Меркурий в Овен благоприятства започването на нови дейности. Овенът не се привързва към остарели идеи и се отличава с буден ум.

Когато Меркурий преминава през Овен, ние сме по-малко загрижени за обективните гледни точки и логичните обяснения и бързаме да вземем решение… веднага! Нашите мисли и идеи са новаторски и сме склонни да говорим по-спонтанно и открито, защото планетата на общуването Меркурий се намира в смелия и напорист Овен.

През 2024-та Меркурий ще преминава през Овен от 10-ти март до 15-ти май, като е ретрограден между 2-ри и 25-ти април.

ПОРЪЧАЙТЕ СВОЯ ПЪЛЕН ПРОГНОЗЕН ХОРОСКОП

В обществения живот, по време на този цикъл е характерно вземането на бързи решения – от нетърпение и желание веднага да се действа. Нашите реакции са подобни: мигновени, често отбранителни или борбени. Ценим повече независимите идеи и можем да бъдем въвлечени в състезание на мисълта и словесни пререкания с конкурентите. С лекота се втурваме в предизвикателствата и предпочитаме да се учим чрез личен опит, а не чрез инструкции.

Относно начина на общуване този период се отличава с повишена борбеност, проверка на нашата интелектуална конкурентоспособност и решителни ответни реакции. Комуникацията е директна, пряма, честна и неусложнена – което може да означава и липса на дипломатичност и емпатия, дори безчувственост.

Още за знака Овен

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните