На 2-ри октомври 2022 България е изправена пред поредните парламентарни избори. Тази публикация ще опита да направи астрологична прогноза за протичането на изборния ден. Ще потърсим и синхроничност между енергиите на основните политически играчи, за да прогнозираме колко силни ще бъдат те в деня на вота и съответно, какво можем да очакваме като резултати.

Тази прогноза се базира на карта за 7 часа сутринта на 2-ри октомври 2022 за град София.

Картата на изборния ден

ПОРЪЧАЙ СВОЯ ГОДИШЕН И СОЛАРЕН ХОРОСКОП

Основният конфликт: промяната срещу статуквото

През последните няколко години конфликтният аспект между Сатурн и Уран е доминиращ сигнификатор за социалните процеси в света. Можем да кажем, че в България допринася за опитите от 2020-та година насам да се предбори доминирането на ГЕРБ и ДПС. Аспектът ще се разпадне окончателно в началото на 2023-та година, като ще се отрази и на изборите на 2-ри октомври (последна и решителна битка!).

Конфликтът Сатурн – Уран символизира борбата между:

  • статукво и обновление
  • прогресивни идеи и консерватизъм
  • свобода и ограничения
  • равенство и концентрация на властта в остарели структури

Именно в него е съсредоточен въпросът:

Кой ще спечели – статуквото или силите на промяната?

Ясен отговор няма, но е категорично, че ще има яростна борба и няма никаква възможност двете сили да се споразумеят.

Статуквото е претърпяло някакви промени – Сатурн се намира в знака на обновлението Водолей. Но Сатурн не може да скъса с миналото си никога. И когато в миналото има тежести като преяждане с власт, търгуване с влияние или други негативни процеси по Сатурн, вместо реален градеж и упорита работа (положителна отработка), това ще отреже бъдещето на партиите от миналото.

Дори да е силно към момента, статуквото е обречено заради собствената си неспособност да се реформира.

Сатурн има хармонични аспекти от Слънцето (символ и на Президента в тази карта) и на Марс (военни и полиция). Тези фактори се надяваме да играят своята роля като подкрепящи реда и държавността в изборния ден, а не като силови фактори в подкрепа на партиите от статуквото.

От друга страна, прогресивният носител на обновление Уран е в съвпад със Северния лунен възел. Това е кармичен аспект или по-просто казано, знак в каква посока трябва да се върви, за да се изпълнява мисията на България. Или както казва Левин по пoвод на аспекта,

“ако питаме звездите, те “гласуват” за обновление”.

Но за съжаление Уран в изборния ден е изолиран и няма подкрепа от фигури и други планети. Затова и промяната идва трудно и може да закъснее, дори да е ясно, че е нужна на всички и че това е правилният път.

Но да разгледаме и останалите фактори в картата:

Пет критични фактора

За съжаление, в този ден имаме съчетание на едни от най-неблагоприятните фактори, при които астролозите съветват да не се вземат важни решения.

1. Стационарен Меркурий

Моментът след ретроградния период преди да се обърне в директно движение. Отличава се с усещането, че никой никого не разбира, всеки си говори и действа според своята преценка.

Здравият разум е блокиран – ни напред, ни назад.

Липсва разбирателство на интелектуално ниво, договарянето е невъзможно, а ефирът прелива от празни приказки.

2. Напрегнат аспект между Меркурий и Нептун

Свързва се с лъжи и нередности с документи, с фалшиви новини. Меркурий се намира в 12-ти дом и означава, че всичко това се генерира скрито и подмолно, без ясен поръчител.

Но все пак, не можем да твърдим, че изборите ще бъдат изцяло опорочени и манипулирани, защото колкото и да е неприятен стационарният Меркурий, той е заключен в слаба позиция и

няма да имаме пълна фалшификация на вота.

По-скоро ще циклим в познатия модел “орел, рак и щука”.

3. Изборният ден започва при Луна без курс (на празен ход)

Не се случва онова, което е желано и очаквано. Тук изненадите не означават непременно настъпването на нещо лошо, но резултатът е непланиран и непредсказуем.

Значението на това влияние е подобно на “сляпа неделя”.

По-късно през деня Луната преминава в Козирог, където е най-слаба, а това също е фактор за блокиране на процесите на промяна и за стъпка назад.

4. Фигура Кинжал или Дамоклиев меч

Венера, Юпитер, Сатурн и Уран са преплетени в конфликтни и кармични аспекти, в една от възможно най-лошите фигури в астрологията.

Това неблагоприятно съчетание е от 4 фактора: Венера и Юпитер са благодетелите, но те са в конфликт помежду си, а Уран и Сатурн са малефици или лоши планети, които са в конфликт както помежду си, така и към благодетелите.

Как се интерпретира тази фигура? Според нас,

силите на доброто не са консолидирани, а желанието за промяна и прогрес е затлачено от ограничения и инерция.

Действията са продиктувани от отчаяние, паника, страхове. Фигурата е абстрактен символ на борбата между доброто и злото – надежда има, но ще трябва борба и ще бъде пренесена принудителна жертва.

Добрата новина е, че в този “кинжал” все пак са намесени и добри планети – Венера и Юпитер – затова конфликтът ще бъде първо на ниво ценности и идеи. Няма да има идейно разбирателство и ще се похарчат много пари напразно, но поне няма да има метежи.

Лошата новина е, че тази фигура проработва чрез даване на скъпа жертва. Ще трябва да пожертваме очакванията и надеждите си за разбирателство и партньорство. Колкото и да искаме,

дамоклевият меч ще провали опитите за справедлив и равностоен изход, всеки копромис ще се усеща като тежка жертва.

Както знаем, хората не искаха дори да се стига до тези избори, а се очертава те отново да не донесат стабилност.

Венера, с която изгрява денят като символ на надеждата за мирен и справедлив вот, ще бъде символ и на необходимата жертва. Компромисът може да се получи, но той идва на много висока за всички нас цена – като ценности и в буквален материален план. Най-малкото ще жертваме спокойствието си – може би ще има нужда от нови протести.

5. Фигура Голям квадрат

Тя е показател за надделяване на материалните интереси, за постигане на резултат с цената на всичко, за фанатичност (като нагласа). Нарича се още Голям кръст и не е разрушителна конфигурация, но показва, че

ще бъдат използвани всички методи за решаване на проблемите – и честни, и нечестни.

Фигурата ще придаде на изборите силна конфликтност, несъвместимост на позициите, нежелание за адаптация и компромиси, като основна тема за участващите ще бъде борба. Всяка политическа сила ще иска да натрапи на останалите своята гледна точка, за да спечели с максимално голям брой гласове.

Според планетите в квадрата – Луна, Меркурий, Марс и Нептун – средствата, които ще бъдат използвани в борбата са

лъжи, неверни твърдения, словеснна агресия, засягане на национални ценности, на уязвимите групи в обществото.

Както знаем, в деня на вота е забранено да се пропагандира, но тази символика кулминира цялата предизборна кампания и остава за хода на събитията след това.

За щастие, квадратът попада в подвижни знаци и падащи домове, затова тази борба ще се усеща повече като някакъв невидим „план” на скрити сили и не толкова явна борба по улиците за следване на посочен път.

ТВОЯ ЛИЧЕН ГОДИШЕН И СОЛАРЕН ХОРОСКОП

Шест Благоприятни фактора

Да погледнем и от благоприятната страна на картата. Денят започва с надежда за мир и партньорство. Няма опасност от агресия и масови безредици. Ключова роля ще изиграят авторитетни фигури и медии и благоразположени партньори

1. Венера изгрява в началната минута на изборния ден.

Това означава, че денят на избора е под нейното благотворно влияние. Символизира желание за намиране на компромис, за връщане на справедливостта, за постигане на балансирани отношения. Всичко това е хубаво, но и много субективно.

2. Везни на асцендента

Важи същата интерпретация – благоприятно разположение за търсене на партньорски отношения, разбирателство и мир. Тези два фактора взаимно се подкрепят, защото Венера е силна в знака Везни и ще получим максимално възможното.

3. Слънцето е в съвпад с асцендента

Също е подкрепящ благоприятен фактор. Началото на октомври е много добро време за избори за България – изгряващото Слънце в този ден символизира настъпването на нов период.

4. Плутон е хармоничен и със силна позиция в ъгловия 4-ти дом.

Това предполага липса на масови безредици и на събития, подобни на преврат. Плутон управлява тълпата и е добре да е спокоен, за да няма метежи. Положението му в 4ти дом се свърза с постигане на политически резултат по мирен начин.

5. Марс не е конфликтен и е слаб

Този фактор също показва, че няма да има насилие и ескалация на напрежението. Марс се намира в падащ дом и в подвижен знак. В сравнение с Венера – Марс е войната, а Венера мирът – той е в доста пасивна и обезопасена позиция.

Напрегнатите аспекти на Марс към Меркурий и Нептун говорят за агресия в речта, до наглост в лъжите и потискане на възможностите за разумен диалог и разбирателство. Но агресията ще остане на ниво комуникация.

6. Юпитер съвпад Десцендента

Този аспект показва решителна подкрепа от силни и влиятелни приятели на България. Това може да са влиятелни глобални медии, общественици, чуждестранни политически фактори, включително самият ЕС.

Вотът от чужбина – Юпитер би могъл да се тълкува и като активност на избирателите извън България, която да се окаже решителна за резултатите.

Позиции на партиите според посланията в кампаниите

Успехът на всеки участник може точно да се прогнозира според картата на създаването на партията/ движението. Но тъй като не разполагаме с точни карти, ще се ориентираме по заявките на всяка от основните политически сили в предизборната кампания.

Приемаме, че избраните слогани синтезират позициите на претендентите за власт и посочват към настоящия момент къде се намират идеологически, а и духовно.

Ще погледнем на слоганите като на разширени имена, валидни за тези избори и ще търсим връзки с планетарните енергии. Най-малкото така ще определим кой кой е спрямо разгледаната карта за изборния ден.

Силите на промяната или Уран в прогресивно действие

Продължаваме промяната – “Да си довършим работата” – тук имаме позиция, която от една страна е обновление по Уран (по главния аспект разгледан горе), а от друга, има приемственост и отработване на ретроградния Меркурий в Дева като по учебник – не се започва нова работа, а се довършва започнатото. Уран е в земния знак Телец, който се свърза с продължителни усилия и упорит труд, затова можем да кажем, че в тази карта ПП изцяло стоят на урановите принципи. Имат стабилност и кармичната подкрепа по Северен лунен възел – “звездите гласуват за промяна” – но гаранции за успех няма как да посочим.

Демократична България – “Довери се на разума” – тази позиция е много меркурианска. За съжаление, при стационарен Меркурий, не може да се разчита на проява на разум в изборния ден. Но висшата планета, която също отговаря за разума и е по-силна от Меркурий, е отново Уран. Затова и дългоочакваният съюз на ДБ с ПП в името на борбата със статуквото в името на бъдещето би било логично и прогресивно действие в полза на България.

Статуквото и Сатурновите сили от миналото

ГЕРБ – “По-силни в хаоса” – този слоган е изграден на конфликта между Сатурн (ние сме силата от миналото) и Уран, но Уран или настъпилите промени се възприемат като безконтролен хаос. Видимо ГЕРБ залагат не на реформите и собственото си обновление, а на чисто силово надмощие. Както казахме по-горе, тази позиция е обречена и с блокирано бъдеще дори в момента да се окаже силна.

ДПС – “С ДПС сигурност и стабилност” – макар и с други ключови думи, ДПС също влизат със Сатурново послание. Съдбата им е подобна.

БСП – “За социална и сигурна държава” – въпреки, че последно подкрепиха правителството на промяната и за първи път от много време успяха да реализират социалната си програма, социалистите също залагат на минало и сигурност. Липсата на промени и прогрес в техния лагер изравнява позициите им с останалите стари партии.

Играчите на ръба и възможните изненади

ИТН – “Сами срещу всички, заедно с вас” – тук може да се каже, че имаме Уран или бунт срещу системата, но Уран е като недоволен пънкар в деструктивната си и регресивна форма, без да предлага нищо. Търси се приятелска подкрепа от народа, но в същото време няма обещание за друго освен за изолация.

Обичайно Уран е носител на пламъка на бъдещето (архетип Прометей), но в този слоган имаме само пасивна агресия и влизане в ролята на жертва на неясно и неназовано зло. Пасивната агресия в това твърдение се отразява в картата чрез Марс опозиция Луна, част от Големия квадрат на разрушението под диктовката на скрити поръчители. За щастие, изглежда ще остане само нагнетяване на напрежение без реални резултати.

Възраждане – “България има нужда от Възраждане” – Това е доста нарцистичен слоган, свързва се и с Луната (нужда), а Луната е без курс на 2-ри. Затова тук може да очакваме всякакви изненади. Не става дума за победа, а по-скоро неясна посока на политическо поведение. Казано по друг начин – изборът за тях е като да купиш “котка в чувал” – не знаеш какво ще излезе накрая.

Янев/ Български възход – ”Сигурни за утрешния ден”– тук имаме оксиморон, защото бъдещето е несигурно по дефиниция. Това противоречие е като опит отново да се съчетаят Сатурн и Уран, а вече казахме, че те в момента са в траен конфликт и няма никакви възможности за компромис. Тази партия просто е заложила на невъзможна карта.

В заключение: Гласувайте!

Както виждаме, картата на изборния ден на 2-ри октомври е сложна и многопластова, пълна с напрежение и неизвестност. Имаме играчи по всички основни теми, но няма категорични отговори. Според нас, тази дата е доста неподходяща за избори. В участниците има воля за борба, надяваме се на повишена изборна активност. Затова приемаме, че този етап на борба е необходим, споровете са важни и чрез тях ще стигнем до истината.

Най-важното ни обръщение към всички вас е да гласувате.

Това е ваше право, а и няма друг начин, чрез който пряко да повлияете на своето бъдеще.

 

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните