Планетата на интелекта и общуването Меркурий попада в знака на хармонията, красотата, справедливостта и постигането на баланс. Общото между двете енергии е елементът въздух – Везни са въздушен знак, а Меркурий се чувства добре относно лекотата на комуникациите.

Транзитен Меркурий във Везни през 2022г.: 29.08. – 23.09. и 12.10. – 29.10.

Меркурий във ВезниВезните обаче са субективни, ръководени от високия вкус и личните предпочитания на Венера, докато Меркурий е безполов, безпристрастен и подвижен. Но като цяло, тук работи много добре, с акцент върху целите на Везните – постигане на разбирателство и спокойствие.

Когато Меркурий е във Везни, ставаме по-дипломатични и приятелски настроени в общуването си. Повишава се тактичността, подобряват се комуникационните ни умения, способностите за водене на преговори и публични презентации.

Везни е знак, който умее да вижда проблемите от най-различни перспективи. Това, от една страна, е чудесно – всички възможни становища могат да се обмислят, преди да се вземе окончателното решение.

Но от друга страна, това може да се превърне в генерален проблем, защото от много умуване, до окончателно решение може и да не се стигне. Меркурий във Везни има склонността непрестанно да се двоуми и да сменя позицията си. Това води до патологична колебливост, отлагане и загуба на контрол над ситуацията.

Везни е знакът и на брака, на партньорствата. Това съчетание подпомага по-рационалния и отворен за разговори подход към личните взаимоотношения. Да проумеем и приемем гледната точка на партньора (и всеки друг човек) води до намиране на компромисни решения при противостоящите ни позиции – тази възможност сега излиза на дневен ред.

Но в опита си да толерира и двете страни на всяка ситуация, Меркурий във Везни може да бъде много колеблива енергия. Вероятно ще ни бъде по-трудно от обичайното да вземаме твърди и окончателни решения, тъй като сме се оказали на граничната линия и имаме поглед над двете позиции.

В преговори не искаме да се налагаме или да ни възприемат като „лошия”. Това може да доведе до прекалено лесно поддаване на натиск и понякога, предавайки принципите си, ще се съгласяваме с мнението на другите, само и само да се запази мира.

Все пак, това е добър период да обмислим и приемем мненията, които са различни от нашите, да се помирим с опонентите. Имаме подобрени способности да стигнем до по-справедливи отсъждания, ако сме арбитър в спорове.

Венера, управляваща Везните, е планетата на любовта и когато подхождаме с Любов към общуването с околните, обстоятелствата се подреждат благоприятно.

Зодия Везни | Libra 23.09. – 22.10. в Натална карта. Слънце във Везни

Меркурий във Везни в Рождения хороскоп

Родените с това разположение имат способността да виждат реалността и всеки факт от няколко различни гледни точки. Техните най-силни черти са тактичност, разсъдливост, миролюбивост и желание за постигане на разумни компромиси.

Те са дипломатите на Зодиака, които могат да намерят разумен и справедлив изход и в най-заплетените ситуации. Тези хора стават отлични консултанти, посредници и говорители. Обичат да работят в естетична и обстановка и умеят да я създават около себе си.

Търсят справедливостта и винаги настояват да се играе честно, по правилата. Залагат на мира, хармонията, красотата и възможността за сътрудничество между хората във всяка ситуация. Но тази справедливост често е субективна, избрана по вкуса на Венера, а не с хладния разум на Мееркурий.

Везни е знак, управляван от красотата, мира и хармонията във всичките им проявления. Съчетан с Меркурий, дава красиви и положителни мисли, расота в изказа и начина на говорене, липса на негативно или зловредно отношение.

Отличават се с бързина на ума, тъй като Везни е въздушен знак. Имат таланта да убеждават, да се изказват красиво, грациозно и елегантно. Това е знакът и на публични говорители, пиари, комуникационни експерти. Те очароват събеседника си със своята изискваност, такт и грациозни маниери, след което той с лекота се съгласява с каквото и да било.

Асцендент Везни (Libra) – Качества. Комбинация с 12те зодии

За съжаление, хората с Меркурий във Везни са и майстори на отлагането, протакането и изпускането на крайните срокове. Основната причина е постоянното колебание. Когато стане прекалено сложно за тях, поради множеството възможности, или защото могат да засегнат някого, те просто изключват сякаш вече не е нужно да се взима каквото и да било решение.

При много силни Везни в хороскопа може да имаме човек, склонен към безкрайно колебание кого да избере. А това засяга и личния живот, и избора на бизнес партньори. Постоянната преценка на потенциалните партньори, всеки със своите предимства и недостатъци, може да доведе до самота! Тези хора винаги си мислят, че имат богат избор, но от много умуване и липса на фокус върху един човек, остават сами.

Колебанието може да засегне и редица други области на живота – избор на жилище, избор на работа и образование. Дори изборът на ежедневни покупки понякога се превръща в голяма дилема! Затова една от основните задачи на родените с това разположение е да се научат да взимат окончателни и смели решения в живота си.

Те не бива да се връщат назад и преразглеждат решенията, да съжаляват за тях. Това е бездънна яма. Трябва да осъзнаят, че и грешните решения са важни за тяхното развитие и така се учим всички. По-добре е да не отлагат, за да продължат напред, вместо да търсят съвършеното решение за всичко.

Везни е един от най-спокойните знаци. Когато Меркурий се намира във Везни, човек се стреми да избягва прекалено интензивните умствени занимания. По-добре им се отразяват общуването с другите и разчитането някой друг да помисли за всичко.

Способността им за продължителна концентрация не е голяма. Желанието за учене и образование присъства, но те ще се стремят да постигнат максимални резултати с минимални усилия. Много често може да се отказват от задълбочаване в анализи и да решават „Каквото, такова“ или ще приемат позицията на любим човек.

Нуждата на Меркурий във Везни да се общува с мир и разбирателство на всяка цена се проявява и като избягване не само на конфликтите, но и на всеки потенциално спорен и труден въпрос. Те избират да говорят само на теми, които не са болезнени за никого и предполагат всеобщо съгласие.

Везни: Митът за Психея и Ерос

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните