Марс е втората планета-управител на знака Скорпион (след Плутон) затова тук той е у дома си и проявява качествата си по типичен “марсов” или мъжкарски начин. В Скорпион Марс е фокусиран върху получаването на това, което иска и силно мотивиран да придобие всичко, което си е набелязал.

През 2023 г. Марс ще преминава през Скорпион между 12 октомври и 24 ноември.

ПОРЪЧАЙТЕ СВОЯ ПЪЛЕН ПРОГНОЗЕН ХОРОСКОП

Когато Марс преминава през Скорпион
Марс в Скорпион

Когато Марс попадне във своя втори знак – а това се случва веднъж на всеки две години – той ни дава силна воля за действие, енергичност, физическа сила и инициатива.

Вече не изпитваме физическата слабост и пасивна агресия както беше при Марс във Везни, нито прекалената педантичност на Марс в Дева. Но за разлика от Марс в Овен, първия му знак, силата рядко се демонстрира, търси се власт и влияние, пълен контрол, но това не се постига непременно с открита битка.

Марс в Скорпион разрушава до дъно, за да изгради отново по по-устойчив начин. Той си позволява да бърка до най-големите дълбочини, за да извади и унищожи подривния елемент – това е същината на това влияние. Привлечени сме от всичко, което другите са склонни да крият или потискат, и сме очаровани от всяка възможност да изживеем повратности, за да разберем тези тайни.

Сега сме по-склонни да се изправим лице в лице с важните проблеми, да не избягваме конфронтациите. В някои отношения дори сме привлечени от кризата и конфликта, тъй като ги виждаме като трансформиращи и емоционално вълнуващи. Предпочитаме да изпитваме екстремни емоции, отколкото нищо, тъй като посредствеността или „средният път“ ни се струват незадоволителни.

Скорпион е колективен знак и именно тук се осъществява прехода от усилията на индивида сам за себе си към постигане на мощ, власт и влияние над другите хора. Пътят минава през работа над собствената физика и съзнание, следвайки принципа “Овладей себе си и ще завладееш целия свят”.

Затова можем да обобщим, че задачата на Марс в Скорпион е да трансформира първичната, животинската, физическа и сексуална лична енергия, за да я впрегне в полезна за себе си или за много хора дейност. Отрицателните влияния се свързват с подмолност и коварство, склонност да действаме скрито и мощно.

В гръцката митология Марс в Скорпион се свързва с мита за Арес, бога на войната, неговата сестра Ерида, богиня на спора, както и със Стикс, вледеняващата богиня на ненавистта.

Как да използваме конструктивно енергията на Марс в Скорпион

  • Поставете си ясни цели – сега сме по-упорити и имаме сила и концентрация да ги следваме.
  • Насочете усилията си – имаме достъп до огромен запас от физическа енергия. Тя трябва да бъде планомерно изразходвана всеки ден
  • Отделете време за йога и медитации – желанието да достигнем своите емоционални дълбочини, както и импулсът да проникнем под повърхността на живота, за да проучим най-дълбоките нива на съществуване, са много мощни.
  • Не се страхувайте от тайните – сега сме очаровани от това, което другите са склонни да крият или потискат, и ни влече да усетим и да разберем тези тайни неща.
  • Овладейте кризите с активно действие – привличат ни кризите, в които виждаме възможности за трансформация и емоционално вълнение и не сме склонни да избягваме тежките теми и въпроси.
  • Забравете за посредствеността – периодът е подходящ да се отдадем на страстите и екстремните си чувства, отколкото да не преживеем нищо, а “средният път” се усещат като незадоволителни.
  • Поемете контрол – силата и властта се превръщат в завладяваща идея, може би дори афродизиак и сега имаме повече мощ от обичайното. Използвайте тази сила без да злоупотребявате с нея, за да не откриете, че тя е нож с две остриета!

Най-типично от този транзит ще се повлияят хората със зодия или асцендент Скорпион и Овен. Но понеже те знаят как да се справят с марсианската енергия, за тях тя просто да се усили. Докато хората със слаб натален Марс – например в Рак, Телец и Марс във Везни – е по-вероятно да я изразят или почувстват по-деструктивно, да преживеят повече стрес.

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните