общото между тези знаци е ефективната реализация, затова месецът е много добър за действие по готовите планове.

Съвпадите на Плутон – интензивни и дълбоки реформи

Плутон вече е във Водолей и около него в първите градуси на Водолея имаме скупчване на няколко планети (стелиум).

Плутон във Водолей до 2044г. – Лични и социални влияния

Особено силен ще бъде съвпадът му с Марсмежду 7-ми и 20-ти, най-интензивният период за февруари. Марс и Плутон са две волеви и мощни планети. Съвпадът им бележи рязък скок на енергията, дава сила на начинанията, но с излишно напрежение.

Венера също ще направи съвпад с Марс и Плутон – от 13-ти до 21-ви имаме интензивност на емоциите и страстите, излишък на енергия, това е много упорито и напористо съчетание. И ако тази енергия не се впрегне за ползотворни дела, става лошо. Излишъкът от енергия търси начин да се реализира и когато не намери приложение, създава проблеми.

Болшинството физически и телесни проблеми винаги са свързани или с излишък на енергия или с недостиг. Излишъкът е по-лошият случай.

Недостигът на енергията се проявява като слабост докато излишъкът са най-лошите болести. Затова препоръчвам този месец – особено между 7-ми и 17-ти – да го посветите на повече физическа активност и усилена работа.

На първо място в работата – ако имате готови планове, постарайте се да ги осъществите с всички сили. Особено след Новолунието / Новата източна година – посветете първата и втората седмица от новата година – периода на растяща Луна – на активно ново начало! Ако нямате какво да започнете, внесете поне някакво обновление в живота и работата си. Впрегнете всички сили!

Занимавайте се със спорт, интензивни дихателни практики, йога и бойни изкуства – всичко източно през този период е подходящо.

Защо? Защото източните практики са базирани на работа с енергията, а не на физиката, помагат за трансформирането на енергията.

Ако не ви влече да се занимавате интензивно със спорт, то правете някакви по-леки двигателни упражнения и практики – утринна гимнастика, по-продължителни разходки – горещо ги препоръчвам! Не пропускайте това време, не стойте без работа и движение. Активността сега ще доведе до инерция занапред и ще увеличи възможностите ви за в бъдеще, за дълголетен живот.

Новолуние във Водолей и Будистка Нова година – 10 февруари 2024

През първата седмица имаме повишена вътрешна/ нервна интензивност, затова е добре да се посветим на интелектуална работа – работа с ума, обучение, по-активни контакти взаимодействие. Имаме подчертана Водолейска енергия през месеца

До 19-ти, когато Слънцето влиза в Риби – във Водолей се събират всички вътрешни / лични планети. Освен това и Плутон е там – имаме цели 5 планети. А при Новолунието към тях се добавя и Луната. В тези дни и особено след Новолунието на 10-ти е много благоприятно време за всякакво общуване – с приятели, съседи, запознанства, контакти.

Не говоря за онези, които се занимават с духовни практики – за тях е по-особено, те имат нужда от уединение за медитация. Но и за тях е добре да се ориентират към колективни медитации по повод новата източна година (линк под видеото) – ефектът от тази обща медиация ще продължи през цялата 2024-та година.

Лунен календар 2024: Февруари – Новолуние Водолей, Пълнолуние Дева

Венера във Водолей съвпад с Марс след 16-ти – активно сбъдване на желанията

Месецът е емоционално лек, но имаме повишена интензивност при влизането на Венера във Водолей на 16-ти февруари. Там е концентрирано всичко – емоции, мисли, воля. Венера ще се движи заедно с Марс в съвпад. Тези две планети символизират нашите желания и волята, която ще ги изпълнява бързо. За любовта това е великолепно време! Ако имате възможност,

направете решителната стъпка в личните си отношения без да се страхувате.

Такива съвпади Венера – Марс означават бързо преминаване от чувства и желания към действия за реализацията им. За романтични запознанства, контакти, общуване – чудесен период! За творчество и любов, за всяка форма на дейност, в която проявявате ярко желание, има и бърза реализация.

Затова Февруари е месец за активно сбъдване на желанията.

Извадете от дълбочината всичко, което отдавна ви се е искало, но сте се стеснявали, страхували или сте изчаквали. Сега му е времето! Най-малкото, време е поне да започнете със сбъдването! Дори да имате далечни планове, извисени блянове и недостижими желания – започнете да работите по тях сега, направете първата крачка!

Ако изключим сгъстяването на енергията около Плутон между 7-ми и 21-ви, то месецът е лек, въздушен, мек, спокоен и по-скоро творчески. Дните особено след Новолунието на 10-ти, са време за пълно обновление. Не се страхувайте, бъдете по-активни и смели, прегърнете оживлението и обновлението и бъдете решителни.

Слънце в Риби след 19-ти февруари

През този преход външната активност малко намалява. Водолеят е въздушен, жив знак, колективен, на общуването. Той не е твърд и взискателен; активен е без да бъде строг. Преходът на Слънце в Риби ще смекчи ситуацията, но няма да отслабнат поривите за промяна.

Пълнолуние в Дева на 24-ти февруари

При пълнолунието Слънцето ще се намира близо до Сатурн в началото на Риби и това прави периода по-сдържан. Но също така и стабилизиращ – време за привеждане в ред на начинанията, за задаване на стабилна форма. Затова последната седмица на февруари при намаляващата Луна е период за уплътняване и оформяне на това, което сте започнали на Новолунието.

Ще добавя, че Лунните възли стоят по оста Овен – Везни, а това допълнително показва, че трябва смело да се действа, да не се страхуваме да реализираме желанията си, да не чакаме някой да ни хване за ръката или да ни помоли да се размърдаме. Сами правете първата стъпка.

Северен Лунен Възел в Овен от 17 юли 2023 до 11 януари 2025

Хармоничен триъгълник Уран Плутон Сатурн

Като добавим, че трите социални планети Уран Плутон Сатурн се свързват чрез творчески / зелени аспекти в триъгълник, това е супер фигура за нова дейност и за големи промени, за значимо обновление и творчество.

Февруари е особено благоприятен за всички, които работя с недвижими имоти и земя, за практични нови начинания. Освен това,

всички планети са директни през февруари, няма ретроградност,

което допълнително потвърждава, че за всички нови дейности няма никакви препятствия. Само не се страхувайте!

 ПОРЪЧАЙ СВОЯ ПЪЛЕН ПРОГНОЗЕН ХОРОСКОП

Прогноза за пазаруване през февруари 2024

Бих направил пауза между 7-ми и 10-ти, при балсамична Луна, която не обича големите начинания. Добър месец за сделки с имоти, с покупки на дълготрайни / дългосрочни активи и стоки. Добър и за придобиването на електроника, ИТ оборудване.

Препоръчвам да внимавате при закупуването на вещи и услуги, свързани с красота, мода, изкуство, финанси. Между 13-ти и 15-ти също направете пауза – тогава Венера сменя знака си.

Ще има конфликт между красота и престиж. След 16-ти Венера прави квадрат с Юпитер в Телец – може да се случи да купите нещо много престижно и модно, скъпо, но то да не е подходящо лично за Вас.

Освен това Венера е много интензивна (съвпад с Марс от 10-ти до края на месеца) – много силно ни се иска да купим всичко, което харесаме, бързо необмислено ще го направим, но ще платим прескъпо.

След 23-ти Меркурий е в Риби, до края на месеца – бъдете по-внимателни с детайлите, може да има неточности при оценката на качеството, особено при покупката на скъпи и престижни стоки.

Прогноза за здравето през февруари 2024

Месецът е по-мек. Но това скупчване на планетите около Плутон обичайно води до обостряне на хроничните заболявания. Най-трудно става когато тези лични планети са в напрегнат аспект с Юпитер (през целия месец има квадратури), защото води до излишък на енергия и претоварване на системите.

За емоционалните хора месецът е по-труден период. Ако имате заболяване на щитовидната жлеза, бъдете по-внимателни между 7-ми и 16-ти. Жлъчният мехур е под напрежение по същите причини и в същия период.

След 16-ти до края на месеца – за хората с високо кръвно е труден период. При заболявания на сърдечно-съдовата система, особено исхемична болест – стриктно вземайте лекарствата, които са ви предписани. Разреждайте напрежението чрез леки, но редовни упражнения, правете дихателни упражнения сутринта, повече се разхождайте.

Опасни дни за февруари 2024

От една страна факторите, които водят до опасности и аварии, са по-малко през този месец. От друга – съвпадът на Марс и Плутон (7-ми – 16-ти) не подтиква толкова към аварии, но увеличава напрежението и непредвидимостта, които са предпоставка. Затова е нужен абсолютен контрол, особено когато и Венера / емоциите са намесени.

Повече внимание на пътя, по време на ремонт и работа с тежко оборудване, пожаро- и взривоопасни вещества – това носи Плутон с неговите съвпади. Освен това, имаме повишен риск от травми. Опасни дни са 20-ти, 21-ви, 28-ми февруари.

Романтични срещи и запознанства през февруари 2024

Месецът е изумителен за любовта. Страстите се разпалват и горят, особено когато Марс и Венера са в съвпад с Плутон. Желанията веднага се превръщат в действия. През първите 3 седмици буквално всеки един ден е отличен за запознанства и срещи.

Единствено 8-ми и 9-ти са по-слаби дни, когато Луната е балсамична. Марс по същото време е в последните градуси на Козирога и имаме забавяния, но след Новолунието на 10-ти отново започва добър период на подем, на излитане. А когато Венера влезе във Водолей на 16-ти, то има условия за пълен екстаз.

Много възможности, много запознанства, романтика. Дори когато Слънцето съвпадне със Сатурн в началото на Риби – след 19-ти – неговата сдържаност няма да постави толкова препятствия на чувствата.

След 15-ти започва период, през който не е добре да демонстрирате личните си отношения публично – имаме квадратура на Юпитер, проблем с одобрението и престижа. Затова нека връзката ви си остане между двама ви до края на месеца.

Обучение и изпити през февруари 2024

Свършва зимната ваканция и може да си направите малка почивка първите няколко дни на февруари. До към 4-ти Меркурий е в последните градуси на Козирог и не е много надежден, затова работете по обичайните неща.

След 5-ти Меркурий влиза в съвпад с Плутон и хармония с Уран и Сатурн, което осигурява добри условия за обучение, научна и изследователска дейност. Този аспект продължава до 18-ти и предоставя изумителни възможности за активна интелектуална дейност.

След това пак е добре. Когато Меркурий влезе в Риби за последните 10-на дни вече не е толкова интензивно интелектуален като във Водолей, но интуицията и въображението се подобряват. Най-големите успехи можете да постигнете до 22-ри, 23-ти.

Заключение

Новата година си е празник – будистки, китайски… така че, желая ви щастлива година на зеления, летящ, весел и творчески Дракон. Яхнете желанията си и се понесете към необятното! Нека има повече творчество, радост, светлина! Само не се страхувайте, бъдете по-смели! Много продуктивна година, време за надежда. Желая ви повече творчески импулси и разбира се, повече любов!

Превод с коментар на месечната видео прогноза на Михаил Левин, Ректор на Московската Академия по астрология. Вижте Кой е Михаил Левин и защо AstroScript работи с неговите прогнози.

Още прогнози за Февруари 2024

Седмичен хороскоп за текущата седмица

Месечни хороскопи Февруари 2024 за всички знаци

Лунен календар 2024: Февруари – Новолуние Водолей, Пълнолуние Дева

 

Хороскоп за 2024: подгответе се за трудности, грабнете шанса

 

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните