Здравейте, пред нас е април 2024 година. От една страна, през този месец няма особено трудни и конфликтни аспекти, но все пак е много интензивен.

ПОРЪЧАЙ СВОЯ ЛИЧЕН ПРОГНОЗЕН ХОРОСКОП

Планетна конфигурация “Възел” – юмрук за действие

Някъде от 03-ти април всички планети се събират в част от зодиакалния кръг от приблизително 108 градуса. В астрологията тази конфигурация се нарича “Възел”. Тя дава много интензивна и концентрирана енергия, а това означава, че трябва да се справим някак с нейното насочване и управление.

От една страна, имаме повишена активност, голям натиск за действие, много висока степен на интензитет. Но в същото време, почти през целия април Меркурий е ретрограден.

Всички планети са се събрали като в юмрук. Имаме Марс в Риби, както и Сатурн. Те действат тихо, упорито, без да бързат, но целеустремено, макар и монотонно. Така че, точно и последователно продължавайте всичко, което сте започнали през март, не се спирайте.

Планетарната конфигурация “Възел” започва с Плутон, а това е планетата на съдбата. Затова ще припомним астрологическата поговорка:

Който приема съдбата, бива воден,
който ѝ се противопоставя, бива пометен

Много хора този месец ще бъдат пометени. Но други ще се вслушват в гласа на съдбата и влиянието на времето и ще следват посоката на “вятъра”. Няма нищо унизително да се следва вятъра, освен ако не говорим за нечия чужда воля (“човешки вятър”).

Мъдро е да обръщаме хода си според “космическия вятър”, да не сме своеволни, а смирени. Който насочва лодката си според космическия вятър, ще преуспее, ще има късмет. Нужна е интуиция, за да следваш своя път.

Може да прозвучи като реклама, но ако нямате интуиция накъде да вървите, обърнете се към астрологията.

AstroScript: тази конфигурация се наблюдава от месеци насам и заема знаците: Водолей, Риби, Овен и Телец. 

Ретрограден Меркурий в Овен 02 – 25 април

Меркурий обръща ретроградно на 02-ри април, а преди това е статичен за 1-2 дни. Ретроградността продължава до 26 април – обръща на 25-ти, но все още е статичен на 26-ти.

Атмосферата е ненадеждна и непредвидима още на 01-ви, когато е добре да ограничите всичко, свързано със сферите на Меркурий (комуникация, подписване на договори, пътувания, нова работа). Превключете на рутинен режим, отложете всички значими промени, поддържайте общия ежедневен фон.

Не бързайте. Целият месец просто продължавайте упорито вече започнатото.

Сега е добре за равносметка като преразгледате резултатите от събитията и направете преоценка. Обмислете плановете си, но не предприемайте никакви принципно нови и решителни действия. Най-добре запазете познатата посока.

Друг въпрос е, че ретроградността често носи рецидиви със завръщане на това, което се е случвало преди.

По всичко изглежда, че този месец ще наблюдаваме мощни рецидиви.

Ретрограден Меркурий в Овен 02 – 25 април 2024

Уран, Юпитер, Плутон: Планираме растежа 03 март – 17 април

Продължава квинтилът (творчески аспект на промените) на Плутон с Уран и Юпитер. Самият съвпад на Юпитер с Уран в Телец продължава през целият април. Показва тенденция за интензивен растеж и развитие. И двете планети благоприятстват движението нагоре, и двете са много положителни и насочени към бъдещето.

Съвпадът сам по себе си създава положителна тенденция, а имаме и квинтил от Плутон във Водолей, който носи промени от глобален мащаб, генерални. Само че, при ретрограден Меркурий не трябва да се предприемат веднага значими начинания.

Ако не сте започнали дълбоките промени през изминалия март, то тогава по-добре отпишете този месец.

Но можете да помислите за нови идеи. Това се отнася за всичко – семейството, дома. Телец е много конкретен и практичен знак, който обича да довежда нещата до край, да им придава форма.

Много добър период за работа над здравето,. Телецът представлява естествена, природна енергия. Добро време за работа в реалния сектор, производството и навсякъде, където се създава нещо конкретно, и да се обмисли в тези области какво да се промени. И финансовите въпроси също са актуални.

Но все пак, през този месец трябва да се направи пауза в активните нови начинания.

Може да се обмисли, но да се действа – не.

Не трябва да се безпокоите: това, което сами не инициирате, съдбата ще направи за вас. Април месец е наистина мощен.

Плутон във Водолей до 2044г. – Лични и социални влияния

Хармонично слънчево затъмнение в Овен: 21:20 часа на 08 април

През април имаме слънчево затъмнение ма 19 градуса 23′ в Овен. То ще се случи вечерта на 8-ми срещу 9-ти април. В Азия вече ще бъде 9-ти, а в Москва, Европа и в Щатите 8-ми. Час: 21:20 московско и съответно, 21:20 българско лятно време (-03:00).

Затъмнението започва около половин час преди този час (20:50) и завършва също след половин час (21:50). Нас (Русия / България)

това затъмнение практически няма да ни повлияе (защото няма да можем да го наблюдаваме).

То ще засегне главно Щатите, Канада и Южна Америка (там, където Слънцето не е залязло в тези часове).

Трябва да кажа, че това затъмнение е леко и хармонично – всички планети са в един ъгъл, няма никакви конфликтни и нехармонични аспекти. То ще засилва текущите промени, които ще се случват не толкова според вашата воля, колкото по инерция (Меркурий е ретрограден). Очаквам прилив на спонтанни промени този месец.

Отново – април е много интензивен месец и ще трябва да се научим как да се справяме с този интензитет:

  • Най-важното: повече работа, повече (физическа) активност
  • Не оставайте на едно място в никакъв случай
  • Не чакайте всичко да се нагласи от само себе си
  • Трябва да реагирате на случващото се, да хванете посоката му и да помагате за положителното му разрешение

Слънчевото затъмнение е близо до Възходящия/ Северния възел в Овен и Слънцето се движи близо до него. Затова

всичко, което ще се случи през този април, ще има много голямо значение в бъдеще, ще остави голяма следа.

Северен Лунен Възел в Овен от 17 юли 2023 до 11 януари 2025

Венера в Овен търси бърза реализация на чувствата: 05 – 29 април

Емоционална сфера – Венера преминава в Овен на 05-ти април. Така този много интензивен месец ще бъде и емоционално напрегнат. Огнената Венера добавя нетърпение, импулсивни действия, по-категорична и остра реакция на случващото се, емоционално напрежение. Трябва да бъдете готови за това

Венера в Овен се опитва по-бързо да превърне чувствата в действие.Не ѝ харесва да търпи и да изчака спокойно, както прави Венера във Везни.

Венера в Овен 05 – 29 април: Свежа любов и смело преследване

Слънце в Телец от 19 април

На 19-ти Слънцето преминава в Телец и се доближава към съвпада на Юпитер и Уран. С наближаването на точния съвпад се засилват и промените. Бъдете готови: веднага щом Меркурий стане директен след 28-ми април, да използвате последните дни на април по-интензивно и по-активно.

Поемете отново инициативата, заемете се с множество активни дейности, както беше през март, защото Слънцето приближаващо съвпадите си Уран (13 май) и Юпитер (18 май) оказва

много силен натиск да работим за бъдещето си.

Това е благоприятно за всички инициативи, които разчитат на дългосрочни рамки, имат по-далечни бъдещи перспективи и очакват резултат напред във времето.

Когато Слънцето е в Телец: 19 април – 20 май

Конфликтен аспект Слънце в Телец – Плутон във Водолей 14 – 29 април

Някъде около 18-то число, месецът става малко по-напрегнат, защото приключва зеления/ творческия аспект на промяната между Юпитер и Плутон (08 – 18 април) и влизаме в квадратура между Слънце и Плутон. Този аспект започва по-меко още на 14-ти, но около 18-ти става точен и по-интензивен.

Квадратурата Слънце Плутон носи много висок енергиен заряд, който влияе на взаимоотношенията, дейностите, емоциите, дори на здравето. Плутон има такива всеобхватни характеристики и както току-що е влязъл във Водолей, е особено мощен.

Нов старт с Марс в Овен 30 април – 09 юни

Бъдете готови да започнете по-активни дейности в края на месеца. Може да не е веднага на 27-ми и 28-ми. През тези два дни се подгответе, за да направите скока си на 29-ти – 30-ти, защото Марс преминава в Овен на 30-ти и

моментът за нов старт е просто отличен.

Времето е такова, че няма нужда от повече отлагане. Възникнали са импулси за промяна и е добър момент незабавно да реализирате замисъла си, да не чакате. Действайте, ще се получи, в това съмнение няма, но може да не ви хареса точно как.

Април е интензивен месец – външно спокоен, но същевременно енергийно интензивен. Времето изисква интензивно да го изживеем – да се отдаваме изцяло в любовта, в творчеството, в ежедневните рутинни дейности, на работа и в обществените си дела.

Марс в Овен от 30 април: Време за лидери и предизвикателства

Като цяло месецът не изисква да бъдем умерени, предпазливи и балансирани, а да сме страстни, смели, задълбочени, отдадени на заниманията си, интензивни като времето.

 ПОРЪЧАЙ СВОЯ ПЪЛЕН ПРОГНОЗЕН ХОРОСКОП

Прогноза за пазаруване през април 2024

По отношение на пазаруването този път темата е много, много лека. Моят съвет е:

От 1-ви до 25-ти април нищо (скъпо, значимо) не трябва да се купува.

След 27-ми вече е възможно да се заемете с пазаруването. Единствено не купувайте оборудване, машини, оръжия и всякакви метални инструменти, защото Марс, който управлява всички тези видове стоки, се намира в последните градуси на Риби (28 – 30 април), което създава смущения в неговата дейност.

Освен това, през тези дни Марс е в съвпад с Нептун – можете да се занимавате с някакво изкуство, свързано с физическо натоварване, като танци или художествен спорт.

Венера след 27-ми април също се намира в последните градуси – но на Овен, което я прави още по-слаба и ненадеждна. Това означава, че ако купувате стоки, които са под Венера (изкуство, финансови продукти, красиви вещи, козметика, обзавеждане), внимавайте повече.

Няма забрана тук, но се изисква повишено внимание, защото със слаба Венера често погрешно избираме и правим неточна оценка, харчим неразумно.

Прогноза за здравето през април 2024

През април всички ставаме по-активни физически. Но хората, които не са напълно здрави, ще имат повишени оплаквания от хроничните си заболявания от обичайното.

Неблагоприятните дни са от 14-ти до 29-ти. Най-големият пик на оплакванията е между 20-ти и 22-ри април.

Тогава имаме повишена степен на травми, проблеми със сърдечно- съдова система, щитовидна жлеза, хормони.

Опасност от злополуки през април 2024

Месецът не е много напрегнат с изключение на периода, когато Слънцето е в квадрат с Плутон: от 19-ти до 23-ти април.

Имаме и още един пик на повишена аварийност покрай Слънчевото затъмнение между 7-ми и 9-ти април, когато поради повишената енергийна интензивност се увеличава и нервната възбудимост и др.

Романтични срещи и запознанства през април 2024

Както знаете, при ретрограден Меркурий новите запознанства не са добре дошли, защото дори да са приятни, отношенията не продължават дълго. Случва се да продължат известно време, например само до следващия ретрограден Меркурий.

Ето защо, ако е възникнало запознанство през този период, очаквайте то да бъде кратко или ще бъде нещо подобно на пунктирана линия: кратки срещи и дълги раздели.

През този период няма смисъл да очаквате, че ще започнете перспективни отношения.

Но ако просто искате да си прекарате приятно с някого, това е напълно възможно.

Освен това, при всякакви срещи, засягащи любовни въпроси, не забравяйте, че Венера е в Овен между 05-ти и 29-ти, а тя реагира бурно на всичко, което не харесва. Особено на закъснения, забавяния, неизпълнени обещания, винаги, когато е нарушен ритуала – не сте подарили цветя за рожден ден, това е краят.

Подходящо е да действате според предварителния си план, да направите повторен опит там, където сте се опитвали и не сте успели.

С повторение сега може да се получи, но не забравяйте, че последствията ще бъдат дългосрочни.

Обучение и изпити през април 2024

За изпитната сесия е още рано. Ретроградният Меркурий не пречи на обучението, ни най-малко! Подходящо е да седите и да четете, да обмисляте, да въведете ред в своите знания. Така че,

април е чудесен месец за учене, но за изпити не толкова.

Ако имате възможност да се явите на изпити по-късно през май и юни, така направете.

Може ли да се каже, че целия месец април е добър за учене, освен периодите между 01-ви и 03-ти и между 24-ти и 26-ти, както и между 07-ми и 09-ти. На статичен Меркурий е по-трудно да се организираш. Ако през тези дни можете да си дадете почивка, да се отпуснете, да отидете на театър или кино, да се разхождате повече. Накратко, да не товарите себе си с интелектуална дейност ще бъде по-добре.

През такива период работят добре само много начетените, интелектуални хора, които професионално се занимават с умствена дейност и тя е за тях толкова естествена като дишането.

Превод с коментар и допълнения на месечната видео прогноза на Михаил Левин, Ректор на Московската Академия по астрология. Вижте Кой е Михаил Левин и защо AstroScript работи с неговите прогнози.

Още прогнози за Април 2024

Седмичен хороскоп за текущата седмица

Лунен календар Април 2024: Новолуние Овен, Пълнолуние Скорпион

 

Хороскоп за 2024: подгответе се за трудности, грабнете шанса

 

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните